Briatore, Bir Şey Bilmediğini Söylemiş

yazar:

kategori:

Renault konu hakkında resmi bir açıklama yapmaktan kaçınırken, Formula 1 patronu Bernie Ecclestone’un iş arkadaşı olan Briatore, Ecclestone’a bu tür olayın yaşanmadığı hakkında teminat vermiş.

Times gazetesine konuşan Ecclestone “Tüm bildiğim Flavio’nun bu konuda bir şey bilmediği yönünde ısrar etmesi.” dedi ve Briatore’nin oldukça üzgün olduğunu söyledi.

FIA ortaya atılan iddialar hakkında araştırmayı sürdürüyor ve ilgililerin takımın telemetre verileri ile telsiz konuşmalarını incelemesi büyük bir ihtimal. Bunun yanında takımdan elemanlar ile de görüşüleceği ve detektiflerin Enstone ve Viry’deki bilgisayarları ve benzeri aygıtları kontrol edeceği söyleniyor.

Ecclestone “Açıkçası bir şey olmuş ya da bazıları olaya karışmış olabilir.”

“Ancak güçlü kanıtlar bulunana kadar bu bilinemez ama olay doğru olsa bile bu konuda nasıl kanıt bulunacağını bilemiyorum.”

“Eğer birisi telsizden ‘lütfen sonraki tur duvara vur’ demediyse nasıl kanıt bulabilecekler bilmiyorum.”

“Bu konuşmaların kopyası var ve böyle bir şey olsa çoktan ortaya çıkardı.”

“Eğer gerçekten böyle bir olay varsa bunu kanıtlamak zor olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu haber ılk dustufunde asagıdakı yorumu yapmıstım
    Tarih: 30.08.2009 23:04:38

    bu olay ınceleme altında.ıspatlanamassa reno ya bısey olmaz.ama ıspatlansın ıspatlanmasın bana gore en buyuk zararı nelson gorecektır.belkı dogrucu davut damarı belkı pısmanlık belkı toy delıkanlılık belkı yalan belkı brıatoreyı bıtırmek ıstemesi belkı ıntıkam adına ne dersek dıyelım bu ısten nelson zararlı cıkacaktır.

    bundan sonra hıc bır f1 takımının hatta motor sporu ıle ugrasan herhangı bır serıde yarısan bır takımın nelsonu ısteyecegını onu takımında yarıstıracagı sanmam.nelson allah rahmet eylesin

    valla ısatlanana kadar herkes sucsuz ama ates olmayan yerden de duman cıkmaz.sebebı ne olursa olsun nelson a ne dersek dıyalım.adı serefsız haysıyetsız adını ne koyarsak koyalaım ama ortaya attıgı ıddıa yenır yutulur degıl ya.ısatlanamasa bıle gercek olma ıhtımalı %99.cunkı.

    alonso 15.start alacak yanı ıstedıgı kadar benzını araca koyma sansı var.ama alonso 15.kalkıp lıder massa dan bıle once gırıyor pıte.yanı 12.tur!!!!!

    pıste gerı donuyor ve sanırım 14 turda pıqe ole bır yerde kaza yapıyorkı evlere senlık.

    tek bır soru?yaw allah askına srartı 15.olarak alacak bır arac neye guvenerek 12 turluk benzınle pıste cıkar.NEYE GUVENEREK?

  2. sedat ahmet avatarı

    İyide briatore ben birşey bilmiyorum demiş bu habere göre,yani açık bir şekilde böyle birşey yok ve kesinlikle olmamıştır tarzında bir açıklama değil..ucu açık herşey çıkabilir bunun altından ve olumsuz olması halinde nelsonla bir reno çalışanına patlar bu olay.briatore zaten bişey bilmiyomuş olur , masum o masum .

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bende M1CHAEL arkadasıma katılıyorum.eger bu iş gercekten nelson un dedıgı gıbı olmussa ve ıspatlanırsa degıl reno lamborghını bıle olsa ıhrac edılmelı.ha doppıng ha sıke ne farkederkı.ustelık ustunu ortbas edebıleceklerını sanmıyorum.arastırırlar sonuna kadar gıderler.cezayıda yapıstırılar kımsenın suphesı olmasın.orda ıslar turkıyedekı gıbı yurumuyor

  4. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Gökhan sizinkiler herşeyi açmayıp ne yapacaklardı.. Bütün 800 sayfa belge ellerinde.. neyi saklayacaktı, nereye saklayacaktı.. Saklanamadığınız için o kadar ceza aldınız..

    Buradan sadece Briattoreye el altından abayı gösterirler.. Yaptıklarının farkındayız demek için bir soruşturma bu. Bernie daha ileri gitmelerine izin vermez.. Bu kadar takım gitmiş yada gidecek; birde Renault gitmemeli

    Hem dua edin sizde eski takımsınız

  5. Yıllarca Başta Ferrari olmak üzere bu sporda her şekilde cirit attı.Ama hiçbir şey olmadı.Neymiş en eski takımmış, neymiş en çok taraftarı olan takımmış vs.İçi boş cümleler ile geçiştirildi hep.Elbet bir gün kendilerine de dönecektir bu.

  6. Örtbas edecekler üzerini kapatacaklar ve konu kapanacak.Yazık bizimkiler herşeylerini açmıştı FIA' ya.Fark burada işte.Umarım ceza alacaklar.Almazlarsa çok büyük bir leke almış olacak FIA.Hayatta herşeyin bir geri dönüşü vardır.

  7. bernie birkaç gün sonra çıkıp "hurafe bunlar inanmayın" diyecek :)) çakaldır o salağa yatmasını bilecektir.

  8. Abdullah Çelik'in ilk cümlesine katılıyorum. Böyle şeyler imkansız felan değil. F1 temiz bir spor değil, dahası geçmişi ortaya çıksa belki spor bile değil. Madem böyle birşey ortaya atıldı sonuna kadar araştırmak zorundalar. Kesin ve tatmin edici şekilde sonuçlandırmazlar ise bir yıkım noktası daha olur zamanla önüne geçemeyecekleri bitişin imzası olur. F1 bir spor gibi çalışmıyor. Geçmişide temiz değildir fakat böyle yakın senelerin vakaları çıkmaya devam ederse 1,5 milyarın 1 i gider pişman olurlar. Şuan bu söylenen öyle basit bir olay değil resmi olarak bir şike, sporda doping kullanmaktan öte birşey. Araştırılıyor, sonuçlandırılmalı suçlu ise Renault bile olsa F1'den uzaklaştırılmalı. Ferrari bile yapsa bunu ve ispatlansa uçurulmalı.
    Birisi birşey attı ortaya bakalım sonucu ne olacak merakla takip ediyoruz.

  9. kaan kaanhan avatarı

    F1 de ne kara lekeler vardı, çoğunun üstü kapatıldı. daha bu sezon ortaya çıkan kara lekenin babası gizli anlaşmalar vs.. ortada iken insan görmek istediğini görüyor demekki.

  10. böyle bişey olması imkansız bunun telsiz konuşması var neyi var yarış dan önce planlanmış ise yine sorun yok aça çıkarsınlarda görelim honda gibi bir dev gitti bmw gibi bir ikon gitmek üzeree renault unda gitmesine izin vermezler görecezz kısacası renault un f1 de kalması için bu olay kapanır gider ayrıca men cezası diyenler olacak şimdi men olsaydu mclaren men olurdu f1 de gelmiş geçmiş en kara leke kimse unutamaz

  11. Remzi Ersoy avatarı

    neden sezon sonra ortaya çıkıyo maden bu söylenti.

  12. Abdullah hocama katılıyorum.böyle bir şey var ise, bu renonun pılını pırtını toplayıp gitmesi, briatorenin de artık yarışları evinden izlemesi anlamına gelir..bmw gitmiş, toyotanın kalıp kalmayacağı belli değilken, renoyu kaybetmeyi göze alamazlar

  13. ben yarışın hemen ardından bu işin planlı olduğunu söylemiştim ve hala da düşüncemden geri atmıyorum. ecclestone da aslında bu iş olsa bile ayyuka çıkmaz demeye çalışmış. bence de varsa bile üstünü kapatacaklar. renonun spordan gitmesine izin vermeyecek CVC 🙂

    bunu muhtemelen nelson ortaya çıkardı ve umarım yarış öncesinde konuşma geçtiyse kaydetmeyi unutmamıştır 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir