Horner: “Formula 1’in Eşitlenmeye İhtiyacı Var”

yazar:

kategori: ,

Red Bull takım patronu Christian Horner FIA’yı motor performanslarını eşitlenmesi ve gridin birbirine yaklaşması için çağrıda bulundu.

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo yarışı bir tur geride altıncı sırada tamamladı. İki Mercedes pilotu kendilerinden en yakın rakipleri Vettel’e ise neredeyse yarım dakika fark attı.

Horner bu durum karşısında baskın oldukları 2010 – 2013 döneminde FIA’nın sürekli kendilerine geri düşürdükleri gibi Mercedes içinde yaptırımda bulunması gerektiğini düşünüyor.

“Çift katmanlı difüzör, egzozdan beslemeli difüzör, esneklik kuralları ve motor haritaları ile ilgili yapılan yasaklardan sonra kazanmaya devam ettik.”

“Geçtiğimiz yıllardaki Williams ve McLaren’e bakılırsa grid üzerinde iyileştirilme yapılması daha iyi olacaktır.”

“FIA, kurallar çerçevesinde eşitlemeye gitmeli bence bu konuya göz atmalılar.”

Daha sonra Horner Mercedes’in baskınlığından ötürü kendi bulundukları pozisyonun stres verdiğini belirtti.

“Her şeye rağmen Mercedes aracı ve motoru geliştirirken çok iyi bir süreç geçirmiş.”

“Kabul etmek gerekirse çok iyi iş yaptılar.”

“İyi araç, mükemmel bir motor ve iki harika sürücüye sahipler.”

“Sorun şu ki fark çok büyük ve 3 farklı kategori gibi olursa bu durum F1 için sağlıklı olmaz.”


Yorumlar

“Horner: “Formula 1’in Eşitlenmeye İhtiyacı Var”” için 34 yanıt

  1. arkadaşlar saat 22:00de atılan tweet

    Monsieur_F1 ( Mr.F1)
    ‏@MonsieurF1
    ** BREAKING NEWS***

    @redbullracing has Just signed a contract with @ToyotaRacing for the turbo engines.
    The partnership will begin in 2016

    1. redbull toyoto ile mi anlaşmış yani kesin ve resmi mi bu haber yoksa sadece iddia mı ?

    2. Sallıyor bence. Biraz göz gezdirdim de profiline, adam takım sıralaması tahminlerinde Ferrari’yi Mercedes’in önünde 1. sıraya koymuş 🙂

      Üstelik 2016 diyor. Çok erken bu süre. Hemen 1 senede F1 motoru yapamazlar. 2 senedir çalışan Honda’nın hali ortada. Mercedes tehdidi de var.

      Ha girmelerini çok isterim ama 2016’ya zor gibi.

      1. ne biliyim iddiayı atan adamı serhan acar da takip ediyormuş bende onu görünce gerçeklik payını düşünmeye başladım 😀

  2. bir meşrubat takımına yakışacak kadar nitelikte bir söylem..

    sizin zamanınızdada del esnet illegal olan herşeydi başta egzost artık o furya bitti..

    şimdi de dünya binek otomobiller şampiyonası var f1 in güzel sesi yerine turbo ıslıkları geliyor habire bir nevi
    wtcc gibi oldu meşrubat takımı zamanında da onlar yuhalanıyordu

    şimdilerde aynısı mercedes için bariz.

    en azından mercedes pilotları yarıştırıyor horner efendi sadece parmak çocuğa yatırım yapıyordu..

    bu lafları horner söyleyince komik oluyor

    dünyanın en ünlü hırsızının hızsızlığın kötü olduğunu anlatması gibi

  3. ya bu kadar yuzsuzluk olmaz. redbulla saygım buyuktu , cok hızlı arabalar yaptıkları için. tum sempati saygı bu sacma yorumlarla dagıldı.
    bari testler serbest olsun gibi seyler deseler

  4. Öndeki araç Redbull olsaydı, bunu der miydin, hayır. O zaman bu dediğin zırvalık.

    Baskın dönemdeki diğer takımlar farklı alanlar için FIA’ya şikayette bulunyordu ve bunlar genelde sizi yavaşlatacak şekilde yasaklandı.

    Sen de bu Mercedes’in fark yaratan özelliğini, yasaklasınlar.. Eeee bulanmıyorsan ne diyeceksin. abi motoru kıssın Mercedes, hatta Hamilton ve Rosberg yerine gp2 den birileri gelsin mi..

    Takım patronu ama, acizlikten seviye düşürmüş bir zavallı gibi konuşmuş.

  5. kendi başarısızlığıyla başarılı olanları kısıtlamaya çalışmak kendi seviyesine getirmeye çalışmak hiç bir dalda hiç bir yerde bana göre kabul edilecek bir durum değildir. bu durumdan memnun değilseniz geçen sene mercedesin ulaşılmaz olduğu belliydi kaynaklarınız erkenden bu seneye aktarıp mercedesi yakalamaya çalışsaydınız ama geçen seneden daha kötüsünüz sizde zamanında baskın oldunuz mercedes gibi değildiniz ama sezonun ikinci yarısından itibaren ne hikmetse durdurulamıyordunuz o zamanda sıkıcıydı izleyiciler kaçmaya başlamıştı ben yine bu günkü gibi düşünüyordum.birileri diğerlerinden daha iyi iş yaptıysa yaptığı iş takdir edilir engellenmez.yeni kuralları en iyi mercedes yorumladı sonuç muhteşem bir araç ve beraberinde gelen şahane sonuçlar.5 sene açık ara en iyi şasi 4 sene en iyi motor sizdeydi sonuç 4 şampiyonluk demek ki zirveye oynayabilecek bir ekip ortaya çıkarmışsınız o zaman yine yapmaya çalışın engelleyici olmayın.bu durumdan bende memnun değilim bende mücadeleci yarışlar seyretmek isterim mercedes fanıda değilim ama adamları geçemiyorsan bu sadece redbull için geçerli değil ferrari ve mclaren içinde geçerli takdir edeceksin

  6. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Çok güzel gerçekten.Horner sanırsın tüm gridi düşünerek bunu istiyor.İtiraf etmeli ki ; Renualt iki senedir turbo dönemde bocalıyor.Ferrari bile o tasarım hatasından nereye geldi.Bence bunu kendileri de yapabilir.Her fırsatta Renaulta sallamayı da ihmal etmeyen kafa yapısından kurtulmaları lazım.Geri düşen hemen böyle sızlanırsa rekabet diye bir şey kalmaz.Adamı iyi motor yaptı diye suçlamak gibi bir şey.Ne yapsın,motorun gücünü mü kıssın?Yapıcan abi,sen de gidip yapıcaksın.Her sene giridi denkleştirip yakınlaştırmak diye bir uygulama olamaz,olmamalı

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şimdi kimse zırlamasın 4 yıl şampiyon oldunuz diye. Redbull un bulduğu ve kullandığı tüm yenilikleri diğer tüm takımlar kullandı . EBD olsun esnek kanat olsun. Kullandılar ama verimli kullanamadılar. Şimdi Mercedes in ne yaptığı belli değil birden gizli bir test yapıyorlar ve Redbull 2013 sezonunda Vettel ile bir daha bu günleri yaşayamayabiliriz tadını çıkaralım diyor sanki gelecek belliymiş gibi ve hop şampiyon Mercedes güzel bir PR çalışması Mercedes araçları satışı İngilterede artması için Hamilton şampiyon yapılıyor vs vs Redbull 4 yılı çalışarak şampiyonluklarla bitirdi Mercedes gibi gizli testler gelecek yılın lastiklerini kullanma ve masa başı anlaşmalar ile kazanmadı. İşte bunun için Mercedes in gidişi fena olacak. Mclarenden hisseleri geri alıp tek başına bir marka oluşturma çalışması bu gizli anlaşmalar yoksa Mercedes deyince Mclaren den başkası gelmiyordu insanların aklına.

    1. Sahi şimdi Ferrari’yi mi Red Bull’u mu destekliyorsun?Red Bull ise pazar gezmesindeki bir araçtan tur yemek nasıl bir duygu?

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Valla kardeş sen hangi pilotu destekliyorsan bende benim pilotumu destekliyorum. Vettel istediği takıma gitsin ben yine onun taraftarıyım. Sizin gibi pilot takım değiştirdikçe takım sempatim değişmiyor.

        1. Ben hiç bir pilotu desteklemiyorum.Bir ikisine sempatim var o kadar.2009’a kadar sadece Mclaren vardı.Şimdi varsa yoksa Mercedes.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Valla ben bir kaç pilota değil tek pilota sempatim var. Redbull u desteklerim herzaman ama Sebastian’ın Ferrariye geçmesiyle gönül verdiğim takımı değiştireceğim anlamına gelmez sadece başarılı olmasını isterim yeni takımında.

  8. Yapılacak şey belli.Saçmasapan kısıtlamalardan kurtulup paraya kıyacaksınız.Sınırsız olmasa da takımlara yetecek kadar gelişim testlerine izin verilecek.Yoksa böyle çok ağlarsınız.

  9. Bence dominasyonun bir zararı yok. 1-2 saniye öyle çok hızlı bir şey demek değil. Sorun takımların bu saniyeleri kapatabilecek alan bulamamaları. Eskiden 3 saniye hızlı araçlar da oluyordu ama en fazla 3 yarış önde kalabiliyorlardı. Motor gelişiminin tamamen serbest bırakılması gerekiyor. Müşteri takımlara verilecek motorların azami fiyatı da kurallarla sabitlendiği an olay çözülür. Buna rağmen de yapamayan bi zahmet gitsin.

  10. kemakinen35 avatarı

    bu aciklamalardan sonra f 2004 le ve önceki versiyonlarla sampiyon olan schuminin sampiyonluklarindaki deger hamiltonun gecen seneki ve vettelin 4 sampiyonluklarinin degerinden kat kat daha fazla demekki .f2004 den sonra FIA nasil ferrariyi v10 dan v 8´e gecerek 1 yilligina engellebildiyse redbull´un 4 yillik dominat dönemindede Fia ferrari -mclaren -mercedes in baskilari sonucu kurllar icinde engelledi ,vettelin cebindeki yarim saniyeden illallah ederken karsimiza turbo uzmani mercedesin cebindeki 1 saniyesi cikti !!!! ya tekrar yakin zamanda turbodan V8lere dönülecek yada motor gelisimi sinirsiz ve hafta ici testler serbest olacak !! bernie ve fia daha ilk yarisdan sonra sikinilmaya baslanan bir seri icin böyle uzun süre bakmazlar beklemezler ,kulisler kaynamaya basladi bile ,demedi demeyin redbull ve digerleri ses ciakrmaya baslarsa mercedes hicbir tehdidi engel olamaz !!!! mercedes olmazsa da olur derler ama mclaren ferrari williams bu sampiyonanin üc büyükleridir …belkide turboda uzman baska üreticiler de dahil olabilir mesela rebbull Audiyi ikan edebilirse ve bu pazardaki payini almak isteyecek bir BMW dahil olursa fenada olmaz …ama onalrin pazara dahil olmasi icin mercedes gibi satislarinin düsmesi ve araba piyasasinda gerilemeleri gerekir ;bu da su an icin zor gözüküyor ;unutmayin mercedes f1´i tekrar canlamasi icin bmw ve audiye kaptirdigi pazari geri alabilmek icin oldukca önemsedi ,simdilik istedigini aldi ,bakalim ileride ne olacak !!!!!

    1. Honda Geldi.Eşşekten düşmüş karpuza döndü.Öbürleri de aynı duruma düşmek için sırada bekliyor.

  11. Haklı.Yarışa bakmadım tekrarına da bakmayacağım.Alonso dönerse ne olur en fazla tekrarına ya da özetine bakarım.1000 beygirlik motor işi de yalan oldu galiba.

    1. Reno motorların değişmesine karşı olduğunu bildirdi.

  12. Bu sözleri söyleyen Horner olunca insan haliyle antipati ile yaklaşıyor. Söylediklerin de haksız da sayılmaz fark çok uçuk. Redbull dominasyonun da her sene Fia müdahalesi vardı.
    Bakalım Fia Mercedese ne zaman müdahale edecek.

  13. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Acaba Renault’a gelişim çağrısını böyle mi yapmaya çalışıyorlar 😀 😀

  14. Niyekine?Red Bull geride kaldi diye mi?

  15. Geçen sezondan beri bu ne ağlamadır yahu.Hem neye göre kime göre eşitleyeceksin.
    Mesela motorları Mercedes’e göremi yoksa Honda’ya göremi eşitleyeceksin 🙂 Güzel
    güzel 2017’yi bekleyeceksin Horner’cığım. O kadar eşitlemeye meraklıysanız, nascar
    sizi bekler:) Red Bull’da işler baya kötü herhalde bu aralar yaptıkları açıklamalarda
    iyice saçmalamaya başladılar…

  16. Çıkarsınlar ortaya birşey ki yasaklanabilsin konuşacak birşey bulamıyorlar bile neyi yasaklayacak adamlar. Kaldı ki FIA müdahalesini yaptı yürüyene müdahale etti suspansiyon sistemini değiştirdi gerçi EBD gibi geneli etkiledi. Motoru sök küçült diyemezsin ki adamlara. Gözün gördüğü aero şampiyonluğu gözün görmediği motor şampiyonasına dönüştü o kadar enerji şekil değiştirmiş.. 😛 Motorları değiştirelim deyince de yok diyorlar tekrarlı saçmalıyor velhasıl herbiri.

    1. Istedikleri sey su.Mercedese ve Ferrariye gelisim izni verilmesin.Birtek bunlar gelistirsin.Boylece dort beles sampiyonluk daha alsinlar.
      Pazar gezmesindeki Mercedesten tur yiyince boyle aglamalari normal

  17. Redbull Haklı sürekli kurallarla yavaşlatıldilar.

    1. Zamanında aynısı Ferrari için yapıldı.

  18. kendiniz şampiyon olurken de düşünseydiniz keşke böyle şeyleri

  19. Siz bile bu kadar baskın değildiniz. F1 motorsporudur evet ama motor gelişimine izin verirsen motorsporudur. Bu düzen resmen saçmalık.

  20. Bir nevi doğru söylüyor hayatımda izlediğim en kötü f1 di bugün

  21. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Mercedes’in yasaklanacak neyi var ?

    Kendileriyle karıştırdılar galiba esnek kanat,hileli motor haritası,hileli taban,hileli patron,hileli takım.

    1. Furkan Ozcan avatarı

      Bilmem. Belki 1000 km’lik lastik testidir?

      1. O yıldan sonra diğer takımlar kaçbin km yaptı sence? Şimdi çıkıpta simdi bana diger takimlar sadece lastik uzerine test yapmadi deme sakin çünkü artık iyice baydı bu lastik muhabbeti. Mercedesi sadece lastik testiyle suclayabiliyorsunuz. Redbulun suclandigi binbir turlu dalaveresi vardi. Ama adamlara helal olsun. Zamaninda yaptilar diger takimlarin hepsi agladi diger takimlarda redbull gibi basarili olsalarmis redbulla o konuda hic kizmiyorum. Ne Mercedes ne ferrari ne Mclaren hicbiri bir redbull olamadi Tek dedigim keske vettelin yaninda o yillarda webber yerine ricciardo veya hulkenberg olsaymis. Mercedese gelince tutturmussunuz bi lastik testi zannedersinki ki bir ay sadece lastik testi yaptilar. Mercedes sadece lastik konusunda mi baskin sizce? Neymis 2014 lastikleriyle test yapmislar artik bunlar bayatladi. Bugun butun takimlara hangi marka lastigi verirseniz verin yine de siralamada hicbir degisiklik olmaz. Merak ediyorum acaba yabanci f1 forumlarinda da hala bu lastik testi zirvaliklarindan bahsediliyor mu. Bide dikkat ediyorum bu lastik testi olayini sadece bu sitede yeni yetmeler agizlarindan dusurmuyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir