Raikkonen Podyum Şansını Kaçırdığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, sezonun ilk yarışı olan Avustralya GP’de yaşadığı talihsizliklerle podyum şansını kaçırdığını düşünüyor.

Gridde 5. sıradan başlayan Raikkonen önce ilk virajda bir kaç temas yaşadı. Daha sonra pit stoplarda sorun yaşadı ve yarışa erken veda etti.

Raikkonen “Sainz arka tekerleğe vurdu ve arabamın tabanı hasar gördü. Ardından bir Sauber aracı çok hızlı vurdu ve ön kanada hasar verdi.”

“Şu an için mutlu değilim ancak yine de yarışta performans olarak Mercedes’in çok gerisinde olmadığımızı düşünüyorum. Açıkçası her şey yarışa ve onların ne yaptığına bağlı.  Bugün yolunda gitmeyen bir çok şey oldu.”

“Orada olup önlerde mücadele edebileceğimizden eminim bu yüzden sıralamaları geliştirmeliyiz çünkü onlar biraz farkla önde. Bu hafta sonu her şey istediğimiz gibi olmadı.”

“Podyum için hızımız vardı. Startın ardından yaşadığımız sorunlara rağmen yarış sonunda Williams ile mücadele edebilirdik ancak bunu yapamadık. Sıralamalarda iyi bir aracımız vardı bu yüzden yüzden daha yukarıda olmalıydık. Tabanın arkasındaki hasara rağmen aracım hızlıydı. İyi ve hızlı bir yarış arabamız olduğuna güçlü bir şekilde inanıyorum. Yarıştaki fark sıralamalara göre çok daha azdı. Bir çok sorun ve talihsizlikler yüzünden yarışı bitiremedik.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen Podyum Şansını Kaçırdığını Düşünüyor” için 31 yanıt

  1. 2008 de yaşadığının aynı sorun olduğunu düşünüyorum, ısıtana kadar tüm sıralar gider, sonra en hızlı turu atar, kazalara karışır, şampiyonluk ihtimali gidince salar..
    Risk al, çaylak dönemin ile şampiyonluk öncesi bölümü gibi, bize seni tanıdığımız günlerdeki gibi bir performans ile veda et, aklımızda öyle kalsın : ))

  2. ilk virajda herşeyi kaybetti öne çıkmışken sola kırmak neyin kafasıdır arkadaş..

    sonra parmak çocuğa kaldı herşey

    kimi yine başladı 2014 durumlarına ya hayırlısı..

  3. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    4. sırayı ne kadar zorlayabilecekti bilmiyorum temposu gerçekten çok iyiydi. Bu şanssızlığı unutmak gerek. Umut verici bir performans. Bu arada pit ekibini de tebrikler. Öndekileri pist üzerinde geçemeyince çok doğru bir şekilde strateji değişikliğine gittiler.

  4. rai bu yarışta vettel den hızlı olduğunu her açıdan göstermiş. şansızlık sayesinde q3 de dereceleri birleştiremedi yarışta da takımın hatasından dolayı yolda kaldı.

    istediğimiz rai bu işte 🙂

  5. İyi bir sıralama geçirip takım arkadaşını da geçersen böyle karambolde kalmazsın işte. Başarı ancak böyle gelir. Arkadan gelip yarış kazanmak sadece polü alabilecek olmasına rağmen bir şekilde arkaya düşenlerin yapabileceği bir şeydir.

    Başka konularda sert eleştirsem de Alonso bunu çok iyi biliyor ve sıralama ve kalkışta elinden geleni yapıp işi akışına bırakıyor.

    1. Aynen öyle, Alonso sıralama ve Startta resmen bir yerlerini yırtıp ön grupta kalmayı başarıyor, zaten sonra çok bir şey yapmaya gerek kalmıyor. Hatırlayalım; Alo 4. sırada Kimi 6. sırada ve aralarında 2 sn falan fark var. Pitstop bir yapılıyor Alo 4. sıradaki yerini korurken Rai düşmüş 8. sıraya ve aralarında ki fark bir anda 10 sn. olmuş.. Günümüz yarışlarında ne kadar öndeysen o kadar avantajlısın. Benim fikrim normalde pek kontraya düşmeyen Rai’nin start ve sc sonrası ilk turlarda çok fazla kontraya düşmesiyle yer kaybetmesine sebep olan ön lastiklerini diğerleri gibi iyi ısıtmaması..

      1. aynen ben de onu diyeceğim. startlarda yeterince agresif değil. kazadan fazlasıyla kaçınıyor. tamam kaçınsın ama 3-4 sıra kaybedecek kadar da değil. startlarda biraz daha agresif olması lazım. yoksa kaybettiği sıraları anca telafi ediyor. ya da trafiğe takılıp arkalara düşüyor.
        gerektiği durumlarda kaza da olsun. şahsen 3-4 sıra kaybetmesinde kaza riskini alması daha mantıklı. alonsonun beğendiğim yönü de bu. startlarda sonuna kadar zorluyor. agresifliğini gösteriyor. çok iyi start alamadığı zamanlarda bile agresifliğiyle yer kazandığı oluyor.
        ben rainin lastik ısıtamamasından değil de yeterince agresif olmadığından yer kaybettiğini düşünüyorum. vettel değil de yanında başka biri olsa ilk virajda belki daha çok zorlardı.
        umarım bundan daha agresif olur startlarda.

        1. Kesinlikle katılıyorum. Çok doğru.
          Çok iyi kalktığında bile bu yüzden sıra kaybettiği oluyor. Aynı bugünkü gibi.

        2. Evet, Start ve ilk 3-4 virajda ne yaparsan yanına kar kalıyor. Ve dikkat edin SC çıktığında genelde Rai atak yapan değil atak yiyen konumuna düşüyor, belki yanlıştır bilmiyorum ama ben ön lastikleri iyi ısıtmamasına bağlıyorum bu durumu.

          1. Herhalde herkes hemfikir bu konuda. 🙂 Ama yarışı ilk virajda kazanmaya çalışmayın diye bir söz vardır. Kimi bu sözü yanlış anladı herhalde. 🙂

          2. https://www.youtube.com/watch?v=wYGb-VtMw4U

            Güvenlik aracından sonra bir geçiş yıl 2006 ama var böyle geçişleri

            1. Var tabi ki ben yok demiyorum, Spa 2009 Fisiko’yu geçişi de bir örnektir mesela, o yüzden “genelde” diye belirttim 🙂 Birde o zamanki harika Michelin/Bridgeston lastikleri ile şimdinin dandik Pirelli lastiklerini kıyaslamak pek mümkün değil 😉

    2. Arkadaşlar Kimi çok iyi durumda.Aracin düzlük hızı gayet iyi Kimi’nin eski uçuşa geçtiği günler geldi bugün biraz aklıma.İkinci stintte Mercedes ile kapışıyordu Vettel ve Massadan çok daha iyiydi.Unutmayın ki çok iyi start aliyor dediğiniz Alonso 2012 de bu agresifligi yüzünden şampiyonluktan olmuştur.Şunu kabul edelim ki bugün Kimi’nin ilk virajda iki seçeneği vardi ya Vetteli sıkıştırıp bir kaza riskini göze alacaktı ki bunu özellikle Vettel olduğu için düşünmedi.Yada Vettele yer bırakacaktı.Yer bıraktı ancak arkadan darbe alınca alınca bir çaylak tarafından aracın birden yavaşladığı görülüyor.Kimi bence çok iyi start aldi darbe almasa podyuma cikacak hızı vardi öndeki iki pilotdanda çok daha hızlıydı.Yarışlarda düzlük hızı çok yardımcı olacak bu yönden çok pozitif.

      1. ikinci stintte iyi olmasının nedeni yumuşak lastiklerle devam etmesiydi 🙂 son bölümde diğerlerinin kullandığı sert hamurlara geçti.

        1. Tabiki hamur farkı vardi, ancak şöyle bakalım Mercedesin lastikleri daha yeniydi birkaç tür kadar ve Kimi’nin mercedeslerden Daha hızlı bir tempo tutturmasi ve istikrarlı turları göz önünde bulundurulmali.

      2. Bence de iyi start aldı ama orada Vettel’i geçecek kadar yer vardı. Büyük ihtimalle Vettel’in direk dışa açılacağını düşündü, temastan kaçınmak için zorlamadı.

        Geçen seneki ölü toprağı üstünden atmış Kimi. Bu sene kendisini podyumda görmeyi isterim.

  6. Tek bildiğim şey sende bu şanssızlık oldugu sürece işin zor kimi.

  7. İlk viraja gelirken Vettel’i geçmiştin içeriye dalmalıydın, dalmadın Vettel geç frenle içeri girdi ve doğal olarak viraj çıkışı seni dışarıya itmiş oldu, olanlar ondan sonra oldu zaten. Formasyon turunda ön lastiklerini iyi ısıtmıyorsun, bu yüzden iyi startlar almana rağmen hep yer kaybediyorsun, aynı şekilde SC sonrası ilk turlarda da aynı sorun var..

    1. http://youtu.be/yiD3el8sqgs

      Şurada massaya yaptığını yapabilirdi ancak Vettel yakın arkadasi olduğu için biraz nazik davrandığını düşünüyorum.Onun yerinde Alonso olsa kesinlikle sıkıştırırdi.

      Ancak Kimi’nin araca güvenmesinden dolayı Limitlerde gezindiğini gördük uzun bir aradan sonra, stabil yarışlara ihtiyacımız var şu yarış hızı ile düzlük hızı ile Kimi yarış kazanacak inanıyorum.

    2. keşke biraz da bilgiyle konuşsan… lastiklerini iyi ısıtmadığını nerden biliyosun mesela? kimi raikkonen sence bu kadar salak mı? lastik ısıtmak demek sadece sağa sola direksiyon kırmak mı? mühendisler lastik sıcaklıklarını sürekli kontrol edip pilotu uyarmıyorlar mı? vettelin olayı ise vettel tam bir kamikaze dalışı yaptı ve normalde vettel burada aslında hatalı.. raikkonen dışında başka bir pilot olsa her ikiside ilk virajda DNF olurdu.. vettellin daha dikkatli olması lazım…

      1. Ahmet arkadaşımız haklı adam bazı şeyleri umursamıyor diye ki bunlar genelde maganzinsel dedikodu haberleri bu kadar aptal değil ya da motor, aero dinami ,teknik bilgisi sıfır değil fazla demeç vermiyor sorulan sorulara bilmiyorum tarzında cevap veriyor diye tek bildiği araba sürmek olduğunu düşünebilirisiniz ama kimi bi James hunt değil benzer yönleri de farklı yönleri de var

        1. raikkonenin umursamaz tavrı adamın doğal hali.. bu işini iyi yapmıyor anlamına gelmez… kimse öyle umursamayarak dünya şampiyonu olmaz… ayrıca çok umursayan alonso gibi pilotların da takıma ne kattığını biliyoruz.. bir ara alonso kendisiyle ilgili gittiğim takıma 0,5 sn getiriyorum demişti (renault dan mclaren e geçisi sırasında)… alonso çok umursuyordu, hatta takımla halı saha maç yaparak onları motive bile ediyordu ama alonsonun zamanında ferrarinin durumu ortada… yine çok umursayan alonso mclarene gitti mclaren 4-5 sn geride.. kısacası pilotların araba dizaynına etkileri neredeyse sıfırdır.. araç oluştuktan sonra belki şurası olmamış, burası hatalı falan gibi feedback yapabilirler ama o kadar… maalesefki f1 fanları bile böyle gerçek olmayan efsanelere inanıyor… bu yarış özelinde de lastik ısıtmayan raikkonen aslında çok iyi kalkış yaptı ve ilk viraja 3. sırada girdi.. vettelin kamikaze dalışı yapmasında da bir karar vermek zorunda ya ikiside DNF olacak veya ayağını gazdan çekecekti, o ikincisini yaptı ama vettel bence kendi hatasını görmeli, ki malezyada bence rai 3. vettel 6. sırada başlayacak… bu sefer kamikaze dalışını 5. sırada olacağını tahmin ettiğim massaya yaparsa ne olacağını hep beraber görürüz…

      2. Evet bir F1 pilotu değilim, onlar kadar teknik bilgim yok, seninde olduğunu sanmıyorum. Ama şöyle bir şey de varki tüm pilotlar zikzak yaparak lastik ısıtıyor, sence onlar salak mı? Rai’nin 2012 de kazandığı Abu Dhabi yarışında SC arkasında lastiklerini ısıt diyen Simone Renie’ye nasıl atarlandığını hatırlıyorsun değilmi? Muhtemelen Kimi’nin bu konuda bir inadı var ve bunu kırmasını sağlamak gerekiyor. Çünkü start sonrası ve Sc sonrası ilk tur (normalde pek kontra ya düşmeyen Kimi) sürekli önden kayma yaşıyor. Bu da ona çok değerli sıralara ve yerlere maloluyor. Benim düşüncem bu yönde..

        1. Kimi öyledir.

          Kimi: Virajlarda hızlı mıyım?
          Yarış mühendisi: biraz daha geç fr..
          Kimi: Sadece cevap ver, evet veya hayır.
          Yarış mühendisi: Evet

          Adam inadını bir kenara bıraksa silip süpürecek, ama biz böyle de seviyoruz Kimi’yi. 🙂

        2. f1 de herşey biraz abartıdır.. zaten dediğim gibi eğer bu adam lastik ısıtmıyorsa nasıl olduda ilk viraja girerken hem massanın hem de vettelin önüne geçti… abu dhabi yarışı demişsin, bu yarıştan sonra raikkonenin asıl yarış mühendisi Mark Slade in skysports daki röpotajında söylediği şuydu :” ben simone a kimiyi bu şekilde rahatsız etmemiz gerektiğini ve onun hoşuna gitmeyeceğini söyledim”…. peki diyelim lastik ısıtmadı, peki abu dhabi yarışını kim kazandı ?

          1. Olaya çok basit yaklaşıyorsun, Starttan ilk viraja kadar top arka lastiklerdedir, orda sorun yok zaten. Sorun ön lastiklerde ki ilk viraja geldiğinde başlıyor hep sorun. Abu Dhabi olayına gelince Sİmone Rennie en iyi 2-3 yarış mühendisinden biridir, Kimi’yi sinirlendiren sürekli “lastiklerini ısıt” uyarısını yapmış olması da Kimi’nin lastikleri yeteri kadar ısıtmadığını, dolayısıyla benim tezimi doğruluyor.. Yarışı kazanmış olması herşeyi açıklamaz, belki de bu uyarılar sayesinde kazandı?!

            1. olaya çok basit yaklaşıyorsun demişsin.. istersen düzgün facts lerle bir analiz yapalım, kim basit yaklaşıyor görelim
              1- olay senin tezini açıklamıyor… tam tersi simone rennie nin gereksiz yere olayı abarttığını açıklıyor.. bu lastik olayı bu kadar önemli olsa asıl yarış mühendisi mark slade de sürekli lastiklerini ısıt derdi… ki abu dhabi de güvenlik aracı içeri girdikten sonra lastikleri SOĞUK olan raikkonen lastikleri daha YENİ (rai 2 pitstop, alo 3 pitsop yapmıştı) ve SICAK (!!!) olan alonso ile aradaki farkı hemen ilk turda 1,5 sn civarında açmıştı.. senin teorine göre olsa alonsonun hemen ilk virajda raikkoneni geçmesi gerekirdi
              2- bu yarışla ilgili konuşursak, resimde de görüldüğü gibi rai açıkara vettelin önünde.. isterse vettelin tam önüne geçip vettelin önünü tıkayabilir… eğer vettel yerine alonso olsa bunu yapacağına eminim… ama vettel le aramızda bir hukukumuz var hesabına ona yer veriyor.. vettel de dediğim gibi biraz kamikaze dalışı yapıyor…
              3- lap analizlerine bakarsan rai vettelde daha hızlı gözüküyor… sıralamalardaki en hızlı tur zamanlarını toplarsan raikkonen aslında 1.27.3 gibi bir derece yapmalıydı… vettelin derecesi çok değişmiyor 1.27.7 civarında… yarışta ki turlara bakarsan yine benzer bir sonuç var… kısacası bottas iyileşirse malezyada rai 3 bottas 4 massa 5 vettel 6. sıradan başlar ve kamikaze dalışını eğer massaya yaparsa ilk virajda ne olacağını beraber görürüz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir