Resmi: Fisichella Artık Ferrari Pilotu!

yazar:

kategori:

Günlerdir süren spekülasyonların ardından, İtalyan sürücü Fisichella’nın İtalya’dan itibaren Felipe Massa’nın yerine Kimi Raikkonen’in takım arkadaşı olarak açıklandı.

Bu geçiş, Fisichella’nın Belçika’da Force India ile aldığı güçlü ikinciliğin ardından geldi.

Takım yaptığı açıklamada Ferrari ile görüşmelerin Massa’nın bu sezon yarışamayacağının kesinleşmesinin ardından, 24 saat önce başladığınıbelirtti.

Takım patronu Vijay Mallya “Giancarlo ve manejeri dün bana Ferrari’den teklif ile geldiler.”

“Her İtalyan sürücü için Ferrari koltuğu uzun süreli bir hayaldir ve Giancarlo için de öyleydi. Dahası buanlaşma Fisichella’ya Ferrari’de uzun süreli bir gelecek sağlayacak. Fisichella’nın Force India’ya yaptığı onca katkısından sonra bunun önüne geçmek hoş olmazdı.” dedi.

Force India’nın geçen seneki motor anlaşması nedeniyle oldukça fazla borcu olduğuna inanılıyor ancak Mallya, Fisichella’yı serbest bırakmalarında ekonomik bir anlaşmanın yapılmadığını söyledi.

Mallya “Ferrari ile ticari bir anlaşmaya varmadığımıza vurgu yapmak istiyorum. Bu anlaşma iyi niyet ile Fisichella’nın ve genel olarak sporun iyiliği için yapıldı. İtalya’da Ferrari ile rekabetçi bir İtalyan olursa bu spor için iyi olur ve sporun adı bu zor zamanda yükselmiş olur.”

“Fisichella’ya son bir buçuk sezonda bize kattıklarından ve geçtiğimiz hafta sonu kazandırdığı ilk puanlardan dolayı teşekkür ederiz. O, takımın bir parçasıydı ve objektifler arkasında ve pistte takıma çok fazla katkıda bulundu. Gelecekte onun için en iyisini diliyoruz.”

“Force India’ya göre bu spor bir takım oynudur ve takımın bir parçasını, en önemlisi olsa bile, çıkarınca performans olarak çok büyük değişiklik olmaz. ” dedi.

Force India, sezonun geri kalanında Fisichella’nın yerine kimin yarışacağı konusunda henüz açıklama yapmadı ancak İtalyan sürücü Vitantonio Liuzzi’nin yarışması büyük bir ihtimal.


Yorumlar

  1. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Hadi bakalım Fisi, senden Sutil'e boru mu soru mu 40 saniyeden fazla fark attığın SPA'daki gibi bir performans bekliyoruz, Nurburgring'deki performansını unut ve tekrarlama.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arkadaşlar haberi simdi okudum işlerim dolayi harbi sevindim fisinin ferrariye gecisini kimi kadar olamasada bodaer kadar kotu olacagini massa ya kadar yaklasacagini biliyorum bu pilot ilk 6 da olur dusuk seviyeki alcak pistlerde araz rekabetci monza da isler biraz cok olucak ama ilk 6 da olacagimiz kesin fisi tekrar hosgeldin takımımıza

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Gerçekten her yönüyle alışılmamış bir sezon yaşıyoruz…

  4. son çıkan dedikodular force indiada liuzzi değil, petrovun yarışaibleceği yönünde.

  5. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    cook güzel bi haber ,hayırlı olsun fisico ya ve ferrariye…aslında schuminin dönüşünün iptalinden sonra olsaydı bu iş super olurdu…ama olsun her haliyle güzel bi haber… 😉

  6. Büyük bir sürpriz oldu bu haberi duymak. Sabah da sitenin açılmaması büyük bir sürprizdi ama sabahki sürprizi sildi attı bu. Ayrıca TRF1 de hemen dönmüş sevindim çok.

    Fisichella konusuna gelince. Kaliteli bir pilot olduğuna hiç şüphe yok. İyi araba altında olunda neler yapabildiğini biliyoruz. Pistteki en iyi İtalyan da o hiç şüphesiz. Ben umutluyum en azından Badoer facia'sına benzemeyecek.

    Ve ayrıca lütfen bu sezona laf etmeyelim, bazı yarışların sıkıcı olduğu doğrudur ama farklı takımları ve farklı pilotları kazanırken görmek bazı izliyecilere güzel geliyor (bana da).

  7. inanmasi guc bir haber. fisico adina cok sevindim. italya gp'sinde ferrari ile bir italyan.. alonso o kadar ugrasti ama ummadigimiz anda buyuk ihtimalle gecici de olsa fisico kapti hayirli olsun 🙂

  8. kaner talay avatarı

    bir rüya gerçek oldu.fisiye bu koltuk çok yakışacak.kimse merak etmesin fisi ferraride başarılı olacaktır.10 yıldır bu anı bekliyordum harika gerçekten.go fisico go

  9. F1' e bakar mısınız..Button birinci, Fisi Ferrari' de, Renault bir çocuktan medet bekliyor, Force India yarış kazanacak durumda, koskoca McLaren Kova' dan puan bekliyor…komik..

  10. Schumi`nin donusu gibi Fisico`nun da Ferrari`de yarisacagini asla dusunememistim, ya millet sapitti ya da bende ongoru diye bisey kalmadi 🙂 Daha oncede yazmistim Fisico cok sevdigim bir pilot olmasina ragmen bence ortalama bir pilottur, umarim yine yanilirim 🙂 Badoer son bir sansi daha hakediyordu belki ama su saatten sonra yapacak bisey yok napalim, hayirlisi olsun..

  11. inci incili avatarı

    bravo ferrari sonunda mantıklı bir karar verin. fisi luca'dan çok daha başarılı olur.

  12. Cihad Kızılırmak avatarı
    Cihad Kızılırmak

    Artık takımlar şampiyonasındaki 3.lüğümüzün garanti olması pek zor olmayacak, hadi fisi, yarışlarda senden SPA'daki performansını bekliyoruz.

  13. Umarım Badoer çıkıpta Ferrari'den böyle birşey beklemezdim beni hayal kırıklığına uğrattılar gibi açıklamalar yapmaz. Fisichella'ya gelirsek Ferrari'de başarılı olacağına eminim. Umarım araca kısa sürede alışır.

  14. levent karadol avatarı
    levent karadol

    hoşgeldin fisiko başarılar bizim için önemli olan en önemli olan tek şey bence elinden geleni yapması ayrıca bence bu işten herkes memnun forceindia mali kırizden çıka bilir ferrari iyi bi pilot buldu fisikoda en büyük hayaline kavuştu

  15. Sutil'e geçilmesin yeter… Badoer için üzülüyorum, 2 yarış mesafesi ile adamı sildiler, alışma evresini atlatmak üzereydi ve iyi bildiği bir pistte yarışıcaktı, onca yıllık emeğin karşılığı bu mu olmalıydı bilmiyorum. Nesye Fisichella umarım beklentilerimi boşa çıkarır ve Raikonen'i zorlayabilir…

  16. hadı hayırlı olsun Fisichella.

  17. elif çivici avatarı

    fisi için sezon şimdi başlıyor..ferrari fisi yle çok iyi işler yapacaktır..fisi için de unutulmaz bir an.yerine de artık liuzzi filan geçer heralde.

  18. SiLver_McLaren  avatarı
    SiLver_McLaren

    Hayırlı olsun fisico. Sanırım Ferrari de bir tek Kimi İtalyan Degil 🙂

  19. helal be fisi 2 italyan bir leşti sonundaa inş başarılı olurlar

  20. ulaş bilir avatarı

    fısıchella bunları haketti bence inş başarılıda olcaktır

  21. tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen, her zaman TRF1.net 😀

  22. Remzi Ersoy avatarı

    fisichella çok hırslı olduğunu belçikada gösterdi . monzada ferrari kokpitine geçtikten sonra belçikadaki hırsını biraz artırırsa eminim puan alıcaktır. başarılar fishchella ve ferrariye.

  23. hayırlısı olsun inşallah iyi olur

  24. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Ferrari bayağı bi para bayılmıştır artık 😀 gelmesi iyi oldu ama bir yandanda Badoer'e son bir şans daha verilseydi diye düşünmüyorda değilim otomobil tanımıştı. En çok test yaptığı ve gözüm kapalı sürebilirim diye tabir ettiği pistlerden biriydi ve puan alma ihtimali vardı. Şimdi Fisichella'nın da F60'a alışması gerekecek.

  25. hayirlisi olsun fisi ferrariye kalan yarislarda basarili olacaktir

  26. burak bocek avatarı

    Evet çok iyi oldu bu markalar şampiyonası için kritik puanları toplayabileceğiz böylece.Sürekli son sırada giden bir Ferrari ile tarihe geçti Badoer:)Hiç değilse 3-5 puan toplarız üçüncülükteki yerimizi sağlamlaştırırız.Onun hayalleri böylece gerçekleşmiş olur hemde kendi evinde böyle bir pistte.Seneye belki bizde test pilotluğuda yapabilir yada kariyeri bitince.Force Inida ise borçlarını ödemiş olur:)

  27. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    En iyi tercih… Ferraride yarışmak Fisi içinde önemli olmalı…

  28. bende sözleşme yaptılar diye sevindim..

    gerçi bu haberde sevindirici.

  29. gokhan cinar avatarı

    evet bende karar verildi herhalde artık force inda da kalacak sezonun devamında ferrari ye falan gecmiyor zannettim okuyunca tam tersi oldugunu gördüm :))

  30. Kadir YILMAZ avatarı

    Hayırlı olsun Fisichella, hayırlı olsun Ferrari…

  31. Ahmet  Keleş avatarı

    başlık da Force India'da yazıyor ben de dedim sözleşme uzattı filan galiba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir