Teknik Analiz: 2009 Belçika Grand Prix

yazar:

kategori:

Ferrari F60 – Yenilenen Arka Kanat

Spa Francorchamps, 2009 sezon takviminde ilk yüksek hızlı pistiydi ve takımlar buraya yeni orta ve düşük downforce sağlayacak ön ve arka kanatlarını getirdiler.

Ferrari de Spa’da yeni bir arka kanat getirdi. Resimde gördüğünüz üzere arka kanadın üst bölümü daha dar tutulurken alt parça geniş ve ortaya doğru kıvrılıyor. Bunun yanında takım arka kanadın kenar bölümlerindeki yarıkları kaldırarak maksimum hızı arttırmayı hedefledi.

Red Bull RB5 – Ön Kanat Güncellemeleri

http://www.trf1.net//files/400x225/yarislar/belcika/redbull_teknik_738428181.jpg

Red Bull takımı Spa’ya gelirken ön kanadın üst profilinde değişiklikler yapmış. Daha önceki kanatta klasik 2 parça yatay parçalar varken takım özellikle Brawn GP’de olduğu gibi ön kanatta ince ayrıntılara önem vermiş. Bu iki parçayı Spa’da dikey bir parça ayırdı. İçeride kalan bölümle aracın altına giden havanın iyileştirilmesi planlandı, dışarıda kalanla ise önde daha fazla yere basma gücü üretilmeye çalışıldı.

Force India VJM02 – Yenilenen Ön Kanat Kenarları

http://www.trf1.net//files/400x225/yarislar/belcika/force_india_teknik_861585550.jpg

Force India takımı, oldukça güçlü olduğu Spa’da gelirken ön kanatta önemli değişiklikler yaptı. Ön kanadın dış bölümünde daha uzun bir parça kullanılırken düşük downforce paketinde yer alan arka kanadı dengelemek için 2 küçük flap kullanıldı.

BrawnGP BGP001 – Yenilenen Ön Kanat Kenarları

http://www.trf1.net//files/400x225/yarislar/belcika/brawngp_teknik_368595446.jpg

Brawn GP takımı Spa’da antrenmanlarda düşük downforce için yeni ön ve arka kanat ve bunun yanında örs motor kapağı test etti ancak cumartesi ve dolayısıyla pazar günü güncellenen ön kanat dışında diğer yenilikler kullanılmadı. Yenilenen bu ön kanadın en dış bölümünde dikey küçük bir parça daha eklendi ve bu parça ile ön lastiğe giden havanın engellenmesi amaçlandı.


Yorumlar

  1. Romain tespitin doğru olabilir. Dikkat ettiyseniz Red Bull son yarışlarda kullandığı -yanılmıyorsam ördek gagası diye tabir edilen- kalın burnu bu yarışta kullanmadı. Onun yerine sezon başında kullandığı ince burunla çıktı piste.

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Yarışlardan sonra okumayı en sevdiğim bölüm. Teşekkürler Trf1…

  3. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Mükemmel Bir Paylasim…TRF1'e cok tesekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir