Button: “MP4-30 Daha Önce Sürdüğüm McLaren Araçlarından Çok Farklı”

yazar:

kategori:

Jenson Button, McLaren’in 2015 Formula 1 sezonu için hazırladığı MP4-30 aracının daha önceki araçlardan çok farklı olduğunu söyledi.

Testlerde çok büyük sıkıntılar yaşayan McLaren-Honda ekibinin ilk yarıştaki tek amacı daha fazla mesafe kat etmek olacak gibi görünüyor.

Button “İyi bir start olduğunu düşünüyorum ancak şu anda Mercedes’lerle ve hatta diğer bir kaç takımla mücadele edebileceğimiz yere basma gücü yok.  Ancak aerodinamik açıdan temel felsefe ve fikirler kesinlikle doğru çalışıyor. Daha önce böyle bir McLaren kullanmadım. Bu şekilde çalışan bir McLaren aracı sürmedim.”

“Şu ana kadarki en hızlı McLaren aracı olduğunu söylemiyorum çünkü değil ancak çalışma şekli açısından temel araç çok iyi. Bunun üstüne bir şeyler katabileceğimiz anlamına geliyor. Hava akışı çok temiz bu yüzden temel olarak downforce ekleyebiliriz. Geçen seneki araçta downforce eklediğimizde aracın karakteri değişiyordu bu yüzden bu araç denge açısından daha istikrarlı. Ancak dediğim gibi rekabetçi olması için çok daha fazla çalışmamız lazım.”

“Geçen sene viraja girerken çok fazla downforce vardı ancak frene bastığımızda virajda tüm downforce kayboluyordu. Bu araç çok farklı. Beklediğiniz gibi hareket ediyor. Bu benim ve Fernando için iyi bir şey. Verilere bakarsak Fernando ve ben çok benzer araçlara sahibiz. Bu yüzden önemli olan aracın iyi bir yere basma gücüne sahip olması.”

“Bu hafta sonu bir pozisyon hedefim yok ancak yarışı bitirebileceğimize inanıyorum. Bu konuda şüpheleriniz olabilir ancak kış testlerinde henüz bir yarış simülasyonu tamamlamadığımızı düşünürseniz bu konuda şüphelenmemek aptalca olur. Burada oturup bitireceğimizi söylemek yanlış olur ancak kim bilir?”

“Hedefimiz bitirmek ve bu hafta sonu yaşadığımız sorunları çözme açısından yeteri kadar mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Ancak en önemlisi piste çıkıp neler olacağını ve neye sahip olduğumuzu görmek. Çok fazla test yaptık bu yüzden temel test ve gelişim çalışması olarak çok fazla iş yaptık. Bizim için aracı anlama ve ayarlar yapma açısından bu kilit nokta.” dedi.


Yorumlar

“Button: “MP4-30 Daha Önce Sürdüğüm McLaren Araçlarından Çok Farklı”” için 6 yanıt

  1. Detaylı açıklamaları sevdim. Herkesin gözü Mclaren’in üzerinde olacak. Gerçi bu şekilde dikiş tutturabilmeleri zor ama kim bilir, belki birşeyler olur.

  2. mp4 -30 daha once surdugum mclaren araclarindan cok farkli, çünkü bu araç gitmiyor =)

    bi de pistte grsek süper olacak ya =)

  3. Sözleri usta pilot niteliğiyle değerlendirilir ve doğru kabul edilirse anladığım; gelecek sezon limitlerine geldik yeni araç hazırlıyoruz demezlerse orta üstü ayarda birşeyler yapabilecekleri.

  4. ya nolacağıdı button

  5. cidden standart açıklamalar her takımda kötü araç yok. öncekilere benzemiyor çünkü motor farklı

  6. Yusuf Hitay avatarı

    her sene aynı açıklamalar. sezon başında facia sonuçlar getirmez umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir