Renault, 2008 Singapur GP Nedeniyle İnceleme Altında!

yazar:

kategori:

Alonso’nun başarısının arkasında güvenlik aracının erken zamanlarda girmesinin etkisi vardı – Piquet Fernando Alonso yakıt aldıktan kısa bir süre sonra kaza yapmıştı.

Piquet’nin kazasının zamanlaması Brezilyalı’nın Renault’nun ilk zaferini kazanması için kasti spin atması konusunda talimat aldığı yönündeki komplo teorilerini de beraberinde getirmişti.

Piquet: “Benim hatamdı. Uç olan iki stratejimiz vardı Fernando oldukça kısa bir ilk bölüm, ben de güvenlik aracını hesaba katarak oldukça uzun bir ilk bölüm geçircektim. Kaza yapmasaydım güvenlik aracı konusunda şanslı olabilirdim yarışta çünkü çok mutluydum. Duvarlara her zaman dokunuruz, ama ne zaman ki çok dokunursanız kontrolü kaybedersiniz bu budur.” demişti yarıştan sonra.

Fakat anlaşılan o ki taze bir kanıt şimdi ortaya çıktı bu da FIA’nın olaya müdahele etmesine neden oldu.

Piquet Macaristan yarışından sonra Renault tarafından takımdan uzaklaştırıldı ve bunun ardından bazı eleştiriler yaptı özellikle takım patronu Flavio Briatore hakkında. Ancak bu iddia Brezilyalı tarafında mı veya başka yerden mi ortaya çıktı henüz kesinlik kazanmadı.

FIA sözcüsünün söylediğine göre incelemenin sebebi “geçen seneki Formula 1 Dünya Şampiyonasında kasıtlı olarak kazaya sebebiyet vermek” iddiası.

Bu inceleme Brezilya kanallarından birinde Renault’nun eski pilotu Nelson Piquet’nin Renault takımı tarafından takım arkadaşı Fernando Alonsonun avantaj kazanması için kasten kaza yapması yönünde emir verdiği yönündeki haberi yapmasından sonra geldi.

FIA’nın bu incelemesinde kesin bir kanıt bulunursa, FIA yönetimi Dünya Motor Sporları Konseyi ile durumu tartışmak için toplantı düzenleyebilir.


Yorumlar

  1. bu arada, sanırım karıştırdın dostum..kimeye, f1 in sana ihtiyacı var ya da yok demedim, demem de..bence f1 in f1 e ilgisi olan herkese ihtiyacı var..pistlere gidip canlı izleyenlere de, tvden izleyenlere de

  2. yahu, gidip canlı izlemeyin kakadır felan demedim ki .)) bilakis, ben de canlı izlemek isterdim, şartlarım uysa izlerdim de..valla, istanbulda yaşamıyorum, evet f1 i çok seviyor ve canlı izlemek de istiyorum, ama ona ayırabilecek bütçem yok malesef..sırf benim param yok diye f1 türkiyeden gidecekse, buyursun gitsin..napim yani..siz izlemişseniz, bi şekilde durumunzu ayarlayıp izlemişsinizdir, ne mutlu size..ama, belirtmek istediğim asıl şey şu idi : f1 i canlı olarak izlemiş olmak, bu konuda ahkam kesmek için tek başına yeterli bir sebep değildir

  3. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    bende fazal f1 sever oldoğuna sevindim,ayrıca ben hiç kimseyi küçük düşürmem düşüremem,başakasıda söylemişti,benim dinim müsade etmez.

  4. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    fuad kaya demek eleştiri yaparken kelimelerin ne anlama geldiğine dikkat etmek gerekyor,bana f1 sana ihtiyacı yok dediniz,aslında f1 ve türkiyenin bilet alıp f1 ve f1 türkiyede kalmasına katkıda bulunacak kişilere daha çok ihtiyacı var.değilmi?

  5. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Arkadasim Uslup Bozacak Hicbirsey Yazdigimi Sanmiyorum…Aksinen Senin Gibi "Bu takimi Nasil Tutarsiniz" gibi kücümseyici ve kıskırtıcı cümleler de kullanmadim..Madem Begenmiyorsun Bu Takimi Destekleme Bu kadar basit.Kendim İcin Konusuyorum Ben Takımımı sadece basarilari icin desteklemiyorum.Canli izledim mi demissin avatar resmine iyi bakarsan lewis in orjinal imzasini görürsün 😉 sanirim sana yeterli olur

  6. Fuad açıkçası TVden izlemek pistten izlemeye göre daha zevkli bir bakıma ama pistte izlemeyi hiç bir şeye değişmem. pist etrafındaki etkinlikler, seni anlayabilecek insanların çevrende olması, motor sesi, pistin görüntüsü, atmosfer, tüm eğlenceleri en azındna bir kere yaşamak lazım. hele hele karşında bir de geçiş olursa değmesinler keyfine. 2008de hamiltonun massayı hemen önümüzde düzlüğün sonunda geçişini canlı canlı gördüm ya başka da bişey istemem 🙂 yoksa tvde her zaman görüyosun. o havayı solumak geçrketen ayrı birşey. ama şu da bir gerçek, yarış hemen bitiyor, gelip gçeiyorlar 🙂 karşında tv varsa biraz şanslı olursun

  7. yahu f1 i canlı izlemek de ne? benim kuzenlerim izlediler misal, özel bi davetiye almışlardı bi yerlerden " gittiğimize pişman olduk, sürekli dönüp durdu arabalar,kulaklarımız sağır oldu" benzeri sözlerle ifade ettiler yarışı.nedir yani f1 i canlı izlemek? ben izlemeyi çok isterdim, ama şartlarım-özellikle maddi durumum-elvermedi, kısmet olmadı izleyemedim..şimdi, o kuzenlerim f1 ile ilgili yorum yaparken benden daha mı donanımlı oluyorlar, ya da, bir takımı desteklediklerini düşünelim, daha iyi bir taraftar mı oluyorlar.

  8. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    didem 07 ve marboro,bana cevap yazarken sizden ricam uslubunuzu bozmayın seviyeli tartışaksak sonuna kadar burdayım,f1 ve mc larenin benim gibilere ihtiyacı yok yazmışsın marlboro,merak ediyorum siz hiç bir f1 yarışını canlı izledinizmi?yada mc laren aracınızmı varki meclarenin size ihtiyazı olsunda bana olmasın?

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ayrica Gecmisi Açıp Burayiyi Birbirine Katmanin Hicbir Anlami yok…Formula Da Bilgi Çalma Vs.vs Her zaman ama her zaman Olmustur Buna Karşı Takımın Yarış Mühendislerini Dinleme de Dahil!!

  10. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Selahattin Özel Mclareninde Senin Gibi Fanlara İhtiyaci Yok Hiç Şüphen Olmasin…Biz Her Zaman Takimimizin Yanindayiz!!Ayrica F1 in senin gibide Fanlara İhtiyaci Yok

  11. selahattin özel eski bir McLarenci olabilirsiniz takımdanda soguyabilirisniz ama bu sana kalkıpta burda türkiyedeki McLarencileri anlamıyorum(bu sezon yine yalan söylediler ve ceza aldılar buna rağmen hala bir insanın ben mc laren taraftarıyım demesi anlaşılır gibil) demeni gerektirmiyo sırf sen bunları söyledın diye bizde takımdan mı sogucaz şimdi kusura bakma arkadasım ama herkes neyi sevip sevmeyecegını neyin dogru neyin yanlış oldugunu bilecek yaştalar VODAFONE MCLAREN MERCEDES TAKIMIYLA GURUR DUYUYORUZ VER HERZAMANDA DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEGİZ!!!!!

  12. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    abdullah çelik,ben bişey savunmadım arkadaşım,kendi düşüncemi yazdım,benim kardeşimde mc larenci + bende eski mc laren taraftarıydım,ama bu olaylardan sonra soğudum,bide bazı arkadaşlar.alonso için ilahi adalet beklentisi içine girdilerde ben boşuna beklemeyin,adaletin olmadığı bir yer varsa oda mclaren motormome dur demeye çalışıyorum.

  13. çok saçma bir savunma. insan her şeyi vurulabilir ve istediği takıma sempati duyabilir. aksi takdirde f1de hiç bir takımın taraftarı kalmamalıydı.

  14. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    fuad kaya,f1 ticari bir güç savaşı oldoğu doğru,ama bu savaşta bu kadar karanlık faliyetlerde bulunan bir takıma nasıl gönül verilir?milliyetçilikle açıklanmayacağına göre nesine çarpılıpta sempati duyulur,(mc larenden bahsediyorum)

  15. selahattin özel, bırak mclaren taraftarını, birazcık kendni anla..bu yorumunun mclaren ve mclaren taraftarı ile olan ilgisini çözmeye çalışmaktan başlayabilirsin.geçmişi ak- u pak olan hiç bir takım yok f1 de..çünkü f1 bir spor olmaktan öte ticari bir güç savaşı..

  16. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    Ben türkiyedeki mc laren taraftarını anlamıyorum,ya arkadaş adamlar
    1 ferrarinin bilgilerini
    2 itiraf ettiler
    3 çaldık ama kulanmadık dediler
    4 kulandıkları fia tarafından tespit edidi resmen ve 100 milyon dolar ceza verildi
    bu sezon yine yalan söylediler ve ceza aldılar buna rağmen hala bir insanın ben mc laren taraftarıyım demesi anlaşılır gibi değil

  17. bu söylentinin-ki ben ihtimal veriyorum doğru olduğuna- bir an önce ferrarinin koltuğuna geçmek-geçmesi-için Alonso -fderrari tarafından ortaya atılmadığı ne malum..

  18. bu olay ispatlandı da benim mi haberim yok? hayır yani yorumlar buna göre yapılmışta. alonso nun karakterinden alıp renault a verilecek cezanın ne olması gerektiğinden çıkmıssınız. ayıp ya ayıp. az bi bekleyin. bi pilot böyle bişey açıklamışssa Fia bunu elbette soruştursacak. kulak arkası etmesi tuhaf olurdu zaten. alonso nun yakından tanırmışlar gibi. gülüyorum sadece:))) haa fazla kasmayın arkadaşlar. hiçbir skandal mc laren nin yaptığı skandalı geçemez ayrıca.

  19. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    acısı olanlar yeni yeni kusmaya başladılar efendim neymiş,bir mühendis kendi çapında hırsızlık yapmışta,yok alonso hamiltonun şampiyonluğunu engellemişte,ki öyledir ve çok çok iyide oldu,ne yani brezilyada sollamayıp yolmu verecekti,kasten çarpmadığına dua etsinler,ben olsaydım yarıı bırakıp hamiltonla uğraşırdım bu kadar haksızlığın karşılığıda o olurdu,ilahi adalet arayanlar,uyanın ilahi adalet brezilyada tecelli etti ve raikonen şampiyon oldu daha beklemeyin.

  20. McLaren' in bir mühendisi kendi çapında bilgi hırsızlığı yaptığında idam sehpalarını kuranlar, konu Renault olunca Piquet' hain ilan ettiler çok komik gerçekten.Bence ikisininde bir birinden farkı yok.Merak ediyorum ceza gelecek mi.Eğerki ihraç edilmezlerse bu F1 izlenmez.Eskeza McLaren olsaydı bunu yapan bu site yıkılırdı.İşte ancak bu kadar objektifsiniz.Neymiş efendim yapılmışsada niye söyleniyormuş.Ne biçim yorumlar bunlar ben utandım okurken.İşte Alonso takım patronuna bunları yaptıracak kadar ihtiraslı ve tehlikeli bir adam.Yezıklar olsun Renault' a ki onu kapı önüne koymuyor.

  21. zafer arkadaşım, alonso q3'e kalamadan, q2'de hızlı turunu bile atamadan aracında arıza yaşamıştı ve 15.sıradan yarışa başladı. yani benzin yükünü istediği gibi ayarlayabildi.

    kürşat, böyle bir ihtimalden söz edebilmek için hıncal uluç kılıklı f1 sever olmaya hiç mi hiç gerek yok. FIA bile bu konuyu soruşturmaya değer görüp işleme alıyorsa demek ki olmaz bir şeyden bahsetmiyoruz. kaldı ki bu konuyu yarıştan hemen sonra da yazmış, düşünmüştük bir çok izleyici olarak. emin ol bu haberin gerçek olmamasını belki de en çok isteyen benimdir, yoksa bir ömür içimden çıkmayacak 10 puanın gitmesine neden oldu diye. ayrıca pike bu işe göz yummuşsa, bunu alonso'yu çok sevdiğinden falan değil, belki de flavio'nun tehdidi baskısı, koltuğunu koruma endişesiyle yapmış olması mümkündür. bu karaktersizliktir, doğru. bu işe alet olup, şimdi kovulduktan sonra bunları ortaya atmışsa, aşağılığın tekidir, bu da doğru.

    ama ilginç olan bir şey var, 2007'de stepney ferrari ile ilgili ileri geri konuşurken, yok gömülen cesetlerden falan bahsederken, şimdi bu singapur ihtimaline karşı ateş püsküren arkadaşlar, neden topyekün stepney'nin arkasındaydılar? neden kimse kuyruk acısından bahsetmemiş, karaktersiz olduğunu düşünmemişti??? ilginç…

  22. zafer arkadaşım, alonso q3'e kalamadan, q2'de hızlı turunu bile atamadan aracında arıza yaşamıştı ve 15.sıradan yarışa başladı. yani benzin yükünü istediği gibi ayarlayabildi.

    kürşat, böyle bir ihtimalden söz edebilmek için hıncal uluç kılıklı f1 sever olmaya hiç mi hiç gerek yok. FIA bile bu konuyu soruşturmaya değer görüp işleme alıyorsa demek ki olmaz bir şeyden bahsetmiyoruz. kaldı ki bu konuyu yarıştan hemen sonra da yazmış, düşünmüştük bir çok izleyici olarak. emin ol bu haberin gerçek olmamasını belki de en çok isteyen benimdir, yoksa bir ömür içimden çıkmayacak 10 puanın gitmesine neden oldu diye. ayrıca pike bu işe göz yummuşsa, bunu alonso'yu çok sevdiğinden falan değil, belki de flavio'nun tehdidi baskısı, koltuğunu koruma endişesiyle yapmış olması mümkündür. bu karaktersizliktir, doğru. bu işe alet olup, şimdi kovulduktan sonra bunları ortaya atmışsa, aşağılığın tekidir, bu da doğru.

    ama ilginç olan bir şey var, 2007'de stepney ferrari ile ilgili ileri geri konuşurken, yok gömülen cesetlerden falan bahsederken, şimdi bu singapur ihtimaline karşı ateş püsküren arkadaşlar, neden topyekün stepney'nin arkasındaydılar? neden kimse kuyruk acısından bahsetmemiş, karaktersiz olduğunu düşünmemişti??? ilginç…

  23. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    piguet efendinin kuyruk acısı var sanki burda biraz bu zamana kadar nerdeydin

  24. Öncelikle zamanında Rubens Ferrari için benzer iddaalarda bulunurken çoğu kişi evet doğrudur Ferrari yapar tarzı konuşmuştu.Şimdi görüyorum ki kendi takımlarına yapılınca aynı şey pekbir muhafazakar tutum içerisinde savunuyorlar.Doğru olanda bu ve ortada fol yok yumurta yok sadece bir iddaa.Bu adamlarda genetik herhalde takımdan ayrılınca bu tür yollara başvurmak.O zaman sormazlar mı neredeydin Piquet diye?Evet takımda iken bunu söyleyemezdi ancak bu yaptığıda pek etik değil.Bir takımın kaderi ile oynuyorsun üstelik iftirada olabilir.Bunca zaaman kendini geliştirip f1 koltuğunu hak etmedi ve kovulmayı yediremeyip çamur atıyor bence.

  25. nasıl bir adammış ya adi adam şimdiye kadar nerdeydin böyle bişey vardıda buda senin karekterşni gösterir nelson yediği tekmeyi hazmedemiyor sonrada çıkıp saçma sapan iftira atıyor takıma bir lekederr bunu sonu iyiye gitmez renault bunun altında kalmazz umarım fia görevlileri en kısa zamanda bir açıkla yaparlarda bu saçmalağa son verilir

  26. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Karaktersiz Piquet. Size soruyorum, böyle bir emir verilmişse bile bir f1 pilotu bunu kabul edermi? Alonso BABASININ OĞLUMU ki onun için spin atsın BUNU AKIL MANTIK ALIYORMU? Renault-Alonso düşmanlarına fırsat doğdu yazın bakalım HINCAL ULUÇ kılıklı F1 severler yazınn…

  27. Bu kadarınada pes dogrusu Piquet attın ortaya bir olta bakalım tutturabilecekmisin şimdi çok mutlusundur herhalde inanmıyorum bu habere.

  28. Ates olmayan yerden duman cikmaz vardir biseyler flavio briatore nin oldugu yerde hersey olur Nelson Piquet dogru söylese bile üzerinden zaman gecmis bisey ispatlanirmi ispatlanamazmi bilemem ama bu konu gecen sene yaristan sonrada cok konuusuldu

  29. yav gökhan demir sen nekadar antipatik birisin ya her alonso haberine atlıyosun kinini nefretini kusuyorsun artk sen ve senın gıbılerden bıktık derdiniz alonso olmus demekkı zmnnda cok oturmus ıcınıze artık yeter ya valla bıktık alonsoyu sevmıyorsan sevme emın ol senın sevgıne ıhtıyacı yok ama ben ve benm gıbı alonsocuların artık senın gıbılere tahammulu kalmadı evet alonsodan hersey beklenır senın favorı pılotunun Q3 e kalrken zorlancagı aracla 2 yarıs 3 podyum kazandı gecen sene he son olarak dunku ılk tur kazasınıda reno ve alonso planlamıs alguersuari ispanyol ya ona hamıltona vur ben yarısı kazanym demıs nasıl ınsanlar var ya

  30. iLAHi ADALET

    2007 nin acisi cikarmi cikar ALonso dan bekleyip görücez

    2007 de McLaren e ceza verdirenler su anda el ele Ferrari+alonso bakalim daha neler duyucaz birde kimmi yi takimdan gönderirlerse iste ferraride neler dönmüs onuda ögreniriz birazda onlara gülelim ALLAHIN adaleti olurmu olur …

  31. En sonunda ilahi adelet yerini bulacak.Birileri işin kolay yolunu bulmuş, ya pit stratejisi ile geç, ya da SC ile geç.Yarışma yok, araç geçme yok.Bu aslında tam da Alonso' ya göre.Normal şartlarda o araç ile pek şansı yok bunu o da biliyor.

  32. Bu konu çok ciddi. Basına müsade vermeden çözüp netleştirmek gerekir. Haftalarca tartışılıp, büyük sorunlara sebebiyet verebilir. Bu haftanın konusu olmadan bunu çözmeleri lazım. Bu konu o kadar ciddi ki markanın uzun süreli olarak geri dönüşsüz ihracını bile gerektirir.

  33. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    reno gibi bir takımın bu kadar basitleşeceğini sanmıyorum

  34. zafer çevik avatarı

    massathebest arkadaşım, bende bir alonso taraftarı olarak şüphelenmiştim. Böyle bir olay vardır veya yoktur. Bunun tartışmasını yapmayacağım fakat bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Geçen yıl Alonso Q3 te az yakıtla başlayıp ilk sırayı almayı planlamıştı. Zira Alonso antrenmanlarda gayet iyi dereceler yapmıştı. Ama Q3 te işler umulduğu gibi gitmedi ve Alonso aracındaki problem nedeni ile derece yapamadı. Haliyle Q3 teki araçlarda yakıt alamadıkları için yarışa az yakıtla başladı. Saygılar.

  35. rosberg ve kubica güvenlik aracı piste girmesiyle birlikte pit yolu açık olmamasına rağmen pite girerek akılıca bir iş yaptılar (özelıkle rosberg),pitten cıktılar ve konvoya katıldılar sonra ceza verilene kadar ıyıce bi gazladı rosberg ceza gelince pitten geçti.yani verilen ceza alınmaya değdi gibi birşey oldu 🙂

  36. Nelsonun babasının takımı yokmu gp2 de orda yarışır 🙂

  37. elif çivici avatarı

    ya bu kadar incelikli bir plan düşünülmüş olamaz herhalde??ya da öyle düşünmek istiyorum..ama pes doğrusu nelson ne kuyruk acın varmış böyle..komplo teorilerine bak sen ya… ama eğer bu gerçekse vay halina renault nun vay halina flavio nun..

  38. senaryoyu okuyunca sanki herşey ayarlanmış gibi durduğu bir gerçek. ama ben bunun kasti yapıldığını düşünmüyorum. çünkü alonso nun kaza sonrasında yarışı kazanması kesin değildi. yanlış hatırlmaıyosam alonso nun önündeki 2 pilot (rosberg ve kubica olması lazım) pitten geçme cezası nedeniyle alonso nun arkasına düşmüşlerdi. yani bu kadar ince planların yapılması mümkün değil. piquet sen şurda şu zmanda kaza yap, alonso nun önündeki rosberg ve kobica da güvenlik aracı varken pite girmek zorunda kalsınlar alonsoda harika bir performans görterip yarış kazansın. bu kadarını hesaplamalrı imkansız. güzel bi tesadüftü ve biz kazandık. piquet böle devam ederse f1 de başka bi şansı kazanacağını sanmam.

  39. flavio briatore.

  40. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu olay ınceleme altında.ıspatlanamassa reno ya bısey olmaz.ama ıspatlansın ıspatlanmasın bana gore en buyuk zararı nelson gorecektır.belkı dogrucu davut damarı belkı pısmanlık belkı toy delıkanlılık belkı yalan belkı brıatoreyı bıtırmek ıstemesi belkı ıntıkam adına ne dersek dıyelım bu ısten nelson zararlı cıkacaktır.

    bundan sonra hıc bır f1 takımının hatta motor sporu ıle ugrasan herhangı bır serıde yarısan bır takımın nelsonu ısteyecegını onu takımında yarıstıracagı sanmam.nelson allah rahmet eylesin

  41. geriden başlayan alonso singapur gibi geçişe hiç müsait olmayan bir pistte çok az benzin ile yarışa başlıyor. kısa süre sonra pite girip çıkıyor. arkasından takım arkadaşı kaza yapıyor SC giriyor. öndekiler pite dalınca hoop alonso en önde.
    geçişin imkansız gibi bir şey olduğu böyle pistlerde (monaco,singapur, macaristan..vs.) arkada kalan ve benzin yükünü kendisi seçebilen pilotlar, pit stratejisi ile yükselebilmek için mümkün olduğunca ağır depoyla başlar, ilk pitler tamalanırken rahatlıkla 5-6 sıra yükselebilir. alonso neden hafif depoyla başladı? başladı da o kadar hafifken pite girmeden önce araç mı geçti? bu stratejiyle nasıl bir kazanç bekliyorlardı??
    bunu zamanında çok konuştuk, çok muhtemel bir pis oyun olma ihtimalinin fazlalalığı çok rahatsız etti hep. bundan en büyük zararı -dolaylı yönden- şüphesiz massa görmüştü. inşallah gerçek değildir, daha doğrusu yeterli kanıt bulunamaz. yoksa milyonlarca izleyicinin taraftarın içinde bitmez bir nefret oluşacak. eğer gerçek olduğu anlaşılırsa da, bunu planlayan da, uygulayan da, göz yuman da, bilip te haber vermeyen de en büyük şerefsizdir..

  42. Bora Subaşı avatarı

    Nelsinho yumurtladı tabi herşeyi :)))

    Bende diyorum neden bu adamı Briattore kovamıyor. Meğer bundanmış,,,

    Geçen seneki bu yarış ile ilgili yorumumda bu kadar tesadüfün olmaması gerektiğini yazdım .. Ama bana "yok artık" dediler arkadaşlar sağolsunlar,,

    İşin ucunda Briattore varsa herşey mümkündür

  43. Renault'dan herşey beklenir!

  44. Hakan Kozuva avatarı

    İşin içine Flavio girince aklıma Fernando Fanı olarak iyi şeyler gelmiyor. Ne yazık ki böyle bir şey varsa Renault cekilir..

  45. ferrarinin elektronık pıtstop sistemide incelensn belkı ona da renault casus program yukleyıp sampıyonanın seyrını degıstrmstr hatta raıkonennın motorunuda reno patlatmıs dıyolar hatta japonyada da yola gres yagı dokmus reno o yuzden hamıltonla dıgerlerı ılk vırajda dısa kaymıs ah reno ah sen ne buyuk takmssn mossadla kgbyle calısıoyz sanrm

  46. Eğer doğruysa en az 2007'deki kadar rezalet

  47. işinize gelmedi demi allahtan 2007 de deki gibi bazılarının rezil olduğu durumda değiliz sonuna kadar renault f1

  48. arkadaşım o videonun altında bi adam yazmış zaten, pike nası kaza yapacağının antremanını yapıyo diye:D harbiden de benzer şekilde yani:))

  49. Geçen sezon FIA "yarışlarda geçişi arttırmak adına" [:)] damalı bayraktan sonra bazı yarışlara müdahale edip bazı pilotları bir basamak yukarı çıkarmıştı. Ancak bunu aynı gün içinde yapıyordu. Bu olayda ise yaklaşık 1 yıl gecikmişler:)

    Haber doğru olsa dahi FIA'nın hiç bir şey yapmaya hakkı yok. Sezon başında FIA-FOTA çekişmesinde kimlerin ne pisliklerini ortaya döktülerde kimsenin kılı kıpırdamadı. Şimdi burada farklı davranırlarsa "Yuh!" derim.

  50. yapmayın arkadaşlar allah aşkına renault böyle bişey yapmaz asla izleyin görün nelson daha formasyon turunda gidemiyor http://www.youtube.com/watch?v=feXvqfttAuw&feature=related

  51. böyle teoriler yarış sonunda çoğumuzun aklından geçmişti ama bunun doğruluk ihtimalinin yok denecek kadar az olduğunu düşünüyordum :S

  52. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    valla arkadaslar suc ıspatlanana kadar kımse suclanamaz ama bız ne dersek dıyelım.pıqe yı renoyu veya brıatore yı suclıyalım ahkam keselım su an ıcın hepsı hıkaye.

    fıa sorusturmayı acmıs.demekkı cıddıye alınmıs.bundan sonra bekleyıp gorecegız.
    ınsallah alonso nun kazandıgı o yarısta pıqe nın kazası sans olsun tesaduf olsun.yoksa bılemıyorum cok kotu olacak reno ıcın.

  53. Hayır Piquet zaten böyle bir şeyi kabul edip kazayı yaptıysa, en büyük suç kendisinde… Hadi takım kazanmak için yaptı bişiyler diyelim, sen buna ön ayak olacak kadar şahsiyetsiz misin?

  54. olmaz oyle sey. sadece tesaduftu, sansti. oyle oldugunu dusunmek istiyorum. tamam briatore'nin bazi davranislarini tasvip etmiyor kimse ama boyle bir emirde bulunacagini da ihtimal vermiyorum. ola ki varsa ve piquet boyle bir emri uyguladiysa, o hem suc ortagi olmus oluyor hem de aptalligini gozler onune sermis oluyor.

  55. her ne kadar ferrari taraftarı olsamda renault gibi köklü ve saygın bir takımın böyle haysiyetsiz bir davranışta bulunabilme durumunu düşünemiyorum. bence yine medyanın gazına gelmiş bi fia ile karşı karşıyayız…

  56. meltem eroğlu avatarı
    meltem eroğlu

    ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum bu adamlar şampiyonluk kovalamıyordu kaldı ki nasıl emir verilicek nelson'a telsizler dinlemede…

  57. ya arkadaşlar hemen renoya yüklendiniz nelson şerefsizse renone yapsın çok ayıp ya

  58. Yavuz Balcı avatarı

    bence üstünde durmayı gerektirecek bir haber bile değil.yapılacak tek şey var.piqe nin lisanslarını yok edeceksin bir daha hiç bir araca binmeyecek.adama demezlermi ulan kaza yapacaksın hadi sana bir şey olmadı başkasını niye riske atıyorsun.çok saçma bir haber.

  59. Piquet'in kasti olarak kaza yapacak kapasitede olduğunu bile sanmıyorum 😛 Umarım bu haberler doğru değildir, sadece acı bir tesadüftür.

  60. Renault suçlu bulunsa bile (o konuda emin değilim olabilir de olmayabilir de) geçen seneki şampiyonanın kaderini etkileyecek bir ceza söz konusu olmaz. Zaten puan silme tarzi bir olay karışık prosedürler gerektirecek. FIA tarihi yeniden yazmaz yani.

  61. piqe takımdan kovulmayı kabullenemedi
    çamur at izi kalsın taktiğini uyguluyo
    tam bi saçmalık

  62. hangi takım diye bilirki git milyon dolarlık arabayı duvara vur diyee akıl var mantık var

  63. önceden konuştularsa eğer böyle bişey varsa nasıl kanıtlıcaklar elinde bir ses kaydı olması gerek burda bir insanın hayatı söz konusu asla ve asla böyle bir şey yoktur

  64. (Eğer bu açıklama Piquet'ye aitse) Piquet bunu açıklamakla takımı zor durumda bırakmaktan çok kendi psikolojik durumunun sorgulanmasına neden oluyor. Tamam ikinci pilotsun anladık ama bu kadar ölümüne de olmaz ki 😀 Ne yani Briatore çarp dedi sen de çarptın mı akıl var mantık var ya. Çarpmam demeyip gidip çarptıysan iyi ki göndermişler seni ne diyeyim, yoksa diğerlerinin de ruh sağlığını bozardın. F1 pilotlarının gözü kara olduğunu biliyordum da bu kadarını da ilk defa gördüm 😀

  65. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ya zaten kımse gıt duvara vur ole bır yerde kalkı kesın sc gırsın demez kı.bunuda yarıstan once konustukları anlasılıyor.su turda alonso gırecek sende o turda yap demıslerdır.alonso pite gırıncede telsızden sıfrelı bır kelıme ıle (sımdı-tam zamanı-hadı kocum hızlan vs)soylemıs olabılme ıhtımallerı yokmu yani.benımkı seneryo kımse uzerıne alınmasın lutfen.

    eger bole bısey varsa bunun adı sıke dır.ve mc larenın yaptıgı casusluktan daha cıddı bır suctur bana gore.

    ıspatlanana kadar herkes sucsuzdur bekleyıp gorelım.

  66. o yarışta ben de bu olayın ilginçliği üzerinde durmuştum, ama kanıt yoktu, şimdi piquet'in elinde somut ve sağlam kanıtlar varsa, aslında bu nelsonun rezil performasına karşın 1.5 sene neden yarıştırıldığının bir nedeni de olabilir, belki de takımı tehdit ediyodu, bilemeyiz tabi.. ayrıca o yarışta zaten massa yarış dışı kalmıştı, eğer alonsodan yarış birinciliği alınırsa, şampiyon değişmez ancak sanırım 2. olan rosberg'ti ve ona verilir kupa, umarım gerçeği kanıtlarıyla birlikte görürüz, ancak eğer doğruysa bunlar, briatore seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım girişli bir msjım hazır şimdiden..

  67. ya piquet sıktın artık be böyle birşeyi f1 de göze almak hıc kolay bısey degıl sacmalamıssn

  68. Şener  SALİH avatarı

    Umarım bu haber doğru değildir ….

  69. Telsiz konuşmaları dinleniyor da alenen gir duvara çarpta demezler. Kendi takım arkadaşını geçerken bile bindereden su getiriyorlar telsizde ondan hızlıyım geçeyim mi falan filan. Ama bunu kasıtlı yapmış olamazlar. Kim plotununhayatını bilerek riske atmak isterki. Hadi bilerek vur dediler ya Piquet yaralansa ya da hayatını kaybetseydi ya da araçtan kopan parça bir görevlinin, seyircinin hayatına mal olsaydı. İnsan canı bu kadar ucuz mu ya, ben pek ihtimal vermiyorum ama Briatore'den de korkulur.

  70. yok anlamadımm renault öyle bir adilik yapmayacağı için anlamama gerek yok oo yediği tekmeyi sindiremedi ne yapacağını bilmiyorr

  71. Formula 1 2008 Dünya Şampiyonluğunun anladın mı ?

  72. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    geçen senenin!ya alonso yu cidden severim ama bu flavio denen adam kadar aşağılık bir insan yoktur bu f1 de.

  73. hangi şampiuonluğun kaderi anlamadım

  74. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ya cidden bu olay olduysa şampiyonanın kaderini değiştirdiler.

  75. eğer bu kanıtlanırsa ve doğruysa taşlar yerinden oynar.
    çok çok çirkin bir durum. renault gibi büyük bir takıma bunu yapmak yakışmaz. ne demek yani nelson yem mi oluyor, dğerlerini nelsonla avlıyorsunuz.

  76. renault ne demis piquet e merak ettim simdi viraji alama bariyere gecirt mi demis ? sampiyonluk amaclari yok bisey yok boyle bir sacmalik olmaz

  77. yedi tekmeyi hazmedemedi ne yapacanı bilmiyor bunun hakemi var kuralı var telsiz konuşmaları dinlenmiyor mu kardeşim

  78. hatırlamak isteyenler için geçen seneki yarış ve yorumlar 🙂

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/4954-ilk-gece-yarisina-alonso-imzasini-atti-haberi.html

    bu haberle eskiden yarışların ardından ne kadar fazla yorum olduğunu da gördük 😛

    ve benim yorumum aynen şöyle:
    "enaultun stratejisi siz kabul etmesenizde ciddden tuttu ama bunu düşünmüş olmak bile büyük başarı.

    pit stratejilerinde dikkat etmediniz muhtemelen. nelson pikeden önce ceza almadan pite giren 3 pilot var;

    1 Fernando Alonso Renault 12 (tur) 28.146 28.146
    1 Mark Webber Red Bull-Renault 14 (tur) 31.518 31.518
    1 David Coulthard Red Bull-Renault 14 (tur) 41.286 41.286

    ilginç bir tesadüf değil mi? 3ü de renault motorlu "

  79. sacma sacma konusuor isde fia telsiz konusmalarini dinlemiyormu boyle bir sacmalik ilk defa duydum

  80. nelson varlığın bi dert yokluğun bi dert ya(=
    yarışmadığın günlerde elinde mendilin oturup eski yarışlarını mı izliyorsun

    flavdan intikamını böylece almış oluyor da bakalım doğru çıkacak mı. öyleyse tam bir felaket olacak..

  81. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    pıqe konusmussa dogrudur bence.bu suna benzıyor.bır ıs yerınde calısırsınız ıs yerınız sıze fazla mesaı yaptır ama mesaı nın karsılıgını odemez.işe ıhtıyacı olan ıscı susar konusmaz herseye eyvallah der.kovulunca da fazla mesaı sını almak ıcın mahkemeye basvurur.mahkemeye basvurup kazanılmıs hakkını alması kadar dogal bısey yok.pıqe belkıde basın aracılıgı ıle suc duyurusuda yapmıs olabılır.celladına karsı savas actı

    sımıdı olay bu.

    mahkeme fıa.sanık reno.tanık piqe.hayırlısı neyse o olur ınsallah.

  82. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    massa bu işe ne der acaba?

  83. Fatih Gülmez avatarı

    Nelson ötmüşmü yoksa 🙂

  84. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    eğer böyleyse bunlar Massa'nın hortum kopma olayınada neden oldular.

  85. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    aynen ole valla.ozaman bu konu burda da cok konusulmus tartısılmıstı.arkasında bır bıt yenıgı varmıs.ates olmayan yerden duman cıkmaz.ama ıspatlanana kadar da reno yu suclamakta olmaz.bekleyıp gorelım

  86. Çekilmek denmez ona Renault postalanır denir böyle bir olay sonrası.

  87. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ulan o yarışta double kaçmıştı bu yüzden.açıkçası belliydide ispatlanamazdı.eğer bu doğruysa renault ihraç edilmeli

  88. fatih küskü avatarı

    vay vay vay,singapur 2008 den bahsediyorlar heralde,hatta o günlerde burda birçok insan bunu bilerek yapıldığını filan söylediginde pek ihtimal vermemiştim ama nelson boyle birşey soylemişse dogruluk payının olması büyük ihtimal diye düşünüyorum,baksen şu renaulta:DD ve böyle bir galibiyetten sonra sevinebilek kapasitede insanlara,henuz gercek mi bilmiyoruz bu haber ama eğer dogruysa yazıklar olsun..

  89. yuh be f1 kabak tadı vermeye başladı aradan kaç ay geçmiş kaç yarış geçmiş şimdi mi o zaman nerdeydin böyle bişey vardıda fia yok ya tadı kalmadı bmw çekildi renault da çekilir böyle bir şerefsizliği kimse yapmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir