Ricciardo: “Red Bull Aracı Aşırı İstikrarsız ve 2.5 Sn Yavaş!”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, sezonun ilk yarışı Avustralya’yı 6. sırada tamamlamasının ardından Red Bull aracının çok yavaş ve istikrarsız olduğunu söyledi.

12 ay önce Red Bull ile ilk yarışında Avustralya’da podyuma çıkan Ricciardo, bugün aracının 2 sn yavaş olduğunu söyledi.

Ricciardo “Burada sürüş yapmak kolay değildi. Sauber’i geçmeye çalışıyordum ancak sanki bacaklarım yok gibiydi.”

“Araç çok istikrarsız. Her tur değişiyor ve bir şeyler yapamıyorsunuz.”

“Bu seneki kış geçen seneye göre çok daha iyiydi ancak performans olarak 2 sn gerideyiz. 2 saniyeden de fazla, 2.5 sn gibi.”

“Bunun sebebinin ne olduğunu biliyoruz ancak başka şeyler de var ve bu durum beklenmedik.”

“Kesinlikle arkadayız ancak durum böyle. Bu durumdan maksimumu çıkarmaya çalışmalıyız. Yükseleceğimizden eminim ancak bu biraz zaman alacak.” dedi.

Red Bull’un diğer pilotu Daniil Kvyat ise henüz piste çıkış turunda yolda kaldı. Rus sürücünün vites kutusunda sorun yaşadığı düşünülüyor.


Yorumlar

“Ricciardo: “Red Bull Aracı Aşırı İstikrarsız ve 2.5 Sn Yavaş!”” için 9 yanıt

  1. vettel gitti, dertler başladı.

    1. Geçen sene de araç en iyi değilken Mercedeslerin arkasında avını bekelyen akbaba misali Vettel bekliyordu. Hatta Ricciardoyu ne de çok geçti. Hatta Ferrari Vettel sayesinde böyle hızlandı. Ferrari motorunda ki extra beygirler Vettel’inmiş.O getirmiş. Öyle bi söylenti varmış.

  2. Sorunun araçta mı, yoksa motorda mı olduğunu söylemiyorlar. İlginç.

    1. 2010-2013 sezonlarında Renault şampiyon olurken motor sağladığımız takıma gerek motor haritalama gerek EBD gerek egzoz tasarımı gerek en az yakıt tüketimi ve uzar gider bir çok alanda Mercedes ve Ferrari’den üstündük ve şampiyon olduk. EBD HANİ ŞU GAZ DEDİKLERİ ARABAYA KATKISI 1.4 SANİYEYDİ şimdi umarım küçük 0.1-0.6 saniye’nin önemi anlaşılmıştır.

      RENAULT MOTOR SPORLARIN DA HER ZAMAN YER ALMIŞTIR VE ALMAYA DA DEVAM EDECEKTİR.

      Bu gün pilotumuz Daniel Ricciardo tur başına 2.5 saniye yavaşız demiş bu farkın kaçı motor dan kaçı şasiden ? Geçen sezon 165 bg güç açığı var diyordu Marko şimdi de Bu sezonda Horner abimiz 80-100 bg güç açığımız var diyor 165 bg fark varken tur başına 2.5 saniye fark yemedik ki şimdi sırf motor dan dolayı yiyelim o farkı. Jerez’e takım gelmeyecekti arabanın yapımı henüz tamamlanmamış projeye geç başlandığı için. Takım ön burundan çarpışma testini halen geçebilmiş değil ve buna bağlı olarak güncellemelerde çalışmıyor.

      Temennim ekip olarak toparlanmamız en fazla gelişme hakkını biz sahibiz elbet ikincilik için mücadele edeceğizdir ama bunun artık bir önemi yok şampiyon belli.

      EN GÜZEL HABER İSE RENAULT’UMUN FABRİKA TAKIMI OLARAK GERİ DÖNECEK OLMASI her ne kadar resmi olmasa’da.

      1. O kadar yazmışsın ama sorumun cevabını alamadım. Başka şeylerden bahsetmişsin gibi görünüyor.

        1. Sorun her iki alanda da galiba abi çıkıp konuşamıyorlar. Ama şuna adım kadar eminim tek başına motor tur başına 2.5 saniye kaybettirmez.

          1. 2010-2013 arasıda en güçsüz Renault en güçlüsü Mercedes ti. Renault 2010-2013 arası güçsüz olduğu için az tüketiyordu. 30 BG inecekti hani Mercedes ile fark ? Geçen sene Mercedes’in şansızlığı ile kazanılan 3 yarış mı yanılttı? Bu sene yine öyle bir şey olursa bu şansı Ferrari veya Williams değerlendirecek. Kim bilir belki McLaren bile kazanır…

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    İlginç olan Toro Rosso’nun Red Bull’dan daha hızlı olması. Ben Red Bull en kötü ilk 3 takımdan biri olur diyordum ama çok kötü çıktılar.

    McLaren’in kötü başlayacağı zaten biliniyordu ama Red Bull beni çok şaşırttı.

  4. Redbull the end. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir