Raikkonen: “Yarış Temposunda Mercedes’ten Çok Uzak Değiliz”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin yarış performansı olarak öndeki Mercedes ile farkı kapattığını düşünüyor.

2014’te Ferrari ile en iyi derecesi dördüncülük olan Raikkonen, bu sene takımından daha memnun. Geçen seneyi 4. sırada tamamlayan Ferrari, sezonun ilk yarışında Mercedes’in arkasında yer aldı.

Raikkonen “Yarışta Mercedes’ten çok geride olmadığımıza inanıyorum. Orada olup önde mücadele edebileceğimizden eminim.”

“Açıkçası bu yarışa ve onların ne yaptığına bağlı ancak yarışta bizim lehimize olmayan çok şey vardı.”

“Tabandaki hasara ve hatta 2. pit stoptaki diğer hasara rağmen araç hala hızlıydı.”

“İyi bir yarış aracımız olduğuna ve tek turda iyi bir aracımız olduğuna güçlü bir şekilde inanıyorum.”

“Açıkçası henüz yeteri kadar hızlı değil ancak yarıştaki fark sıralamalara göre çok daha az.”

“Sıralamalarda gelişmeliyiz çünkü Mercedes biraz farkla önde.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Yarış Temposunda Mercedes’ten Çok Uzak Değiliz”” için 27 yanıt

  1. Kimi Sepang’ı yakın, Mercedes gözüktüğünden daha da yakın imasında bulunmuş, ama bence Mercedeste henüz tam gücünü göstermedi, Lewis lastiklerin limitini bilmediğimden zorlamadım fazla imasında bulundu…

  2. Mercedes gp avatarı

    Gercekçi olmak gerekirse kaza veya arıza olmazsa mercedes 19/19 yapar ve büyük bir rekor kırar. İnş malezyada ferrariler 3-4. sıralarda yarışa başlarlar aradaki farkı herkes merak ediyor

  3. Nedense bu yorumdan sonra aşağıdaki film geldi aklıma.Tabii Bud Spencer Mercedes oluyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=GGIIjk0qjmQ

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Raikkonen ne zaman gerçek olmayan açıklama yapmış ? Yapmamış. Korkmayın titreyin ccc Iceman ccc

  5. Mercedes’in son hızda gittiğini nerden biliyoruz? Raikkonen yine saçma açıklama yapmış.Pist üzerinde rakibi olmayan takım niye zorlasın ki.

    1. 3.ye de tur bindirsinler de millet iyice çıldırsın.

    2. neresi saçma ? adam demiş ki “Yarışta Mercedes’ten çok geride olmadığımıza inanıyorum. Orada olup önde mücadele edebileceğimizden eminim.”

      “Açıkçası bu yarışa ve onların ne yaptığına bağlı ancak yarışta bizim lehimize olmayan çok şey vardı.”

      yanii yine mercedese bağlı yarışımız diyor daha ne desin birde rakibi olmayan takım niye zorlasın demişsin iki pilotu var bu takımın birbirlerini geçmek veya geçilmemek zorlamak için yeterli bir sebep bence senin yorumun saçma olmuş burada.

      1. Mercedes çarpışma sonrası iki pilota da kapıyı gösterdi.Dolayısı ile artık bu yıl birbirini, geçmek için arabaları parçalarcasına yarışmak söz konusu olmayacaktır.
        İkinci nokta Vettelin zorlamamış olması ihtimali de var.Nasılsa üçüncülük garanti ikinci olmak için arabayı zorlamanın anlamı yok demiş olabilir.

    3. Tam bir boşluksun sen yaa pilotlar yarışıyor nasıl hız saklıyorlar yarışırken

      1. Bu yarış içi çekişme de Mercedes’in yaptığı sinsilik ve siz hala bunu göremeyin.Adamlar zaten 1.5 saniye hızlı araca sahipler yalandan çekişme yaratıyorlar.O fark 0.3 saniye olsa çekişmeyi bırak yarış içinde arka arkaya gelmeleri bile çok zor olur.2 pilota aranızda 5 saniye fark bırakın öyle sürün derler.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Güzel hayal gücü. Bende istiyorum.

          1. Ben burda Mercedes-Fia yakınlığından bahsederken de hayal gücü diyenler olmuştu.Uzaklarda arama.

  6. Bende böyle olduğuna inanıyorum, özellikle uzun virajlı lastiklere çok yük bindiren pistlerde bir şansımız olabilir.Bunu ortaya çıkarabilmek için sıralama performansının iyi olması lazim 3 kalkabilelimki ne kadar farkın olduğunu net şekilde görelim.İlk başlarda belki biraz fark açabilir ancak pit yaklaştığında Ferrari’nin de yaklaştığını görebiliriz.Özellikle hamur ne kadar yumuşarsa Ferrari o kadar yarış temposunda öne fırlar.Bizim için biraz normal yarışlar geçirmemiz çok daha anlaşılabilir olacak.Viraj çıkışlarında Kimi’nin aracının hafif arkasını bırakmasını görmek çok iyi 🙂 0.3 0.4 gibi bir gelişime ihtiyaç var, 2 ayda bu kadar gelişen takim sezon içerisinde neden gelişmesinki?

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Mercedesin zorlamadığına inanmıyorm.Lewis peş peşe ehtlerle geliyordu.Rosberg yarıştan sonra Hamilton ayrı kulvarda demişti.Takım arkadaşını yakalamak için uğraşmamış olamaz.Fark sabit şekilde genelde benzer farklarla artıyordu.1.4snlik farkın grçekçi olduğuna inanmamakla beraber asıl farkın Malezya gibi gerçek bir pistte görüneceğine inanıyorum.Tabi herkesin düşüncesi ayrı ama ben zorlamadılar kısmına katılmıyorum.

  8. Mercedes’ler yarista zorlamadi bile. Siralamalarda ki fark 1.4 sn idi. Bu fark fazla degil mi ve biraz gelisme ile kapanacak mi? Wolf dahasi var diyor Rosberg saka ile karisik gel buyur toplantiya da sizde hizlanin diyor. ( komsuda piser bize de duser misali ). Teknik bir ariza , hava muhalefeti ya da FIA engeli olmadigi surece bu farkin kapanmaz. Haaa 1 sn altina iner orasi ayri. Demek istedigim yaris zaferlerine ortak olup Mercedes ile cekismek acisindan.

  9. aynen, orta stintte soft ile mercedes’ten çok da yavaş turlar atmadı.

    1. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      ilk pitten sonra yeni soft lastiklerde mercedesten bile iyi gibiydi fakat gerçek fark ortada.

  10. raikonenin kuru havadaki yarış performansı vettelden 0.2 .0.3 sn daha hızlı gibi ayrıca yumuşak hamurlarla ekstra 5-6 tur fazladan momentum kaybetmeden gidebiliyor, gerçek farkı görebilmemiz için rainin starttan sonra 3. sırada olması gerek ona göre ne kadar yavaş kaldığını görebiliriz yine 20 sn fark yiyorsa bu iş bitmiştir yakalamak gelşimle falan olmaz en azından bu yıl

  11. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes zorlamadıki hiç Rosberg yarış esnasında onboard görüntülerde hep lifting&costing yapıyordu yani frenlemeye gelmeden ayağını gazdan çekiyordu(bazılarınız diyebilir yarış mühendisi öyle dedi diye ama hep böyleydi yarışta) ki Mercedesler birbirlerine DRS mesafesi kadar yakın olduklarında zorlamaya başlayınca tur başına 1 sn takmaya başlayır arkasındaki pilota bu nedenle fark cidden çok fazla ama kesin analizler ispanyadan sonra yapılacaktır buna göre kim kaç sn geride kim 2. kim 3. belli olacaktır (dikkat ettiyseniz 1.kim diye yazmadım))) o yüzden bekleyip görecez ama şu kesin Ferrari AVUSTRALYA’da iyi performans gösterdi.Sonu Mclaren’in geçen seneki performansı gibi olmasında çekişmeli Her yarışın Macaristan-Bahreyn 2014 gibi yarışlar olsun…

  12. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bi kerede kimiyi mercedeslerin arkasında 3. sıradayken izlemeliyiz bakalım ne kadar mercedesin temposuna ayak uydurabilecek.

    1. spa ve monza yarışları 😀

      1. düzlük hızı iyi gibi. zor ama spada 5. galibiyet süper olur.

        1. Kimi Spa’da 2 zafer daha alırsa döverim onu, Michael’in rekoru gidecek. 🙂

  13. bakalım güncellemelerle mercedese yaklaşabilecekler mi …

  14. bu haber aslında vardı ama sırf başka yerlerde görüp de niye yapılmadı dersiniz diye tekrar yaptım

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Fazla haber göz çıkarmaz adminim))

    2. şu ecclestone haberi de var herkes başka yerden okuyup burada tartışıyor haberiniz olsun 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir