Formula’ya Açılan İflas Davasında El Sıkışıldı

yazar:

kategori:

İngiliz şirket Kigema Sport Organisation Ltd’nin Formula İstanbul Yatırım Anonim Şirketi’ne (FİYAŞ) açtığı iflas davası anlaşmayla sonuçlandı.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Formula Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) Başkanı Murat Yalçıntaş, mart ayında açılan davanın bir süre önce kapandığını söyledi.
Davanın Formula’nın ilk başladığı yıllarda yapılması gereken bir yarışla ilgili olduğunu belirten Yalçıntaş, şöyle anlattı:

Tazminat reddedildi
“Daha sonra bu yarış yapılmadı. Bu yarış yapılmadığından dolayı Kigeman şirketi, dönemin F1 Türkiye ayağının işletmesini üstlenen Motor Sporları Organizasyonu’ndan (MSO) belli bir tazminat istedi. MSO da o yarışın yapılması için herhangi bir taleplerinin olmadığını, dolayısıyla karşılıklı bir yanlış anlaşılma olduğunu ifade etti. Çünkü ortada yazılı bir belge yok. Dolayısıyla MSO, talebin haksız olduğunu belirterek bu tazminatı ödemeyi reddetti.”
İngilizlerin taleplerinde ısrarlı davrandığını ifade eden Yalçıntaş, “Süreç itiraz ve ısrarla devam etti. MSO ile FİYAŞ birleşince bu görüşmeler FİYAŞ üzerinden devam etti. Böylece dava da FİYAŞ’a açılmış oldu. Biz bir tahkim heyeti kurduk. Bu firmadan avukatlarla bizim avukatlarımız biraraya geldiler” dedi.

62 bin 500 euro ödendi
İngiliz firmanın hakları zayi olmasın diye dava açtığını söyleyen Yalçıntaş, “Ama şu anda dava üzerinde anlaşma sağlandı. İstedikleri paranın çok daha düşük bir rakama el sıkıştık. Onlar davadan feragat ediyorlar. Biz ödememizi yaptık” diye konuştu.
Edinilen bilgiye İngiliz şirket Kigema Sport Organisation, eski Formula 1 pilotlarının ve genç yeteneklerin yarıştığı WTCC yarışı konusunda dönemin F1 işletmecisi MSO ile ihtilafa düştü. Karşılıklı görüşmeler devam ederken, MSO şirketi FİYAŞ ile birleşti.
Bunun üzerine İngiliz firma, Formula 1’in yatırımcı şirketi olan FİYAŞ’a 145 bin euro’luk iflas davası açtı. Yapılan görüşmeler sonucunda FİYAŞ, Kigema Sport Organisation’a 62 bin 500 euro ödeme yaparak anlaşma sağladı. Böylece mart ayında açılan dava son buldu.

Milliyet


Yorumlar

  1. Benide çok güldürdün, tebrikler 🙂

  2. Espiri yapıyorsun değil mi, 'darkruse' ?

  3. Kaç yılında yapılacakmış bu yarış Formula'nın ilk açıldığı yıllarda denildiğine göre 1960-70 lerde olmalı o zaman türkiyede pist varmıydı ki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir