Boullier: “McLaren Bu Sene Yarış Kazanabilir”

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, sezonun ilk yarışı Avustralya’da herhangi bir kaza olmamasına rağmen en yavaş olmalarına ve 11 pilotun tamamladığı yarışta puan kazanamayan tek isim olmalarına rağmen bu sene yarış kazanabileceklerini söyledi.

McLaren, yeni motor partneri Honda ile henüz aradığını bulmuş değil. Büyük umutlarla tanıtılan yeni araç, testlerde sık sık dayanıklılık sorunları yaşadı ve tek bir yarış mesafesi dahi kat edemedi.

Hatta El Pais’e konuşmasında Boullier, Honda’nın şu anda rakiplerinin yıllarca gerisinde olduğunu söyledi.

Boullier “Ferrari, Renault ve Mercedes bu motora geçmeye karar verdiler ve test yapmadan 3 sene öncesinde tekliflerini yaptılar.”

“Honda 2013 Mayıs’ta dönmeye karar verdi ve sadece 1.5 sene oldu. Bu arada McLaren her şeyi yeniden oluşturmak için devrim yaptı. Bunlar olumlu olsa da zamana ihtiyacı var.”

“Çok hızlı bir şekilde hazır olma konusunda çok tutkulu davrandık.” dedi.

Avustralya hafta sonundaki iddialara göre Honda hafta sonunu tamamlayabilmek için motorun gücünü oldukça kıstı ve Mercedes ile fark yaklaşık 200 beygir civarındaydı.

Yarış kazanıp kazanamayacaklarının sorulması üzerine Boullier “Evet bu mümkün. Ancak 3,4 ya da 5. yarışta olmayacak. Ancak rekabetçi olacağımıza inanıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Boullier: “McLaren Bu Sene Yarış Kazanabilir”” için 15 yanıt

  1. Haftada 4654 kere gözüktüğümüz kadar kötü değiliz, yarış kazanabiliriz, öndekileri yakalayabiliriz, aracın arkası iyi paketlenmiş, aracın temeli iyi açıklamalarından biri daha… Açıklamasınlar demiyorum, sadece 4653 kere falan açıklasınlar 4654 nedir yahu

  2. Bu adamı birine benzetiyorum ama .. Dur bakalım

    Seneye “Woowww” demeye başlarsa tamamdır

  3. OtonomAktor avatarı

    ben McLaren Honda nın geri döneceğini düşünüyorum. Ferrari nin bu kadar gelişip en azından yarış temposunda mercedese yaklaşmasını gördükten sonra umudum daha da arttı. üstelik Honda henüz çok yeni ve gelişmekte en çok süpriz yapabilecek konumda olan ekip olarak duruyor.

  4. button un bıyıklar ateş ediyor 🙂

  5. Söylediği tek gerçek var oda şudur 🙂

    Boullier, Honda’nın şu anda rakiplerinin yıllarca gerisinde olduğunu söyledi.

  6. Bence biraz iyimserde olsa mantıklı bir açıklama gibi. 5. yarışta olmayacak demiş. Bu zaten avrupa sezonunun başlamasından 1 2 yarış sonrası. Ki zaten Honda sorunları çözmeye başlayınca çok fazla güncelleme gelcek her alanda. Şuan araç nerdeyse lansmandaki gibi değil mi? Herkes araçlarında birçok güncelleme yaptı ama Mclaren tur atamadıklarından dolayı ciddi bir güncelleme yapamadılar. Eğer büyük bie sıkıntı çıkmassa çok hızlı yükselecektir Mclaren.

  7. F-one-Driver avatarı

    200 bg doğruysa eğer, iyi bir paket haline gelmesi durumunda araç yarışları iyi yerlerde bitirebilir, alonso ve button faktörü de eklenirse iyi sonuçlar elbette mümkün, ama galibiyet bence mercedes in pistte olmamasına bağlı=) bu kadar uçmaya gerek yok, bide 3,4 veya 5. yarışta olmayacak demiş=) Yavaş gel Boullier efendi…

    Herşeyden önemlisi mclaren için belkide tarihinin en kötü yarışı, yarışdışı kalan araçlar sayesinde perdelendi, ama insanlar kör değiller ve ortada olumlu düşünmemizi sağlayacak hiçbir veri yok, sponsorları ayakta tutma çabası veya beklentileri geniş zamana yayma çabası olarak görüyorum bu tarz demeçleri…

    1. Mclarenin sponsora falan ihtiyacı yok zaten honda para döküyor … şuanda bütçe anlamında başarılı olmasa bile en çok kar eden 2 takımdan birisi (Ferrari-Mclaren) bir bildikleri varki yarış kazanabiliriz diyorlar.

      1. F-one-Driver avatarı

        Umarım öyledir, sevinirim gerçekten…

  8. McLaren’in Honda ile beraber şampiyon olma ihtimali Mercedes ile şampiyon olma ihtimalinden daha yüksek. Çünkü müşteri takımlarının şampiyon olması imkânsız..

    1. Neden ayni seyi milyon kere soyluyorsunuz zaten sitede milyon kere yazildi siz neden tekrar soyluyorsunuz bos yorum

      1. Boş yorum diyenin yaptığı yoruma bak, doluluktan taşıyor mübarek. 🙂

        1. +1 😀

    2. Bence Honda ile sampiyonluk imkansiz.Bunu gecen yilda soylemistim.Ama bu kadarini beklemedigimi itiraf edeyim.100 hp gucsuz ama calisan bir motor bekliyordum.

      1. Motor şu anda hem çok güçsüz hem de düzgün çalışmıyor. Bu sene McLaren’den bir şey beklemiyorum ama önümüzdeki yıllarda gelişeceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir