Ferrari: “Hedefimiz Williams Değil Mercedes”

2015 Formula 1 sezonun en çok yükseliş gösteren takımlardan birisi olarak başlayan Ferrari, yeni sezonda Williams ile mücadeleden ziyade Mercedes’i yakalamaya odaklanacağını açıkladı.

Geçen seneyi 4. sırada kapatan ve performans olarak çok geride kalan Ferrari, bu sene özellikle daha güçlü bir motora sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Sebastian Vettel Ferrari ile ilk yarışında podyuma çıkarken Kimi Raikkonen de sol arka tekerlekte yaşadığı sorun olmasaydı en kötü 5. olacaktı.

Takım Patronu Maurizio Arrivabene “İlk hedefimiz Williams ve Red Bull’u geçmekti.”

“Şimdi ise daha iknacı olmalıyız ve Mercedes ile olan farkı kapatmaya çalışmalıyız.”

“Barcelona testlerinden ve Avustralya’da cumartesi günden sonra elimizde ne olduğundan oldukça emin olduk bu yüzden endişeli değildik.”

“Bottas’ın burada olmaması kötü oldu çünkü bu bize daha açık bir kıyaslama sağlayabilirdi ancak artık 2. olmayı düşünmekten vazgeçmeliyiz.”

“Artık birinci sıraya yükselmeyi düşünmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari: “Hedefimiz Williams Değil Mercedes”” için 15 yanıt

  1. 3 aydaki gelişimi gördükten sonra her şey mümkün bence. Tabi ki şampiyon olacak halleri yok ama sene sonuna doğru Mercedes’i zorlamaları hiç de olasılık dışı değil.

  2. ferrari bu gazla benzin yerine lpgye geçse malezyada merc’e 3dk fark atar

  3. kaç ay oldu ferrariye geleli ki araçta takımda sıfır etkisi var uçuyor

  4. Geçen sene Ferrari yönetiminin çıldırdığı Bahreyn de yeni motorla bu sezon neler olucak öncesinde Malezya ve çin gp var çinde de uzun bi düzlük var ama her pistin karakterisitği farklı benzer yönleri olsa da, şu Mercedeslerin biraz zorlandığını görsek iyi olucak ama herifler rölantide gidiyor hele Hamilton q2 nin bitimine 3 dk kala arabadan çıkıp gitti ya o an anlamıştım zaten rosberge farkı koyacağını 🙂

    1. O değil de daha Ferrari ve williamsın yağmur performanslarını da görmedik Malezya ve çinde bu olasılık yüksek özellikle Malezya biraz erken havaya girdiler hayırlısı bakalım

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bence bu adam ferrariye 2012 de alonso şampiyonluğu kaçırdıktan sonra yani 2013 sezonunda gelmeliymiş o zaman çok daha iyi olabilirdi.

  6. bu adamı domenicali ile karıstıranlar hata yapar bence , ferrarinin elinde bundan fazlası olmasa böyle konusucagını hic sanmıyorum. Yakalamak icin elinde tüm imkanlar olan bir ekip varsa oda ferraridir. Bastan pes edersek yarısmanın ne anlamı var , inanmaz isen nasıl basarılı olabilirsiniz. Denemekten asla vazgecmemek lazım ağlayıp zılamak değil.

  7. Avustralya çok marjinal bir yer olduğu için sonuçlar tam olarak gerçeği yansıtmayacaktır. Kimin nerede olduğunu öğrenmek için İspanya’yı beklememiz lazım diye düşünüyorum. Kısacası Arrivabene boşuna havaya girmesin, Mercedes havasını alabilir. 🙂

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      kısıtlama olursa mercedese şansımız olur ya kötümser olmuyalım :))

  8. Geleneksel olarak güç dengesini tam olarak yansıtmayan bir pistten sonra erken havaya girdiniz gibi.

  9. al abi bi Snickers ye

  10. FerrariFanTR avatarı

    Büyük patron ipleri eline alıcak. Bay E yi de eline alıcaktır. bir şekilde eski lobi gücümüze geri dönücez bunu ciddi anlamda hissediyorum. Onlara reddemeyeceği bir teklif yap büyük patron. baktın olmuyor at kafası yollarsın.

    1. süper ya 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir