Vettel: “Eskiden Ferrari’nin Gizli Taraftarıydım, Şimdi Resmi”

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, yeni takımı Ferrari’yi zamanından beri sevdiğini ve artık bunu gizlemesi gereken bir durumun olmadığını söyledi.

2008’de Formula 1’e tam zamanlı olarak giren Vettel’in adı o dönemden beri belli dönemlerde Ferrari ile anılmıştı.

Geçen sene sonunda Red Bull ile yollarını ayırmaya karar veren Vettel bu sene Ferrari adına yarışacak ve bugün ilk yarışına çıkarak podyum sonucu elde etti.

Vettel “Eskiden gizli bir taraftarıydım ancak artık resmi taraftarıyım.”

“Daha pistteki gösteri turunda harikaydı. Ferrari bayrakları her yerdeydi. Daha öncesinde açıkçası buna pek dikkat etmemiştim.”

“Kırmızı araçların içerisinde oturmak bir şeref. Kafanızı eğdiğinizde her tur zorlamaya çalışıyorsunuz ve rengi çok fazla anlamıyorsunuz ancak damalı bayrak sallandığında harika hissediyorsunuz.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Eskiden Ferrari’nin Gizli Taraftarıydım, Şimdi Resmi”” için 20 yanıt

  1. Bunda tuhaf birşey yok böyle konuşması normal klasik takımını öven pilot. Aslında Vettel birazda ballı bir pilot geçen sene takım en iyi 2 .takımdı kurarlara adapte olamadı riccardo ya fena ezildi ama yinede idare etti bu sene Ferrari ye geçti yine en iyi ikinci takımda gibi(Williams la bazen yer değiştirebilirler). Biraz da şans olacak bir pilotta.

  2. yes yes baby yeahh..

    siz anladınız onu.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bazıları Vettel Ferrari de diye iyice çatlıyor patlıyor morarıyor kararıyor ve sararıyor

  4. Malumun ilanına şaşıranlar olmuş. Sağır sultan duydu be arkadaş. 🙂

  5. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Klasik Ferrari’ye yeni katılıp, takımı yağlayan pilot seansları. 😀

  6. Turbo Vettelin balon olduğunu söyleyenlere sesleniyorum hani siz diyodunuz ya

    hamilton – kimi – alonso A class

    turbo vettel B class

    turbo vettel A classtaki 3 pilottan herhangi biri ile aynı takımda yarışsa en az tur başına 0. 5 saniye yer diyodunuz

    Noldu susuyonuz bakın turbo vettel sıralamalarda da yarıştada kimi yi geçti

    Demek ki neymiş büyük lokma ye büyük konuşma

    1. Kimi sıralamalarda 0.4 sn kaybetmesine rağmen yalnızca 0.1 sn gerisinde kaldı. İlerleyen yarışlarda farkı göreceğiz.

    2. Rai yi bunların dışında tutmak gerek. Rai (üst seviye dediğimiz pilotlar arasında belkide en olgunu) fazla polemiğe girmez fazla hırslanmaz ve onu oyuna dahil etmek biraz zordur. Yani hani çocuklar birbirine der ya ‘seni nasıl yendim ama’ bu lafı belkide içlerinde takmıyacak Rai ve Ric. (Hamilton taraftarı olsamda durum böyle). Rai sounlar yaşadı bu bahane değil ancak bir damla su damladı diye yağmur yağıcak demek mantıksız. Daha 1 yarış oldu. Hamilton önde Alonso geride.Senin dediğine göre 2008 de Mas Rai yi geçti geçen senede Bot Mas yı geçti burdaki denklemden en iyisi Sato çıkar.(Eee ne de olsa Alonso yu geçti) İleride daha yakın bir mücadele göreceğimizi düşünüyorum. Şahsi fikrime gelirsek eğer Vettel başarılı pilottur ancak 4 kez şampiyon olacak kadar değil. Şampiyon olmak sadece yetenek işi değil doğru yer doğru zaman ve şans gibi bir çok etken var. (Bknz 2014 Mercedes-Benz W05 & L.Hamilton). Ham Alo Rai hatta Ric Vettel den daha iyidir. Tabiki de burada herkesin fikri kendine saygı duymak lazım. Bu sayede sporun zevki çıkar. Saygılar…

  7. Orhan Tifosi avatarı

    pilotların hayatlarını, kariyerlerindeki dönemleri araştıranlar bilirler. vettel in büyük bir ferrari fanı olduğu doğru. f1 kariyerinden önce, alt serilerde yarışırken fanı olduğu ferrarinin şapkasını kotuğun kenarına sıkıştırırmış uğur getirsin diye.. (kendi açıklamasıydı bu torro rosso zamanından)

  8. Şu Vettel den gittikçe soğuyorum.

  9. Vay Hain vay, Redbull koynunda yilan beslemis demek…

  10. unutmaki redbull ile 4 sampiyon oldun yoksa belkide ferrari almazdı bile

  11. 2008 de ferrariyle .ah girerdi piste…. Abartmamak lazım. Sahip olduğu herşeyi Redbull’a, direktörlerine borçlu büyük pilotlar bunları unutmaz anmayla küçülmezler. Ferrari gibi markalar ise kendilerince yeri geldiğinde kendisine şampiyonlukları dizen adamları bile silerler…
    Bu çocukta sadece bir pilot alıp sürükleyemez..

  12. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Bu da ne Ferrarici çıktı arkadaş Marko verdikleri 4 şampiyonluğu haram edecek yakında 🙂

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      Marko Paşa’yı sinirlendiriyor tansiyon da çıkmış zaten Paşa da takımın durumu da vahim 🙂

    2. Yarın Hamilton Ferrari’ye geçince de aynısını söyleyecektir. Adamlar takım içinde öyle bir hava yaratmışlar ki sanırsın imparatorluk. Neyse ki pistte sık sık patlıyorlar da ayakları yerden fazla kesilemiyor.

      1. Alpay Rüzgar avatarı
        Alpay Rüzgar

        bak HAM ın Ferrari’ye geleceğini pek düşünmüyorum (Ferrari taraftarıyım) ama VET’in geleceği çok belliydi sanki önceden. tabi zaman ne gösterir bilinmez ama ben RAI den sonra bottas hulk tarzı bir pilot görüyorum Ferrari ‘de (Ricci de olabilir) 🙂

        1. 😀 evet ricci gelsin busefer vettel artık manor a falan kaçar sanırım 🙂 🙂

  13. Cidden cok ayip soylemler bunlar.Kimse ondan tarftar olamsini beklemiyor kabul girmrsi icin aldigi paranin hakkini versin yeterli .Olgunlasamamis kisilikler bunlar tr deki transfer olduktan sonra ben fb.gs.bjk yi tutuyordum de gibi ki red bull o aracla sampiyon yapti seni sende mecburen kacar gibi fittin riccini perofmansindan sonra bari eski takimina saygi cercevesinde sus.

    1. Yani bunda tuhaf ne var anlamadım. Vettel daha 2008 den itibaren Ferraride yarışmak hayalim diyor. Bi de idolünün Şumi olduğunu düşünürsek bu açıklama bence çok normal malumun ilanı yanii

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir