İtalya GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, Spa üzücü bir yarıştı, bize yarışını anlatırmısın…

Fernando Alonso: Podyum ve önemli puan mücadelesinde iyi bir şansı kaçırdığımız için oldukça üzücüydü.  Sıralamalarda performansımızın zayıf olduğu bir gerçek ancak araç yarışta çok daha fazla rekabetçiydi ve ilk pitime kadar her şey iyi görünüyordu. Pite geldiğimde aracın hasar aldığı açıktı.

Monza’da şansının değişeceğini düşünüyor musun?

FA: Umarım öyle olur çünkü rekabetçi bir aracımız var ancak şu ana kadar gerçek potansiyelimizi gösteremedik. Nurburgring, Budapeşte ve Valencia’da  aracımızın ne kadar hızlı olduğunu gördük ancak öyle ya da böyle almamız gereken puanı alamadık. Buna rağmen yarış için sabırsızlanıyorum ve olumlu düşünüp hafta sonunun geri kalanına yarışı iyi bir şekilde bitirebileceğimizi düşünerek gireceğiz. En azından aracımızın podyuma yakın olacak kadar hızlı olduğunu biliyoruz ve hedefim podyuma yakın olmak olacak.

Bize Monza’daki mücadeleden bahsedebilir misin?

FA: Burası özel bir pist ve sezon içerisindeki en hızlı olanı bu yüzden burada aracı özel düşük downforce paketi ile piste çıkarıyoruz ve araç oldukça tuhaf ve hafif oluyor çünkü virajlarda yol tutuşunu kaybediyoruz. Geçmişte araçta özel ayarlara ihtiyaç olduğu için Monza’da yarıştan önce test yapıyorduk ancak bu sene yapamıyoruz ve bu cuma günü ayarları bulmak için çok çalışmamız gerektiği anlamına geliyor. Düzlük hızı iyi, fren anında dengeli ve şilanlarda kerbleri iyi kullanan bir araç olması gerekiyor.

Romain Grosjean

Monza hakkında ne düşünüyorsun?

Romain Grosjean: Burası bir başka klasik pist ve orada yarışmak için sabırsızlanıyorum. Geçmişte orada iyi sonuçlar aldım ve pisti çok iyi biliyorum bu yüzden düşük downforce seviyesinde iyi ayarları bulmaya odaklanabilirim. Bu hafta sonu KERS’i kullanacağız bu yüzden ona da alışmam gerekecek çünkü ben daha önce hiç kullanmadım. Ancak KERS’in özellikle startta bize avantaj sağlaması gerekiyor.

Bu hafta sonu için bir hedefin var mı?

RG: Hedefim Spa’dan daha iyi iş çıkarmak bu yüzden en azından sıralamalarda Q2’ye kalıp yarışı tamamlamalıyım. Şu anda hâlâ öğrenme aşamasındayım ve takıma yardımcı olmak için pilot olarak her tur gelişmeye çalışarak her fırsatı değerlendirmeye çalışacağım. Mühendislerim ile iyi bir ilişki kurmaya devam ediyorum ve bu araçtan maksimumu çıkarma konusunda çok önemli.


Yorumlar

  1. ulaş bilir avatarı

    hadi fernando kır şeytanın bacağını kac yarıştan beri sorunlar yüsünden podyumlar kactı 🙁 macaristan . spa. valenciada fren problemi sıralamalrda 🙁 inş monzada herşey senin için güzel olur

  2. Hedefim Spa'dan daha iyi iş çıkarmak derken daha fazla araç mı parçalamalıyım demek istiyor acaba.şaka bir yana.bu romain biraz fazla agresif kullanıyor galiba aracı.kersin burada avantaj olcağı aşikar. fakat ne kadar avantaj sağlayacağını bekleyip görmek lazım.

  3. Romain dobra dobra ya nelson gibi her yarıs öncesi itiraf etmelym ki burası favori pistim demiyor romain cok yetenekli fakat cok sanssız bır zmnda hıc alsk olmadıgı bır aracla yarısıyor gp2 aracları 2008e oranla cok cok cok farklı sımdıkı f1 aracından umarım en kısa zmnda adapte olur ve bu hafta sonu yarısı tamamlayablr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir