Renault: “İlerleyeceğimize Gerilemiş Gibi Görünüyoruz”

yazar:

kategori:

Renault, sezonun ilk yarışı Avustralya’nın ardından yeni motorda ilerleyeceklerine gerilemiş gibi göründüklerini düşünüyor.

Renault Avustralya’ya büyük ümitlerle gelmişti ancak Avustralya’da görünenlere göre Renault şu anda pek ilerlemiş değil. Bunun dışında motorda çok fazla sürülebilirlik sıkıntısı var.

Bugün en iyi sonucu elde eden Renault sürücüsü 7. sıradaki Daniel Ricciardo oldu.

Cyril Abiteboul “Kış döneminde iyi gelişme kaydettiğimizi biliyoruz ancak burada bunu gösteremedik ve hatta gerilemiş gibi göründük.”

“Kış döneminde son haftalardaki gelişim programımızdaki performansa bakarsak, o güncellemeler için çok fazla şeyi değiştirmemiz gerekmeyecek.” dedi.

Remi Taffin “En büyük sorun sürülebilirlik. Sürücülerimiz arabanın içerisinde rahat hissetme konusunda sıkıntı yaşadılar.”

“Pedal uygulamasını ve virajlardaki güveni etkiliyor. Bu da tur zamanında kayba sebep oldu. Haritalama ya da güç ünitesi ayarlarıyla alakalı bir durum. Bu yüzden bu kolay olmasa da tamamen yeniden tasarlamayı gerektirmiyor.” dedi.


Yorumlar

“Renault: “İlerleyeceğimize Gerilemiş Gibi Görünüyoruz”” için 37 yanıt

  1. Pedal uygulamasını ve virajlardaki güveni etkiliyor.

    Yahu siz ne gördünüz ki? Melbourne’de viraj mı var? Sonraki pistlerin belalı uzun hızlı virajlarında bakalım ne yapacaklar…

    1. Yıl geçmiyor ki yeni tabirler öğren-meyelim yeni yol “sürülebilirlik”
      80 lerin 1400’lüklerini can am’lerin 1600 lüklerini o kadar okudum nedense bu tabiri hiç hatırlamıyorum 😀
      Bunlar da …. sürülecek akıl yok 🙂 geliyor hep aklıma.

      1. Sürülebilirlik yok ne demek? Pedal ve motor haritasını vites oranlarıyla dengeleyemedik, pilot aşırı torktan gaza basmaya korkuyor demek. Pilotumuzun ayağının ayarı yok demek, eskiden DF ile birlikte tapagaz virajdan çıkacak TC etkisini yaratamıyoruz demek.

        Dediğin zamanlar, öncesi ve sonrasında yarışmış, turbo motorların saniyelere varan laglarına ayak uydurmaya çalışmış kahramanları hiçe sayıyorlar. Erkeklerle oğlan çocuklarının ayrıldığı nokta.

        1. Valla ben kelli felli anlayabilecek, izah edebilececek laflar bulamıyorum bu tabire. Sen güzel demişsin. Durum aslında aynen öyle galiba.
          Yaşımız belli ihtiyar değiliz gençleri, gençliği seviyorum ama şimdilerde tilt oluyorum. Her tarafa yazıyor her tarafta söylüyor neymiş önden çekerler daha iyiymiş diye kullanmayı beceremiyorlar arkadan bacaklıları anlatamıyoruz. Çoğunluk daha ehliyet yaşına gelenleri dahi ne öğrenecem manueli, otomatik candır, dsg warp motoru gibi birşeydir diye ballandıra ballandıra anlatıyor kendi seviyesini 🙂 işte bunlara veriyorlar küçük turbo’ları teknolojik, zorlu bunlar diye yediriyorlar olan bize oluyor. Gözünü seveyim eskilerin yaw. Fark dediğin gibi işte biz audi quattro s1 kullanmayı hayal ediyoruz bunlar bugatti veyron. 🙂
          17 yaşında çocuk öyle şeye hakim olacak ha ondan ya schumacher olur ya senna öyle hani 🙂

  2. ”Alonso.ElNano #ForzaJules aynen efsane ya şu mavi renkler cok hoş olur :)”

    Şöyleki 2005 yılında Alonsonun SultanAhmetteki gösteri sürüşünde bu aracı yaklaşık 10 tur seyretttik enfessti

    ses ambiyans atmosfer tarif edilemez yaşanır..

    aynı sene İstanbulda İstanbulparkda bu aracın 1:18 die castını aldım hala evimde F1 araba kolleksiyonumun en değerli parçalarından hele mıchelin lastikleri yokmu bayılıyorum ona..

  3. Hayır 32 geliştirmenin 20 sini nereye harcadın demezlermi adama birader? Hadi motorun rengini değiştirdin 1 etti hadi az sağa sola kaydırdın iki etti de gerisini ne ettin hacı abi? Ayrıca Ferrari gelişmemiş diyen arkadaş öperim gıdıdan!!

  4. Aferin çocuklar böyle devam.

    Red Bull-Renault dan şikayetçi-Renault’da-Red Bull’dan bakalım nasıl gelişecek işler Malezya’da daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum çünkü burada ki yanlışlar giderilip son testlerde ki performansımıza dönüldüğünde gerçekleri göreceğiz.

  5. Alma Renaultun ahını çıkarır aheste aheste 😀 Hayırlı olsun RENAULT F1 TEAM 😀

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Mavis mavis yapsinlar aracin rengini gonlunuz olsun 😀

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules aynen efsane ya şu mavi renkler cok hoş olur 🙂

      2. Renault gelse rengi sarı olur. O mavi renk Mild Seven markasının renkleriydi.

        1. RENAULT F1 Team avatarı
          RENAULT F1 Team

          İNŞALLAAAH… RENAULT F1 Team RENKLER YA SARI MAVİ YADA SARI SİYAH… AHH ŞU V8 LER VEYAA V10 LARDA GELSE SES GÜÇ KÜKREYİŞ ONBOARD KAMERA OFF OF

  6. Mercedes gp avatarı

    Sadece motorda degil bence aero dada geri gitmişler gibi ricci çok kontra verdi gibime geldi arabayı yolda tutmakta zorlanıyordu. Şimdi biri çıkıp ferrari williams ta yolda tutunma problemi var diyebilir ama redbull aerosuyla ünlü bir takım newey in geri plana çekilmesi aero da etkisini göstermişmi acaba?

    1. Newey’ in geri plana çekilmesinin etki etmemiş olması mümkün değil.
      Asıl sorun güç ünitesi ile şasi arasında tam bir uyum sağlayamamaları.
      Özellikle bu sene bu durum çok daha belirgin.Şu ünlü kısa burunları
      testlerden geçemezse ne yapacaklar bilemiyorum.

      1. Mercedes gp avatarı

        Testlerden geçsede bişey olcagını zannetmiyorum

  7. Ferrari gelişti diyenlere gelsin bu cevap.Anlamışlardır umarım diyeceğim de hiç sanmıyorum.

    1. Yaşın kaç arkadaşım ya:D Geçen sene son yarışlarda Ferrari 1.5 – 2 saniye Mercedesten, 1.0- 1.5 saniye de williamstan gerideydi. Şimdi nasıl gelişmedi diyebiliyorsun ufak arkadaşım.

      1. Ferrari hiçbir zaman Williamstan 1 saniye yavaş olmadı.Fark en fazla yarım saniyeydi.Bu sene de bir yarışla Ferrari’nin Williamstan hızlı olduğunu iddia edemezsin.Geçen sene Avustralya’da yine aynı tablo vardı.Dün yazdım tekrarlayım her takım 0.3 sn civarı gelişebilir bu stabil gelişmedir olağan bir şeydir.Sen rakibinle farkı kapatamıyorsan gelişmemişsindir bu kadar basit.

        1. Bu kadar zorlama beynindeki sinirleri yakacaksin.Yarış hızında 0.6 kadar bir fark var Mercedes ile.Düzlük hızında Mercedes ile aynı düzeye gelinmiş.Arabanın sürülebilirligi artmış.Geçen sene Williams Redbull Sezonun sonuna doğru Mclaren arkasında olan takim şimdi hepsinin önünde ve birçok şasi avantajı da yaratmış diğerlerine göre.Nedir bu şasi avantajı

          1.Düzlük hızı

          Nedir bu düzlük hızı ne ise yarar?Geçen sene force india sırf düzlük hızı avantajı ile birsürü yer ve puan kazandı büyük bir avantaj.

          2.Lastik avantajı

          Nedir bu lastik avantajı?2013 Lotusunu düşün strateji de büyük bir esneklik sağlar.Pit yapmak için geniş bir aralığın olur rakiplerine göre büyük bir avantaj.

          Geçen sene bunların hangisi Ferrari de vardi hiçbiri

          Bütün pilotlar bütün mühendis ve takim patronları Ferrari ‘nin büyük bir atılım yaptığını söylüyor sen hala gelişmediğini iddia ediyorsun.Matrixmisin F1 fani kardeş 🙂

          1. O zaman Alonso Raiyi ezdiğinde gelip burda laf ebeliği yapmayacaksın.Hep kendinizi inkar ediyorsunuz.Madem Ferrari’de hiçbirşey yoktu Alonso maksimumun üstünü verdi adam.Çelişkili yorumlar yapma da ustasınız siz.

        2. Arkadaşım sana geçen sene Mercedesin Ferrariye 1 dakika ya yakın fark attığı birçok yarış bulabiliri.Keza Williamsın liderlik kovalerken Ferrarinin 7. lik kovaladığı 8 yarış sayabilirim.Şuan durum Ferrari lehine büyük bir atılım olduğu yönünde.

          Ayrıca koskoca F1 camiası Hamilton dan rosberg e pat symondstan horner a herkes en büyük atılımı Ferrari yaptı diyor ama bizim dünyadaki tek akıllı arkadaşımız sen bunun olmadığını söylüyorsun 😀

          Senin kendine sorman gereken birçok soru var.”Ben neden böyleyim?” ile başlayabilirsin.

          Bİr ara yorumların güldürüyordu ama artık senin iç,in endişeleniyoruz.Düşündürücü bir halin var.

          1. Sen bana şunu söyle Red bull bu kadar geride olmasa Ferrari aynı yerinde olmayacak mıydı? Tek bunu açıkla.

            1. Senin dedenin dedesinin babası hayata gelmemiş olsaydı sen burada olurmuydun sende bunu açıkla 🙂

              1. Bu yorumunu normal karşıladım.Çünkü cevap veremeyince işi başka yere çekiyorsunuz.

            2. Ferrari’de Alonso olsaydı.Bu yarışı kesin alırdı.Şahitlerim var.
              :Ö)

  8. Renault kendi takımını kuruyorsa RedBull motorunu değiştiriyor demektir.

  9. Mercedes sevabına 3-5 mühendis göndersin şunlara ya

    Geçen seneden cidden geriye gitmişer bide 32 gelişim kaleminden 20 sini harcamışlar 12 hakları kalmış.

    Komedi bir şirket bu Renault

    1. Adamlar iki senedir çuvalladı diye Renault’u gömdünüz. 🙂

      Mercedes motor sattığı 4 araca da geçiliyordu bir ara, hatırlıyor musunuz?

    2. RENAULT F1 Team avatarı
      RENAULT F1 Team

      2004 yilinda mersonun mclarendeki V10 moturu 10 12 tur sonra foosluyodu tirttiii hep diyolardi sorunlari cozduk diye cozemiyolardi komedilerdi. 125 yillik RENAULT mercedesin yuzde 10 hissesinin sahibi bilader

  10. sprint booster ile chip atarlarsa sorun düzelir asdada xD O değil reno iyi motor yapardı harbiden bu yarışta gördük ki baya saçmalamışlar

  11. geçen sene mersonun motorunun bi özelliği yok dediler turbo olayını denemiştik dediler kendi kendilerine daha kötü hale gelmişler

  12. Ne yapsanız ne etseniz Honda’ya rakip olamazsınız :))

    1. mgu-k contası ısınmıs yıne 🙂

  13. harbiden reno da sıvama dönemi başlamış

  14. Sezon başında tüm sistemleri güncelledik daha iyi bir motorumuz var diye geziniyorlardı. Hayret.

  15. Var bir numara da çıkar yakında.

    1. Ne olacak yine tek başlarına güncelleme istiyorlar.Yalnız bu sefer yemezler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir