Arrivabene: “Pilotlarımın Birisiyle Sevinirken Diğerini Görmezden Gelemem”

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene, takımı yönetim tarzıyla ilgili yaklaşımına dair yeni açıklamalar yapıyor.

Dün Sebastian Vettel’in podyum sonucu ile mutluluk yaşayan Arrivabene, bir taraftan da sıkıntılar nedeniyle yarışı tamamlayamayan Kimi Raikkonen’i düşündüğünü söyledi.

Arrivabene “Seb tabi ki çok mutluydu çünkü hayali gerçek oldu. Ferrari ile podyuma çıkmak bir F1 pilotu için özel bir şeydir.”

“Kimi ile direkt konuşmak istedim. Pilotla ne yapman gerektiğini bilmeli onu ayakta tutmalısın. Diğer türlü birisi ile kutlama yapıp diğerini görmezden gelirsen bu işe yaramaz.”

“Bu iki pilot birlikte çok iyi çalışıyorlar ve benim işim doğru dengeyi bulup Kimi’ye güvenmesini sağlamak. Ona bir çok kez bunu söyledim. ‘Bak Kimi sen çekiç gibisin. Çok zorluyorsun ve derecelerin çok iyi. Ben bu konuda ikna oldum. Takımlar şampiyonası için bir değil iki pilotumuz var’ Ben Kimi’nin işini düzgün yapabileceğinden eminim.”  dedi.

Raikkonen’in pit stopu esnasında sol arka lastiğin takılmasında sorun yaşayan mekanikerle konuşan Arrivabene “Pit alanına öncelikle takımı sakinleştirmek için gittim çünkü panik olmalarını istemedim. Ardından mekanikere ne olduğunu sordum. Bana durumu açıkladı ve ona sakin olup, odaklanmasını, endişe etmemesini söyledim. Bu tür şeyler olabilir.”

“Daha önce söylediğim gibi hedefimiz ilk başta Williams ve Red Bull’du. Artık kendimizi daha fazla ikna etmeli ve Mercedes’le farkı kapatmaya çalışmalıyız.”

“Doğru yöntem ile bu şekilde devam etmek, çalışmak ve panik yapmadan programı uygulamak, takımdaki ruhu korumak önemli. Mesela bugün strateji ile ilgili mühendisimiz olmadan çalıştık. Dün sıralamalarda bir sorun yaşadık çünkü bu çok sisli havada yelkenle çok hızlı gitmeye benziyor.”

“Tüm mühendislerimiz verileri okuyordu ancak uzman mühendisimiz olmadan biraz zorlandık. Aslında kısaca batırdık diyebilirim! Bu olabilir. Bugün oldukça güçlü olduğumuz konusunda ikna olduk.”

“Takımımdan mutluyum. Tifosi olarak da mutluyum ancak takım patronu olarak yarı mutluyum çünkü bir araç pistte kalırken diğeri podyuma çıktı. Bu yüzden işi yarım yaptığımızı söyleyebilirim.” dedi.


Yorumlar

“Arrivabene: “Pilotlarımın Birisiyle Sevinirken Diğerini Görmezden Gelemem”” için 31 yanıt

  1. Alonsoya kaybeden pilotların fanları burayı ağlama duvarına çevirmiş yine..

    diğer hadisede herkes tutturmuş baba ve otorite diye..

    adam geride kalanı yakarım diyor kısaca mazeretsiz

    hangisi geride kalırsa mazeret göstermeksizin babayı görecek doğru..

    1. geride kalıp babayı göreceklere alonso da dahil mi zira bu sene baya bir geride kalacak da 😀

    2. sen onu bunu bos verde hani ferrari onunc luk mucadelesi verecekti alonso gittikten sonra ???ne oldu da ferrari birden gelisti ? ne oldu da kimi nin performansi degisti ???

      1. işte bunlar hep illuminatinin oyunları 😀

  2. Unstoppable avatarı

    Bilmiyorum tipinden midir anlamadım ama adamda harbi karizma var yahu ısındım bu adama da bakalım hayırlısı 😀

  3. Arrivabene ben Ferrarinin aradığı kan otorite boşluğunu iyi doldurdu şimdiden
    Dominic garaj yansa inmezdi adam bi hatada kendini gösterdi iyide etti haklı olarak Bunu Redbullda da
    görüyorduk daha önceleri bu Ferrari adına iyiye işaret hayırlı olsun bu adam işi biliyor tam The God Father 😀

  4. Arrivabene ben Ferrarinin aradığı kan otorite boşluğunu iyi doldurdu şimdiden

    Dominic garaj yansa inmezdi adam bi hatada kendini gösterdi iyide etti haklı olarak Bunu Redbullda da

    görüyorduk daha önceleri bu Ferrari adına iyiye işaret hayırlı olsun bu adam işi biliyor tam The God Father 😀

  5. Arrriva bence sebe yarıştan sonra koçum afferin ilk yarışta podyum çok iyiydi umarım bundan sonraki podyumlarında ilk virajda takım arkadaşına bu kadar agresif davranmazsın değilmi aslanım benim, hadi paşam git yüzünü bir yıka gel allisonda çay koymaya gitti kimide gelecek bahçede akşam serinliğinde takılacaz biraz

  6. ferrari’yi kangren haline getiren, özünü unutturan kanserli hücrelerin temizlenmesi, yemişim yarış performansını, her şeyden önce takımdaki akıl sağlığını yerine getirdi. başta fiat başkanı olmak üzere, helal olsun arriva’ya. işte bu liderlik, işte bu takım ruhu tekrar başarıyı getirecektir, eski günlere dönüşün ilk ve olmazsa olmaz şartı bu yaklaşım ve yönetim tarzıdır. umarım bundan sonra ferrari adının büyüklüğünü hiç unutmaz, ferrari’den daha büyük olduğunu sananlara ve onun kirli tayfasına kulak asmaz, prim vermez, yönünü çevirmez, elleriyle verdiği sonsuz kaynakların kendisine karşı bir silah olarak doğrultulmasına izin vermez. bu şekilde gittikçe devamı gelir, kırmızılar yine şampiyonluklara koşar.

  7. Aslında işyerinde ben de böyle yaklaşıyorum. Bir şey hatalı olduğunda çıkıp bir daha olmaması için ne yapmalıyız diye işçiye soruyorum. Adam ne derse de yapıyorum. Kaytarmalarda da acımadığım gerçeği ayrı dursun 😀

  8. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Elemanda lider ruhu var. Yaptıklarından öyle anlaşılıyor. Hızlı karar veriyor hızlı eyleme geçiyor. Ferrari iyi yolda görünüyor. Darısı Mclaren’in başına diyeyim.

  9. Liderlik vasıflarını tam olarak taşıyan biri.Bunun bir takım patronu olması ise herşeyden daha önemli.Şuanda liderlik vasfı taşıyan tek takım patronu bana göre Maurizio.Belliki çok büyülü bir kariyer sahibi ve çok akıllı biri.Takım çok doğru yolda 2006 dan sonra ilk defa emin ellerde.Monteye selamlarımı yollayayım belki bizim siteyi okuyordur 🙂

  10. işin ehli adam belli bu çok iyi.

  11. siz yorumdan ne anladınız bilemiyorum ama abanın altından sopayı göstermiş bence

    kimiye

    burada sevecen düşünceli otoritenin yanında mazeret kabul etmeyeceğini herkesten maksimumu görmek istediği ifadeyi anlıyorum

    yok rahat değildim şöyleydi böyleydi durumları kabul edilmeyecek kimiye itafen.

    gerçi erendost un dediğine bakacağız
    tek yönlü araç geliştirme demişti sanırsam ve iyi huylu aracın kimiye uyumu şeklinde idi özetle

    bakalım iyimi kötümü huylu

  12. Yok yok bu adam kesin mafya. Basına böyle konuşup kuliste mekanikere elinden tabancayı göstermiş olabilir ya da Kimi’ye at kafası göndermiş olabilir. 🙂

    1. Yalnız o değilde adamda Frank Sinatra tarzı var 🙂 Sanatçı ve mafya.. Kütüğüne bakmak lazım yüksek ihtimalle Sicilya doğumludur 🙂

      1. cgdsny_Ferr avatarı

        Brescia doğumlu diyor 🙂

        1. Anne tarafına bakmak lazım 😛

  13. Bana durumu açıkladı ve ona sakin olup, odaklanmasını, endişe etmemesini söyledim. Bu tür şeyler olabilir.

    Harika açıklamalar işte büyüklük budur. Motor konusunda Avusturya’daki Avl motor üreticisi ile anlaşmada etkili olan adam ve olumlu gelişmeler.

  14. Stefano Domenicali tadında açıklamalar. Bunları o yapsaydı küfür yerdi, başkası yapınca böyle.

    Sevdiğim yapıcı takım patronu tipi. Horner veya Dennis gibi provokatif değil.

  15. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Abi bu adam da bi nevi fatih terim otoritesi gibi bir şey var.Bakışları duruşu bilmiyom yani belki mafyadır 🙂

  16. düzgün açıklamalar yapmış bu arada demeden edemeyeceğim strateji mühendisi yokmuş bu uzman dediği kişi geçmiş senelerdeki mi ? inşallah değildir eğer oysa bırakın o olmadan yarışsın ferrari 😀

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      :)))

    2. cgdsny_Ferr avatarı

      yok o değil de şikayet mi ediyor ne yapmaya bunu söylüyor belli değil. sanki strateji anlamında ferrari daha iyi göründü 😉

  17. ne yapacaksın ötekini. sen vettele yapış boşver. yine ne varsa onda var. zaten oda verdi ayarı ilk virajda.bundan sonra iflah olmaz.

    1. bir ayar da sana lazım … canım kardeşim

      1. biz aldık ayarı .yorumlar onaya düşmüş zaten 😀

    2. Buradaki arkadaşları, senin gibilere cevap vermemeye cagiriyorum

  18. mantıklı açıklamalar ama umarım Scuderia Ferrari’nin hangarında bundan daha fazlası vardır.

  19. bu adam beni çok şaşırttı. gerçekten Ferrari çok doğru bir hamle yapmış gibi görünüyor. Geçen seneki F1 bilmeyen takım patroncuğu fiyaskosundan sonra….

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Kaliteli adamlar kaliteli açıklamalar yapar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir