Wolff: “Ferrari’nin Bizi Yakalaması Zaman Meselesi”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Ferrari’nin gösterdiği gelişimden etkilendiğini ve İtalyan ekibin bu sene kendilerini yakalayacağını düşündüğünü söyledi.

2014’te son 20 senedir en kötü dönemini geçiren Ferrari, 2015’in ilk yarışında Mercedes’in ardından en hızlı takım olmayı başardı.

Wolff “Melbourne’de Ferrari’nin 30 sn önünde kazandık. Geçen sene nerede olduklarına bakarsanız oldukça etkileyici iş başardılar.”

“GPS verilerinden onların motorlarının çok güçlü olduğunu ve aracın çok iyi olduğunu görebiliyorduk. Bize ulaşmaları zaman alacak çünkü Ferrari takım olarak ihtiyaç duyulan her şeye sahip.” dedi.

David Coulthard “Ferrari ilerlemenin mümkün olduğunu gösterdi. Red Bull sorun yaşıyor ve aynısı McLaren-Honda için de geçerli ancak çözümler üzerinde çalışıyorlar.”

“Tek bir yarışa bakamazsınız. Büyük resme bakmanız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Ferrari’nin Bizi Yakalaması Zaman Meselesi”” için 25 yanıt

  1. serhatakyuz avatarı

    fark bir şekilde kapanacak ama fia redbulla 2012de sezon ortasında difüzer yasagı getirdi 2sn civarı düştü şimdi redbull fia karşı sessiz kalırmı kalmaz mı.Ferrari şu anda en avantajı takım …forza S.Ferrari

  2. serhatakyuz avatarı

    fark bir şekilde kapanacak ama fia redbulla 2012de sezon ortasında difüzer yasagı getirdi 2sn civarı düştü şimdi redbull fia karşı sessiz kalırmı kalmaz mı.Ferrari şu anda en vantjlı takım …forza S.Ferrari

  3. Umarım Ferrari yakalar ve Mclarende onlara yetişirde. Şöyle ağız tadıyla şampiyon pilotların kapışmasını izleriz. Eğer Mercedes yakalanırsa bu takımlar tarafından efsane bir yıl olur. Ama bunun bu yıl olması çok zor görünüyor. O özlediğimiz mücadeleler geri gelir umarım. Bence bütün F1 fanlarınında istediği bu olmalı. Uzun zamandır bir takımın domine ettiği hatta bir pilotun domine ettiği yarışlar izliyoruz.

  4. Diaz efendi, bilmiyorum kaç yıldır bu sporu izliyorsun ama bu yorumlarını Alonso ferraride olsa aynı şekilde yazar mıydın? Bi bu anti ferrari fanlarına tabii haklısınız demeli.

  5. Şu durumda yakalaması mümkün değil, ha size bir kısıtlama getirilir o zaman yaklaşabilirler, ama sadece yaklaşabilirler. Zaten bu açıklamalar size birileri müdahale etmesin diye yapmaya başladınız, hatta ilk yarışta motorlarınızı yarım saniye kısacaksınız, homurdanmaları kesmek için 🙂

  6. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya arkadaşlar yanlış anlamayında düz mantık yapıyorum

    Geçen sene Alo 35.5 saniye fark ile 4. olmuş, bu sene vettel 34.5 saniye ile 3. olmuş. Arada 1 saniye fark var, geçen seneki araçta hepimizin malumu. 1 sn ye sadece lastikten bile farkedebilie 2 sene arasında. Gelişim bunun neresinde bana bunu izah edebilirmi. Ben inanmıyorum açıkcası bir gelişim olduğuna. Ha şöyle oldu, Ferrari, Williams ve RBR ye göre gelişti ama Mersedes’e göre değişen birşey söz konusu değil.

    Hatta ben Bottas’ın da düzelip yarışmasıylan beraber Ferrari’nin hiç rahat edeceğini sanmıyorum.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Ya tüm F1 ile ilgilenen herkes gelişti diyor sen hala bize soru soruyorsun izah edin diye arkadaşım dalgamı geçiyorsun bizle anlamayacağın ne var..??

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Ayrıca düz mantıkla işler yürümez.Ferrari geliştide mercedes yerinde mi sekti kaçıncı yazışınız artık şu gelişme meselesine anlamış değilim göremiyormusunuz olanları ?*

    2. işte bu dediklerinin cevabını bir kaç yarış sonra görürüz o yüzden ferraride temkinli bir kaç yarış sonra neyin ne olduğu mercedes kaç sn ilerde ferrari en iyi 2. takım mı yoksa aynı yarinde mi yada daha gerilerde mi bunu bir kaç yarış sonra hatta muhtemelen herkesi ispanyada görürüz ne olduğunu.

    3. Arkadaşın demek istediği bu galiba.

      1. evet ama bundan ferrarinin gelişmediği çıkarılamaz mesela birde şu video var alonso ve vettelin daha doğrusu 2014 ve 2015 araçlarının tek turu ferrari eski aracına göre ilerleme kaydetmiş ancak mercedes yerinde durmadığını herkesin gözüne sokmuş durumun özeti budur 😀

        https://www.youtube.com/watch?v=1qdWPKdGA-I

        1. bu video cok birsey göstermesede , dengede ve cekiste bariz fark oldugunu gösteriyor ki vettelin FP1 deki cok kasmayan turu ile kıyaslanmıs , alonsonun turu hangi bölümde bilmiyorum.

          1. aynen geçen seneki araca göre fark var gözle görülür olarak iki pilotta ne derece zorluyor buda pek bilinmez ama alonso boğuşuyor resmen …

        2. Alonso resmen güreşiyor araçla.

      2. Yalniz gecen yil Hamilton motordan kalmisti.Hem bu yuzden hemde rakibi kalmadigindan tin tin gitmistir.

      3. geçen yıl yanlış hatırlamıyorsam , güvenlik aracı girmişti o periyoduda koyarsan siz orada 25 degil 55 65 yazın bence 😀

        1. Düzeltme 35 olacaktı

    4. geçenseneki yarışta nasıl sürünerek finişe geldiğini ferrarinin hatırlıyorumda

    5. Peki Sauber niye gelişti bu kadar? Açık bir ilerleme var. Mercedes de ilerledi tabi ki. Bu nedenle fark geçen seneki kadar olmasa da çok. Sene sonuna doğru Ferrari arayı iyice kapatıp, sonraki sene kapışabilir. Fazla düz gitme duvara toslarsın…

  7. şevki aksu avatarı

    Tüm yarış turları arasundaki fark yaanıltıcı olur. Ferrarinin farkı kapatmak için şansı var. En azından yarış performansında mersedesi yakalayabilir. Buda bize seyircilere yarar. Bence ferrari gib geçmişi olan takım bunu başarabilir.

  8. ferrarinin de hala motordan bekleneni alamadığı söyleniyor yazılım üzerinde çalışıldığı hatta dayanıklılık için motoru kıstığı ( ki ben buna inanmıyorum ) motor güncellemesi geldiğinde aero güncellemeler geldiğinde 1.5 – 2 sn fark erir mi bilemem herşey olabilir sonuçta gelişim olabileceğini gösterdi ferrari ve bizleri bir kez daha umut barajına attı 😀 ancak ferrari gelişecek mercedes yatacak mı tabiiki hayır onlar da gelişecek çok zor bir durum.

  9. bu kurallarla zor mu önceden hiç gelişim yoktu

  10. fia artik nezaman ipinizi cekerse rbr yaptiklari gibi.Bakalim sampiyon olma sirasi kimde olacak.

  11. Mercedes, ferrarinin 8-10 sn önünde olsaydı ve yeni motor döneminden önceki kurallar olsaydı belki yakalamaları muhtemel olabilirdi, ancak bu kurallarla oldukça zor. Şuan zoraki açıklamalarla bu sezon geçen sezon gibi olmayacak imajı vermeye çalışıyorlar, fakat farkında değil sanırım bu sene ilk defa Almanyada f1 yarışı yapılmayacak bunun sebebi nedir acaba ???

  12. denizci1903 avatarı

    bu sene olması baya zor. belki sonraki sezon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir