2015 Avustralya GP – Lewis Hamilton’un Pole Turu

2015 Avustralya GP – Lewis Hamilton’un Pole Pozisyonu Turunu izlemek için tıklayınız.

 


Yorumlar

“2015 Avustralya GP – Lewis Hamilton’un Pole Turu” için 9 yanıt

  1. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    araç onboard kameradan süper görünüyor şekil olarak.çok dengeli çok hızlı.hamilton geçen sene kadar hata yapmaması lazım bu sene.

  2. Bu arada rosberg facebook sayfasından şöyle demiş lewis harika bir iş çıkardı ve şampiyon gibi sürdü ben araçta iyi hissetmeme rağmen en iyi turu bir araya getiremedim cuma günkü uzun sürüşlerim lewisten daha iyiydi ama o bir kaç ayar değiştirdi ve ondan daha fazlası gelebilir (sonuç olarak rakibine 2014den sonra daha mı fazla saygı duyuyor bilemedim ama bu sezon daha temiz mücadele edecekler gibi)

  3. Sondan bi önceki viraja farklı bir açı ile girince ufak bir blokaj yapmak zorunda kalmış muhtemel 0.100-0.150 daha iyi gelebilirmiş

  4. Viraj çıkışlarında nerdeyse hiç kontrası yok diğer araçlarda pilotlar tersine nerdeyse her viraj çıkışında gaza yüklendiğinde kontra yapmak zorunda kalıyorlar… tabi gaza erken yüklenmek, ers de etkili bu duruma ama araç çok dengeli bariz.

  5. ers kullanımı göstergesini neden vermiyorlar bilginiz var mı?

  6. MyN1Fernando avatarı

    Bu ne kusursuz bir araçtır böyle.Gerçekten helal olsun.

  7. göstergelerde yanlışlık mı var, yoksa frenlemelerde gazı bırakmıyor mu? böyle yapıp frenleri fazla ısıtıyorsun diye telsizden mesaj aldığı olurdu arada, o yüzden soruyorum. yoksa ers’yi doldurmak için bir taktik mi bu?

    1. Frende gaza basmıyor. Göstergelerdeki yanlışlık Gaz (throttle) yazan barda motor devrinin de gösterilmesi. Vites düştüğü anda yeşilin tamamen dolduğunu ve düşmeye devam ettiğini görebiliriz. Aynı şekilde vites artışlarında da yeşilin azaldığını ve devir ile arttığını görebiliriz. Ancak düzlükte gaz pedalına tam bastığını söyleyebilirim.

      1. anladım. “throttle” gaza basma oranı yerine devire orantılı şekilde yapılmış. teşekkürler 🙂 ama bence yanlış. düzeltilmesi lazım, sonuçta orda RPM değil throttle yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir