Renault’nun Dönmesi Halinde Toro Rosso İlk Seçenek

yazar:

kategori:

Renault’nun Formula 1’e takım olarak dönme planlarında satın alınabilecek takımlar listesinin başında Toro Rosso yer alıyor.

Son dönemde, Red Bull ile istediği reklamı yapamayan Renault’nun spora takım olarak dönmek istediği yönündeki haberler hız kazandı.

Sauber, Force India ve Lotus takımlarıyla da görüşen Renault için Red Bull’un ikinci takımı Toro Rosso’nun öncelikli seçenek olduğu düşünülüyor.

Red Bull’dan Helmut Marko da bu yönde yapılan görüşmeleri yalanlamadı. Marko “STR’yi satabiliriz ancak bunu yapmamız gerekmiyor.”

“Renault STR’yi satın alsa bile ortaklığımız devam edecek.” dedi.

Renault için Toro Rosso’nun borçsuz olması nedeniyle ideal olduğu düşünülüyor. Force India ve Lotus takımları mevcut borçları nedeniyle çok pahalıya gelebilir.

Toro Rosso’nun Takım Patronu Franz Tost “Bu bizim için sıradaki adım olur. Toro Rosso’nun bir fabrika takımı olması takım için iyi olur.”

“Benim için ve takım için bu pozitif olur.” dedi.

Tost, Renault yetkililerinin 3-4 hafta önce fabrikayı ziyaret edip her şeye baktıklarını ancak şu ana kadar bir görüşmenin olmadığını söyledi.


Yorumlar

“Renault’nun Dönmesi Halinde Toro Rosso İlk Seçenek” için 8 yanıt

  1. Renault kendi takımını oluşturursa bence üst sıralara oynar. Bu da üst sıralarda daha fazla çekişme ve heyecan demektir. Ve biz seyircilerin işine gelir. Toro Rosso gelecek vaadeden bir takım, eğer almayı planlıyorlarsa isabetli olabilir.

    1. Neye istinaden?
      Renault son çeyrekte, 2000’ler de, 2006 dan sonra ne kadar süreklilik sağlayabilmiş bir takım?
      Redbull gibi artık üretken de olan bir mühendislik şirketine adam gibi motor yapamayan marka kendisine gelince mi yapabilecek. Ben Redbull yada diğer büyükler kadar aero yapabileceklerini de sanmıyorum. Toro Rosso ile zaten yapamazlar.
      Bence Renault yine hayal peşinde yada Redbull ellerinden uçacağını bildikleri için var olmak için alternatif bulamıyorlar.

  2. Link çok iyi bilgiler içeriyor,fakat benim gibi ingilizcesi zayıf kişiler için bazı bölümleri anlamak çok güç. Biraz açıklayıcı bilgisi olan yada ingilizcesi makul olan bir arkadaş destek sağlarsa birçok kişi Allah razı olsun diyecektir.

  3. Renault heyecanlı ama takımla tekrar girmek hiçbir şeyden anlamayan yönetim kurulunun kararı gibi geliyor. Bizim mega amir zamanında ‘biz kendi formulamızı yaparız size ihtiyacımız yok’ demişti. Red Bull arıza çıkarınca yönetim kurulu da ‘o zaman biz de kendi takımımızı kurar geliriz’ demiş olmalı.

    Red Bull aynı motorla bunları ısırınca görürüm ben onları. Kim bilir, belki de Renault sonuçtan ziyade reklam çekimlerinde kullanabileceği sarı renkli bir araçtan fazlasını istemiyordur?

  4. “Renault STR’yi satın alsa bile ortaklığımız devam edecek.” dedi.

    🙂

    1. dostum aşağıdaki linkte renault motorunun f1 tarihi ve mevcut teknolojisiyle ilgili birçok faydalı bilgiler var, eğer daha önce görmediysen çok güzel bilgileri içeriyor…:)

      http://www.renaultsport.com/IMG/pdf/rsf1-moteur2014-presskit-en_final2.pdf

    2. Renault Engine; MGU-K ile ilgili biraz araştırma yaparken Renaultun paylaştığı aşağıdaki linke rastladım. eğer daha önce görmediysen gerçekten Renaultun tüm f1 tarihi ve yine f1 motor tarihini ve mevcut motorun spesifik bilgilerini bulabilirsin…:)

      http://www.renaultsport.com/IMG/pdf/rsf1-moteur2014-presskit-en_final2.pdf

      1. Teşekkür ederim foreverMcLaren daha önce bir çok bilgilere ulaşmıştım buda ilaç gibi gelecektir bir inceleyeyim bakayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir