Ferrari Yakıt Harcaması Üzerine Çalışacak

yazar:

kategori:

Belçika’da Fisichella’nın aracı 7 kg daha az yakıta sahip görünüyordu ancak hem Fisichella hem de Raikkonen pite aynı turda girdiler.

Domenicali bu alanda gelişmeleri gerektiklerini düşünüyor.

Domenicali “Bu çalışmamız gereken bir nokta ve farklı takımların nasıl yakıt tasarrufu yaptıklarını ve yakıt tükettiklerini anlamalıyız.”

“Belki diğer takımlar daha iyi iş çıkarıyordur bu yüzden bunun nedenini anlamalıyız.”

“Bu fark yaratan bir konu ve gelecekte de fark yaratabilir.” dedi.

Domenicali bunun gelecek sene yakıt ikmali yasaklandığında daha da önemli olacağını düşünüyor.

Domenicali “Gelecek seneye bakarsak yakıt tasarrufu ve harcaması en önemli noktalardan olacak çünkü küçük ağırlıklar yarış sonunda büyük farklar yaratabilirler.” dedi.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Mclaren,sen beni yanlış anladın senin yorumunda zaten aşağılama yokki.Sözüm sana değildi gayet normal bir yorum seninkisi.Ben inci adlı arkadaşa isim vermeden eleştiride bulundum.Zaten bi arkadaşımız gereken cevabı söylemiş.Savunmaya geçtiğim yok:)Yani Ferrrari muhakkak akıl etmiştir eğer bu arkadaşımız ettiyse demek istedim:9

  2. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Bir yarışta massanın yakıtı yetmemişti dimi 🙂 Ferrari LPG taksın çok ekonomik 😛

  3. Ferrari bu sezon bir yarışta Massa'ya sıra kaybettirmişti benzinlerinin yarışı sonlandırmaya yetmeyeceğini düşünerek sonra bunun telemetre bilgilerinin yanlış olduğundan dolayı olduğunu söylemişlerdi problemleri var bu benzin harcaması ile ilgili belli bu.

  4. Ben cok buyuk fark oldugunu sanmiyorum, birinci ve ikinci pitstop lara girme turlari ayni turlar, yani ikinci pitstop a Ferrari erken girmedi.. Birinci de Ferrari`nin 1 tur sonra girmesi gerekiyordu dogru ama bu Rai`nin agirligindan ya da bir sensor sorunundan kaynaklanmis olabilir..

  5. Yav o değilde benim aklım gelecek senede yarışın sonlarına doğru yolda kalan araçlar olacak mı acaba:D

  6. Tüp taktırsınlar bence Türkiye bu konuda oldukça iyi 🙂

  7. Bu açıklama gelecek seneye göre yapıldı o yüzden söyledikleri normal. Sezon başından beri tahminlerin Ferrari'ye tutmaması kadar diğer takımlara da uymadı. Genel olarak tekrar tüm yarışlara ve öncesindeki tahminlere bakarsanız göreceksiniz. Dışardan malesef anlayamıyoruz kim daha tasarruflu. Aynı marka motoru kullanan farklı takımların bile tasarruf oranları değişken olabilir, ayarlara göre normaldir. Bu sene çok fazla motorları konuşmadık, tasarruf konusu tolere edilebiliyor. Fakat seneye dayanıklılıkla beraber en önemli konu olacak. Çok konuşacağız ve en iyi üreticiyi bir nebze yine görmüş olacağız. 93'den önce böyleydi, yakıtı bitip kenara çekenleri görüp çok gülüyorduk. Alesi'ye çok gülmüştüm misal.
    Şimdi elektronik sistemler daha gelişmiş bunun pek yaşanacağını sanmıyorum ama bazı pistlerde yaşanabilir belkide.

  8. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Tesekkürler Abdullah Simdi Daha İyi Anladim 🙂

  9. Marlboro Projest, yasaklandı ve seneye bu daha önemli olacak. düşünsene yarış sonuna kadar yetecek yakıtı alacak ve diğerline göre 3-4 turluk fazla yakıt taşıdığını varsay 🙂

  10. Mesela Martin Whitmarsh Portsmouth Üni-Mak. Müh. Mezunu, Mario Theissen RWTH Aachen Universitesi-Mak. Müh. Mezunu ve Doktoralı, Stefano Domenicali Bologna Üniversitesi-İşletme Mezunu… Çoğu F1'deki patron, yönetici ve önemli mühendisler oldukça kaliteli CV'lere sahipler örneklerdeki gibi.

    Ama bu CV'ler bu insanların hata yapmayacağı anlamına da gelmiyor. Mutlaka geçiş dönemlerinde kafa karışıklığından dolayı hatalar göreceğiz.

  11. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    Bu konu üzerinde çalışmalar çok önceden başlamıştır zaten..Ferrari gibi bir markanın takım patronuna bunca yıldır içinde olduğu işi öğretiyorsunuz..gülelim mi ağlayalım mı?

    Yorum yapmak hakkınızdır ama bazı arkadaşlar gülünç duruma düşüyorlar..Bu sporu yönetenler bazılarının sandığından çok daha zekiler..bu adam zeki olmasaydı onun hakkında yorum yapmıyor olurduk zaten 😉

  12. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Seneye Yakit İhmali Yasaklanmadi Mi yaa :S ??

  13. İşin magazinsel ve yönü de olacak. Şöyle ki pit stoplar Formula 1'i izleyen çoğu kişiye ilginç gelmiştir; arabanın çevresindeki mekanikerler, lastik takmalar, upuzun parlak bir hortumla benzin doldurma vs. Benzin doldurmanın görsel tarafı yerine, artık yanlış hesaplamalar yüzünden benzini biten araçlar da görebiliriz. Özellikle ilk yarışlarda.

  14. Ertan Akkaş avatarı

    Ama benim yanıtım 2. soruya dönük… Bütün bir sezon yapılan yakıt tasarrufu ile birlikte hortumların vesaire gibi malzemelerin taşınmaması yeterince bütçe tasarrufu yapabilir.

  15. Ertan Akkaş avatarı

    ''benim asıl merak ettiğim şey şu, araçların ağırlık dağılımı ve yeni bir depo tasarlamak dahil bir çok bileşeni etkileyen bu yeni kural mı, yoksa yakıt hortumunu yarıştan yarışa taşımak mı daha maliyetli..''

    Bence cevabı zaten biliyorsun. Mesela bu haberden yola çıkalım seneye yakıt ikmali yasak olduğu için Ferrari kendini bu konuda geliştirmeye çalışıyor. Bütün takımlar seneye 1 depo ile yarışı bitirmeye çalışacak bu sebeble daha az yakıt yakmak isteyeceklerdir. Ağırlık avantajı kazanmak için. Bu yüzden tüm motor üreticileri daha tasarruflu motorlar yaparsa 2010 yılında araçlar bu seneye oranla daha az yakıtla yarışı bitireceklerdir. çok fazla değil gibi gözüksede %10 veya %15 yakıt tasarrufu yapılabilir.

  16. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Neden bunu aşağılama kabul edip savunamya geçtin anlamadım.DAha önce farkettiyse şimdi yorum yapmayacaktı o zman. Ona bakarsan herkes bunun için çalışyordur.Glecek senenin temel konusu sonuçta.

  17. levent karadol avatarı
    levent karadol

    arkadaşlar galiba domanicalinin kafasına taş falan düştü belkide baduerin iki yarış sonuncu olması onda şok etkisi yapıp kafasının çalışmasını sağladı bilinmez ama kaç yarış üsteüste beklenin aksine daha erken pite girdiğimiz gerçeğini yeni farketti neyse buda bi gelişme bay domanicalli bişeyler öğrenmeye başlıyo hiç yoktan iyidir

  18. burak bocek avatarı

    Onlar sen anlamadan çok daha önce anlamışlardır merak etme.Bu bilinen bir gerçekti zaten Ferrari rakiplerine oranla tek turda daha fazla benzin harcaması yapıyor.Benzin yükleri bu seneki gibi açıklansa ve yakıt ikmal yasağı olmasa belki hiç çalışılmayacaktı çünkü gerek kalmayacaktı.Bu değişiklik seneye avantaj elde etmek için.Bu kadarda küçümsemeyin bu takımı

  19. aslında yakıt tüketemi yarışın başında daha çok fark yaratacaktır önümüzdeki sene, çünkü yarış sonunda zaten depolar neredeyse boş olacak, ancak yarışın başında, daha az yakıt harcayan motorlar daha az yakıt yüküyle başlayacaklar, mesela 10 kilo daha az yakıt harcayabiliyosanız, yarışın başında 10 kiloluk ağırlık avantajına sahip olacaksınız, ancak ilk turdan itibaren avantaj doğru orantılı şekilde azalıp kaybolacak son tura kadar..

    benim asıl merak ettiğim şey şu, araçların ağırlık dağılımı ve yeni bir depo tasarlamak dahil bir çok bileşeni etkileyen bu yeni kural mı, yoksa yakıt hortumunu yarıştan yarışa taşımak mı daha maliyetli..

    ayrıca, güvenlik açısından bakarsak, pitstoplarda ara sıra görülen alevler büyük ölçüde azalacaktır, ancak büyük depoların ve nispeten daha çok yakıtın kaza sırasında yalıtımı konusu çok daha komplike bir sorun olarak karşımıza çıkabilir, ne kadar büyük depo ve yakıt, o kadar büyük potansiyel tehlike anlamına gelir, umarım bu yüzden kimsenin başına bir iş gelmez..

  20. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    bunun ortaya çıkması kötü oldu mercedes adına 🙂

  21. inci incili avatarı

    akılları başlarına yeni geliyor ya şaka gibi. bu sene açıklanan benzin yükleri sayesinde gerçekleşen ve tahmin edilen pitlerde ferrari ile diyer takımlar arasında bir fark olduğunu ben bile anladım onlar yeni anlıyor.

  22. bu benimde ilgimi cekmişti daha önce pite girmesini bekleyip durmuştum fisichellanın. bölece kimi hafif arabayla arayı bıraz daha acar diye düşünmüştüm. ama aynı anda girdiler ikiside.

  23. bu aslında sezon başından beri olan bir olaydı.

  24. Fisichellanın tüm yarış boyunca Raikkonenin arkasında kalması bunun en büyük nedenlerinden biri, doğal olarak bir araç takip ederken özellikle düzlüklerde daha az sürtünme kuvveti ile daha az yakıt harcarsınız, yinede çalışılması gereken bir konu tabi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir