Ricciardo Daha Şimdiden 2. Motoruna Geçti!

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, daha sezonun ilk yarışına dahi çıkmadan 2. motorunu kullanmak zorunda kaldı.

Red Bull pilotunun aracında yer alan Renault motoru, ilk antrenman seansında bir sorun çıkardı ve Autosport’a göre yapılan incelemenin ardından motorun yeniden kullanılamayacak durumda olduğu anlaşıldı. Bu yüzden Ricciardo bugün 2. seansa çıkamadı.

Bu sene pilotlara sadece 4 motor hakkı tanınacağı için bu durumun sezonun ilerleyen yarışlarında Ricciardo için büyük dezavantaj olması bekleniyor.

Ricciardo “Bu sabah bazı sorunlar yaşadık bu yüzden 2. seansa yetişecek zamanımız olmadı.”

“Acele etmek yerine düzgün bir şekilde aracı hazırlamaya ve yarına hazır olmaya çalıştık.”

“Oldukça karmaşık bir şey. İçten yanmalı motorda sorun oldu ancak yarına çözmemiz gereken başka şeyler de var. Bu yüzden acele etmedik ve bunun 4 motordan birisini etkilemesini beklemiyoruz.”

“Tüm hafta biraz aldatıcı olacak. Yarışma hakkında çok konuştuk ancak şu ana kadar pek bir şey yapamadık ve bugün bir kaç tur yapma şansım oldu.”

“Arabamı sürmek için sabırsızlanıyorum. Bu yüzden bu durum biraz sinir bozucu.”

“Pistte tek araba olmasındansa iki araba olmasının yardımı oluyor ancak yine de elimizden geleni yapacağız.”

“Bu yüzden küçük bir adım geride kaldık ancak yarın sabahki antrenmanda durumu telafi edebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo Daha Şimdiden 2. Motoruna Geçti!” için 7 yanıt

  1. Yalnız onboardan izlediğim kadarıyla dehşet bi şasi cıkarmış yine Redbull geçen seneden daha iyi virajlarda akıyo resmen…

  2. Eğer Ric. gerçektende bütün sezonu üç motorla geçirmek zorunda kalırsa, son yarışlar kabusa dönüşebilir.

  3. Redbull da gelenek oldu bu eski pilotun aracında mutlaka bir şeyler çıkıyor. Renaultta nasıl bir motor yapmış öyle 1 antrenmanda patladı oraya gelene kadar fabrikada hiç mi dayanıklılık testlerinden geçmedi o motor.
    Ricciardoyu gerçekten zor bir sezon bekliyor zaten saçma sapan teknolojiyle donanmış iğrenç motorlar var birde 4 tane motor hakkı veriyorlar.

  4. Bunun bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum bir kaç km yol kat etti ki çöpe atılsın? güvenlik amaçlı bir değişiklik bu küçük bir sorununun nelere mal olduğunu biliyoruz motor Viry’de inceledikten sonra tekrar 4800 km en az kullanılacaktır. Hepimizin bildiği gibi dayanıklılığı geliştirmek sezon sonuna kadar serbest kısıtlama olmaksızın.

    1. Motor blogu catlamamistir.Bir seyler kirilmamistir.Ne kadar eminsiniz.

    2. Motorun başına tam olarak ne gelmiş veya tamamen kullanılamaz hale gelip gelmediği biliniyor mu?

      Bir ihtimal contalardan yağ veya su kaçağı olmuştur ve silindir içine girmiştir. Motoru açıp temizlemek yeterli olabilir. Ancak her şekilde hasar almış bir motor var gibi duruyor. Benimki en iyimser tahmin. Bu kadar çabuk sorun çıkarması hatalı üretim bir parça olması ihtimalini düşündürüyor. Dua etsinler de conta filan çıksın. Ana parçalardan birisi ile vay hallerine.

      1. İlk seansta Ricciardo spin atarken bazı üniteleri kilitlemiş olabilir. Çok dengesiz bir açıda yakalandı. Spinden 5-10 saniye sonra tekrar piste döndü ama o arada ne olduysa oldu galiba. Kvyatta ayar bulmakta zorlandı. Ama şu var Kvyatta bu sene takımın çaylağı olarak sorun yaşayan Ricciardoyu geçerse ilginç bir komedi olur.

        Red Bull’a sonradan gelen devamlı as oyuncuyu yeniyor. 2009’da Vettel çaylakken Webberi yendi, 2014’te Ricciardo çaylakken Vetteli yendi. Şimdi bu sorundan sonra Kvyat sonradan gelip Ricciarodyu yenebilir mi? ihtimaller bunun için var 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir