Renault İncelemesi Derinleşiyor

yazar:

kategori:

Independent gazetesine konuşan bir kaynak, Singapur GP öncesinde ve sonrasında başka olayların da incelendiğini söyledi.

Haberlere göre inceleme geçtiğimiz hafta sonu Belçika’da başladı ve Fernando Alonso ve Pat Symonds gibi üst düzey isimler birden fazla görüşmeye alındı.

Daily Express gazetesi de takım patronu Flavio Briatore de Belçika’da bir avukat ile görüştü ve avukata Piquet iddialarını yalanladı.

Gazete ayrıca bir kaç mühendislik çalışanının da sorgulandığını ilgili kayıtların incelenmek için alındığını yazdı.

Renault’un geçen seneki motor şefi Denis Chevrier bu iddiayı kabul etmedi.

Chevrier “Benim kişisel olarak 2008 Singapur GP’de bu tür stratejiden haberim olmadı ancak eğer bu doğruysa yaşananların Renault’un yaklaşımına tamamen ters olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Renault’nun eski test pilotlarından Frank Montagny “Birisine geçilmesini söylediğinizde bile bu rahatsızlık verir ancak kasıtlı olarak kaza yapılmaya zorlanması bambaşka bir şey.”

Bu rüyalarda bile olmaz. Kimse böyle bir talimat veremez. Ben Formula 1’de böyle bir şey asla duymadım.” dedi.


Yorumlar

  1. sedat ahmet avatarı

    M1chael tam olarak gökhan arkadasımızın yorumunun neresinde kin ve öfke dolu bir ifade var ben okuyorum anlayamadım bana belirtirsen sevinirim.anladığım kadarıyla shumi ve ferrari hayranısın yada taraftarımı diyeyim..sen yıllarca fia tarafından kollanan bir takımın taraftarı olarak o taraftan bu tarafa gecıp birde manhattandan new yorka baksan anlayabilirsin ama neyse.:)
    ayrıca burda neden durmadan birileri " bu sekılde yazma,bunu yapma,bunu yazamassın,yorumunu yaparken söyle yaz" benzeri cümleler kuruyorlar,ahlak kuralları çerçevesinde herkes burda fikrini paylaşamıyormu yoksa daha başkaca kurallar varmı??

  2. Yalan denilerek geçilmeyip araştırılması önemli. FIA bunun üstüne düşüyor. Sonucu öğreneceğiz. Renault taraftarı arkadaşların da bunun gerçek olup olmadığının ortaya çıkmasını beklemeleri gerek. Bu söz olarak ortaya atılıp incelenmeden geçilen bir şey olsaydı daha sonra her Renault ile ilgili haber de basın singapur u yazar. Diğer takım taraftarı da söyler sizde deli olursunuz . O yüzden gerçeği öğrenmek önemli. Her şike ihbarı dayanakları varsa değerlendirilip sonuçlandırılmalı.
    Bu haberlerden kavga çıkarmanın lüzumuda yok. Gökhan Demir buradan kinini, öfkeni kusmaya çalışıyorsun bunu yapma!. Bu kadar kişinin içinde senin tarzında sadece 1-2 kişi var haberlerin altına öfke ile yazıyorsunuz. Biz bunu görmek istemiyoruz. O kadar kinin varsa şahıslara milletin gözünün önüne taşıma, kendi bloğunda yaz.
    Biz ne dedik, bunlar ciddi ye alınacak havadisler. Böyle bir şeyi Ferrari bile yapsa uçurulmalı. O takımı bu takımı yoktur böyle bir şikenin. F1 'ide tertemiz bir spor olarak görmüyoruz. Montagny 'nin yaşamamış olması geçmişte böyle bir şeyin olmadığını göstermez.
    Mclaren davasıyla ilgili bu davanın bir yakınlığı yok. Hepsi kendi içinde değerlendirilmesi gerekiyor. Ayrı şeyler. Formula da ekonomik olarak daha fazla para kazanmak ile bilgi çalmak, kasti kaza yapmak aynı şeyler değil. Bir benzerlik kurabilseniz anlayacağız. Ferrari'yi koruduğumuz yok. Madem o kadar çok şey bildiğini söylüyorsun, gönderirsin dosyanı FIA'ya incelemezler ise konuşursun. Yoksa kin, öfkeni kusmanın alemi yok.
    Formula 1 'de adaletli tek bir takım yoktur ve spor sözü içinde bir çok çelişkiler taşır. FIA, takımlar birer ticari kuruluştur. Sportif ahlağa sahip olmalarını tümden beklemiyordum fakat bu değişmeli, değişiyor…

  3. Ferrari dosyası bir açılsa tahminimce bırakın F1' den ihracıi fabrikasının bile kapatılması gerekir.Ama FIA onların olduğu için böyle bir söz konusu bile değil..

  4. Sedat Ahmet arkadaşım boşuna çabalama.Sen söyler kötü olursun.McLAren herşeyi yapabilir, ama Renault yapamaz.Kaldı ki böyle bir şey yapılsa aklınıza ilk hangi takım gelir diye sorsalar ben Renault-Briatore-Alonso üçlüsünü sayardım.Çünkü Alonso' dan korkulur.Umarım yok F1' den bir takım daha ekslmesin diyerek soruşturmayı falan durdurmazlar.McLaren' e verilen cezadan daha ağır bir ceza verilmeli çünkü takım olarak planlama var.

  5. Remzi Ersoy avatarı

    ya nedir bu renaultun f1 den çektiği.

  6. sedat ahmet avatarı

    arkadaşım dikkatlı oku yazdığımı,reno değilde mclaren olsaydı dıyorum..halüsinasyon falan gördüğüm yok ama senın anlama,kavrama zorluğun varmı?aşağıdaki yorumlara karşın yazmadığımı düşünebilirmisin biran ?
    ayrıca david couldhard güzel söylemişde her ne kadar takım emri gibi gözükmesede,98 yılında yağmurlu bir yarışda (spa)çok yavaşladığı için shumı davide carpmış ve şampiyonluk mika ya gitmişti o sene.bizde böyle birşey duymadık ama o zamanda şimdide halen davidin kasıtlı yavaşlayıp shumının ona çarpmasını sağladığı söylenir bazı insanlarca.
    Olayın ardından David Coulthard’ın çizgisini değiştirdiği için mi, yoksa İskoç pilotun arkasından gelen Ferrari’yi görmediği için mi böyle bir kazanın ortaya çıktığı uzun süre tartışıldı. Hatta bu, bugün bile hala gündemde olan bir tartışma. Geçtiğimiz günlerde Coulthard yıllar sonra bu olay kendisine hatırlatıldığında yanlış yapmış olabileceğini ima etti.
    (kaynak padokf1)

  7. Ne alaka Sedat arkadaşım yani durup duruken halisünasyon mu gördünde böyle yorum yazma ihtiyacı duydun bakıyorum diğer yorumlara sana böyle yorum yaptıracak bir yorumda göremiyorum.

  8. sedat ahmet avatarı

    Başlık eğer , Mclaren Mercedes incelemesi derinleşiyor! olsaydı sanırım ateş olmayan yerde duman tütmez benzeri deyimler havada uçuşurdu burada.herşey beklenir ya Mclarenden,çünkü F1 in kötü çocuğuyuz ya biz 🙂

  9. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    her hafta başka olay.köprüden at dese atacakmıydın kendini be adam!öte yandan flavio bu belli olmaz.umarım yalandır.

  10. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    şu aracın haline bi bakar mısınız? böyle bile bile kaza mı olu yuhhh yani..
    böle bir yalana inanmak saçma ötesi…

  11. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Renault'nun eski test pilotlarından Frank Montagny "Birisine geçilmesini söylediğinizde bile bu rahatsızlık verir ancak kasıtlı olarak kaza yapılmaya zorlanması bambaşka bir şey."

    Bu rüyalarda bile olmaz. Kimse böyle bir talimat veremez. Ben Formula 1'de böyle bir şey asla duymadım." dedi.
    DAHA NE OLSUN

  12. Umarım bu iddaa doğru çıkmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir