Vettel "Hedefim Dünya Şampiyonu Olmak"

yazar:

kategori:

Die Welt’e konuşan Vettel “Şampiyon olma şansım devam ediyor. Hedefim Dünya Şampiyonu olmak.” dedi.

Vettel bu sezon 6 defa podyuma çıktı ve bunların ikisinde podyumun zirvesindeydi.

Vettel Macaristan ve İspanya yarışlarını tamamlayamaması ile büyük kayıp yaşasa da Belçika’da aldığı üçüncülük ile ön gruba daha da yakınlaştı.

Vettel “Monza’da kazanmak istiyorum. Aracımız her zaman rekabetçi oldu. Bazen az bazen çok oldu ancak her zaman güçlü olduk.”

“Eğer hızlı değilsek her zaman en iyi araçlar ile aynı seviyede olduk.” dedi.


Yorumlar

  1. asım  ayten avatarı

    vettelin malezyada hamiyi geçtiğini geçen sene de brazilyada geçtiğini hatırlatırım. hami hiç vetteli geçti mi. ayrıca son yarışta vettel rosbergi geçti.

  2. kesinlkle tifosi_ arkadasımza katlyrm herzmn pole alamazsnz savasmak mucadele etmek kanınızda olmalı bu yonden lewisi taktır edıyorum gerckten geriye dustugu zmn muhtsem yukselmesını bılyor heikkide gcn sene aynı aractydı ancak yukselemıyordu hatta lewis gerıden gelıp onuda gecıp yukseldgınede sahıt olduk bnce arac fln hıkaye sennanın bır sozu vardı mucadele ve rakıplerle mucadele benım kanımdadır die bncede mukemmel bır pılot olmak ıstyrsan mucadele kanında olmalı bır alonsocu olarak lewisi bu konuda taktır edyrm o gerckten muthıs bır pilot

  3. "tifosi_forza_raikkonen"

    ben de belirtmek isterim ki, 2mizin dediği birbirinden farklı. Ben "Vettel araç geçerek ve arka sıralardan giderek 1.lik almadı" diyenlere karşıyım. Fazla puan vermediklerine göre ne gerek var.

    Ayrıca adam kazanabiliyorsa kazansın yarışlarını legal olduğu sürece ne gerek var. Yok 10. sıradan başlamış, yok pole'dan başlamış.

  4. o işi geçecen Vettel…

  5. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    vega_nitro arkadaşım;

    şunu belirtmek istiyorum..her zaman pole/den start alamassınız..bu tip durumlarda atak yaparak 1. olmaya çalışırsınız..shumi her zaman poleden başlamazdı..pole sayısına bak yarış kazanma sayısına bak..aradaki farkı görürsün..sadece poleden kalkıp yarış kazanılmaz son sıralardan başlayıp yarış kazanmakta gerekir.. 😉 inşallah anlamışsındır..

  6. bekleyin hamiltoncular o gun de bir gun gelecek ve vettel sizin hamiltonun canini yakmayi birakin karizmayida cizecek ayrica vettelin ferrariye gecmesine de gerek yok zaten alonso ferrariye gelirse benden bir daha ferrariyle alakali hic bir sey duyamassiniz burda sorun degil kimi ve vettel hamilton ve alonsoya karsi pehhhhhhhhhhhh bekleyin ve gorun

  7. sedat ahmet avatarı

    kendisinden 11 turluk fazla yakıtla önunde olan felipe massaya 1 atak bile yapamamıştı yada yapmamıştı (bre.2008)

  8. brezilya08'de kubica sayesinde hamiltonı geçebilmişti

  9. sedat ahmet avatarı

    2008 brezilya yarısında hamiltonu geçmesi haricinde hiç bir geçişi aklıma kazınmadı.orta halli bir pilot abartıldığını düşünüyorum.

  10. Yeteneğine diyecek yok. Ama biraz gözü kara olmalı.

  11. gokhan cinar avatarı

    bence vettel in ögrenmesi gereken çok sey var kerssiz pilotlar içerisinde en kötü kalkan pilot belki vetteldir. bunun yanında atak yapmak için çok korkak ama önden baslayınca yarısı götürebiliyor.ben şimdilik vetteli begenmiyorum

  12. "bu arada polden başlayıp kazanmak ile sondan başlayıp kazanmak arasında çok büyük fark var.."

    O zaman neden pole'dan başlayana bonus puan vermiyorlar arkadaşım, açıklarmısın bana… Fark olsaydı, puan farkı da olmalıydı. F1'in hukukunda 1.lik , 1.liktir.

  13. vettel şüphesiz iyi pilot.ama yarışlarda rakiplerinden biraz fazlaca tırstığını zannediyorum.en ufak temasta gerilerde kalıyoryasininde dediği gibi gerilerden gelerek rakibini geçtiğini henüz göremedik.bu bundan sonrada göremeyeceğiz anlamına gelmiyor.abiki daha genç tecrübe kazandıkça daha iyi olacaktır.

  14. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    lewisin canını yakan olmadı mı? 🙂 anca gülerim..2 sene üst üste 7 puan farkla son yarışa gelinir ve son yarışta nasıl şampiyonluk kaybedilir onun dersini vericekti bize..geçtiğimiz sene şampiyon olmayı başardı ama heycanını kontrol edemiyor son yarışlara gelindiğinde hatalar yapmaya başlıyor..ama yinede iyi bir pilot olduğu kesin..

    bu arada polden başlayıp kazanmak ile sondan başlayıp kazanmak arasında çok büyük fark var..her yarış polden başlayamassınız..polden başlayamadığınız her yarıştada 1. olamassanız dünya şampiyonuda olmassınız..ama vettel daha çok genç ilerde çok başarılı olacağına inanıyorum..

  15. Evet bir LEWİS HAMİLTON'cı olarak vettelin şampiyon olmasını isterim kaliteli bir pilot Torro rosso ve Redbulldaki performansı ortada Ferrari'ye geçme ihtimali olursa önümüzdeki seneler içinde şampiyonlugun en büyük adaylarından olabilir..Lewis'in F1deki 3. yılı ve hala canını çok çokkk yakan birileri çıkmadı kii artık çaylakta degil yani bizim açımızdan bir problem yok…

  16. Ahmet  Keleş avatarı

    vettelin ferrariye geçme ihtimali var ya şimdiden toz kondurmuyorlar 🙂

  17. hamiltonu her geçen kaliteli bir pilot mu oluyor! hamilton senin canını çok yakmış anlaşılan.

  18. Vettel çok kaliteli bir pilot hiç şüphe götürmez bir gerçek bu. BMW'deki ilk yarışı oldukça dikkatli, profesyonelce ve puanlıydı. Daha o günden de iyi pilot olduğu belliydi. 2007 Çin GPsinde aldığı puan sonrası sevincini hala hatırlarım.

    Ama buna rağmen Vettel ile ilgili bir konunun Hamilton'a bağlanmasına karşıyım. Hamilton'u Torro Rosso'ya koyunca neler olacağını bilmiyoruz orası doğru ama "Sizin Hamilton'un canını çok yakacak" tarzı yorumlar hoş değil. Hamilton güçlü bir araba ile "şampiyon", Vettel de güçlü bir araba ile "şampiyon adayı".

    Bu arada pole'dan başlayıp yarış kazanmak ile, arkadan başlayıp yarış kazanmak arasında puan olarak bir somut fark yok. Sonuç olarak böyle yorumlar da garip.

  19. Ahmet  Keleş avatarı

    önce webber i geçsin o

  20. gecen yil toro rossoyla hamiltonu hic de zorlanmadan gecmesi bile vettelin ne kadar iyi ve kaliteli bir pilot oldugunu gosteriyor ayrica hamiltoncular bu adami iyi izleyin sizin hamiltonun canini cok yakacak cokkkk

  21. buzadam kimi avatarı

    bu sene zor. sabır biraz.

  22. Ahmet  Keleş avatarı

    VELLET

  23. sebstien geriye düştüğün zmn motıvasyonunu koruyamyosn ben hıc gerıden gelıp geçiş yaptıgını yada yarıs kazandgnı hatrlamıyrm bu sorununu cozemessen kazanamssn sadece poleden yarıs kazanmakla yada nerde basladysan orda yarısı bıtırmekle dunya sampıyonu olunmaz kusra bakma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir