Theissen, BMW'nin Podyuma Dönebileceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

Son 9 yarışta sadece 3 puan kazanabilen takım, Spa’da sezonun en iyi yarışını çıkarmış ve 4 ve 5. sıraları kazanarak 9 puan toplamıştı.

Theissen “Bu hafta sonundaki performansımız biraz aracın gelişimine biraz da lastiklerin mükemmel derecede uyumuna bağlıydı.”

“Özellikle sıralamalarda olmak üzere bu hafta sonu lastiklerden maksimum performans aldık.”

“Bu Monza’da değişebilir ancak araç orada da iyi olacak.”

“Ardından Singapur’da bir başka güncellememiz olacak. Bu güncelleme büyük çapta olacak bu yüzden sezonu iyi bir şekilde iyi sonuçlarla bitirmeyi umuyorum ve umarım podyum olur.” dedi.

Theissen, yarışa 3. sıradan başlamalarının ardından podyuma çıkamadıkları için biraz üzüldüklerini kabul etti.

Theissen “Podyumda olmak harika olurdu ve gerçekten bu şansa sahiptik abcak Nick şansını ilk turda kaybetti.”

“Birinci virajda Trulli’ye iyi atak yaptı ancak ardından momentumunu kaybetti ve Eau Rouge’da geçildi.”

Daha önemlisi ise Raidillon’da 2 sıra daha kaybetti ve şansı orada kaçırdı.”

“Robert ise ilk virajda ön kanadına biraz hasar verdi. İlk başta onu değiştirmek için pite çağırmayı düşündük ancak ardından çok fazla zararının olmadığını gördük ve pistte tuttuk.”

“Açık bir şekilde yarışın son bölümünde Vettel’in performansına ayak uyduramadı aksi takdirde podyumda olabilirdi.”

“Yine de 4 ve 5.lik , yani 9 puan takım için önemli ve herkes için çok iyi bir sonuç. Tüm takım çalışanları için mutluyum.” dedi.


Yorumlar

  1. Bir yarışta ki duruma göre çok iddialı bir açıklama olmuş. İnanç ve hayalden başka bir şey değil en azından Monza için. Eski konumuna tekrar dönecekler. Eskiden Monza, en az aero'ya ihtiyaç duyulan en fazla motora ihtiyaç duyulan bir pist idi. Downforce yönünden bu yine değişmez. BMW'de bunu başaramaz.
    Bu sene çok garip oldu bu yönüyle, her yarış için ayar değil neredeyse araç üretilir oldu. Tüm yılı kaldıracak araç yapılamayacağından da her yarışta farklı şeyler görüyoruz. Bunu düzeltmeleri mi lazım bilemiyorum, karar da veremiyorum geçen seneye göre daha çok heyecan duyuyorum. Fakat F1 yakın geçmişine çok ters oldu bu sene 🙂

  2. Nasıl becerebildim bilmiyorum ama bu yorumumu başka bir haberin altına yapmışım 🙂

    Romain tespitin doğru olabilir. Dikkat ettiyseniz Red Bull son yarışlarda kullandığı -yanılmıyorsam ördek gagası diye tabir edilen- kalın burnu bu yarışta kullanmadı. Onun yerine sezon başında kullandığı ince burunla çıktı piste.

  3. spadaki performans iyiydi, tum sezonda kazandigimizi bir yarista aldik, renoyuda gectik takimlarda =) burundandir canim 😉

  4. bence monzada gene eskı yerlerıne donerler dikkat edersenz spada burnu havada otomobıller basarılı oldu reno gıbı brawn gıbı burnu kalın ve asagı dogru olan takımlar daha basarısız oldu ben monzada sıcak havayla tekrar brawn redbull cekısmesı beklyrm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir