Umutsuz Button: Dayanıklılık Sorunları McLaren’i Olumsuz Etkiledi

yazar:

kategori:

McLaren’den Jenson Button, Avustralya GP’si için pek umutlu konuşmadı.

İngiliz pilot son zaman turunu geliştirmeyi başarsa da en hızlı dereceden çok daha yavaş kaldı ve sondan 17. olabildi.

MP4-30’un Avustralya sıralama turlarındaki performansını değerlendiren Button “Evet bugün dayanıklılık sorunu yaşamadık ve bu bizim için bir artı olarak kabul edelebilir. Sezon öncesi testlerinde sürekli sorunlar yaşadık ve bunları çözmeye çalıştık. Bu da herşeyi daha zor hale getirdi. Çünkü programı belirlediğimiz programa göre götüremedik. Plana sadık kalmalıydık ancak bu bizim için gerçekten zordu”

“Bugün birkaç tur attık. Melbourne’de rekabetçi bir performans sergileyeceğimiz konusunda umudum yok. Ama biraz daha hızlı olabilirz. Yine de olumlu duygular var. Araç kötü değil, hızımız düşük ancak geliştirebiliriz.”

“Eh, şimdi Honda çok daha fazla veriye sahip ve potansiyelimizi ortaya çıkarmaya çalışabilirler. Tabi ki yapılması gereken çok şey var”

“Yarış çok zor olacak. Şimdiye kadar yarış mesafesi tamamlamamız mümkün olmadı. Potansiyelimizi mümkün olduğunca hızlı şekilde çıkarmak istiyoruz Fakat dayanıklı bir araca sahip olursak, puan için mücadele edebilirmiyiz bilmiyorum. Özellikle dolu depoda öğrenmemiz gereken çok şey var. Yarışın yakıt tasarrufu ve araç hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışacağız” dedi.


Yorumlar

“Umutsuz Button: Dayanıklılık Sorunları McLaren’i Olumsuz Etkiledi” için 14 yanıt

  1. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Esas meydan okuma şimdi başlıyor arkadaşlar. Adanma, inanma ve sabır. Bunlar takımda olursa yakın bir gelecekte olmasa da sorunlar çözülür.

  2. McLarenist® (Bruce McLaren Motor Racing LTD.) avatarı
    McLarenist® (Bruce McLaren Motor Racing LTD.)

    Durumun kötü olacağı öngörülüyordu ama bu kadar kötü olacağı sanırım beklenmiyordu . Açıkçası ben de en başından beri Takımın durumu hakkında ihtiyatlı yorumlar yapıyordum ancak artık durumun daha kötü olduğu noktasında tüm trf1 ailesiyle hemfikir olabildik. Ben Takımın Honda ve Alonso noktasında yaşayacağı sorunlara hazır olması gerektiğini düşünüyorum. Kuruluşundan bu yana en kötü sezonu McLaren’i bekliyor olabilir. Sezonu izlemeye ve en son Sırada da olsa tutkumuzu sonuna kadar sürdürmeye devam ediyoruz. Gerçek McLaren taraftarlarının aynı Düşüncede olduğunu düşünüyorum. Umarız bu sorunları makul sürede aşabiliriz.

  3. sondan 17. olabildi.

    Button yarışa 2. sıradan başlayacak beyler! Helal olsun.

  4. Aracın tam olarak neresinde sorun olduğunu hala bilmiyoruz.

  5. Liderle 6 saniyeyi kapatacak mühendis daha üretilmedi 🙂 Honda motoru geçen yıl dibe sokulan Reno motorundan bile rezil çıktı.

  6. Aracın temeli çok sağlam arka taraf öyle bir paketlenmiş ki anlatılmaz yaşanır 🙂

  7. ben asıl alonso dönünce ne olacak onu merak ediyorum,bu kadar kötü performans bekleniyormuydu,anlaşmalar,vaadler vs takım ve honda durumu düzeltmezse alonso ile ortalığın karışması ihtimali var,işleri zor gerçekten,ayrıca yarınki yarıştanda umutlar kesilmiş test modunda takılacaklar.

    1. Kesinlikle güzel noktaya paröak basmıssın.Dün ben de twitterdan yazmıstım;”Mclaren Honda ikilisi canım cicim aylarında”diye.En fazla 3.yarıştan sonra ortalık karışacaktır hele ki Alonso’nun geri dönmesiyle.Adama neler vaadetmişlerdir allah bilir,düşünemiyorum.E fernando’nun da bekleyecek sabrı kalmamıştı zaten,ki bu Ferrari’yi bırakmasının en büyük nedeniydi.Bakalım şimdi neler olacak,göreceğiz.Ama iyi şeyler olmayacağı kesin..

    2. Artık emekli olup bisiklet falan sürer herhalde, ya da karting falan takılır, nasıl olsa 13 ünde 🙂 Zaten Kimi’yi yenmiş olması ona ömür boyu yeter, ezik insanlar böyledir, kendinden daha iyiyi hile hurdayla olsa da yenmek herşeyden mühimdir onla için…hhe he hee..güzel amma böyle…
      hele bir binsin Malezyada araca..o zaman eğlence başlayacak, bir fanı vardı “hıyar çıktı biliyom” diyen…he heheh…çok eğlenecez çok 🙂

  8. Sondan 17. olduysa ilk çizgide olması lazım.

    1. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Hocam tebrik ederim geçen sezon honda’dan birşey beklemeyin dedin şimdilik haklı çıktın valla 🙂

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Iyi ki kalkmamışım. Benim için bu sezon biter. Izlemeye gerek yok.

  10. Bence ERS sistemlerinde sorun var ve bu olmadan yada çok az kullanarak çalıştırabiliyorlar aracı, yani yükün neredeyse tamamı içten yanmalı motor üzerinde ve ancak bu kadar oluyor. Belki bunu düzeltirlerse herşey değişebilir. Zamanla göreceğiz..

  11. Hangi camiden kalkıyor cenaze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir