Button Malezya’da Büyük Adım Atmalarını Bekliyor

yazar:

kategori:

Jenson Button, büyük sıkıntılarla başladıkları 2015 Formula 1 sezonunun ilk yarışında puanı kıl payı kaçırmalarının ardından bunun önemli olmadığını ve gelecek yarış Malezya’da daha fazlasını beklediklerini söyledi.

McLaren dünkü sıralamalarda son 2 sırada kalmıştı. Bugün kırıcı başlayan ve kırıcı şekilde devam eden yarışta 11 sürücü yarışı tamamladı ve Button 11. sırada kalarak puanı kıl payı kaçırdı. Ancak McLaren, Honda motorlu MP4-30 ile ilk defa art arda bu kadar tur atabildi.

Button “Şu anda bizim için puanın anlamı yok. Ulaşabileceğimiz çok daha fazlası var ve bu yüzden çok çalışmalıyız.”

“Gerçekten bizim için iyi bir gündü. Bu hafta sonu bugüne kadar attığımız en fazla tur sayısı 12’ydi. O açıdan bugün etkileyiciydi. Çok gerideyiz ancak iyi bir başlangıç oldu.”

“Yarıştan her şeye rağmen keyif aldım. Bir ara Perez ile mücadelemiz oldu ve eğlenceliydi ancak ardından hedefimiz yarışı tamamlamak oldu.”

“Adım adım ilerliyoruz ve araç fena görünmüyor. Şu anda çok fazla şey yapıyoruz ve bu aracın kontrolünü etkiliyor. Yakıta dikkat etmemiz gerekiyor. Bu tür şeyler kötü olsa da iyi bir başlangıç noktası oldu ve Malezya’da daha fazlasının gelmesini umuyorum.” dedi.

Yarışa başlayamayan Kevin Magnussen “Diğer aracın yarışı tamamlaması oldukça olumlu bir şey.”

“Verilerden çok şey öğreneceğiz. Benim yaşadığım sorun nedeniyle benim aracımdan bile bir çok şey öğreneceğiz. Henüz ne olduğunu bilmiyoruz ancak öğrenebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Button Malezya’da Büyük Adım Atmalarını Bekliyor” için 15 yanıt

  1. Manor gelse de sonuncu olmasalar bari.

  2. ne kadar üzülsemde bu duruma sabırlı olmalıyız bizim bilmediğimiz her şeyi onlar biliyorlar ve ısrarla’araçta büyük potansiyel var’diyorlar..vardır bir bildikleri diyorum ama önümüzde ki 3 yarışta da bir şey beklemiyorum şahsen ama sonrasında zamanla podyum,galibiyet bekliyorum böyle olmak zorunda..

  3. Mclaren Honda aracının motor kısmı diğer araçlara kıyasla daha mı büyük, bana mı öyle geliyor? Bir orantısızlık var araçta ama çözemedim.

    Aracın yarışı tamamlayabilmesine şaşırdım doğrusu. Beklemiyordum.

  4. Avustralya’da sıcağı bahane eden siz,Malezya’da bu aracın gideceğini mi düşünüyorsunuz acaba ?

    ne komik takım

  5. Geçen yıl Lotus’un yaptığı başlangıç gibi.

  6. Bir zamanların küçük, sonunculuğa mahkum, silinip gitmiş takımların yaptığı açıklamalara benziyor.

  7. Yusuf Hitay avatarı

    200 beygir yavaş olduğu söylenen, en azından ciddi bir motor kısıntısı olduğu belli olan araca nasıl oluyor da benzin tasarrufu gerekiyor?

    ben o kadar optimist bakamıyorum, sezon sonuna kadar böyle sıkıntılı gider.

    honda’da sürgün yiyen daha çok garnizon komutanı görürüz.

    1. Araç sadece içten yanmalı motorla yarışıyor olabilir, büyük bir ERS sorunu var onu çözerlerse normal bir şekilde yarıştıklarını görebiliriz…

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Serhan Acar’ın söylediğine göre Honda yaklaşık 200 beygiri kullanmıyormuş dayanıklılık endişesiyle.

      Motor saf performans olarak 200 beygir güçsüz değil.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        tamam işte ben de onu diyorum, 200 beygir az kullanırsan motor daha az benzin yakmalı. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ers kaynaklı değilse, eyvah eyvah.

        1. Honda’nın bir mühendisi “motorun potansiyelinin %63’ü kullanılıyor” demiş. Bunun büyük çoğunluğu ERS sisteminin yetersizliğinden ki ERS’nin 160 beygir olduğu düşünülünce aşağı yukarı tamamlıyor zaten kaybı.

          foreverMcLarenın da dediği gibi ERS sisteminin olmayışı benzin tüketimine negatif anlamda çok fazla etki ediyor, ana sorunun bu olduğunu söylenebilir. Bunun yanında benzin tüketimini diğerleri gibi optimum düzeyde haritalandıracak kadar tecrübemiz yok demiş yine aynı mühendis.

    3. Şuan asıl sorun acaba sıcaklık hakkında tecrübeleri olmadığı için mi mororu kıstılar yoksa yüksek ısınma sorunundan mı? Eğer ısınma sorunu varsa geçen yıl Red Bull un başına gelen bizimde başımıza gelmez umarım. Sadece tedbir amaçlı ise İspanya ile birlikte ciddi anlamda hızlanabiliriz.

  8. ilk turlarda 5 sn yavaştı, daha sonra 4’e düştü, ardından 3’e… en sonunda ise 1.33.2 yapmış sanırım. kendi şartlarında fena bir tur sayılmaz 😀

    1. Sonlara doğru vanayı açmışlar desenize 🙂 buarada Abdullah bey birgün McLaren hızlanıp zirveye yakın bitirirlerse lütfen şu başlığı kullanırmısınız “McLaren sonunda vanayı açtı” gibi :))

    2. arac zaten yavas oldugu için lastikleri daha iyi kullanmıs olabilir son turlarda da hafifleyen aracla deneme yapmıslardır belki biraz daha gücü arttırıp.
      ama işte su an ne akdar güçle yarısa basladı bitirdi fark nedir sadece mclaren ve honda biliyor. arac iyi diyorlar baska birssey demiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir