Rosberg, Vettel’i Mercedes’in Toplantısına Davet Etti

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu Nico Rosberg, Avustralya GP’de basın toplantısında Sebastian Vettel ile aralarında geçen eğlenceli dakikalarda Ferrari pilotunu Malezya’da yapacakları toplantıya davet etti.

Mercedes’in duble yaptığı Avustralya GP’nin ardından, Rosberg ile damalı bayrağı 34 sn geride gören Sebastian Vettel arasında ilginç bir diyalog geçti.

Rosberg’in Ferrari’nin kendilerini yakalamasını umduğunu söylemesinin ardından Vettel “Dürüst ol. Cidden bunu istiyor musun? Yavaşlamanızı mı umuyorsun?” dedi.

Ciddi olduğunu belirten Rosberg “Bu spor ve taraftarlar için önemli. O açıdan Mercedes bu sene başka takımlarla yarışmalı.” dedi.

Bunun üzerine Vettel espiri yaparak “O zaman Mercedes Malezya’da kapılarını açsın ve herkes neler olduğuna baksın.” dedi.

Rosberg ise “İstersen gelebilirsin. Seni davet edebiliriz. Cuma günü Malezya’da, tamam mı?” dedi.

Vettel de bunun üzerine “Mühendisler odasındaki toplantıda. Orada olacağım.” dedi.

Avustralya’daki bu konuşmaların ardından Rosberg Bild’e konuştu. Rosberg “Sebastian, Ferrari’nin farkı kapatmasını umduğumu söylediğimde doğru konuşmadığımı düşündü.”

“Bu yüzden onu davet ettim ve neler yaptığımızı görmesini istedim. Ben büyük pencereden görüyorum. Güçlü bir Ferrari Formula 1’e yardım eder. Bu durumu takım patronumuz Toto Wolff ile netleştirdim. Sebastian gelebilir.”

“O yüzden Seb, umarım bunları okuyorsundur. Resmi olarak seni Malezya’da cuma günü 4’te mühendislerimizle yapacağımız toplantıya seni resmi olarak davet ediyorum. Seni görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Vettel’i Mercedes’in Toplantısına Davet Etti” için 7 yanıt

  1. yaşasın kimi avatarı
    yaşasın kimi

    Kimi’nin emekli olacağını düşünmüyorum hem hala iyi ve gariptir ki ilk yarışta hala potansiyel sahibi olduğunu gösterdi, hem de yeni patron kendisini seviyor ve güveniyor. ben kimi’in seneye de ferrari’de olacağını ve 2 sene daha yarışacağını düşünüyorum.ilk yarış gösterdi ki kimi’ye göre strateji yapıldığında kimi patlama gösterebiliyor. diğer pilotlarda da bu olabilir ama kimi farklı.neden farklı? öncelikle tecrübeli, asla egosuna yenik düşmüyor ve en önemlisi hala ferrari’in son şampiyonu.Kimi’de bir sorun çıkmazsa ve sezonu iyi tamamlarsa bu kimi’ye en azından bir sene daha kazandırır. ve; vettel desteğiyle de bu sağlanır.malum, ikisi iyi arkadaşlar. ancak, rosberg vettel muhabbeti gayet saçma bir muhabbet olmuş.ferrari’yi mi küçümsüyor? bir de ham’ın gölgesinde kalmışken? gerçi sadece kimi için yazıyorum. başlığa uyum sağlamak için rosberg vettel muhabbetine değindim.netice, ikisinin demeçleri umurumda değil. yaşasın kimi 🙂

  2. cobriatti44 avatarı

    Rosberg te Vettel de çocuk gibi hareket ediyorlar, samimiyetsiz açıklamalar yapıp koskoca Ferrari ile adeta dalga geçiyorlar. Takım arkadaşlarından ders alsınlar biraz, ne Hamilton böyle diğer takımları küçümseyen samimiyetsiz açıklamalar yapıyor nede Rai asla böyle bir soytarılığın ona teklif edilmesini kabul etmezdi vede rosberge ağzının payını veriridi o kısa ve öz açıklamalarıyla…

  3. Vay be mercedes deki şu şişkin egoya bakın. Adamlar kendinden okadar emin ki koskoca Ferrari’yi mühendislerle yapılan toplantıya davet ediyor. (Ros vetteli). Bence bu aşağılayıcı bir durum yazık hakikaten adamlar kopmuş Bambaşka bir galaxydeler. Şu lafa bakın ferrari olursa f1 e katkısı olurmuş.! Adamlar 16 küsür şampiyon olmuş gibi Konuşuyor .!!

  4. levisi yenmek için lobi çalışmaları yapıyor

  5. Rosberg bu senede şampiyon olamazsa Ferrariye geçer bu gidişle. Geçilirsem de Vettele geçileyim; Hamiltona geçilmek evlat acısı gibi koyuyor diye yavaştan yavaştan ayak yapıyor. Gerçi 1 sene daha sözleşmesi var sanırım. Muhtemelen opsiyoneldir. Ferrari tarihinde ilk olur galiba iki Alman pilotu aynı sezon yarıştırmak.

    Şöyle bir düşünüyorum Raikkonen emekli olursa yerine geçecek “tecrübeli” sıfatına nail ortalama üstü bir pilot kalmadı piyasada. Bottas’ın devamlılık sorunları var; ötekilerin %90’ı genç. Hulkenberg kokpit için fazla geniş. Raikkonen emekli olursa ya Rosberg gelecek ya da Hamilton gelecek. Hamiltonla Vetteli aynı anda kontrol etmek zor olacağı için Rosberg daha akıllı bir hamle olur.

    Şaka maka piyasada pilot kalmamış. Gutierrez desek Ferraride yarışacak tecrübeye ve olgunluğa sahip değil. Vergne desek kokpit için geniş. Aman Raikkonen emekli olma. Buttonla Raikkonen emekli olursa ortalık yangın yerine döner.

    Rosberg bence Vettelin almanlığına güvenerek biraz da yağ yakarak kariyerinde en azından 1 şampiyonluk almak için Ferrarinin nabzını yokluyor. Ferrari seneye şayet umulduğu gibi şampiyonluk kazanacak bir araç tasarlayabilirse Rosbergte çıkıp aman Vettel kardeşim sen benden gençsin bu ilk sene ben şampiyon olayım sonra sen 6’ya 7 ye tamamlayacak kadar yarışırsın. Yaşım ilerledi Lauda orada olduğu sürece ben şampiyon olamayacağım zaten Hamilton kadar da yeteneklerim yok; kurban olayım bu güzelliği bana yap diyecek. Şimdiden zemini sağlıyor.

    Tabii bunlar hayali senaryolar ama işi Raikkonen üzerinden gelişecek varsayımlara bırakırsak gerçekten de Ferrarinin ağırlığını kaldırabilecek pilot piyasada kalmıyor. Ya Massa Ferrariye geri dönecek ya da bu iş çıkmaza giriyor.

    1. rai bu sene iyi iş çıkarırsa arrivabene bırakmaz onu ama diyelim rai emekli oldu ben ferrarinin hamiltonu alacağını sanmıyorum artık hele rosberge hiç ihtimal vermiyorum rai giderse felipe nasr kendini gösterirse geçer koltuğa bunu da not alın 😀

  6. Ferrari Vettel’i ajan olarak yolladı. 🙂 Daha önce de yapmışlardı ama yememişti. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir