Vettel: “Podyum Tek Seferlik Olmayacak”

yazar:

kategori:

Ferrari kariyerine podyum ile başlayan Sebastian Vettel, güçlü başlangıcın ardından devamının geleceğini işaret etti.

Bugünkü yarışta Mercedes kaldığı gibi önde rahat bir şekilde devam ederken Ferrari’nin takımlar içerisinde en büyük gelişme kaydeden takım olduğu ortaya çıktı.

Geçen sene yıllar sonra ilk defa bir galibiyet kazanamayan ve sezon ilerledikçe de gerileyen Ferrari, sezonun ilk yarışında Williams ile mücadele etti ve Williams’ın bir tık önünde göründü.

Vettel “Farka bakarsanız Mercedes’i yakalamak kolay olmayacak. Kendimize odaklanmamız ve gelecek yarışlar için bu hafta sonundan ders çıkarmamız lazım.”

“En önemlisi yarışı tamamlıyorsak Mercedes’in arkasında bunu yapmamız. Gelecek yarışta bunu doğrulamalıyız. Şu an için önceliğimiz bu.”

“Bunun tek seferlik olmadığını kanıtlamalıyız.”

“Gerçekçi olmanız gerekir. Bu hafta sonu Mercedes’in elindeydi. Büyük fark var. Gelecek yarışta biraz daha yakın olabiliriz ancak daha da kötü olabilir.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Podyum Tek Seferlik Olmayacak”” için 8 yanıt

  1. Şu almanları oldum olası sevemedim. ne şumi ne vettel ne rosberg…

    ilk virajda kimi öndeydi, böyle bir durumda normalden yavaş bir hıza düşüp takım arkadaşını dışa itmeyecek şekilde dar açıyla dönmesi lazım. yani hep böyle yapıyor pilotlar.

    kimi busefer de bu balonun yüzünden yarışından oldu bakalım sonraki yarışlarda ferreari vetteli kayırmazsa bariz bir fark ortaya koyacağını düşünüyorum. koyamazsa da rai ye yaşlanmış damgası yapıştırırım :)) sonuçta 2000 li yılların rai siyle vetteli kıyaslamak bile rai ye hakarettir

  2. Bugün çok üzücü oldu. Vettel kirli taraftan iyi bir start alamadı. Raikkonen açık bir farkla 5-6 metre önüne geçti. Sonra Vettel ilk yarıştan yapmaması gereken bir bencillikle çok kötü bir çizgide kalarak Raikkoneni dışarı itti. Raikkonen de çarpmamak için kendini dışarı atıp yarışı heba etmeyi göze aldı.

    Bu moral bozukluğuyla açıkçası yorum yapmayı falan canım istemedi. Yarışta baban olsa tanıma mantığı ilk yarıştan geçerli bir mantık olmamalı. Vettelin artık olgunlaşan tarzına yakıştıramadım bu hareketi.

    Unutmadan şunu söyleyim; bu tempoyla olmaz. Yarış temposu stintler falan diyorduk en iyi yarış temposu şu anlık Sauberde. Sauberde Ferrarinin asli motoru olsaydı bugün Nasr rahat rahat 3. olurdu. Helal olsun onun adına çok sevindim.

    Ferrari ve diğer çoğu takım geçen yıla göre gelişmiş mi? evet. Standart bir gelişme hızı Williams içinde, Mercedes için de geçerli. Geçen yıla göre yerinde sayan Red Bull var. Felipe Nasr’ın 8-10 saniye fark açtığı Red Bull tamamen yerinde saymış demektir.

    Jerezde Sauberin hızı asla tesadüf değilmiş. O tek tur temposu bence gelişen motorla alakalıydı. Ben tahmini konuşuyorum lakin Ferrari buraya 22 gelişim hakkını kullandığı motorunu getirmemiş. 10-15 aksamda geliştirdiği daha dayanıklı ve muhafazakâr motorunu getirmiş. Çünkü geçişte çok zorlandılar. Sauberin 10 saniye fark attığı Ricciardoyu veya Nasr’ın hemen geçtiği Sainzı hemen geçemiyorsanız motorunuzda sorun var demektir.

    Ferrarinin yeni pit ekibi de acilen heyecanını yenmeli. Bugün Raikkonen, telafuz etmek istemesem de takımın kurbanı oldu. Hepsinden daha acısı Vettelin ilk yarışta gösterdiği hoşgörüsüzlük oldu. Umarım bu ilk yarışın günahı olur. Dün Avustralya 2002’ye baktım. 2 Ferrari yarış dışı kalmış. Ferrarinin geleneksel özelliği Avustralyada bazen saçmalaması.

    Hemen ilk yarışı unutmak istiyorum. Bu yarışta ne gelişmeyi tam anlayabildim ne podyumun zevkini çıkarabildim. Autosport analizine göre Ferrari yarış temposunda Williamsın rahat rahat önündeymiş denildi baktım pak alakası bile yoktu. Ferrari hızıyla değil stratejisiyle 3. oldu. Ferrari geliştiğini Çin’e kadar kanıtlamalı. Ben Avustralyayı hiç beğenmedim. Yorum bile yapmaya yüzüm olmadı.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      (Vettel ilk yarıştan yapmaması gereken bir bencillikle çok kötü bir çizgide kalarak Raikkoneni dışarı itti) Vettel olması gereken şekilde dönüyor.Ayrıca söylediğin halde olsa bile 2014 gibi kötü bir sezonu geride bırakmış,baskılarla ve yeteneklerini sorgulayan çok olduğu gibi 4 dünya şampiyonu bir pilot ve orada raiye veya bir başkasına yolmu vericek hiç zannetmiyorum ki ben senin dediğin şekilde bencillik olduğu gibi düşünmüyorum bu bir yarış onlarda yarışcı vettel olduğu gibi dönüyor dönemeci çok sıfırdan mecbur sıra kaybetmeyi göze alamaz vettel kim olursa olsun aynı şey her pilot için geçerli.

    2. ferrari williamstan daha hızlıydı yarışta , nasıl izlediniz anlayamadım . Williams kendi bile söylüyor, vettek yakıt korudu , korumadığı kısımlarda farkı açtı. Lastik kullanımıda daha stabil.

  3. Williams’ın bir tık önünde göründü.

    Bir tık kaç milisaniyeye tekabül ediyor bilmiyorum. Şimdi programla ölçtüm, normal bir sol tıklamam 60-80ms basılı tutmam demekmiş. Sürekli yapınca da arada 100ms depress oluyor 😀

    1. vw-tdi-power avatarı

      Abi alemsin iyi güldüm sağolasın 😀

      yorum olarak gideni silebilirsiniz yönetici arkadaşlar.

    2. Ben de denedim. Herhangi bir tuşa 35 sn boyunca bastım. Demek ki Ferrari Mercedes’ten bir tık yavaş. Neticede bir defa tıkladım o tuşa 🙂

    3. +1 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir