Symonds: “Ferrari Bizden Hızlıydı”

yazar:

kategori:

Williams’ın Teknik Patronu Pat Symonds, yarışta Felipe Massa’nın Sebastian Vettel’e geçilmesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını söylese de Ferrari’nin bugün kendilerinden hızlı olduğunu söyledi.

Yarışa 3. sıradan başlayan ve pit stoplara kadar yerini koruyan Massa, pitlerde kendisinden 2 tur sonra pite giren Vettel’e geçilmekten kurtulamadı.

Symonds “Yapmamız gereken bazı şeyler var. Ferrari şu anda bizden hızlı. Taktiksel olarak zor bir yarıştı. Vettel’in arkamızda olduğunu ve oldukça hızlı olduğunu düşündük. Onu engellemeye çalıştık bu yüzden pite erken geldi.”

“O turlarda oldukça hızlı olduğunu gördük. Bana 2005 Imola’yı hatırlattı. Bu konuda yapabileceğimiz çok az şey vardı.”

“Malezya’da daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Avustralya oldukça farklı bir pist ve burada sık sık tuhaf sonuçlar oluyor.”

“Şu an için Mercedes’ler önde. Arkalarında biz ve Ferrari varız. Bizden sonra ise diğerleri. Bunun değişeceğini düşünmüyorum ancak küçük farklar pistten piste büyük farklar yaratabilir.” dedi.


Yorumlar

“Symonds: “Ferrari Bizden Hızlıydı”” için 3 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    ben de bugün ve dün daha hızlı olduğumuzu ancak sıralamadaki faktörler sebebiyle geride kaldığımıza inanıyorum.dün 3-4 başlamamız bugün bizi kimi açısından çok daha farklı ve rahat bir yerde bitirmesini sağlayabilirdi.ama spor bu se salar ile olmuyor.

    yapılan gelişimi tebrik etmemiz gerek.bu tablo ve kiminin formu özellikle umutlandırdı.ancak symonds bir konuda daha haklı o da;pistten piste farklı tablolar olacak.orası gerçek bir yarış pisti ve kocaman uzun düzlüğü var.williams için burdaki durum orda tersine dönüp öne fırlayabilirler.ama yarış herşeye gebe.tam depo ile ferrari orda da hızlı olacaktır bence.dediğim gibi pist karakteristiği bu sezon iki takımın sürekli yer değiştirmesini ve kıyasıya mücadeleye girmesini sağlayacak gibi duruyor

  2. Yusuf Hitay avatarı

    bugün massa’nın strateji hatasıyla yer kaybettiğini düşünen çok kişi gördüm ama bence yanılıyorlar. vettel daha önce pite girseydi de yine önde çıkacaktı.

    tek sorun, massa’nın trafiğin ortasında pite dönmüş olması. belki de ricciardo’nun bu kadar yavaşlayacağını hesap etmediler.

    erken pite alma kararı doğruydu bence.

    ve evet ferrari bu piste bakılırsa daha hızlıydı. dün de çok rahat 3. sırayı alabilirlerdi.

    1. Williams geçen sene çok yaptı ancak dediğin gibi bu yarışta doğru olan şeyi denediler, yine olmadı. Ferrari hızlıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir