Theissen "Gece Yarışı Çekici Olacak"

yazar:

kategori:

Singapur Grand Prix’i gelecek sezon Formula 1 tarihinin ilk gece yarışına ev sahipliği yapacak. BMW MotorSport müdürü Mario Theissen’e göre pilotların güvenliği korunduğu sürece gece yarışının çok ilginç bir fikir olabilir.

Geçici Formula 1 takvimine göre Singapur motorsporlarının zirvesi olan Formula 1’e gelecek sezon 28 Eylül 2008 tarihinde ilk kez ev sahipliği yapacak. Bunun öncesinde Dünya Otomobil Birliği (WAA), FIA Formula 1’in ilk gece yarışı ile ilgili olarak özel güvenlik önlemlerinin etkinliğiyle ilgili teminatta bulundu.

Theissen: " Pilotların güvenliği konusunda bir garantinin olmadığı düşünülürse bu konuda içimiz rahat olmaz. Işıklandırma sisteminin güvenilirliği konusunda ise fubol stadlarında bulunan ışıklandırma sisteminden daha iyi olmalı. Işıklandırma sisteminde meydana gelebilecek bir hata pilotun hayatını tehlikeye atmak anlamına geliyor. Ancak güvenli bir ışıklandırma sistemi yaratmak için de roket bilimine ihtiyaç yok."

" Benim bakış açıma göre gece yarışı çok çekici olacak. Projektörler altında oynanan futbol maçındaki atmosferi düşünün. Bunu hayal ettiğimde Formula 1 yarrışı için harika bir durum ortaya çıkacağını düşünüyorum."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir