Van Der Garde Sorunu Nedeniyle Sauber Araçlarına El Koyulabilir!

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Sauber takımı Avustralya’daki dava sonucuna göre Giedo van der Garde’nin yarışmasına müsade etmezse yetkililer takımın araçlarına el koyabilirler.

2015 için anlaşmaya sahip olmasına rağmen Sauber’in Giedo van der Garde’ye koltuk vermemesi, Hollandalı sürücünün hakkını yasal yollardan aramasına sebep olmuştu.

Tarafların anlaşmaması ve Sauber’in bu olayı görmezden gelmesinin ardından van der Garde önce İsviçre’de ardından da Avustralya’da açtığı davayı kazandı. Sauber Avustralya’daki sonucu temyize götürse de oradan da olumsuz yanıt aldı.

Bu yüzden şu anda Sauber’in 3 pilot anlaşması bulunuyor. Takım bu sene normalde Marcus Ericsson ve Felipe Nasr ile yarışmayı planlıyordu.

Garde “Sauber artık bizimle çalışmak zorunda. Başka sorun yok. Ben aynı zamanda süper lisansın hızlı bir şekilde çıkacağından eminim.” dedi.

İsviçreli takım Victoria mahkemesinin kararına uymazsa yetkililer Sauber araçlarına ve malzemelerine el koyarak yarışmasına izin vermeyebilir.

Haberlere göre yetkili merciler Sauber’e cuma gününe kadar arabalar dahil takıma ait eşyaların listesini vermesini istediler.

Bir diğer sorun ise van der Garde’nin süper lisansının süresinin bitmiş olması.

Charlie Whiting “Güvenlik bölümü Cenevre’de bu konuyla ilgileniyor.” dedi.


Yorumlar

“Van Der Garde Sorunu Nedeniyle Sauber Araçlarına El Koyulabilir!” için 2 yanıt

  1. Su mahkemeyi turkiyede acsa 4 yilda falan sonuclanirdi heralde. Kesif falan yaptırmaya kalkardı hakim . bundanda komedi filmi cikar gibi.

  2. İşler epey karıştı. Bundan film çıkacak gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir