Renault Dünya Motor Sporları Konseyi Tarafından Çağrıldı

yazar:

kategori:

Takımın temsilcileri 21 Eylül’de Paris’te gerçekleştirilecek olan mahkeme için Nelson Piquet jr’ın takım arkadaşı Fernando Alonso’ya yardım amacıyla bilerek kaza yaptığı iddialarına cevap verilmesi amacıyla çağrıldı.

Geçtiğimiz hafta takımın inceleme altına alındığı haberlerinin çıkmasının ardından FIA bugün olayın araştırıldığını ve olaya bir yanıt bulunması gerektiğini belirtti.

FIA bugün yaptığı açıklamada, ING Renault F1 Takımı’nın temsilcilerinin 21 Eylül 2009 tarihinde Paris’te FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından kurulacak olan mahkemeye davet edildiğini söyledi. Takım Nelson Piquet’nin takımın diğer pilotu Fernando Alonso’ya yardımcı olmak amacıyla güvenlik aracı periyodundan avantaj sağlamak için kasti bir kazaya karıştığı iddiasını yanıtlayacak.

Takım temsilcileri 151c maddesinin ihlali karşısında savunma yapacak. 151c maddesinin ihlali karışısında verilecek cezalar kınama cezasından başlayarak para cezasına yarış ihraçlarına ve şampiyona ihracına kadar uzanabiliyor.

Piquet kazanın olduğu tarihte bunun kendi hatası olduğunu belirtmişti.

“Benim hatamdı. Güvenlik aracı beklentisiyle Fernando’da kısa bir ilk bölüm ve bende de uzun bir ilk bölüm olmak üzere iki uç strateji belirledik. Eğer kaza yapmasaydım muhtemel güvenlik aracı periyodunda çok şanslı olacaktım.”

Renault tarafından bu akşam yapılan açıklamada ise mahkeme öncesinde herhangi bir yorum yapılmayacağı belirtildi.

 


Yorumlar

  1. Gökhan Demir kardeşim saolasın.

  2. McLaren'e verilen ceza da 151c maddesi ile ilgiliydi değil mi?

    Bu arada bu siteye girelim de ne olursa olsun, hızı önemli değil. 😀

  3. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    maşşalah konuyla ilgili yorumların tadına doyum olmuyor:)

  4. ne maddeymis arkadas.F1'de gordugum butun cezalar 151c nin ihlalinden!

  5. böyle giderse zaten biz borçtan hiç kurtulamayacaz 🙂

  6. abdullah bey daha öncede belirtmiştim bana bir bilgisayar borcunuz var biliyorsunuz değilmi.site yavaşlıyor diye bilgisayarı değiştirmiştim..))))

  7. saol abi trf1 iyiki var abi bilgisayarı ilk açtığımda direk burası hayatımın bir parçası gibi sahurda bile bakıyorum iyiki varsınızz

  8. pop up kalkıyor 🙂 ama sistemde bir sorun olduğu için bazen ben düşürmek zorunda kalıyorum siteye girişleri. her girişte olmuyor ama bu sıralar biraz sıkılaşmıştı 🙂 serveri yeniden kurduk inşallah eskisine göre daha iyi olur.

    genelde aldığınız hata mdb2 error hatası olur. o da bazen sisteme çok fazla yüklenme olduğunda çıkıyor. korkmyın pcnizle hiç alakası yok 🙂

  9. abdullah abi evet sitenin hızında değişim var abi bide abi bazen açılmıyor error diyor benim bilgisayardamı oluyor bu tek diye başka bilgisayrdada denedim ordada oluyor

  10. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Şu an gayet hızlı =)
    ama eksi olarakta her açtığımızda şifre girmemiz gerekiyor ve sayfa açarken popup reklam çıkıyor.

  11. arkadaşlar sitenin hızında az da olsa değişim var mı

  12. arkadaşlar amacım tartışma çıkarmak değil ama bazı arkadaşlarım çok olumsuz konuşuyorr daha ortada fol yok yumurta yok hele bir açıklansın o zaman yorum yapınn şimdi benim anlamadığım bu konunun mclarenle ne alakası var ya yeter artık demekki unutamıyorsunuz yaptıgınız casusluğu f1 in geçmişinde ki en ağır suç dur

  13. Can Bundy harikasın sen dostum.

  14. Doğru Şener arladaşım, McLaren yaparsa önünü almak için Ferrari ve Renault yaparsa F1 için..Komik olmayın Allah aşkına..

  15. Dünya Motor Sporları Konseyi! Artık bu dünya arabesk motor sporları konseri oldu; yani amele doldu Formula 1.. Hakemlerin de hakketten maaşallahı varmış ki jeton düşene kadar bir sene geçiyor.

  16. kaan kaanhan avatarı

    çifte standart devam ettikçe önünü aldıkları tek şey McLaren olur.

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarene verilen cezalar bazı şeylerin önünü almak içindi ….

  18. McLaren'den yaptıkları intihalden nasıl kolayca sıyrıldılar ise, kapılar kapanıp kendi aralarında konuşmaya başladıklarında da bundan da sıyrılacaklardır.

    Malum sporun saygınlığı kirlenmesin diye bir şey var.

    ama McLaren'e verilen ve verilmiş olacak cezalar ne hikmetse spor ahlakına zarar vermemekte.

  19. 2008 sezonu komple ıncelensn ozmn piquet denen kamyon soforu 18 yarısın 10 unda yarıs dısı kaldı ztn bukadar becerksz bır pılotun kaza yapmasndan dogal bsy yok sanrm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir