Rosberg İlk Galibiyetini Kazanabilir

yazar:

kategori:

Berliner Zeitung’a konuşan Rosberg “Zamanında da bu tür bir olay olduğu yönünde spekülasyonlar vardı.”

“Ancak ben şu anda olanları ‘mükemmel’ olarak nitelendiriyorum çünkü bu ilk galibiyetim anlamına gelebilir. Her şey mümkün.” dedi.

Rosberg de 2008 Singapur yarışında Nelson Piquet’in kazası sonucu piste çıkan güvenlik aracından en çok faydalanan isimler arasındaydı ve Alman sürücü yarışı Alonso’nun arkasından 2. sırada tamamlamıştı.


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    bir arkadaş demiş 2009 un en iyi araçlarından bir tanesi.çokta doğru demiş.bu sene o araçla williams ferrari ve McLarenin gerisinde kalıyorsa kimse kusura bakmasın rosberg pilot falan demesin kimse.nakajimayı saymıyorum bile.williams aracına oturtun 2 üst düzey pilot en azından şu anki aldığı puanların en az 2 katını almıştı.açıkcası McLarene illa alman gelecekse heidfeld gelsin sutil gelsin veya Gp 2 den getirin hulkenbergi koyun rosberg ten kat kat iyidir.

    gelelim singapura her şey diyelimki düzmece bende diyorumki rosberg ve kubicanın cezalarının geç verilmeside düzmece.hadi yiyorsa hakemlerinize de basın cezayı.

  2. sedat ahmet avatarı

    son olarak şunu belirtmek istiyorum.bende bir mclaren mercedes taraftarıyım.bu günlerde rosbergin mclaren mercedesde yarısacağı haberleri çok çıkıyor.rosbergi nedense çok beğenmiyorum,kanım ısınmadı diyeyim daha doğru olur.fakat mclarene gelirse başımızın üstünde yeri var.heikiden daha kötü olacağını sanmıyorum.
    rosbergin demecinin tam olarak bu şekilde olduğunuda düşünmüyorum,tam türkçesi bu olmayabilir.ama bakıyorum yorum yapan reno,alonso ve ferrari fanları rosberge haksızlık yapıyorlar.eğer renoya ihraç kararı verirlerse ki bu uzak ihtimal bu demektirki reno bilerek ve isteyerek ölüme,sakatlığa sebep olabilecek bir hile yapmıştır.bende soruyorum hile yapan bir rakipe karşı kazanılan zafermi yoksa sansızlık yaşayan 1 pilota karşı kazanılanmı sizin için anlamlıdır.ben hileye karşı kazanırsam sevinirim ama rakıbımın şansızlığından dolayı kazanırsam buna çok sevınmem.(2001 barcelona da shumayerın sevincini abartmaması gibi)
    alonsonun 2008 ve 2009 sezonundaki yarışların bir çoğunun öncesinde podyuma çıkmak,kazanmak için,güvenlik aracı,yağmur ve ekstra durumlara ihtiyacı olduğunu beyan eden bir sürü haber bulurum.yani yağmura,güvenlik aracına ve öndeki araçların sorun yaşamasından medet umup yarış kazanınca alonso göklere çıkarılacak,rosberg hile yapan bir takıma karşı kazanıp sevinirse yerlere vurulacak.öyle bir şey yok.inşallah reno böyle birşey yapmamıştır..

  3. sedat ahmet avatarı

    hayır sen alonso lastiklerini akıllıca kullanarak hakkı ile 2005 avrupa yarısını kazandı dedin ya,son 6 yada 7 her neyse o turlara girerken 10 sanıye altında yada üstünde bir farkla ikinci giderken son tura gelindiğinde 1,5 sanıye farklan öndeki pilotun yarış içerisinde kendi hatası yada değil,süspansiyonunun kırılıp yarış dışı kalmasıyla birinci olunca çılgınlar gibi sevinebiliyorsa bence rosbergin daha fazla sevinmesi lazım eğer reno ve alonso ceza alırsa…ve evet doğru anımsıyorsun,2005 yılında henuz michlenle yarısıyordu mclaren ve reno ve o skandal amerika yarışıda 2005 yılındaydı…..

  4. ben kimsenin hakkı var veya yok bir şey demedim zaten seninde dediğin gibi şuan varsayımlar üzerine konuşuyoruz.ben 2005 avrupa gp konusu geçince bildiğim kadarıyla paylaşmak istedim.

  5. Michelin de olabilir her neyse. yarış Alonso'nun hakkı değildi.

  6. sedat ahmet avatarı

    berkhan oğulcan akçay ben yazmıştım evet haklısın anlatmak istediğim o değildi çok fazla yazmamak adına açık olmamış olabilir yazdığım.macaristanda silinince puanlar 1 puan gerisinde bitirmiş olurdu mclaren sezonu ferrarinin.ama anlatmak istediğim genel olarak yani ceza olarak bakacak olursak.ferrarinin şampiyonluğunu küçümsek anlamında yazmadım.kaldıkı burdada konustuğumuz bilerek kasten kaza yaptırmak ve bunun cezası macaristandakinden büyük olur.tabi şuanda varsayım üzerine konuşulduğu için bu mevzu herşey söylenebilir.
    yaşar koçyiğit evet doğru hatırlıyorsun genel olarak.sen nasıl alonsonun hakkıydı o yarış diyorsan burda birileri çıkıp eğer reno ve alonso ceza alırlarsa bu inceleme sonrasında,onlarda rosberg hakkıyla aldı demek hakları vardır..

  7. yok ben yanılıyor olabilirim iddia etmiyorum zaten.yalnız mclaren renaultun kullandığı mchelin lastiklerini kullanmıyormuydu.yanlış anlaşılmasın bilmediğim için soruyorum.

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sevgili kardeşim. O sene lastik değiştirmek yasak. Bridgestone her ne kadar lastikleri dayanıklı yapsa da o sezon, yarışın sonlarında lastikler çok hassas hale geliyor yine de. Anladın mı? Bir insan lider giderken ve 15 saniye fark varken zaten otomobili zorlamaz. 2.de olabilirdi Alonso geçtikten sonra ama kırıldı işte.

  9. hatta onun karikatürü bile vardı galiba tam emin değilim ama.

  10. berkhan tek bir frenle felan o lastik öyle yanmaz herhaldeki ikinciliğe razı olmak varken yarış dışı kalmak bile ayrı bir agresiflik örneği diye düşünüyorum.

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso lastiğini doğru mu kullandı? He bekliyordu yani "kesin Kimi'nin süspansiyonu iflas eder ben bekleyeyim şimdi kazanırım". Bu mudur? Alonso 8 puana çoktan razı olmuştu arkadaşım.

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yanılıyorsun. Jacques Villeneuve'e tur bindirirken Villeneuve kolay yol vermek varken zor bir yerde yol vermeyi tercih etmiş ve Kimi'de ona çarpmamak için sert fren yaparak lastiğini ciddi şekilde aşındırmıştı. O sene lastik değiştirmek yasak olduğu için 3-4 saniyelik bir pit stopla yine önde yer alabilecekken zorunluluktan lastiğin patlamasını beklediler(ancak patlarsa değiştirebiliyorsun lastiği o sezon) Ama lastik patlayınca da bu sefer fark azaldı ve pit stopa vakit kalmadı McLaren işi şansa bıraktı "finişe ulaşabiliriz yine de şeklinde düşünerek". Son turun ilk virajında da süspansiyon kırıldı. Kimi bağırıp çağırmadı. Araçtan çıkıp gitti…

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Son olarak ekleyeyim. Rosberg mükemmel olur demiş ve doğru demiş. Çünkü : Bir pilotun F1'de galibiyetinin olması büyük bir olaydır basit bakmayın o kadar. Webber bu sene ilk zaferini aldığında çığlıklarını dinledik. Tabi ki kendisi daha adil bir yarış kazanmak istemiştir ancak ilk zaferini alma ihtimalinin olmasına çok sevindiği için öyle demiştir ki basının da söylenen sözleri ne kadar farklı şekilde yazdığını biliyoruz belki "güzel olur" demiştir ama basın öyle yazmıştır. Rosberg gridin en iyi pilotlarından biri. Nakajima'yı görüyoruz sonlara demir atmış Rosberg sanırım 7-8 yarış oldu üst üste puan alıyor.

  14. o yarışta kiminin kendi hatasından kaynaklanan bir süspansiyon kırılması idi galiba.öyle agresif kullandı ki lastiklerin yanan bölümleri araçta ibrasyona neden olmaya başladı ve sonra dayanamayıp kırıldı.alonso da gayet akıllıca lastiklerini kullanarak hakkıyla birinciliği aldı.sanırım aynı yarıştan bahsediyoruz değilmi yanılmıyorumdur inşallah.

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu arada Nurburgring 2005'te evet aradaki fark 10 saniyenin üzerindeydi ama Kimi'nin lastiğinde problem olduğu için 2 turda fark 2 saniye olmuştu. Keşke o yarışta Kimi galibiyet için kendini zorlamayıp 2.lik için çok yavaş gitseydi ancak karakteri el vermedi. Alonso'da nasıl havalara uçmuştu dün gibi hatırlıyorum. Kimi'ye çok üzülmüştüm. Gerçi Alonso çoğu zaman şansının yaver gitmesi yüzünden pek fazla sevilememiştir. En azından Kimi kadar sevilmiyor.

  16. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir arkadaş Ferrari'nin McLaren'in ihracından sonra 2007 şampiyonu olduğunu belirtmiş. Daha doğrusu zannediyor. Zira Ferrari sezon sonunda (McLaren'in Macaristan'daki cezası dahil edildiğinde) ihraç olmasa da şampiyon olmuştu. Ki Macaristan'da McLaren'in aldığı ceza çok doğruydu.

  17. gokhan cinar avatarı

    galiba tam 2 saniye falan vardı start düzlügünü gectiklerinde

  18. Alonso nurburgring son turda Kimi'nin 1.5-2 saniye arkasındaydı.

  19. gokhan cinar avatarı

    sedat ahmetin bu lafından sonra herhalde kimse cevap veremez helal olsun :))

  20. sedat ahmet avatarı

    0versteer,seni bir çok insan anlamışdırda belki senin gibi düşünmüyorlardır böyle bakarsan sende anlarsın:)
    2005 avrupa yarısında süspansiyonu son turda kırılıp yarış dışı kalan kimi raikkönenin yaklaşık yanılmıyorsam 18 sanıye arkasında olan fernando alonso yarışı kazanmış ve çılgınca sevinç gösterileri yapmıştı (lastiklerini öpmesi gibi) basın toplantısındada aracının o gün gerçekten hızlı olduğunu söylemişti.Anlatabildimmi ? 🙂

  21. valla o kadar yazılan yorum arasından beni bir burak böcek anlamış kendisine teşekkür ediyorum… Bir F1 pilotu çıkıpta böyle bir noktada bu şekilde bir açıklama yapıyorsa ben ona gerçekten acırım yani, ilk galibiyetini alcaksan Lewis gibi al, Vettel gibi al, muhteşem bir performansla al… Güvenlik aracı+hakemlerin geç kararı üzerine birde 1. nin hileden dolayı diskalifiye edilmesiyle alacağın birinciliği oturup kutlayacaksan, senden zaten bir şey olmaz demektir… Seneye Mclaren'de lewis'in yanına gider ezilir kalırsın bu mantaliteyle… Tabi ki Rosberg kazancak alonso diskalifiye edilirse, ama bir mütevazi ve olayın vehametinden dolayı ılımlı bir açıklama yapmak vardır, birde bunu "mükemmel" olarak tanımlamak vardır, demekki mükemmel bir performansla yarış kazansa hani ufak dağları değilde yanında ki tepecikleri ben yarattım havalarına girecek, benden söylemesi…

  22. rosberg'i pek sevmiyorum ben bir mclarenci olarak, yendiği takım arkadaşları da çok güçlü değillerdi hiç bir zaman, her neyse, bu konuda rossberg'i haksız bulanlara katılmıyorum, eğer ortada bir haksızlık varsa, bunun ortaya çıkarılmasını ve adaletin sonuçlar üzerinde tecelli etmesini istemek bana göre yanlış bir davranış olmaz, evet üzerinden 1 yıl geçmiş bir yarışın sonuçlarının değiştirilmesi f1 ve f1 severler açısından hoş olmıcak ancak gerçeğin ortaya çıkması bütün bunlardan daha öncelikli olmalıdır, sonuçta, bütün bunlar rosberg'in suçu değil.. ve alonso'ya üzülüp de rosberg'in bu davranışını onun karakterine uydurmak çok duygusal bir davranış gibi görünüyor oversteer arkadaşım, bence en iyisi olayların sonuçlanmasını bekleyelim..

    bütün bunlarla beraber, bana göre o yarışta rosberg'e olağanüstü şekilde geç ceza verenler hakemler yüzünden rosberg bu yarışta aldığı ikinciliği haketmiyordu ancak ne yazıkki hakemlere ceza verilemiyor, bu yüzden rosberg'in o yarışta bu pozisyonu hakedip haketmediğini tartışamıyoruz, şu haliyle rosberg'in kişiliğine veya emeklerine saldırabileceğiniz bir nokta yok bana göre.. ve halen rosberg'i sevmiyorum ben

  23. massathebest, eğer birisi massaya "üzerine tükürülesi bir yaratıktır bu zavallı" dediğince o yorumu saygı ile karşılayacaksan senin yorumunda geri gelebilir. lütfen eleştirilerimizi yaparken de saygı çerçevesi içerisinde yapalım. taraf olma sözkonusu değil zaten, herkese eşit yaklaşmaya çalışıyoruz, taraftarı olsun ya da olmasın. iyi geceler

  24. zafer çevik avatarı

    konuyu nereye getirdik helal olsun bize. özür dilerim mc laren, amacım gerginlik çıkarmak değil.

  25. yazımı silen sevgili arkadaşım, acaba şu açıklamayı yapan, bahsettiğim hareketi yapan rosberg için karaktersiz demek yerine ne demeliydim? aferin mi?
    bir de rosberg'in ne kadar seveni varmış, seneye mclaren'e geçme ihtimali mi arttırıyor rosberg sevgisini ve koruma altına alınmasını??

  26. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    çok farketti:D sezonu bir baştan izle bişeyler anlarsın.sıralamalrda iyi olmakla yarış kazanılmıyor williams biraz toparladı diye 2009 iyi aracı olmuyor.
    Bu arada Toyota içinde bir yorum yap.Pilotlar berbat dimi Alonsoları yok işte yoksa 2009un süper aracı onlarda

  27. mehmet ceviz avatarı

    başlığı okuyunca monza için iyi bir pakete sahibiz.kazanabiliriz gibi birşey bekliyordum.ama haber hiçte öyle değil.eğer 2008 singapur da öyle birşey yaşandıysa rosbergi geç massa nın hakkı ne olacak.adam yarışı kesin kazanacaktı.şunuda belirteyim öyle bir olay olduğuna inanmıyorum veya inanmak istemiyorum.f1 dahada prestij kaybeder.inşallah öyle bir olay yoktur.

  28. zafer çevik avatarı

    2009 un en iyi araçlarından.

  29. zafer çevik avatarı

    okumayı öğren

  30. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    2009 un en iyi aracıymış 😀 sen kullansana ne olur göster bize pilot neymiş.

  31. zafer çevik avatarı

    renaultun ceza alması durumunda rosbergin kazanmasına karşı değilim. bir alonso taraftarı olarak hileli bir galibiyet hoşuma gitmez. ben sadece rosbergin bu durumu "mükemmel" olarak değerlendirmesin rahatsızım. amacım kavga çıkarmak değil. saygılar…

  32. gokhan cinar avatarı

    olaya nasıl bakmısssınız allah askına misafir vardı yeni bakıyorum.1.si vettel e rosberg i nasıl kıyaslarsın vettel rekabetci bir arabada sampiyonluk yarısı veriyor tabiki sampiyon olmak istiyorum der bu rosberg için söz konusu degil ama her yarıs elinden geleni yapıyor.2.si diskalifiye sözkonusu olursa burada rosberg in bu sebebten aldıgı galibiyeti mi konuscagız yoksa yapılan haksızlıgın arkasındaki kişilerin ne biçim insanlar olduklarını mı? bu iş dogruysa işin arkasında briatore var eger briatore yada takım içindeki alonso yandasları alonso kazansında nasıl kazanırsa kazansın mantıgıyla iş cevirdilerse gercekten rosberg kazanmalı.2008 spa da hamilton un yaptıgı kural dısı atakta massa nın kazanmasını konusmadık hamiltonun kural dısı atagını konustuk.bu durumdada aklı basında kimse rosberg in kazanma olayını konusmamalı

  33. zafer çevik avatarı

    takım arkadaşını değil, sadece bir palyaço yu geçiyor. zira aracı 2009 un en iyi araçlarından.

  34. burak bocek avatarı

    Arkadaşım casusluk olayı ile bunun ne alakası var?Yani olur olmadık şeyleri bağdaştırıyorsunuz.Ayrıca iki ihraç veya cezanın sonucu arasında dağ kadar var.Burda Rosberg birinci olmak için pekde hoş olmayan bir istek ve ebklenti içerisine girmiş sen casusluk diyorsun

  35. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    altındaki araçla ilgili birşey bu. Görüldüğü üzere takım arkadasını hep geçmiş bir isim Rosberg. ve gayet başarılı puanlar alıyor. Birde Vettel Webber ikilisine bakalım. Konusmak basit icraat görelim

  36. zafer çevik avatarı

    Vettel "Hedefim Dünya Şampiyonu Olmak"
    konuşacaksan böyle konuş. sevgili rosberg, sen vettel den daha tecrübelisin, takımıda rb den tecrübeli. ama hala elle tutulur bir başarın yok. tabi senin başarın ancak diskalifiyelere kalmış.

  37. sedat ahmet avatarı

    aceba ferraride 2007 takımlar şampıyonasında mclaren mercedesin puanları silinip birinci olduğunda biz böyle bir birinciliği kabul etmiyoruz gibi bir düşüncedemiydi :)eminim onlarda çok sevinmişlerdi o zaman..

  38. Bu konu hakkında önceden yaptığım yorumu tekrarlıyorum. "FIA tarihi yeniden yazacak kararlardan uzak kalacaktır." Olayın üstünden bir yıl geçmesi ve (şimdilik) yeterli kanıt bulunmamasından dolayı para cezası verebilirler.

  39. ben tamamen farklı birseye değinmke istiyroum mesela gecen sene hamilton massayla aynı puan da bitirip sampiyonlugu kacırmıs olsaydı, son virajdaki o geçiş olmasaydı yani=)
    eger alonso diskalifiye edilirse sampiyonluk ta el değiştirir miydi???

  40. gokhan cinar iyi yerden yakalamissin kardes bu benim aklima simdi geldi sgl sin farkin da burda cikiyor ortaya devamini beklerim

  41. burak bocek avatarı

    Bu şekilde ilk galibiyetim olucak bu mükemmel diyorsa Rosberg çok acı bir durum bence.Yani çıkabilecek muhtemel ihraç kararını adam kendi galibiyeti için bulunmaz fırsat olarak görüyor.Böyle kazanıcaksam hiç kazanmam artı güzel söylemişsin zozo o yarışta kendisi cezası geç açıklandığı için kürsüye çıkmıştı.

  42. Aynı olaydan kendisi de fayda sağladı arkadaşım, bunu mükemmel olarak nitelendiriyor olabilir fakat piquet'in kazası sayesinde 2. oldu, tabi tarihe geçecek kadar geç verilen cezayı da unutmayalım… Hamilton çıkıp böyle açıklama yapsa gam yemem, sonuçta güvenlik aracı periyodu onun yarışına zarar verdi, gerilere düşürdü, ama bu işten fayda sağlayan birinin çıkıp "oo mükemmel onlar diskalifiye olsun ben kazanayım" tarzı açıklamasını tabi ki kınarım… Ayrıca olayın Alonso ile ne alakası var şu nokta da? Ben Rosberg'in tutumunu eleştiriyorum siz bana Alonso diyorsunuz, herhangi bir pilot -Alonso dahil- illegal bir şekilde kazandıysa diskalifiye edilsin tabi ki ben buna bir şey mi dedim? "piquet kaza yapsın alonso kazansın nasıl kazandıgının önemi yok nasılsa mı deriz?" bu cümleyi kurarken çok düşündünüz mü acaba, bu sefer nereden laf soksak diye…

  43. gokhan cinar avatarı

    oversteer ona bakarsan eger olay dogruysa piquet kaza yapsın alonso kazansın nasıl kazandıgının önemi yok nasılsa mı deriz?

  44. rosberg de o yarışta cezasının geç açıklanması sayesinde podyumun ikinci basamağını görebilmişti…

  45. evet olayları "mükemmel" olarak tanımlaman nasıl bir pilot olduğunu gösteriyor… o diskalifiye olsun ben kazanayım, nasıl kazandığım önemli değil nasılsa…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir