Marko: “Formula 1’den Ayrılabiliriz !”

yazar:

kategori: ,

Red Bull motor spor danışmanı Helmut Marko, mevcut olan kuralların “sporu öldürdüğü” gerekçesiyle Avusturya’lı takımın Formula 1’den çekilmeyi düşündüğünü söyledi.

Dört kez dünya şampiyonu takım Avustralya’da çok zor bir yarış geçirdi, kendi evinde yarışan Ricciardo altıncı olurken Daniil Kvyat yarışa başlayamamıştı.

Takım patronu Horner’a göre FIA’nın bir takım gelişmelerde bulunduğunu söylerken, Marko ise Mateschitz’in spora olan ilgisinin azaldığını belirtti.

“Her yıl yaptığımız gibi yaz ortasında gelir ve giderleri inceleyeceğiz.”

“Eğer ki durumdan memnun değilsek Formula 1’den tamamen ayrılmayı düşünebiliriz.”

“Mateschitz Formula 1’e olan tutkusunu kaybediyor, buda büyük bir tehlike.”

Marko mevcut kurallara serzenişte bulundu.

“Bu güç üniteleri Formula 1 için yanlış çözüm, bunu Renault önde olsaydı bile dile getirecektik.”

“Teknik kurallar anlaşılabilir değil, çok karmaşıklar ve gereksiz pahalı.”

“Mühendislerin hakim olduğu bir Formula 1 içerisindeyiz. Harcamaların kısıtlanmasını bizde istiyoruz ancak böyle bir şey gerçekleşmiyor.”

“Adrian Newey gibi bir tasarımcı (Formula 1 ile bağlarını yavaş yavaş koparan) bile motor formülünün çok karmaşık olduğunu ifade ediyor. Bu kurallar sporu öldürüyor.”

Red Bull’un Formula 1’den ayrılma ihtimalinin ardından Toro Rosso’da spordan çekilebilir.

Ancak Avusturya’lı takımın 2020’ye kadar Dünya Şampiyonasında kontratı bulunmakta.


Yorumlar

“Marko: “Formula 1’den Ayrılabiliriz !”” için 52 yanıt

  1. Unstoppable avatarı

    Kim haklıdır kim sorunu çözer nasıl çözer mevzusuna girmeyeceğim ama şu patronların örneğin(mercedes redbull …) çekiliriz tarzı açıklamalarına tam anlamıyla uyuz oluyorum ya böyle birşey mi var ben kazanamazsam çeker giderim diye oldu o zaman hepinizi tek tek başa geçirelim paranızı öyle kazanın bu ne rezilliktir ya her ne kadar dominasyonlardan nefret etsem de diğer takımların dominasyon dönemlerinde çekiliriz tarzındaki açıklamaları beni uyuz ediyor ya

  2. geçtiğimiz yıllarda üstün oldukları dönemde ettiği tepeden lafların ardıdnan, şimdi bu şekilde konuşması açıkça çok samimiyetsiz. yakışıksız, yenecek türden değil.

    4 yıl ambargo koymuş bir takımsınız.
    bildiğim kadarıyla envai çeşit sektörlerden yıllık devasa karlar elde eden çok kuvvetli bir markasınız.
    eğer şu sözlerinizde samimi iseniz, katır yüküyle ölçülen paranızdan birazını harcar, örneğin cosworth’ü satın alır, baştan başlarsınız mücadeleye. samimiyetinizi görmüş oluruz.
    ya da üstünken elde ettiğiniz başarıların ardıdnan ilk zorlukta bayrağı çekersiniz ve def olur gidersiniz.

    bu spor toyota gibi, bmw gibi, honda gibi köklü üreticileri kaybetti, yoklukları hissedildi ama f1 bitmedi. bunların yanında red bull, hele de böyle bir sebeple gidecekse hiç durmasın. arkasından ne ağlayanı ne de arayanı çıkar, uzaya kadar yolları var.

  3. en iyisi redbull dükkanı kapatsın da neweyi ferrariye alalım sonra mercedes nasıl yakalanır görelim 😀 😀

  4. Sebepleri haksız olsa da dediklerinde haklı. Bu motorlarla bu işler olmaz. 5 sene geçse de olmayacak. Daha basit ve herkesin üretip bir şekilde yarışabileceği bir motor kuralı olmalı. Zamanında dökülse bile Pejo çıkıp motor yapmıştı. Judd bir şekilde baş vermiş, Cosworth güzel işler yapmıştı. BMW, Honda ve Toyota’nın da bulunabildiği motorlardan bu günlere geldik.

    Bırakın şu motorlar 4-5 yarış değil tek haftasonu dayansın. Aluminyum kaç para? Sonuçta gelişim maliyeti önemli, parça değil ki. Egzotik malzemeleri yasaklarsın, motor ağırlığı için normalde ulaşabileceklerinin 20-30 kg fazlasını alt limit koyarsın, motor boğazları için de uygun bir restrictor plate ayarladığın zaman Hyundai bile spora girer.

    1. Orası tamam ama her zaman birileri ve diğerleri olacaktır.V8 motor döneminde Cosworth,Mercedes ve Ferrari 21,000 devre giderken diğerleri 19,000 çeviremiyor diye maksimum devri önce 19,000 sonra 18,000’e indirdiler.Sonra tek takıma gelişim izinleri vs.bugüne geldik.

      1. bmw yi saymamışsın.:P
        Tamam işte bak kaç tane üretici oldu e şimdi kaç tane kaldı. Birileri bir taraftan açığını kapatabiliyordu çok devir çevirdi diye dayanıklı olamıyordu yada aero’yu yürüyeni daha iyi yapamıyordu farkı gücüyle kapatıyordu. Herkes aslında o günün heyecanı, kavgası, muazzmalığı ile yanılmış bunu çok sonra anladık iş çığırından o günlerde çıkmış 22k çevirmeye gerek yok arkadaş yarış motoru yapmak için o gün de F1 araçlarının maliyeti salak basın tarafından savaş jetleriyle kıyaslanıyordu. Kontrol kaybını o günlerin hemen öncesinde yaşamış dünya. Hadi yaptın o düzeni koru madem niye oynayıp duruyorsun.
        Diğer serilerde insanlar 5-10 yıllık motorları yenileyip yenileyip kullanıyorlar. Mclaren’in satın aldığı nissan motorların köken ömrü epey eski. Canavar gibi de mücadele ediyor diğer seriler.
        Motor denilen şey önemli olmalı ama bu kadar cılkının çıkması fazla bu kadar pahalı birşey olmamalı jet motoru yapmaya kalkmıyorsun. Redbull da fazlaca karşı çıktık ama bu çağda artık aero daha önemli olmalı ülkeler, bloklar kapışıyor bu alanda 4,5-5. nesil jetleriyle felan. Sadece onu da belirli meblağlar arasında tutmak gerekiyor yakalayan yakalar ancak ortada motor üreticisi kalmadı kriz var. F1 amerikalıları ve küçükleri geri çekmeli sadece eu otomobil üreticileri ile olmaz bu iş.
        Velhasıl F1 tekrar genelleşmeli. Dünyada zaten bi norm, verimlilik kavgası var bunu hacim serbest, güç limitleri sabit getirebilirsin istesen ortama.

      1. xtrabitracing ile m1chael neden sürekli peş peşe yorumlar yapıyorlar.bu işi dikkatli inceledim sonuç aynı peş peşe. yorumlar farklı yada zaman zaman alakasız;dam üstünde saksağan vur beline kazmaylan misali olsada !.aynı sayfada yada yakın zamanda yorum yapmasalar her şey normal ama bu kadar bariz olmaz bir alaka kesin var.nasıl mı ? kendileri söylesinler.söylemezlerse söyleyenler olur elbet !.açık net delikanlıca ?

        1. 😀 😀 😀

          Birbirimizin dilinden anlamak diyelim. Şüphelendiğin şey değil elbette. Soruyorum, öğreniyorum, onaylıyorum, onay alıyorum.

          Biraz makina sevgisi ile birlikte F1 taraftarı olunca bu oluyor sanırım.

        2. 🙂
          Sohbet mahabbet diyelim. Suç mu?
          Eve gelirken “açık net delikanlıca ?” finalini görünce koptum var olasın 🙂
          Sen ne sandıydın? ama lütfen yukar perdeden olsun bari neşelenelim ımmm diyelim.
          Bende aslında nickimin sonuna racing koyayım istedim 🙂 ama m1chael a uymadı pek zamanında 3 michael dan koyduk madem dedim değişmesin zaten neredeyse tek farklı nickim bu ortamda. Desene bide öyle yapsak yanmıştık. 🙂
          Alçak gönüllü arkadaşın dediği gibi nitelikte görmüyorum ben kendimi, haşa, sadece yaklaşımları hoşuma gidiyor. Çokça gugıllamama neden oluyor. Güzel de muhabbet edebiliyor. Özelden-genelden felan.
          @abdullah-celik ver ip mizi 🙂

        3. valla bu şüphenin üstüne ne diyeceğimi bilemedim. Madem böyle bir şüphe var kanıtlayın birbiriniz olmadığınızı açık mert korkusuzca sayın @xtrabit-racing ve @M1CHAEL 😀 beni uğraştırmayın 😀

  5. siz bu spor dalına ne verdiniz..
    bir meşrubat firması ve zihniyetini öte geçemeyen anlayışınızla batın ve gidin

    bir mc laren bir ferrari olamayacaksınız hiç bir zaman öyleyse

    bırakın kuru blöfleri defolun

  6. Marko Monteleşmiş.

  7. Bırakın gidin içeceğinizi satın 😀

  8. Bora Vardar avatarı

    Arkadaşlar tamam yeşili sevelim koruyalım fakat formula 1 in şu yeşilci zihniyetten çıkması gerekiyor.Öncelikle şu elektrikten güç sağlama olayından dönülmeli.Ne kadar otomasyon girerse işin zevki kaçıyor.Şu an bakıyosunuz araçların direksiyonunda full hd film bile izlenir hale geldi.80 tane ayar yapıyorsunuz bu ne ya.Günümüz araçlarında da durum böyle.Fardan hata alıyoruz servise gittim 10 tane sensör var diyor yahu far bu ya mandalı çevirince yanacak başka ne işlev yüklüyorsunuz.Çözüm belli sen kaldır yakıt sınırını kaldır ers yi bak 2 seneye cillop olacak.

  9. Mühendislerin hakim olduğu bir Formula 1 içerisindeyiz. ” ya ne olacağıdı yy

  10. Marko’nun söyledikleri çok doğru. Eleştirilen nokta ise bunu sadece kaybettikleri zaman dile getirmeleri. Onun dışında söyledikleri az bile. Jean Todt yüzünden Mosley’i, hatta Balestre’yi özler olduk.

    Çok basit çözümlerin uygulanmamasının sebebini bilmesem, “basiretsiz” diyeceğim. Ama değiller tabi ki, onlar basireti milyonlarca Benjamin Franklin’e bağlamış durumdalar. Milyonları birkaç sene Ferrari verir, sonra biraz Renault verir, biraz Red Bull biraz McLaren biraz Mercedes. İsimler değişir ancak düzen hiç değişmez. Sonra bir bakarız ki; masrafları düşürmek için yapılan kural değişiklikleri hem kat be kat daha fazla masrafa yol açmış, hem de spordaki “olmayan” heyecanı daha da dibe vurdurmuş.

    Çözüm mü ? Gelişimi serbest bırakmak. Motor anlamında tabi ki. Aerodinamik kısıtlamalara “eyvallah” demek tamam, bu çok önemli değil. Ancak siz “Motor sporlarının zirvesi” diye dünyaya dağıttınız sporda bırakın motor gelişimini, masraflar azalsın, tasarruf yapılsın diye yakıt akış limiti gibi saçmalıklar ile doldurursanız ortalığı, her takım yeri gelir spordan ayrılmakla tehdit eder. Bunlar boş veya gerçek tehditler olsun, bunların dile getirilmesi bile sporun zarar görmesi anlamına gelir.

    Eskiden yok muydu sezona çok iyi giren takımlar ? Her zaman vardı. Ancak motor anlamında gelişim yarışında geri kaldılar mı sezon sonuna doğru patır patır dökülürlerdi. Şimdi durum ne peki ? Kasım’dan Mart’a aracı / motoru yapabildin yapabildin. Yapamadın; mahvoldun.

    F1’in zirvesindekiler bundan zerre rahatsız değiller yine de. Olmaları için bir sebep yok çünkü. Çok dramatik izleyici düşüşleri olmadığı sürece ceplerine girecek Benjamin Franklinlerin sayısı ilgilendirir onları, gerisi teferruattır. Jean Todt FIA başkanı olduğunda “Ferrari korunacak, şampiyonluklar kazandırılacak” deniyordu, ne kadar yerinde bir tahmin olduğu gözüküyor seneler geçtikçe…

  11. Red bull takımını sevmeyen biri olarak ben bu açıklamalara katılıyorsam katılmayan arkadaşlar fanatikçe Mercedesi destekleyenlerdir.Ya da o takımdaki pilotları.Asıl objektif şekilde bakamayan onlar.Burda Marko çok doğru açıklama yapmış.

  12. Bu son kurallar gerçekten Formula 1 için değil ve araçlarda çok mükemmel değiller. Redbull un sahibi Formula 1 e olan tutkusunu kaybediyormuş ki bu çok fazla kişi için geçerli. Benim Formula 1 de takımım olsa bende şikayet ederdim. Ben Formula 1 de yarışmak için para yatırmıştım ama siz F1 le alakası olmayan bir seri ortaya çıkardınız diye. Ne ses var nede mücadele üstelik araçlarda geçen senelere göre yavaş Mercedes ne kadar hızlı gözüksede 2011 deki araçlardan rahat 2-3 saniye yavaş, üstüne birde yakıt tasarrufu saçmalığı lastiklerin saçmalığı F1 in savaşçı ruhunun içine ettiniz gerçekten.
    Eskiden gerçek pilotların ortaya çıkmasını sağlayan bir çok şey vardı şimdi o kadar çok aracı korumanız gerekiyor ki Endurance serilerine döndü resmen tekerlerden tasarruf yap benzinden tasarruf yap üstüne birde 4 tane motor verirler araçları korumak için yavaş gidersin böyle devam ederse ne eskisi gibi pilotlar çıkar ortaya nede eskisi gibi mücadeleler olur.
    Çekilirlerse sonuna kadar arkalarında olurum çünkü onların baskın olduğu dönemde sürekli yaptıkları yenilikleri yasaklayıp onları yavaşlattılar ama onlar sürekli bir şeyler ortaya koyup gene üstün oldular ve hiçbir zaman Mercedes kadar baskın olmadılar bazı arkadaşlar bunu anlamak istemiyorlar. Redbull döneminde Mercedeste, Ferraride, Mclarende yarış kazanabiliyordu. Herkes hileli, illegal yenilikler yaptıklarını düşünüyorlardı ama yanlış oldukları bir şey var Redbull o parçaları veya sistemleri kullandıktan sonra illegal olarak yasaklanıyordu.
    Şuan açıkçası bana göre F1 diye bir şey kalmadı ortada, bütün kuralların adam akıllı değiştirilmesi gerekiyor bana göre.

  13. torrorosso bile redbulldan iyi iken sadece renaultu suclayarak kolaycılağa kacılıyor. Tamam cok iyi iş cıkarmadılar ama zoru görünce kacacaksan, yarısmanın ne anlamı var ozman. Mclaren ve Williams napsın senelerdir avuclarını yalıyorlar. Tarihi ve bu spora baglı takımlarla gelip gecici reklam pesinde kosan takımları bir kefeye asla koymamak lazım.

    konu dışı: linkte raikonenin onboard yarıs görüntüsü var 20 dklık.

    formulaunonews.altervista.org/index.php/news/96-race-anatomy-kimi-s-camera-car-20min

  14. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    F1 bir şey kaybetmez Audi gelsin

  15. Haberi duyan anti Redbullcular 😀

  16. Marko sen ve ekibin bunu hak ettiniz . Daha takımda ilk yılını geçiren Riccardoyu pohpohladınız. Carlos Sainz gibi bi ajanı takıma aldınız. Turbo Vetteli küstürdünüz. Adam kariyerini noktalamayı düşünüyordu. İşte tam o zamanalarda karşısına büyük başkan marçione çıktı. Turbo Vettel de kendisine yapılan ihanetlerin ardından takımdan ayrıldı. Ve içinden şu dizeleri söylemek geçti.

    Benim her kalleşlik yapan bir insana bir hikayem vardır
    Kalemimi kırar arkama bakmadan giderim
    Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner .Turbo Vettele de sıra gelir.

    1. Hani o tvde saat dokuzda tek göz cıkıyorya ha işte o senin yatma saatini gösterio o cıkınca sütünü içip yat Survivorı büyükler izlesin sonra fiziksel ve zihinsel gelişiminiz etkileniyo işte 😀

      1. Ama kurgu yazım harika kafiyede ekliyor. 🙂 rambo olmasa çekilmez buralar.

  17. Ne kadar doğru bir duyum bilemem ama F1’in habercilerinden birisi olan Adam Cooper,bu demeçlerin boş olmadığını ve lobi faliyeti olmadığını söylemiş.Redbull markasının hem RBR’yi hem de Toro Rosso’yu satacağını ama doğru müşteriyi aradığını ve Bay E’nin de bu işin bir parçası olduğunu söylemiş.

    1. Bay E varsa işin içerisinde kesin doğrudur çünkü Bay E nin olduğu işte sıcak para var demektir.

      Bay E Red Bull’dan ve gelen markadan gerekli parayı alacaktır 🙂

  18. raikkonen1088 avatarı
    raikkonen1088

    Mclaren taraftarıyım ve kendisine sonuna kadar katılmaktayım. Kendine düşen kısmı (aero) belki de en iyi şekilde halletti Red-Bull. Diğer bir deyişle Reb-Bull üstüne düşeni kaptı ve kazanandı. Renault yenildi. Renault yeniilince Red-Bull da yenilmiş sayıldı. Adam doğal olarak böyle saçma bir şeyin içerisinde bulunmak istemeyecektir. Herkes en önemli parçanın motor olduğunu söylüyor. Geçmişteki etkisinden çok daha fazla motorun etkisi günümüzde ve bunun da aksi ise beyan edilemez. Dolayısıyla bir F1 takımı bu kadar komplike bir motorla yarışıyorken zart diye motor da değiştiremez bkz:Mclaren. Kısacası v6 motorlr giderse bizde gideriz diyen bir takımın söyleminden daha masum bir söylem. En azından tutarlı bir tarafı var. V6 motorun tutarlı tarafı ne. Süpürge sesi…

  19. Hayda ne oldu Marko paşa Renault iyi iş çıkardı EBD ile TIKIR TIKIR ÇALIŞTI şuan yarış olsa herkese tur bindiririz diyordun 2011 de şimdi ne oldu ?

    Bu adam takımda ne iş yapıyor onuda anlamadım halen.

  20. Zamaninda f1 fe kazandigimiz muddetce kalirid demeci ve zihniyeti olan bir firma icin normal bir davranis ki f1 i sadece pazarlama ve teklam mectasi olarak goren bir firma oldugunu tekrar kanitlayan redbull gercek yaris takimlarinin korunmasi gerektigini tekrar ispatliyor.

  21. tabiii sen ilk yarışta.. 2,5 saniye fark yersen…. FORMULA E geçin…. bide orda deneyin…. RENAULT un eletrikli motorlarda bayağı ileri olduğunu duymuştum….o da olmadı WTCC ye geçin NEWEY size en sağlamından bi MEGANE II yapsın… MULLER,LOEB falan yarışırsınız….ne kadar… aptalca bi teklif.. yaa… Kesin bunla ayrılırken nafaka falan da isterler…:))))

  22. kaybedenler kulübü 🙂

  23. murat ergin avatarı

    bkz. UEFA çatırdayabilir.

  24. 2010-2014 arası yediğin hurmalar gün gelir bi tarafını tırmalar marko paşa 😀

  25. ForçaFelipeMassa avatarı
    ForçaFelipeMassa

    Ferrari’nin ayrilik tehditlerinde bulundugu zaman herkes sallıyordu ferrariye. Durum redbull olunca (kendi tarafinca) savunulacaktir simdi. Şu fanatizmden kopmak lazim biraz. Ferrariyle alay eden takim simdi ayni tehditlerde bulunuyorsa bu is gülünç olmaya başlamış demektir. Ayrıca sayısız şampiyonluklar kazanmış bir takımın tehditleri ne kadar başarılı olduysa (şahsi görüşüm), sadece ufak bir süre başarı göstermiş bir takımın tehditleri de bir o kadar başarısız olacaktır. Spordaki varlığı renault tarafından desteklenmediği sürece, ki görünen o ki desteklenmiyor, burada durmaları yada durmamaları pek umursanmayacaktır. Keşke bu hale gelmeden önce de eleştirel yönlerini kullansalardı da böyle yapmacık cümleler ile tehdit etmeye çalışmasalardı. Diğer bir konu ise şu; o kadar zor durumlar içinde dahi geçen senenin bitik takımı sauber buralara geldiyse, redbull takımının, f1 organizasyonundan ziyade, kendilerini, kendi içlerinde eleştirmeleri gerektigini düşünüyorum.

  26. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Gecen Korhan Savran twitter’dan yazmisti. Hakikatende dedigi dogru. “Jean Todt ve ekibi F1’in basina gelen en kotu sey”.

    1. Sportif heyecan açısından doğru olabilir fakat, başarı için birbirine kenetlenmeyi çok başarılı şekilde yaptılar. Şimdiki Ferrari gibi “suçlama” yaparak değil, birbirlerine sonuna kadar yardımcı olup, şampiyonluk alıyordu bu ekip.

      Todt’un FIA başkanlığı döneminde F1’i harcadığı yadsınamaz tabi, o ayrı. 🙂

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Ben Fia baskanligindan bahsediyorum zaten.

        1. O zaman tepeden tırnağa haklısınız. 🙂 Sapık Max’in de en hızlı araç sondan başlasın diye salakça fikirleri vardı ama F1 2000’lerin başında teknik olarak en iyi dönemlerini yaşadı. Todt’un yaptığı ortada.

          1. Bu masrafları kısma geyiği şaplaksever döneminde başladı.Önce yedek araç gitti.Sonra sıralama motoru.Bir motorun bir kaç yarış kullanılması,vites kutusu lastik koruma benzin koruma derken şimdi seyirci koruma derdine düştüler.
            Sahi Reno Red Bull’u ucuza kapamak için bu motor arızalarını falan icat etmiş olmasın.Bir taraftan da eşitleyelim muhabbetini harlıyorlar

            1. Mosley’de saçma sapan kurallar getirdi ama hiçbir zaman şu anki rezil bir F1 yoktu ortada. Renault o kadar büyük bir düşüş yaşadı ki insan artık bunu bilerek yapıp yapmadığını düşünüyor. Şu anda Renault motorunun en az bir disiplinde en iyisi olması lazım. Hele ki turbo gibi Renault’un çok iyi kullandığı bir element varken.

  27. “F1 bir reklam yeridir” Okay Karacan abimiz geçen yıl söylemişti kulakları çınlasın.
    Politik oyunlarla herkes kendisinin en iyi olduğu alanı korumak ister ama hiçbir zaman sonsuza dek koruyamaz. 1992-1993 Williams, 2000-2004 Ferrari, 2010-2013 RBR,hepsinin ortak noktası ne? Hepsi durduruldu(sporun iyiliği için). Mercedes 2014- ? Ne kadar daha sürer bilinmez ama 2017’de durum değişebilir.Ayrıca Peddy Löwe ile Aero bölümünde ve Andy Cowell ile motor bölümünde çok iyi bir iş çıkaran Mercedes’e şapka çıkarmak lazım sezon-içi gelişim isteyen Renault ve Ferrari’ye tokat gibi bir cevap vermişler.

    Herkes bir bedel ödedi: Ferrari’de büyük yapılanma meydana geldi,Mclaren’de iç dinamikler değişti,şimdi sıra size gelmiş olabilir?

    Şimdi siz de ev ödevinize daha iyi çalışın ve daha iyisini yapın.Renault’a baskı yapıp küçük düşürmek ve spordan çekilme tehditleri yerine onlara biraz zaman tanıyın sonuçta bu bir takım sporu,birlikte kazanır ve birlikte kaybedersiniz.
    Son olarak başarılardan sonra gelen ilk başarısızlıkta hemen gidecek misin yoksa kalıp savaşmaya devam mı edeceksin? işte bu soru Mclaren(1992-1998),Ferrari(1992-2000) ve Williams(2006-2013)’ı diğer takımlardan daha değerli kılar.

  28. Ohooo! iki sene varlık gösteremediler hemen “yan yattı çamura battı…” bahaneleri ve gitme tehditleri. F1’i sömürmeye mi geldiniz katkınız yoksa bence şimdiden gidin.

  29. RBR ne çok spordan gitmesini isteyen varmış… evet fazla ses çıkartıyorlar doğrudur ama zamanında başka takımlarında çekilirim giderim yaparım dediğini çok duyduk. bırakında bunu biraz bizimkiler yapsın. Bu kurarlarda şuanda bizim elimizde olan birşey yok çoğu şey Renault motoruna bağlı ve artık ortaklıkta bitti gibi birşey adamlar kendi takımını kuracak ve iki tarafta sallamıyor birbirlerini. Ha kurarlar berbatmı evet ama yapacak birşey yok. Takım ya kendine bir motor tedrikçisi bulacak ya kendi motorunu üretecek(çok zor) yada çekilecek ne yazık ki. Bu iş rena motoruyla olacak gibi değil çünkü

    1. Ayrıca bukadar ses çıkarmadan sonra takımın kafalarını öne eğip bu durumdan nasıl kurtulacaklar onu düşünmeleri gerekiyor. Tamam itiraz edersin konuşursun ama büyük takım olacaksan en kötü durumdan bile ayağa kalkmasını bileceksin. yoksa tarihin tozlu raflarında yerimizi alırız.

  30. Aslinda formula 1 e ilgi gittikce azaliyor bunun farkindalar cogu ulke artik yayin ihalelerini bile almiyor almanyanin efsane pisti asiri fiyat yonunden f1 den cekilmeyi dusunuyor.cozumu ise tek zengin cikarmak yerine tk larin belirleyecegi kurallar ve federasyon olmali bu sekilde bunak ihtiyardan kurtulmis olunacaktir.ayric en az 3 tk yada uc farli pilotun sampiyonluga oynayacagi bir f1 organizasyonu olmali nasilki shumacher in son 3 sampiyonlugu ne kadar sikici ise mercedeain ve redbullun sikiciligida bir okadar kotu.mercedesin bu performansi otomatik olarak diger tk lari hevesini kiriyor.neymis 2. Olmak icinmis. Gecin bunlari
    mclarenin durumunu goren taraftarlar dukkani kapattilar.gecen sene redbullun kazandigi yarislar bence mercedes sayesinde oldu.sonuc olarak mercedes enaz 3 sampiyonluk almadan bu is cozulmeyecek

  31. e hadi iNŞALLAH

  32. e gidin o zaman. ilk başarısız senenin ardından bu kadar ağlayacaksanız gidin. kurallar güzel olmayabilir ancak bu kurallar altında en iyi araca sahip olsalardı havalarından geçilmeyecekti yine. her sene şampiyon olamazsınız. kaybetmeyi de öğrenin.

  33. Renault takımını kurup kurtulacaktır zaten. Böyle saçma tehditler ile bir yere varamazlar.

  34. “Bu güç üniteleri Formula 1 için yanlış çözüm, bunu Renault önde olsaydı bile dile getirecektik.”
    Buna kargalar bile güler 🙂 Üstelik bu motorları en çok isteyen Renault idi ve hala istiyorlar.

    Umarım gidersiniz.Formula 1’in sizin gibi enerji içeceği üreten firmalara değil. Araç üreten
    firmalara ihtiyacı var.Keşke siz gitseniz Renault gelse.BMW, Jaguar,Toyota vb… firmalar geri dönse.

    O değil de Red Bull ne ağladı be 🙂

  35. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Durun oğlum la karpuz kesecektik daha..

    Çekilmeyelim tehdit edelim biz de daha önceden bunu yapan malum takım ve motor üreticisi gibi. belki o zaman şuanki en hızlı takımı , bizi yavaşlattıkları gibi yavaşlatırlar. Ya da biraz gizli test falan yaparız pirelli ile 1000 km kadar.O arada motor da hallolur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir