Vettel: “Podyum Zafer Gibiydi”

yazar:

kategori: ,

Sebastian Vettel’e göre sezonun açılış yarışında podyuma çıkmak Ferrari için bir zafer gibi.

Scuderia 2014’te çok zor bir sezon geçirdi ve 1993’ten sonra ilk kez zafersiz bir sezon geçirip markalarda 4. sırada kaldılar.

Mercedes’in dominant pilotlarına en yakın olan pilot Vettel’di o da zafere uzanan Hamilton’ın 25 saniye gerisinde kaldı.

“Ferrari ile olmak harika. Bu benim için büyük bir onur bu yüzdende mutluyum.” Eski Red Bull pilotu Ferrari ile bitirdiği ilk yarıştan sonra bu cümleleri söyledi.

“Çok iyi bir kış geçirdik ve çalışanlara ‘Teşekkürler çocuklar’ demiştim. Bu gurur duyulacak bir şey, bu 2 pilotu (Nico Rosberg ve Lewis Hamilton) yenmemiz için hala çok çalışmamız lazım.

“Bunun bir galibiyet olmadığını biliyorum, ancak korkunç 2014 sezonundan sonra bu bir zafer gibi. Aracın iyi çalıştığını biliyoruz, çalışanlar hem şasi hem de motor alanında çok iyi işler başardılar.”

Vettel’in takım arkadaşı Raikkonen Ferrari’ye bir kaç puan daha ekleyebilecek konumdaydı, iki pit stopla ilerleyen Raikkonen ikinci pit stopun ardından sol arka tekerleği tam olarak takılamadığı için yarış dışı kaldı.

Vettel ve Raikkonen ilk virajda neredeyse kaza yapacaklardı. Daha sonra Fin pilot Sauber’in çaylak pilotu Felip Nasr ile temas yaşadı.

“Arkadan bir temas yaşadım ve bu yüzden anti-stall (Motoru Stop Etmeyi Önleyen Sistem) devreye girdi, ondan sonraki virajda ise yan taraftan bir temas daha aldım.”

“Aracın tek parça halinde kalmasına şaşırdım, tahminimce biraz hasar almıştım. Bundan sonra bir kaç pilotu geçmeye çalıştım ve bu yüzden yarışında gidişatında planımız değişti.”

“Ama ardından iki pit stopta da sorun yaşadık ve sonunda durmak zorunda kaldık.”


Yorumlar

“Vettel: “Podyum Zafer Gibiydi”” için 7 yanıt

  1. parmak çocuk geldi 3.lük zafer gibi kutlandı halleri..)

    dertler bitti diyenleri de bekleriz.

  2. _VeLeSpİt_ avatarı

    rambo dan bir açıklama bekliyoruz.. 🙂

  3. tebrikler takıma herkes çok iyi iş çıkarmış kış sezonunda ben mutluyum açıkcası bu sonuçtan ve en önemlisi gelecek için umutluyum, şimdilik mercedes i hariç tutarak konuşuyorum geçmişteki gibi kovalanan bi araçtan çok kovalayan bi aracımız olması güzeldi özellikle geçen yılki Bahreyn yarışı gözümün önünden gitmiyor takımın o acizliği, bazı arkadaşlar nesine mutlu oluyorsunuz diyorlar bu sonuçtan saygı duyarım onların fikri lakin geçen sene sonunda bu yılki aracın simulatör verileri berbat deniyordu hani ordan bu noktaya gelmek başarıdır ve benim için en önemlisi ekibin yenilenmiş olması takımda herkeste bi umut bi heyecan görünüyor kimse çıkıp boş demeçler vermiyor yada boş vaadlerde bulunmuyor umarım gelişim yarışında yine böyle olur takım en önemli nokta sanırım bu herkes için en azından araç iyi bi temel üstüne kurulu gibi duruyor…

  4. Ferrari kariyeri Vettel için dönüm noktası olacaktır.Bana göre kariyerinin en önemli yıllarını yaşıyor.
    Çünkü Vettel bir çok sürücüden farklı olarak kariyerine zirvede basladı.Bugün Hamilton ın durumu neyse Redbull da da Vettel o idi.Ordada sürekli baskın olan takım arkadasını mağlup eden Vettel di.Bugün nasıl ki Hamilton beni şaşırtmıyor ve etkilemiyorsa rekabet olmadığından o dönemde Vettel beni şaşırtmıyordu ve etkilemiyordu.
    Hamilton ın rekabet koşullarında pilotaj noktasında parlak performanslar verdiğine şahit olduk eğer o performanslar olmasa bugün Hamilton a bu koşullarda saygı duymazdım çünkü bugünkü durum malumun ilanı .Şimdi Vettel ne yapacak? göstereceği performans çok önemli.Zorluk seviyesine göre tersden baslayan kariyerinde saygıyı kazanabilecek performanslar ortaya koyabilecekmi bu önemli.

    1. sonuna kadar katılıyorum…..geçen sene…. alonsonun gösterdiği performansın 1/10 u göstersin… ağzımı açarsam eğer… yanlışsam söyle…

      1. İnsanlar her zaman ikinci bir şansı hakeder.Bazen işler yolunda gitmez Vettel içinde durum böyle hemen kestirip atmamak gerekir bugün üst grupta öyle yada böyle takım arkadasına mağlup olmayan pilot yok Vettelin ferrari performansını da bekleyip göreceğiz artık.

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    bizim için de zafer gibiydi.sonunda mutlu bir haftasonu.darısı kiminin başına.elinize sağlık çocuklşar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir