2015 Avustralya GP 2. Antrenman – Rosberg Yine Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın Avustralya’da gerçekleştirilecek ilk yarışı öncesinde gerçekleştirilen ikinci antrenman seansını da Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

İlk seansta 1.29.557 yapan Rosberg, ikinci seansta elde ettiği 1.27.697 ile günün en hızlı ismi oldu.

Mercedes’in diğer pilotu Lewis Hamilton ise yine takım arkadaşının arkasında kaldı. Bu sefer fark 0.100 sn oldu.

Avustralya’da 2. antrenman seansında Mercedes’in ardından en hızlı takım Ferrari oldu. Ayarlardan mutlu olduğunu dile getiren Sebastian Vettel 0.7 sn geride 3. olurken onu takım arkadaşı Kimi Raikkonen takip etti. Raikkonen turunun çok iyi olmadığını söyledi.

Sabah seansında 3. hızlı isim olan Williams pilotu Valtteri Bottas bu seansta 5. olurken takım arkadaşı Felipe Massa su sızıntısı nedeniyle piste çıkamadı.

Red Bull’da ilk yarışına çıkacak olan Daniil Kvyat bu seansta 6. olurken takım arkadaş Daniel Ricciardo motor değişikliği nedeniyle Massa gibi piste çıkamayan isimlerden oldu.

Sabah seansında 4. olarak sürpriz yapan Toro Rosso’nun çaylak pilotu Carlos Sainz Jr 7. hızlı zamanı kaydederken onu Lotus’tan Pastor Maldonado ve Romain Grosjean takip ettiler.

İkinci seansta ilk 10’u tamamlayan isim Force India’dan Nico Hulkenberg oldu.

Giedo van der Garde davasıyla ilgili başı dertte olan Sauber bu seansta piste çıkabildi. Felipe Nasr 11. olurken takım arkadaşı Marcus Ericsson sol arka süspansiyonlarda sorun yaşadı.

McLaren için ikinci seans da pek parlak geçmedi. Kevin Magnussen henüz 5. turundayken 6. virajda kaza yaptı. Jenson Button ise 3.6 sn geride 13. sırada yer buldu.

Toro Rosso’nun diğer çaylağı Max Verstappen batarya sorunu nedeniyle sadece 6 tur atabilirken Manor takımı, motor yazılımını güncelleyememesinin ardından yine piste çıkamadı.

2. Seans Dereceleri

 

Poz Pilot Takım Derece Fark Tur
1 Nico Rosberg Mercedes 1m27.697s 28
2 Lewis Hamilton Mercedes 1m27.797s 0.100s 24
3 Sebastian Vettel Ferrari 1m28.412s 0.715s 33
4 Kimi Raikkonen Ferrari 1m28.842s 1.145s 33
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m29.265s 1.568s 32
6 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m30.016s 2.319s 27
7 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1m30.071s 2.374s 40
8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m30.104s 2.407s 11
9 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m30.205s 2.508s 36
10 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m30.473s 2.776s 30
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m30.755s 3.058s 32
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m30.980s 3.283s 32
13 Jenson Button McLaren/Honda 1m31.387s 3.690s 21
14 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m31.395s 3.698s 6
15 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m32.303s 4.606s 14
16 Kevin Magnussen McLaren/Honda 1m33.289s 5.592s 4

Yorumlar

“2015 Avustralya GP 2. Antrenman – Rosberg Yine Lider” için 92 yanıt

  1. Her ne kadar sporda olumsuz değişiklikler geçerli olsa da şu üstte yazılan her şey fazlasıyla geçerlidir kendim için 🙂

  2. http://www.motorsport.com/f1/news/massa-says-ferrari-s-pace-incredible/?v=2&s=1

    Bilmiyorum doğru mu başka haber linki yayınlamak ama Massa Ferrarinin durumunu inanılmaz olarak nitelendiriyor.Uzun sürüşlerinden çok etkilenmişler Ferrarinin.

  3. arkadaşlar bu mercedes le redbull un araclarında neden antrenmanlarda maymun koltuğu bulunmuyor sadece aero su iyi bu iki takım çoğu uygulaması hep benzer nasıl bu şekilde eşlelebiliyolar

  4. Son antremanda kimi ve vettel en iyi zamanını seansın bitmesine 1 saat kala yaptılar.Yani seansın başında diyebiliriz.Peşpeşe çıktılar ve kimi çok memnun değildi turundan.Softlarla attılar turu.Hemen peşindeki tur Rosberg mediumlarla turu attı ve Vettelden 1.5 saniye yavaştı. Medium ve soft arasındaki farkı bilmiyorum.Yakıt durumunu da bilmiyoruz tabi.

    Açıkçası Massa nın “Ferrarinin uzun sürüşleri çok iyiydi” demesinden sonra ben iyice umutlandım Ferrari adına.

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Nihayet,sonunda başladı resmen sezon.Aylardır süren hasret bitti.Şimdi sabahı sabırsızlıkla bekliyorum.Sezon öncesi testler a dan z ye çıkmış görünüyor güç dengesi açısından.Mercedes banko ordaydı zaten ama Williams ve Ferrari çok çetin bir 2.lik 3.lük mücadelesine girecek gibi.Kim önde kestirmek zor.İlk seansta onlar dha iyiken son seansta Ferrari daha iyi görünmüş.Ancak unutmamak gerekir ki,geçen sezon Ferrari antremanlarda flash zamanlar yapmasının ardındna dökülmüştü.Bu sezon tek fark araç güven veriyor.

    Yakınlardan edinidklerim ve araç üstü görüntülere göre oldukça pozitif bir araç.Sürülebilirliği,çekişi vs her şey ileri yönde bir adım.Eğer ilk yarış itibariyle sıramalada Red Bullu yener Williams ile çekişirsek bu çok sevindirici olur benim için.

    McLarene gelirsek,kabus gibi geçen kış sezonu kaldığı yerden devam ediyor gibi.Tur zamanları pek önemli değil önemli olan tur sayısı ve son seansta iki pilotun toplam tur sayısı 25.Söylentiler motorun en az Mercedes kadar iyi performansı olduğu ama dyanıklılık yönünden sıkıntılar mevcut olduğu yönünde.Araç dngesi iyimiş.

    İnşallah hepimiz adına kavgasız gürültüsüz,zevkli,çekişmeli bir sezon izleriz.
    Saygılar

    1. Bol bilinmeyenli bir sezonumuz daha oldu. Hayırlı olsun. Ferrari ve Mclaren’i özellikle takip edeceğim bakalım neler olacak. Öğrendiğin şeyleri bizle de paylaşırsan daha yakından takip edebiliriz.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        elime geçen en ufak bilgiyi paylaşıcam 😉

      2. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        @andrewbensonf1
        Honda have nine engine development “tokens” to use this year; average of rivals’ unused so far (Merc 7 remaining, Ferrari​ 10, Renault​ 12)

        şöyle bir bilgi var işine yararsa.bizimkiler ayrıca yeni ön kanat getirmiş.yanlış duymadıysam shell ile çok daha verimli karışımlar hazırlanmış ancak motor aşırı ısındığı için henüz denememişler.Hondanın gelişim için 9 puanı varmış bu yıl.Rakiplerin kullanmadığı ortalama Mercedes 7,Ferrari 10 ve Renault 12 puan diyor

  6. İzlemedim ama sanırım williams ve ferrari nin gerisindeyiz. ferrari 2.lik mücadelesinde olursa bence büyük gelişim olur onlar için ve 2017 hedefine birazcıkta umut olur burası farklı bir pist hani çin ve malezya daha iyi fikir verebilir.

  7. içimden 1 ses 2015 2014 kadar zevklı olacak dıyor

  8. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    FERRARİ aşkı bir başka her sezona umutla girersiniz.Ufak bir kıvılcım umutlandırır herkesi tutkudan kaynaklanıyor.Ferrari taraftarlarının erken sevinmeleri doğal neden bu kadar abes gördü bazı arkadaşlar anlamadım :)) Ayrıca Vettel abi ya.. başka söze gerek yok :))) FORZATİFOSİ

  9. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Ve sezonu resmi olarak açmış oluyoruz. Hepimize hayırlı bir sezon olması dileği ile.

    Mercedes olağan şekilde zirvede. Öncelikle Rosberg – Hamilton savaşında Rosberg’in geçen seneye oranla çok daha güçlü olacağını düşünüyorum. Umuyorum ki geçen sezon bir çok yarışta olduğu gibi ikisinin mücadelesini zevkle izleriz.

    Arkadan gelen ikinci takımın kim olacağını ve Mercedes ile aradaki farkı kestirmek çok güç. Williams geçen senenin neredeyse hepsinde Cuma gününü hızlı turlar atmadan tamamlıyordu muhtemelen aynı senaryo bu hafta sonu için de geçerli olabilir. Benim tahminim çok yakın bir Williams – Ferrari olacak.

    Red Bull’un bu ikiliye ne kadar yaklaşacağı konusunda bir ışık göstermediler ancak Toro Rosso’nun turları iyidi. Lotus Mercedes motoruyla birlikte arka gruptan ayrılıp orta gruba gidecek gibi gözüküyor. Aslında bu sene arka grupta kimse yok gibi herkes orta grupta.

    Tabi McLaren Honda beklediğimin çok çok gerisinde kaldı. Ben sezonun başlamasıyla birlikte biraz olsun toparlanacaklarını düşünüyordum ama geçen seneki Lotus’un başlangıcından daha kötü gözüküyorlar. Göreceğiz ne kadar ileri gideceklerini.

  10. geçen sezon Honda anlaşması duyurulduğunda hiçbir halt yapamazlar demiştim. Eski japon teknolojisi kalmadı artık. Ümidim Renault motorlu Red-Bull idi ama onlar da gerçekten bu sene rezil olup seneye sporu bırakabilirler ani bir kararla. Renault aracımı da satışa koydum zaten, McLaren’ciyim ama aptal motor anlaşmaları yapmaları sebebiyle bu sene yine destek vermiyorum. yine Hamilton ve Ricciardo hürmetine yarışları izleyeceğiz.

  11. Raikkonen aracından memnun görünüyor, sadece hızlı turu için kendinden memnun değil..

  12. Vettel bu sene kullandığı Ferrari aracına EVA ismini koymuş.
    Eva Herzigova? Eva Longoria? Hangisi? 🙂

  13. Alonso: Kevin’in aracıma iyi bakacağını biliyorum, aracım emin ellerde :))

    1. Bu iyiydi 🙂

    2. Kevin bana hiç güven vermiyor. Takıma başarı getirecekse Button getirecek.

    3. Kevin’in açıklamaları da saldım çayıra mevlam kayıra modunda gibi geldi bana. Formula 1 umudunu yitirmiş gibi görünüyor

  14. 2. Antrenmanları izlemedim. Tekrarı olursa dikkatlice not alıp izlemek isterim.

    1.27.6 Mercedesin en iyi performansıysa hiç endişelenmeye gerek yok. Geçen sene de 1.29.3 yapmışlardı. Takımların bariz geliştiğini bilmiyorum sadece lastiklerin iyileşmesinden kaynaklı bir gelişme olabilir tüm takımlarda.

    Biraz önce canlı anlatımdan baktığım kadarıyla Vettel turunu atmadan önce henüz gelişmemiş pist koşullarında ilk 15 dakika Mediumla tur atıp 1.29.8 yapmış. Sonra ilk yarım saatin sonunda 1.28.412’ye softla inmiş.

    Vettelden 10-12 dakika sonra Rosberg yine softlarla çıkıp 1.27.697 yapmış. Hemen arkasından turlayan Hamilton 1.27.797 yapmış.

    Vettel 5.45’te 1.29.8’e inmeden önce Avrupa saatine göre 5.40’ta 1.30.451’i yine mediumla yapmış. Yani Vettel inanılmaz bir lastik koruyarak 5 dakika içinde kendi kendinin medium derecesini geliştirmiş. Bu nokta bir umut ışığı olabilir.

    Mercedesin avantajının boyutunu bilmiyorum fakat Vettel Toro Rosso kariyerinden sonra belkide hiç görmediği maksimum sürat noktasında sabah ilk antrenmanda liderliği yakaladı. Özellikle dikkat edip hemen not aldım. Vettel 320.4 ile top speedte zirveye kuruldu. Bu sene en azından şundan emin olabiliriz arkaya araba gelip vıjjt vıjjt düzlükte Ferrariyi geçemez. Geçse bile zorlanarak geçer.

    Gerçi Mercedesle Ferrari dışında hemen her takımda birtakım ayar sorunları varmış. Sorunlar düzelince sıralama nasıl olur bilemiyorum. Lastik kullanımı konusunda Ferrarinin gelişmesi en azından 2. takım olma konusunda çok büyük avantaj sağlar.

    Ne yorum yapsak şu anda biraz fazla iyi niyet biraz fazlaca güzelleme olacak. En iyi yol, izleyerek zaman içindeki sürprizlere odaklanmak. İzleyip görelim.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Aynen yaa çok iyi 🙂

  15. 1. antrenman: rosberg lider!
    2. antrenman: aman tanrım, rosberg yine lider!
    3. antrenman: rosberg mührü bastı
    Q1: 1 rosberg 2 ham
    Q2: 1 rosberg 2 ham

    sonra haber; sezonun ilk yarışında hamilton polde! 🙂

    ——-

    hala birşeyler çıkarmaya çalışanlar var ancak mercedes dışında kimin nerde olduğu belli değil. ilk birkaç yarışta ancak denge belli olacakken antrenman seansından birşey çıkarmaya çalışmak, ya da heveslenmek gereksiz.

    1. Çok komikmişsin vesselam..gül gül öldük burada…

    2. Gecen yil pole kupasini kime vermislerdi?

  16. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yarın için McLaren’in kaderi belli oldu. Ilk 10 turda çift DFN.

    Honda’ya nereden bulaştık bilmiyorum. Ne yapıp edip başka bir firmayı ikna edelim. Honda ile olacak iş değil bu.

    1. Biraz sakin dostum 😀 İspanya’ya kadar zaten bir şey olmasını beklemiyorduk. Alonso hazirana kadar hazır olamayacağız dedi, Ron amca ilk 3 yarış tam performansımızı gösteremeyebiliriz dedi, Button araçta potansiyel var ama ortaya çıkarması zaman alacak dedi, yani biten hiçbir şey yok 🙂 Sıkıntılı süreç geçtiği zaman göreceğiz Honda’yı.

    2. DNF olabilirmi o 🙂 birde honda konusunda çok aceleci davranmamak gerektiğini düşünüyorum. mclarenin (her ne kadar takım patronunu sevmesemde ) sezon içinde gelişen en iyi takım ünvanına sahipken biraz beklemekte fayda var.

    3. DNF olmasın

      1. adam klavye azizliğine uğramış siz de tepesine binmişsiniz 😀

    4. dnf değil miydi o

    5. İşler istedikleri gibi gitmedi o kadar. Bence iyi olacaklar. Dayanıklılık sorunları çözülemeyecek şeyler değil. Yavaş olmak çözülemez, sonrasına kurallar izin veriyor zaten. İşler berbat gidiyor ama yine de makul görülebilir.

      Ek olarak, Mclaren’in motoru veya aracı çalıştırmadan önce Alonso’nun kazası hakkındaki gerçekleri söylemesi gerekiyor. O kadar telemetri varken ve özellikle testlerde araç saniye saniye takip edilirken ne olduğunu bilmemelerine imkan yok. Sadece söylemiyorlar. FIA da birşey bulamayacak.

  17. sıralama turlarına kadar net bişey soylemek sadece tahmin olur ama yineden ilk izlenim olarak mercedes’in kaldığı yerden devam ettiğini ve farrinin oldukça geliştiğini görebiliriz ayrıca vettel’de yeni olmasına rağmen iyi dereceler yapıyor,williams takımı da güçlü olacaktır diye tahmin ediyorum,mclaren-honda’nın göründüğü kadar kötü olmamasını umuyorum.

  18. fena haldeyız.
    sezon oncesı motor ortaklıgının ılk ayı ukalaca yorumlar yapan honda ısıne odaklanır umarım

  19. fernando alonsocum avatarı
    fernando alonsocum

    Alonsocu arkadaşlar çok dertliler ya hahaha.Fazla üzülmeyin pilotunuz geri dönünce cebinden 5 sn çıkarp yarış kazandırır size. o da yeter mi bilmem hahahahahahah

    1. +1
      Aaaoa..Alonso’yu hiç tanıyamamışsın…5 yetmez demişsin ama o cebinden gerektiği kadar çıkarırır..mesela bu sene 7 saniye gerekti diyelim, o zaman 7 saniye çıkarır 🙂

  20. Kimi bu sezon da Vettel in gerisinde kalmaz umarım..Aksi takdirde seneye bu takımda kalması çok zor.

  21. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Gaza gelmis ve gaza gelme potansiyeline sahip olan arkadaslara Ferrari’nin gecmis yillarda ki “etkileyici” antreman performanslarini hatirlatirim.

    1. Billy Bones avatarı

      Gaza gelen Ferrari taraftarları değil o pilotunun taraftarlarıydı. Ferrari şu anda en kötü geçen seneki Williams’ın düzeyinde. Hedefine adım adım ilerliyor. Mclaren 4-5 sn geride siz ona bakın.

      Mclaren’i sattınız, Ferrari’ci oldunuz. Şimdi tekrar Ferrai’yi aşşağılayıp pilotunuzumu yükselteceksiniz? Geri dönmesi garanti bile değil.Dönse döneceğine memnun bile olmayacak,aracı hiç bilmiyor 6 sn geride kalıp 5 tur atacak Malezya sıcağında 🙂

      1. Çok sağlam cevap olmuş, diğer yorumu okumaya gerek bile duymadım.

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Birader, sana da izah edeyim ki baskalari baska anlamlar cikarmasin. Ben yukarida ki yorumumda kimseye bir gondermede bulunmadim. Art niyetle kotu sonuclar almasinida istedigimi belirtmedim. Acikca sunu soyledim; Ferrari gecmiste taraftarlari cok fazla hayal kirikligina ugratti. Gectigimiz sezonlarda da antremanlarda bu tarz sonuclar alinip duruldu. Ama siralamalarda ve yarislarda hep beklentinin altinda performanslar gosterildi. O yuzden bende Ferrari’nin fazla sisirilmemesi gerektigini yorum yoluyla belirttim. Bunda niye art niyetini ariyorsunuz ?

  22. bende bi iki bişey karalayayım o kadar uykusuz kaldık sonuçta : )

    Mercedesler yine aynı bıraktıkları yerden devam ediyorlar
    Ferrari ler iyiydi Vettel araç ayarlarından çok memnunum dedi Kimi ise özellikle tek tur performanslarında bişeylerden memnun değildi şikayet ediyordu telsizden ama uyku sersemi olduğumdan neyden şikayet etti orasını anlamadım, uzun stintlerde daha iyi durdu Ferrari ama malum yakıt yüklerini bilmediğimiz için pazar sabahı görücez ne kadar iyi
    Williams larda iyiydi malum onlar geçen yıldan kalma alışkanlık daha ağır benzin yüküyle çalışıyorlar bugünde nispeten biraz geri kalmalarını ona bağlıyorum
    bence denge olarak en iyi 3 araç bunlardı Redbull çok fazla kaydı, araç önden arkadan sürekli kaydı belki ayarları tutturamadılar belki performansları bu, benim fikrim redbull bu üç takımın gerisinde gibi
    Mclaren maalesef nerdeyse geçen yılın sene başındaki araçla nerdeyse aynı zamanları attı nasıl bu durumdalar anlamak güç inşallah onlarda en kısa sürede toplar

    1. Bu iyi oldu izleyen birinin ozet gecmesi +1 🙂

    2. Lauda ferrariye baskın yaptı bu arada bilginize uzun sürüşlerden sonra ne ayaksınız dercesine 😀

      1. Haha iyiymis keske izleseymisim 🙂

      2. Uzun sürüşlerde ben Ferrarinin öyle aman aman çok baskın yapılacak hızda olduğunu görmedim. Rosberg uzun sürüşte de öndeydi ama fark daha azdı. 0.4 saniye falan. Bottas son dakikalarda uzun sürüşte 1.32.579 yaptı ondan 5-6 dakika evvel Vettel 1.32.589 yaptı. Williamsta bayağı iyi.

        Lotus takımı twitterdan live timing fotosu paylaşmış; viraj sonlarında ölçülen hızlara baktım Vettel çok rekabetçi 1. viraj sonu 280 2. viras sonu 294 3. viraj sonu 302 km/h Rosberg 279- 290-299 Ferrari’nin viraj giriş ve çıkışlarında sorunları azalttığı görülüyor amo motordan geride kalıyor gibi geldi. Ers geçen seneye göre nispeten iyi olsa da Mercedesin seviyesine çıkamıyor. Bu sürdürülebilir hız anlamında sorun olabilir. Tabii düzeledebilir sadece bir yorum yapıyorum.

        Yani bu şöyle bir durum motor yüksek hıza çıkabiliyor ancak sürdürülebilir Ers temposunda yakıta oranla geri dönüşümü Mercedesten daha zayıf. Bunu geliştirmek şart. Bu gelişirse sezon ortalarına doğru 2-3 yarış kazanma fikri gerçeğe dönüşebilir. Williamsı, Mercedes karşısında geride bırakan da galiba bu sorun. Ers kullanılabilirliği ve dönüşüm sürdürülebilirliği. Mercedeste öyle bir motor var ki; 2 sene yemeyip içmeden gelişseniz anca başa baş olabilirsiniz. Zor olacak Mercedes sorun yaşamadan yarış kazanmak.

  23. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bizde Ricciardo niye piste çıkmadı bilen var mı ? Sabah hidrolik arızası varmış o sorun hala devam mı ediyor acaba ?

    1. Mercedes’in net 1 sn önde olduğunu, Magnussen’in kaza nedeniyle dışarıda kaldığını ve Sauber takımının hukuki sorunlar nedeniyle 1.antrenmanda yer alamamasının ardından 2.antrenmanda piste çıktığını, Manor’un da yazılım sorunları nedeniyle piste çıkamadığını söylemişler. 🙂 Yardımcı olabildiysem ne mutlu

      1. Benim fikrime göre aradaki fark o kadar değil. Tüm testleri yakından takip ettim sizler gibi.

        Bir kere olayı sıralama ve yarış hızı olarak ayırmak gerekiyor. Her ikisinde de şu anda Mercedes önde.

        Ama Vettel gibi bir pilot yüzünden sıralama farkı 1 sn olmayacaktır. Vettel tek turda her zaman Kimi’ye göre daha iyi olacaktır. Bugünde gördük bunu. Yakıt yükleri bilinmese de Vettel tek turda daha iyi olacaktır. Kimi’nin meşhur lastik ısıtma sorununu biliyoruz 🙂

        Yarış hızında ise Kimi faktörünü düşünürsek gene fark o kadar olmayacaktır. Kimi lastikleri daha iyi koruyacağı için Mercedes ile olan fark 1 sn olmayacaktır. Ayrıca geçen senelerden Ferrari’nin yarış performansının daha iyi olduğunu biliyoruz.

        Ayrıca Avustralya’nın takım sıralaması için baz olmayacağını da kabul etmek gerekiyor.

        Bence Avrupa ilk yarışı olan İspanya bize asıl ve kesin sıralamayı gösterecektir.

  24. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Şurdaki yorumları İngilizcesi olan birisi özet geçebilir mi?

    http://www1.skysports.com/live-blog/32035/9756209/australian-gp-p2-recap

    1. Mercedes’in net 1 sn önde olduğunu, Magnussen’in kaza nedeniyle dışarıda kaldığını ve Sauber takımının hukuki sorunlar nedeniyle 1.antrenmanda yer alamamasının ardından 2.antrenmanda piste çıktığını, Manor’un da yazılım sorunları nedeniyle piste çıkamadığını söylemişler. 🙂 Yardımcı olabildiysem ne mutlu

    2. Ve senin duymak istediğin şeylere gelirsek de 🙂 Ferrari’nin stinlerde çok güçlü bir görüntü verdiğini, ancak yakıt yükleri bilinmediğinden kesin konuşmamak gerektiğini vurgulamışlar.

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Teşekkür ederim..

  25. Arladaslar yanlis hatirlamiyosam mercedes ilk 4 yarisa 2014 motoruyla çıkıyor

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Resmi açıklama yapmadı Mercedes ama Wolff öyle birşey söylemişti.

    2. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Durum dediğin gibiyse sezon başlamadan bitti demektir. Ama Williams’a bakınca (şasisi çok kötü değilse eğer) buna pek ihtimal vermiyorum.

  26. 1. ile sonuncu arasında 6 sn fark varsa bu hiç adil bir spor değil artık..

    Ferrari ‘de kesinlikle cok olumlu seyler var diğer takımlara göre, fakat lidere göre bakarsak hala berbatlar,..

    Mclare-Honda bu sezon sanırım hiçbir yarısı bıtıremıcekler, pilotları köreltmeseler bari yedekler cıksın piste..

    Force İndia bile okadar teste katılmamasına ragmen bence saglam gorunduler..

    Williams bilemedim ne durumda kötünun ıyısı gıbıler..

    1. Formula 1’in zirve yaptığı dönemlerde (80’lerin sonu, 90’ların başı), 1. ile sonuncu arasında 10-15 saniye fark oluyordu. Adil olmak ile alakası yok bunun.

      1. Ozaman sımdı de 15 sn fark olsun, ne zaman adil oldu ki deyıp gecelım.

    2. F1 hiçbir zaman adil olmamış ki. Ferrari’nin aldığı paraya bakın, Red Bull’un harcadığına bakın. Mercedes dünya karması gibi mühendis kadrosu kurdu tonla para harcadı diğerleri harcayamadı.

      Takım içi adaleti bile istemeyen ve sözleşmesine yazan takımlar ve pilotlar varken adalet sadece aynı zamanda aynı pistte olmaktan ibaret. Haa bir de lastikleri aynı 🙂

  27. Herkese Hayırlı günler , hayırlı Cumalar ,

    Keyifli ve mücadele dolu bir hafata sonu dileklerimle..

    Yarış similasyonu yapan takımların karşılaştırmalı stint derecelerini yazabilir misiniz ?

  28. Daniel Ricciardo piste çıkmadımı ? bilgisi olan varmı ? teşekkürler.

    1. Massa ve Ricciardo teknik sorunlar yüzünden piste çıkamadılar arkadaşım.

  29. Billy Bones avatarı

    rtl neden cumartesiyi yayınlamaktan vazgeçti? bizimkileremi özendiler?

  30. kimici arkadaşlar, rainin yarış performansı ağır yakıtla attığı turlar oldukça iyi ki yarış mühendisi de bundan memnuniyetini belirtti sıralamada eğer ilk 5-6 içinde olursa podyum için en büyük aday emin olabilrsiniz Mercedesler yarışta tur başına yaklaşık 0.2 0.3 sn daha hızlı gibi ferrariden, aslında adminler tur stintlerini paylaşabilseler iyi olurdu.

    1. bende öyle gördüm 0,2 sn daha iyi mercedes ferrariden yarıs hızında

    2. O kadarsa iyi bisey ferrari icin zaten rakip mercedes degil ama ferari gercekten iyi gibi en azindan gecen seneye gore 🙂

  31. -McLaren’in bu yıl Honda motoru ile başı belada.
    -Ferrari,Williams ve henüz elini çok göstermesede Red Bull çok yakın.Bu grup yarışlara büyük keyif getirir.
    -Ferrari geçen yıla göre büyük ilerleme kaydetmiş gibi görünüyor. Bu yılı ikinci tamamlayabilirlerse gelecek
    için çok önemli bir adım atmış olurlar.
    -Mercedes yine ayrı bir ligde gibi görünüyor…

  32. Billy Bones avatarı

    Günaydın herkese. Mercedes hızlı ama Ferrari ile fark bence en fazla 0.7

    Eğer Mercedes gelişim hakkını kullandıysa ve Ferrari’nin daha fazla gelişim hakkı varsa,yada bu Ferrari’nn güncellenmiş motoru değilse heyecanlı yarışlar izleyebiliriz. Umarım fark 0.7 nin üstüne çıkmaz.

    1. Yav he he 😀 Senaryo üstüne senaryo. Yarın sıralamalarda Mercedes’ler 3.sıradakine 1.5 saniyeyi takınca görürüm ben seni.

      1. Billy Bones avatarı

        o avatarındaki olaydı ben seni görürdüm ,gerçi 3. yarışa yetişebilirmi oda malum değil. Ha keşke yetişsede tur bindirsek 4 5 kere 🙂 muhteşem oldu bu tam 4 sn geridesiniz 4 :)))))))

        Saygı duyacaksınız. Yada biz duymanız için çalışacaz ve yine duyacaksınız 🙂

      2. Ahmet Gülen avatarı

        F1 bilmediğin nerden belli oluyor 3.sıradakine tur başına 1.5 saniye fark demek yarış sonunda 3.ye tur bindirmek demektir ki zamanın en baskın aracı 2004 ferrari bile bu başarıyı efsane ile gösteremedi (ki şimdiki araç hızı ile fersah fersah ilerdeydi motor olarak).

        Öyle bir şeyin olması demek imkansıza yakın demek son 20 yıldır böyle bir olay yok

        Bilmiyorsanız izlemeyin vikipediden yüklenmeyin F1 e az yorum yapın kaliteli yapınç

        1. Yarın göreceğiz yarın. Sabredin. Kendiniz çok biliyormuş gibi konuşuyorsunuz ya. Yarın Hamilton 3.sıradakine 1.5 atamasa bile en az 1sn fark atacak göreceksiniz.

          1. Billy Bones avatarı

            bizde malum pilot eğer lütfedip Malezya’ya gelirse 4 sn atacaz kendisine 🙂 Ne yapacaksın o zaman 🙂 ama sizlerde pilotunuz gibisiniz. dön baba dön,sat baba sat.

        2. Senin de okumayı bilmediğin belli oluyor. Yarışta tur başına 1,5 saniye fark takar mı demiş adam ? Sıralamarda 1,5 saniye takar demiş. O da çok zor tabi, 1,5 saniye büyük fark ama sıralama turunda 1,5 saniye fark atmakla, yarış temposunda tur başına 1,5 saniye fark atmak farklı şeyler. “Bilmiyorsanız” demeden önce kendi bilmediklerinize bakın, iğneyi başkasına batırırken, çuvaldızdan haberiniz olsun azcık.

          1. Sağolasın birader 🙂

            1. Billy Bones avatarı

              samuray nerde 🙂 dumbell mı çalışıyor 🙂 ofise dönüyormuş bide 🙂 tam kuklaya benzetiyorum bu çocuğu ya 🙂

          2. Ahmet Gülen avatarı

            Sıralamalarda 1.5 saniye fark atması demek o stinlerle yarış içerisinde en yakın rakibine 1.2 saniye fark atması demektir arkadaşım bu farkı bilmiyorsan bence sende birilerinin avukatlığına soyunma 🙂

            F1 izlemediğiniz o kadar belli ki laf olsun diye nerden yakalayacağınızı şaşırdınız son 10 yılda gelişen motorlar ve teknolojiye baktığında ilk 3 grid dizilimine göz gezdirdiğinde Sıralamada 3.takımın pilotuna 1.5 saniye sıralamalarda fark atan bir takım ve pilot yok en baskın araçlarda bile yok oyle bir fark olması demek yarışta en az 1 saniye fark olması demekki oda 3.ye tur bindirmek için yeterde artar bile.

            Lastik tipleri pist sıcaklığı veya motor gücü vikiden öğrenilmez önce onu öğrenin 🙂

            1. Alakası yok söylediğin şeyin. Hiç bir şekilde hem de. Yakından uzaktan alakası yok. Sıralama turu ile yarış bambaşka şartlar altında koşulabilir, onlarca, yüzlerce hatta binlerce faktör varken değişken olabilecek gelip nasıl da rahat rahat sallayıp sıralamada 1,5 saniye fark atan adam yarışta 1,2 saniye civarı atar diyorsun valla helal olsun. Hiç görmedik sanki önceki yıllarda yarş performansı sıralama performansı kadar iyi olmayan araç, ya da tam tersi.

              F1 izlememe konusunda da, yaklaşık 2000 sezonundan beri izliyorum F1 ve 2006dan beri kaçırdığım tek yarış 2013 Monaco yarışı oldu. Emin ol izliyoruz yarışları ve senden çok takip ediyoruz orası kesin.

            2. Mercedes AMG avatarı

              Yarışta tur başına 1 sn fark atar diyemem mercedes için ama geçen sene bir çok yarışta ilk 10 turda 10 sn üstü fark açıp ondan sonra arkadaki grupla aynı tur zamanına sabitliyolardı. Hamilton ve rosberg yarın ilk cebi alırlarda starttada yer kaybetmezlerse mercedesin gercek hızını yarın görürüz

          3. Ahmet Gülen avatarı

            Sıralamada 1.5 saniye fark atan bir takım yarışta o stinlerle giderse en az 1 ile 1.2 saniye fark atar arkadaşım.

            Arkadaşın dediği ütopiktir imkansızdır sıralama veya yarış farketmez bak bakalım 15 senedir hangi takımlar ilk 3 sıralamada birbirine 1.5 saniye fark atmış ?

            Sıralama veya yarış farketmez bu saniyeler için neticede sen sıralamalarda 1.5 saniye fark atıyorsan o stinlere geçtiğinde 20 turda 45 saniye fark atarsın anlayabildinmi 🙂

            Birilerini savunmadan önce biraz düşün bu adam ne diyor diye okumak iyice anlamak yorumlamak gerekir.

            Sırf yorum yapmak için yorum yapmamak lazım.

            1. 1. Nico Rosberg Mercedes 1m29.375s 15
              2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m30.766s +1.391s 20
              3. Fernando Alonso Ferrari 1m30.876s +1.501s 11
              4. Lewis Hamilton Mercedes 1m30.919s +1.544s 13
              5. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1m30.970s +1.595s 13

              Geçen yılın Cumartesi antrenmanları sonucu. Sıralamalar yağmur altında yapıldığı için bunu paylaşıyorum. Bakın bakalım 1.5 sn fark oluyor muymuş, olmuyor muymuş?

              Bu da açık havada gerçekleştirilen İspanya Gp sıralama turlarından

              1. Lewis Hamilton Mercedes 1m25.232s
              2. Nico Rosberg Mercedes 1m25.400s +0.168s
              3. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1m26.285s +1.053s
              4. Valtteri Bottas Williams-Mercedes 1m26.632s +1.400s
              5. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m26.960s +1.728s
              6. Kimi Raikkonen Ferrari 1m27.104s +1.872s
              7. Fernando Alonso Ferrari 1m27.140s +1.908s

              1. Ahmet Gülen avatarı

                2. Nico Rosberg Mercedes 1m25.400s +0.168s
                3. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1m26.285s +1.053s

                fark 1.2 saniye

                Fark kaç saniye bak bakalım ?

                2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m30.766s +1.391s 20
                3. Fernando Alonso Ferrari 1m30.876s +1.501s 11

                fark 0.170 saniye

                Kaç saniye bak bakalım ?

                Senin cümlene bakalım 🙂

                “Hamilton 3.sıradakine 1.5 atamasa bile en az 1sn fark atacak göreceksiniz.” (Burda Hamilton 2.sırada ):)) (Yani burdan Rosberg 1.ci Hamilton ikinci olarak diğer takımlara 1.5 saniye fark atıcak diyorsun.

                Tabi burda pilot hatası ile makinanın performans noksanlığı arasındaki farkıda bilmek lazım 🙂

                Yani 1.2 saniye ara veya 0.8 saniye ara neden oldu ben sana söylemek isterim.

                Alonso ve Jenson arasındaki fark Alonsonun İspanyda 2.viraj çıkışında kontrası neticesinde oldu.

                Rosberg ile Ric arasındaki fark yağmur altındaki performansı neticesinde oldu (yani zamanında 2012 yılında Vetteli bile Yağmurda zorlamıştı zamanın mercedesi kaplumbağa modunda kanada yarışı hatırlatırım).

                Normal şartlar pist sıcaklığı lasitk ve araç ayarları ve minimum etkenler diye üst mesajda boşuna belirtmedik değilmi 🙂

                Normal hatasız bir sıralama turunda (pilotaj konusunda) hiç bir araç hiç bir araca 1.5 saniye fark atıcak performansı elde edemez bak ne diyorum 15 yıldır yok öyle bir durum.Ferrari 2004 te bile öküz gibi motor gücü ve muthiş aero performansı ile birde efsane ile bu kadar fark atmadı 🙂

              2. Ahmet Gülen avatarı

                Ha birde güzel kardeşim sıralamalar ve antremanlar farklıdır bunu unutma :))

            2. Arkadaş sorunlu musun sen anlamadım ki? Mercedes’ler 3.sıradakine fark atar dedim. Her araç birbirine fark atar mı dedim? Bir yerlerinizden uydurup uydurup gelmeyin.

              1. Ahmet Gülen avatarı

                Cümleyi düzgün kuramadığından ötürü olmasın sakın önce cümleyi düzgün kurman lazım 🙂

                Yada gördün iddanın nasıl cürütüldüğünü hemen cark ettin Hamilton oldu mercedes bir anda 🙂

                Hem ne ara Hamiltonu sıralamada pol pozisyonuna koydunda aradaki farkı hesap edebiliyorsun Kahin misin sen :))

                F1 de reel mantıkla iş yapılır hayalle ancak bu sporu bilmiyorsan kafadan bir şeyler koyarsın 🙂

                O yüzden önce ne anlatmak istediğini düzgün anlatman gerekirki öyle cevap alabilirsin

        3. cahil cühela halimle ben bile anladım sıralamayı kastettiğini 😀

      3. Amma çok sen bilmiyorsun ben biliyorum geyiği dönmüş haa 🙂

    2. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Alonso Ferrari’den gittikten sonra malum kitlenin Ferrari için böyle küçümser yorumlarını doğal karşılamak lazım 😀 Ama önce kendi takımına bak derler orası ayrı.

  33. FerrariFanTR avatarı

    genel durum itibari ile pek de süpriz olmayan son test seanslarında aşağı yukarı belli olan güç sıralaması mevcuttu. Galiba son yarım saat yarış simulasyonu gibi bişey yaptık sürekli sert lastiklerle turladık.

    Ferrari aşağı yukarı beklediğim yerde Mercedesle beklediğim kadar fark var. Bizim için 2015’in esas hedefi zaten Mercedese mümkün oldugunca yakın olmak, gruptan kopmamaktı. 2016 ve sonrası için şampiyonluk mücadelesi vermek esas hedefimiz olucaktır.

    İlk antremanlar ne kadar sağlık bilgi verir bilinmez ama suan bu hedefte doğru yolda gibiyiz. İşin bir de yarış performansı boyutu var oraları henüz bilmiyoruz tabii ki ama Mercedes her yarışta mutlak favori.

    Son olarak aracımız gridin en güzel aracı.

  34. Zaman turlarini asagi kopyalar misiniz görülmüyor mobilde hic bir zaman hic bi türlü

    1. Pos Driver Car Time Gap Laps
      1 Nico Rosberg Mercedes 1m27.697s – 28
      2 Lewis Hamilton Mercedes 1m27.797s 0.100s 24
      3 Sebastian Vettel Ferrari 1m28.412s 0.715s 33
      4 Kimi Raikkonen Ferrari 1m28.842s 1.145s 33
      5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m29.265s 1.568s 32
      6 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m30.016s 2.319s 27
      7 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1m30.071s 2.374s 40
      8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m30.104s 2.407s 11
      9 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m30.205s 2.508s 36
      10 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m30.473s 2.776s 30
      11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m30.755s 3.058s 32
      12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m30.980s 3.283s 32
      13 Jenson Button McLaren/Honda 1m31.387s 3.690s 21
      14 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m31.395s 3.698s 6
      15 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m32.303s 4.606s 14
      16 Kevin Magnussen McLaren/Honda 1m33.289s 5.592s 4

  35. Honda batırdı bez getirin

    Mercedes şampi…

    Ferrari Williamsı yakalamış hatta burun ucuyla geçmiş Red-bull 4.takım olmuş gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir