Sauber, van der Garde’nin İddiaları Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Sauber Formula 1 takımı, Giedo van der Garde’nin son açıklamaları karşısında şaşırdığını ancak artık bu konuyu geride bırakmaya kararlı olduklarını söyledi.

2015 F1 sezonu için Sauber’de yarışması yönünde anlaşması olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya taşıyan ve iki defa haklı bulunan van der Garde, sezonun ilk yarış hafta sonunda en çok konuşulan isimlerden birisi olmuştu.

Bugünkü açıklamasında van der Garde, tazminatını alarak karşılıklı olarak anlaşmayı feshettiklerini söyledi. Garde’nin yaklaşık 15 milyon euro aldığı söyleniyor.

Takımdan yapılan açıklamada “Bugün bir çoğunuz Giedo van der Garde’nin Facebook sayfasında yazıklarını okudunuz. Biz de okuduk ve şaşırdığımızı söylemeliyiz.”

“Giedo’nun hedefi nedir bilmiyoruz. O kendisini galip olarak görebilir ancak biz anlaşmamızın ardından artık bu konunun bitmesini istiyorduk.”

“Giedo farklı bir yol seçti. Bunun nedenini anlamıyoruz.”

“Giedo’nun mesajındaki tüm suçlamalara çok iyi cevaplar verebiliriz. Ancak bu konuyu uzatmak takımımıza, taraftarlarımıza ve parnerlerimize fayda sağlamaz.”

“Sadece medya ile çamur savaşı yapmış oluruz ve bunu yapmayacağız.” dedi.

 


Yorumlar

“Sauber, van der Garde’nin İddiaları Karşısında Şaşkın” için 7 yanıt

  1. “Giedo farklı bir yol seçti. Bunun nedenini anlamıyoruz.”

    Yılların tecrübeli takımı nasıl elinde üç yarış pilotu tutabiliyor bende bunu anlamıyorum madem göndereceksin adamı gönder kış ayında sonra programını belirle adam sonuna kadar hak ettiğini aldı.

    Sauber’e ders olsun artık böyle bir hata yapmazlar. Demek ki bu sezon Nasr’dan daha fazla birsi para ile gelse onuda alacaklar Nasr perişan olacak bu olmamalı FIA buna çözüm bulmalı.

  2. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Sauber Formula 1 takımı bu durumda bile şaşkınız diyebiliyorlar ya pes doğrusu!

  3. Sauber 2 haftada, yıllar boyu geliştirdiği itibarını kaybetti. Üstüne üstlük bir de “Van der Garde’yi anlayamıyoruz.” tarzı açıklamalar yapıyorlar. Tamamen ahlaksız ve namertçe. Ayrıca parayı muhtemelen sponsorlar geri alacak, Van der Garde’ye kalmayacak. F1, Van der Garde gibi bir pilotu tanımak yerine Ericksson denen sarı çiyanı izlemeyi hak ediyor.

  4. 15 milyon euro, erken emeklilik diye buna derim işte :))

    1. Furkan Ozcan avatarı

      Hocam nasıl paralar dönüyor hakikaten ya. Ben o parayla 150 yıl boyunca Cumhurbaşkanı gibi yaşarım ya 😀 Ya cidden, bunu da eleştirmek lazım diye düşünüyorum bazen. Aşırı fazla kazandıkları para. Ama maalesef kazandığı parayı yaptığı işin zorluğuna/kalitesine göre değil de iş yaptığı sektördeki talebe göre değerlendirdiğimizde normal oluyor. Neyse, daha fazla düşünüp depresyona girmeyeceğim. 15 M ya, şaka gibi 😀

      1. Zaten van der garde de artık emekliliği düşünüyordur, kendiside F1 kariyerinin bittiğini söylemiş. Bazen çok derin düşünmemek gerekir 🙂

  5. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Bence susmasi gereken bir taraf varsa o da Sauber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir