Video: 2009 Belçika GP – Kısa Yarış Özeti

yazar:

kategori:



Yorumlar

  1. cok guzel hareketler 🙂

  2. gokhan cinar avatarı

    gecen de yazdım fisi kimi ye zeka seviyesi yüzünden gecildi. güvenlik arabası cıktıgı zaman tempo fiside fisin yapması geren hızlanıp ani frenlemeyle bir bosluk yaratmaktı yaptı mı? yapmadı. ki akıllı bir adam bunu düşünür üstelik arkandaki pilotta kers var neyse hiç bosluk bırakmadı Eau Raouge da kimi kers i kullandı yapması gerektigi gibi gecti fisi gecildiyse kendi kafasızlıgına yansın.birde kers artık kaybettirdiklerini kazandırıyor olay bu .

  3. KERS'i bütün takımların kullanması yasak değil bildiğime göre. Ayrıca Badoer'de de aynı araç var o neden son sırada da Kimi birinci arkadaşlar yapmayın. Kimi burada iyi sürüyor işte. Bu sezon bütün yarışlarda KERS vardı o zaman bütün yarışlarda niye Ferrari kazanmadı.

  4. KERS tam bir saçmalık bence.Fisichella'yı Raikonen deil KERS geçti.Halbuki eşit şartlarda yarışsa pilotlar bence çok daha iyi olacak..

  5. hakan tercüman avatarı
    hakan tercüman

    yahu o ne geçiş öyle uzun zamandır böyle bir start yine geçen spa da gördüm. o zamanda raikkonen önce kovalainen sonra massa sonrada hamiltonu geçti. gerçekten buranın kralı raikkonen…

  6. arkadaşım komik olmayın kaçış alanına çıkartana bakın adamı heidfeldin yaptığı saçmalığı görmüyomusunuz startta adam virajı dönünce resmen durma noktasına geliyor trulliyide engelliyor normalde kötü start almış ve üçünün de arkasında olan kubica ikisinide geçiyor kimi normal gitse trulliye çarpabilir veya büyük bir kaza olur

  7. Oğulcan Akçay avatarı
    Oğulcan Akçay

    Eau Raouge'daki onboard kameradan Kimi'nin çizgisine bakarsanız Fisi'yi geçişinde sadece KERS faktörü yok.

  8. bazı arkadaşlar kuralları çok iyi biliyo baksanıza cezayı kesmişler bile.birde kers mükemmel ya aynı nos gibi öndeki araç geçişte sanki duruyor

  9. startta kimi nin ardından 2 araç daha kaçış bölgesini kullanıyor. dmekki kullanılan bir yermiş. ayrıca resmi olarak hiç bir şekilde ceza falan gerektiren bir durum değilki hakemler ceza versin. bu bşr akıl oyunu ve bu oyuu kimi kazandı.

  10. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    kazayla kiminin yavaşlamasının hiç bir alakası yok..kimi sadece arkasında 3-4 aracı yavaşlatıyor..onların arkasından gelen araçlarla zaten araları açılmış tekrar izleyin orda kiminin bir yavaşlatması yok arka bölümü..

  11. gokhan cinar avatarı

    tekrar tekrar izledim ama kimi nin kubica yı yavaslattıgı dogru ancak kazaya cok uzaklar bence pek alakası yok

  12. Oğulcan Akçay avatarı
    Oğulcan Akçay

    Arka taraftakiler zaten çok arkadan gelip kaza yapıyorlar. Tekrarda belli oluyor.

  13. Oğulcan Akçay avatarı
    Oğulcan Akçay

    Arkadaşlar mantıkla izleyin. İlk virajda iç tarafa girmesi mümkün değil. İç taraf otomobil kaynıyor. Mecburen dıştan dönüyor. Hiçbir avantajı yok orada avantajı sağlayan KERS. Kaçış alanındayken KERS kullanıp Eau Rogue'da avantaj sağlayıp geçiyor BMW'yi. Ayrıca daha dikkatli izlerseniz kazanın Kimi ile uzaktan yakından alakası yok.

  14. ilhan çakmak avatarı

    Burda asıl gözden kaçan bişey var, kazanın oldugu viraj a dikkatle izlerseniz raikonen kubica yı sollarken viraja cok hız geliyor ideal çizgiyi kaçırıncada aniden cok yavaşlıyor ve arkasındaki grup aniden yavaşlamak zorunda kalınca bazıları duramıyor o kargaşa ve kaza meydana geliyor, raikonen o dara yavaşlamadan dönse belkide bu kaza olmayacak, düşünün o kadar araç ilk virajda kaza yapmadı zaten ilk viraja pek süratli girilmiyor, ama bu viraj hızlı, raikonen de yavaş olunca olay gerçekleşiyor, anlayacagınız raikonen bu yarışta bayaa bi vukuat işlemiş

  15. kimmi nin kullandigi acik bölümü kullanmak yasak deyil zaman zaman herkes kulaniyor gecen yil lewis de kulanmisti o bölgeyi yasak olsa zaten FIA bunu pilotlar bildiridi kimmi nin belcika GP 1. cilgine kimse bisey diyemez temiz bir birincilik ama fisi birinci olsa daha cok sevinirdik cünki o aracla hak etdi

  16. sevgin mutlu avatarı

    O karışıklıkta dışarı çıktından sonra aklı başında olan biri asla direk yola dönmez zaten dönerse yarış orada bile bitebilir ana baba günü oluyo startlarda her şey.
    Bana göre ceza verilmemesi doğru karar zaten hiçbir takım ve pilot bu olayla ilgili bi açıklama da yapmadı yarışlarda olan bi olay bu sadece Kimi ön grubta olduğu için direk o göründü Kiminin arkasından aynı yolu takip eden Button,Badoer ve Nakajimada geçti fakat onları kimse söylemez

  17. zafer çevik avatarı

    çok haklısın, mesafeyi kısaltmasa bile sonuçta averaj sağlıyor. ama kural kitapçığında bu konu sadece yarış mesafesini kısaltma olarak geçiyor. yani resmen ceza verilemez.

  18. raikkonen açıkça dışarıya çıkmaya zorlanmadığı halde genişten alıyor virajı, böylece bir veya iki aracı geride bırakıyor, üstelik momentum kazanarak, zaten ilk virajın apeksinden öyle bir çıkıyorki virajı normak şekilde dönmek niyetinde olmadığı belli, bana göre bu olayın bir şikan kesme olayından bir farkı yok.. hakemler de hiç takılmamış bu konuya, ama zaten çok ender doğru karar veriyolar onlar da, yorumları okuduğum kadarıyla kimse bu konuya değinmemiş, ama bana göre bu ceza gerektiren bir manevra, diğer pilotları aptal yerine koyduğu için en azından kınanması gerektiğine inanıyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir