Vettel ve Raikkonen: “3. Olabilirdik”

yazar:

kategori:

Ferrari pilotları Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen, Avustralya GP sıralamalarında 3. sırayı kaçırdıklarını düşünüyorlar.

Sezona beklenenden güçlü bir şekilde başlayan Ferrari bugünkü sıralamalarda 3. sıradaki Williams pilotu Felipe Massa’nın kıl payı arkasında kaldılar ve 4 ile 5. sıraları kazandılar.

Sebastian Vettel “Ayaklarımızı yere basalım. Bu hafta sonu şu ana kadar iyi geçti ve araçta bir sorun yok. 3. sıranın kaçması kötü oldu çünkü kazansaydık Mercedes’in arkasındaki takım olacaktık ancak çok geride kalmadık ve yarış yarın.”

“3.lüğü kaçırdık çünkü ilk turum yeteri kadar hızlı değildi: Kendimden çok memnun kalmadım çünkü daha fazla performans olabilirdi ve o sayede bir sıra yukarıda olabilirdim.”

“Strateji açısından belki bazı şeyleri farklı yapabilirdik ancak temelde bu sonuç bana bağlı. 1 ve 2. sıralar çok uzakta ancak yarış yarın ve o esnada her şey olabilir. Podyum? Gridde 3 ve 4.  sıralar arasında çok fazla fark yok bu yüzden podyum gerçekçi bir hedef ve bunu hedefliyoruz.” dedi.

Kimi Raikkonen “Hızlı turumda 3. virajda yaklaşık 0.3 sn kaybettim ve ardından gelen 2 virajda bir kaç hata daha yaptım. Mercedes’lerle mücadele edemeyeceğimizi biliyorduk, en azından sıralamalarda, ama 3. sıra mümkündü. Ne olursa olsun uzun sürüşlerimizin oldukça iyi olduğunu gördük. Bu yüzden iyi bir yarış çıkarabileceğimizden eminiz.”

“Tek yapmamız gereken iyi bir kalkış yapıp ardından elimizden gelenin en iyisini yapmak. Ancak podyum mücadelesi verebiliriz.”

“Takım olarak birlikte iyi çalışıyoruz ve durumun ne olduğuna dair oldukça açık bir resim var. Hızlı olduğumuzu biliyoruz ancak her sektörde gelişmemiz lazım. Ve ben de daha iyi sürmeliyim.” dedi.


Yorumlar

“Vettel ve Raikkonen: “3. Olabilirdik”” için 52 yanıt

  1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Anlayana…

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      .

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        .

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          .

          1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
            Alonso.ElNano #ForzaJules

            .

            1. Benden de bu olsun 🙂

              1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
                Alonso.ElNano #ForzaJules

                Bu Karthikeyan başgan kadar sevimli gozuken baska bir F1 pilotu daha yok galiba 😀

      1. Alonso.ElNano avatarı

        Bu fotoğrafı buraya koymak için çok düşündün mü ? @Soydan

  2. https://instagram.com/p/0NuOlBnEOz/ kimi ve seb in sıralama sonrası videosu

  3. İşler yolunda. Tatili boş geçmeyip gelişen Ferrari’ye övgülerimi sunuyorum.

    Sıralama turlarını takip edemedim haliyle. Gerçekçi bakabilen herkes Mercedes’in ambargo koyacağının bilincindeydi. Şaşırdığım bir nokta olmadı.

    Fakat Ferrari, bu sefer testlerde kıpırtısının ciddi olduğunu gösterdi, bu oldukça sevindirdi.

    Ciddi rakip Williams. Çetin bir savaş olacak. > Ferrari v.s Williams < Eski zamanlardaki gibi, heyecan verici …

    McLaren'i bu kadar beklemiyordum, keşke Ferrari ve Williams'ın yakınında olup bize 3 efsanevi takımın mücadelesini sunsalardı. İşte o zaman Mercedes isterse 3 sn fark atsın, geride onların mücadelesi bize yeterli olurdu.

  4. ferrariler hızlanmış

    özetle takım hüvviyeti yok yemeler içmeler tebessümler boyutu ise sadece ekran durumu..

    1- 2 yarış sonra hangi pilota oynadıklarını görmek daha gerçekçi

    yüksek olasılık vettel gibi duruyor.

  5. Ne içirdiniz Rai’ye!

  6. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
    KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

    tüm mesajlarınızı bu şekilde büyük ve kalın harflerle yazmaya devam ederseniz muhtemelen daha fazla yorumlarınız yayınlanmayacak. Benden size öneri 😉

    Banamı diyorsun Abdullah kardeşim ?

    Madem böyle birşeye forumda izin verilmiyor neden oraya butonu koyuyorsunuz ? süs olsun diyemi yoksa engelleyecek adam aradığınız için mi ?

    Siz böyle derseniz asıl bundan sonra ben hiçbir yorum yapmam….

    1. Kardeşim denilecek kadar aramızda bir muhabbetin olduğunu düşünmüyorum. Sizin yorumunuzun altına yazdıysam demek ki size yazmışım demektir.

      orada o seçenekler konulduysa bunu illa ki kullanacağınız anlamına gelmez. Yeri ve zamanı geldiğinde kullanıldığında gayet faydalı oluyor o seçenekler.

      1. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
        KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

        Hepimizin Adem Babımızdan geldiğini düşüyorum Abdullah Kardeşim.Ama sen yakınlaşma anlamında düşünüyorsan o sizin bileceğiniz iş bundan sonra demem olur biter.

        “Sizin yorumunuzun altına yazdıysam demek ki size yazmışım demektir.”

        Cevep ver kısmını şimdi fark ettim telden giriyordum o yüzden göremedim!

        Ben kendim yazılım geliştirme departmanında çalışıyorum buttonları yada textboxları yada herhangi objece dayanan nesneleri herkeslerin kullanamabilmesi için tasarlıyoruz he illaki sizin söylemenizle yeri ve zamanında kullanıcak birşey warsada bilgilendirme forumu açarak kullanıcıyı bilgilendiriyoruz.

        Koyu ve büyük yazıldıgı zaman sanal alemde bagırmak vb… tarzda soyletınlere ınandıgınız varsaymak ıstemıyorum ama bana karsı yazdıklarınız onu gosterıyor ne yazıkkı :S

        1. ağzımdan bağırmak ya da hakaret gibi bir ifade çıkmadı. Tamamen kalın ve büyük harflerle yazılan yazıları okumak ciddi manada göz yorucu oluyor.

          1. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
            KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

            ağzımdan bağırmak ya da hakaret gibi bir ifade çıkmadı. Tamamen kalın ve büyük harflerle yazılan yazıları okumak ciddi manada göz yorucu oluyor.

            Yapılandırmada olan nesnelerın kullanılmamasını bu yuzden mı yasaklıyorsunuz ?

            Gerçekten hayretler içerisindeyim yorumunuzdan sonra ????

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Genellikle farka göre yorumlar yapılmış.Şunu belirtmek isterim;Hamilton-Rosberg farkı 0.6sn,peki gerçekten fark mı bu aynı iki araç arasında?El cevap;hayır!.Şimdi Rosberg diyor ki,ben hata yaptım o yüzden böyle.ee peki bizim pilotlar hata yapmadı mı,turu tamamladı mı Vettel ?Bütün bu faktörlerle ek olarak kaç kez söyledik buraya daha muhafazakar motoru getirdik diye.Ancak dilimde tüy bitti.Herkes farka göre yorum yapıyor.Benim kabaca hesabıma göre Ferrari 1sn civarı geride ve nerden bakarsak bakalım tamamen kendi fikrime göre diyorum yarım saniye bir fark kapatmış.Bu kadar kısa sürede ve onca değişime rağmen bence sevinilecek bir şey.

    Ayrıca seviinlen bir diğer durum hep diyorum bu kısa sürede Red Bull geride bırakıldı ve Williams ile denge sağlandı.Adamın teki diyor ki Red Bull geriledi Ferrari gelişmedi.El insaf kardeşim bunca insan kör bir sen mi görüyorsun?Peki Williams da mı geriledi?Geçen seneye bir bakalım Williams ile Ferrari farklarına.Mercedesin ardından genel olarak hep onlar ve Red Bull vardı.Şimdi anlıyorum,bazı arkadaşların destekledikleri pilot artık Ferrari’de yarışmıyor ama bu o takıma bileylenmeyi gerektirmez.Neticede Ferrari ve Alonso kötü kavgalı bir şekilde ayrılmadı.Evet Ferrari ona iyi bir araç veremedi 2010 dışında ama McLarenden gidişi gibi bir gidiş değildi.Bu kadar vefasızca davranıp gerçeklere göz kapatmak olmaz.Yarın bazı arkadaşlara kalsa herkes bize tur bindirecek.Ha mümkü mü evet ama çok zor.Normal bir yarış gününde eğer kaza bela aksilik olmazsa ben podyum mücadelesi vereceğimizi düşünüyorum.

    Ve son olarak biz her zaman Alonsoya iyi dilekler sunduk ve destekledik.Karşılık beklemesek de mantık çerçevesinde kalınmasını rica ederiz en azından.Yarış başlamadan şmyle olacak böyle bitecek gibi yorumlardan hep kaçındım.Temkinliyim ve bir akslilik olmazsa tahminim podyum.

    1. Motor bu yarışta kullanılan hali ile homologe edildi ve donduruldu. Honda’nın iddia ettiği gibi gücünü kısıp kullanmıyorsanız başka ama öbür türlü gelişim haklarınızın bir kısmını kullanmadan farklı bir motor kullanamazsınız.Tabii bu yarıştaki motorun dört yarış daha kullanılması gerekiyor.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        peki o haberin içeriği nedir.yani motordan pek anlamam sen bildiiim kadarıyla ihtisas alanın.10 tokenlik gelişim alanı herhalde bize biraz daha fazla avantaj sağlamalı.ve bu kastettikleri muhafazakar motor nedir,güncellenmiş motor nedir?bunu açıklarsan en azından öğrenirim

        1. Makine mühendisi değilim.İşten fırsat buldukça biraz amatörce ilgileniyorum.
          Bir kaç gün önce çıkan bir haberdi Ferrari’nin daha muhafazakar bir motorla geleceği.Doruluk derecesini bende bilmiyorum.Mercedes geçen yılki motorlar çıkacak diye bir haber çıktı.Sonra yalanlandı vs.
          Testlerde her şeyi deneyebilirsiniz.Bir çok kızla çıkıp biriyle evlenmek gibi.Belki testlerde 32 gelişim alanının tamamını kullandıkları bir motoru da denediler.Atıyorum 50 hp daha güçlü.Bunu Saubere vermiş bile olabilirler.Ama performansı etkileyen o kadar çok parametre var ki takımlar bunu açıklamadıkları sürece sadece tahmin edebiliyoruz.Mesela Sauber testlerde uçuyordu.Bu motor belki bir süre sonra gelir belki hiç gelemez.Geçen yıl Ferrari yakıt tüketim limitinin artırılması için bastırmış ama sonuç alamamıştı.Yarın yakıt kullanımı da belli olacak.Geçen yıldan hatırlarsınız biraz yakıt tasarrufu yapmalısın türü konuşmaları.
          Motor sesi biraz düzelmiş gibi sanki.Artık 20 yıllık bilgisayar oyunlarındaki gibi çıkmıyor.
          Herkese soluk kesici mücadalenin olduğu yarışlar diliyorum.

          1. Anthrax sizinle atışsakta bu sitede yorumları sıradışı ve genelde doğru çıkan 3-5 yorumcudan birisiniz.

            Bakış açınızı kutluyorum. Doğru bir pencereden bakıyorsunuz. Sitedeki teknik konuşan ender Mercedesçilerdensiniz. Mercedes bu farkı nasıl yaratıyor? bu konuda görüşünüz nedir?

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Burdan anlıyoruz ki altlarındaki araca ramen 2 pilotda hatalar yapıp geçen seneki kötü araçlan Alonso’nun yaptığından farklı bişey yapamışlar ve bu duruma herkes seviniyor.

    Adam geçen sene o araçlan sıralamarda 5 yarışda 4. olmuş…

    Adam o araçlan 1.588 fark yemiş sıralamalrda 5. olurken, bugün bakıyoruz farklara 1.430-1.463, gelişim 0.12 saniye.. Sevindiğiniz gerçekten bu mu ?

    Çok da ümitlenmeyin yarın için, Willims lar hatta STR ve RBR de binecektir Ferrarinin tepesine.

    5-7 arası bir sonuç bekliyorum açıkcası.

    1. Tam bir objektiflik örneğisin (!)

    2. Ne kadar fanatikçe bir yorum.Sen bu yorumları yazarken aklınca o karşılaştırmayı yaparken:

      -Mercedesin geçen seneden daha da gelişeceği gerçeğini düşünemedin mi?
      -Ham rosbergden de 0.6 saniye daha iyiydi.O zaman 2 mercedes bile farklı hızdalar mı diyelim?
      -Ferrari geçen sene en iyi 4. hatta sonlara doğru 5. takımken şimdi 2. takım oldu.Neyin saniyesinden bahsediyorsun hala.

    3. Bu Alonsocular pek bir anlayamıyor bu F1 işinden gibi geliyor bana bana 🙂

    4. _VeLeSpİt_ avatarı

      ooowww hocam çok fantastik olmuş bu…

  9. KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG avatarı
    KARA-0GLAN [44] MERCEDES-AMG

    Raiyi gülerken görmek baya şaşırtıcı oldu kesin shop var 🙂

    1. tüm mesajlarınızı bu şekilde büyük ve kalın harflerle yazmaya devam ederseniz muhtemelen daha fazla yorumlarınız yayınlanmayacak. Benden size öneri 😉

  10. Gelişimi tamamen açmazlarsa mevcut gridde olan araçlardan merc. i yakalayacak herhangi bir takım gelecek sezon dahi olmaz uzun yıllar bu sporu takip eden biri olarak.Belki potansiyeli belli olmayan bir takım olarak mclaren olabilir ancak bu farkın kapanması için daha fazla alanın gelişmeye açılması gerek motor dahil veya çok daha basit yapıda güç ünitelerine ihtiyaç var ki fazla fark yaratmasın.
    Red bull renault takım alırsa yeni bir üretici almak dışında rekabetçi olamasını sağlayacak diğre bir opsiyona sahip değil ki bu da her ne kadar reddetsede vw olmalı ki bu motorlar çok fazla devir çevirmediğinden ve vw nin turbolar konusundaki derin bilgisinide işin içine katarsak meerc. i mağlup debilecek aday üreticidir.

  11. Mercedes’ler en azından sıralamalarda yenilmez gibiler ama Ferrari en hızlı 2. takım gibi. Özellikle motordaki güncellemeleri yapmaya devam edince Williams’ı net bir şekilde geçeceklerdir. Avrupa sezonuna geçince Ferrari yerini sağlamlaştırır 2.’likte. Fakat Mercedes’ler yakalanacak gibi değiller. En azından sıralama turları için böyleler. Belki yarışta ağır yakıt yüküyle biraz sarsılırlar, lastikleri eritilirler filan ama Raikkonen’in hataları toplamına 0.6 saniye desen yine de 1 saniye fark var. Belki sene sonuna doğru Ferrari farkı kapatır ve 2016 için şansları eşitler. Ama gerçekten, kış döneminde bu kadar yükselebilmek gerçekten ayakta alkışlanır.

  12. Sanırım yorumum düzelmedi. Sakın alonso cu arkadaşlar yanlış anlamasin ama bu sene Ferrari daha bir takım ve birliktelik içinde gibi. Adamların yüzü gülüyor pilotlar birbirleriyle konusuyor (samp. Mücadelesi olsa farklı olabilirdi) belkide kritik yapıyor. Takim kendine gerçekçi hedefler seçiyor. 2017 şampiyonluk bu senefr olası bir mercedes hatası yada probleminde yarış kazanmak. Daha derli toplu ve ne yaptığını bilen bir takım olmuş Ferrari.

  13. yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor galiba 🙂

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Abi bunların ikisnin de ellerin üstünden damarlar fışkırmış :)) ayrıca çok iyi böyle olması ya on numara :))

    1. Takim, gerçek bir takim nasıl olunur, işte böyle.Şumiden Sonra ilk defa Ferrari’yi bir takim hüviyetinde görüyoruz.Birbirine kenetlenmiş, bir ruha bürünmüş, bu olanlar mükemmel bir yapı inşaa ediyor. Ferrari geliyor yakında sinemalarda. . .

  14. Haberin fotosu mükemmel. İşte F1’de görmek istediğimiz görüntüler. Birbirleriyle nerede yanlış yaptık diye tartışıyorlar. Takım ruhu budur. Podyum, zafer bunlar gelip geçici şeyler. Dostluk her zaman kalıcı. İkisini de kutluyorum. 1.lik için savaşsalar iş elbette değişirdi ama yine de ciddi gerilimleri olmazdı. Bu adamların ikisinden de özellikle taraftarlarından özür diliyorum. Birisini 2. Ferrari döneminde yerin dibine soktum ötekisinin başarılarını küçümsedim.

    İkisi de büyük insanlar olduklarını kanıtladılar. En iyi iki pilot diye iddia edemesem de samimiyetlerinden şüphe etmiyorum artık. Ben Beşiktaş taraftarıyım. Yıllarca başarısızlıklardan sonra yıkılıp yenilip tekrar ayaklandık, umutlar eskidi, yine umutlandık. O yüzden Ferrarinin başarısızlıkları artık o kadar acıtmıyor. Bünye başarısızlıklarla dolmuş zaten 🙂 Son 4-5 aydır farklı şeylerle mutlu olmaya çalışan; içimdeki nefreti ve kötü düşünceleri atmaya çalışan biri olarak başarılı olamasalar da şu tabloyu sezon oyu görmek aslında en büyük başarıdır.

  15. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Ferrari Garajıda komple değiştirmiş galiba bugün ki adamları ilk kez gördüm.

  16. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai bu araçla normalde mercedesten sonraki en hızlı isim olmalı çünkü araca maximumu verdiginizde bunu ortaya koyabilecek kapasitede geçen seneye göre daha iyi olacağı kesin.

  17. Valla bu ikilinin bu sene bol bol birlikte fotoğrafını göreceğiz galiba 😉

    1. Ikisinin iyi arkadaş olmasi etken birde vettel Cok laf atmax kimi ye. Sukadar fark attım sunu yaptım bakın son sampiyonu nevhale getirdim vs demez sanırım

    2. vw-tdi-power avatarı

      Harika görüntüler, aralarının bozulacağını sanmıyorum çünkü ikisi de “kendi işine bakan” insanlar.

      Umarım kırmızıları gene yukarılarda görürüz 🙂

  18. Hala Vettelin neden son turu yarım bıraktığını tam anlamadım. Ama açıklamalardan yola çıkarak Yarış ayarları yaptıkları belli. Yarışı heyecanla bekliyoruz artık.

  19. çok geride kalmadık… 1.6 saniyenin bi açıklaması olmalı…:))

    1. Aydın Ahmet avatarı

      1.6 saniye değil zaten fark 0.6 ile 0.7 arasında Ferrari ve Mercedes arasındaki.

      “Hızlı turumda 3. virajda yaklaşık 0.3 sn kaybettim ve ardından gelen 2 virajda bir kaç hata daha yaptım.”

      0.3 saniye ordan 2 hatasında da ortalama kontra yaşadı anladığım kadarı ile 0.6 ekle toplamda oldumu sana 0.9 saniye Vettelde turu yarım bıraktı ki ilk 2 sektor iyi geliyordu onun dereceside yarım kaldı.

      Williamslar ile aramıza 0.2 ile 0.3 saniye fark var artı olarak.

      320 km/h cıkan ferrari motoru şu an griddeki en hızlı motor bunuda unutmamak lazım.Ama dayanıklılık soru işareti ?

      O yüzden zorlamıyorlar yarış ayarları ile cıktılar.Mercedes ayrı dünyada ama yakalanmayacak noktada değil Avrupa sezonunda yakalanıcaktır.Ferrari genelde Avrupada iyi güncellemelerle geliyor zamanında Alonso zamanında da ağır aksak bu mod gidiyordu.

      O yüzden endile duyulucak bir durum yok bu yarış kaza olmaz ise Hamilton-Rosberg-Raikonen-Vettel arasında geçer ilk 2 belli zaten 3.cülük için Ferrari pilotları yarışıcak yanlız bir iyi noktada eğer umduğum gibi giderse bu sıramala Mercedesin arkasından ayrılmayacağız.

      1. İyimserliğine hayran kaldım kardeşim, ağzından bal damlıyor 🙂

      2. bahadır sezgin avatarı
        bahadır sezgin

        İyi güzel hesap yapmışsın da Williams’ın en iyi turunun bu olduğu kanısına nereden vardın. Bottas turunu sırt ağrısı çekerken attı. Belki Massa’da bir yerde sorun yaşayıp bir miktar zaman kaybetti. O yüzden bu tarz hesaplar saçma geliyor bana. Zevk almaya bakmak lazım, 2 takım da çok yakın.

        1. Aydın Ahmet avatarı

          Yanlız Williams tan böyle açıklama gelmedi belirteyim 🙂

      3. Cok iyimsersin ya. Bu sezon merco ları kimse geçemez bir aksilik olmadığı sürece. Bırak avrupa sezonunu seneye yakalanır sa bence gayet makul bir hedef olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir