Hamilton 1.4 Milyon Dolara Ferrari Satın Alıyor!

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu Lewis Hamilton, 1.4 milyon dolar vererek bir Ferrari LaFerrari almak üzere.

Avustralya padoğundaki söylentilere göre Ferrari 2015 yılı ötesi için Hamilton ile görüşmeye başladı.

Fakat Sport Bild’e konuşan Toto Wolff “Tabi ki Lewis Ferrari ile konuştu. O bir LaFerrari aldı.” dedi.

LaFerrari, Ferrari’nin nadir araçlarından bir tanesi ve Mercedes pilotunun bunu satın alması ilginç olarak karşılandı.

Wolff görüşmelerin herhangi bir sorun olmadan devam ettiğini söylerken İngiliz pilotun ayrılması halinde Alonso ile görüşebileceklerini söyledi.

Ancak İspanyol basınına konuşan Eric Boullier, Alonso’nun takımdan ayrılmasını beklemediğini ifade etti.


Yorumlar

“Hamilton 1.4 Milyon Dolara Ferrari Satın Alıyor!” için 39 yanıt

  1. Sıra sende kara oğlan 😀

    Ciddi şekilde Ferrari’nin Raikkonen sonrası planı Hamilton olabilir. Takımın artık kronikleşmiş, pilot kadro politikası tamamen ortadan kalktı.

    Alonso gibi bir pilota karşılık Raikkonen’i getiren takım, sadece Vettel’e bel bağlamayacaktır. O devir Schumacher ile kapandı.

    Ferrari’nin şampiyonluk kovalayabilmesi için, en iyi ikiliyi oluşturması gerekir. Ki Vettel – Hamilton bu geni oluşturacaktır.

    Sanırım 2008’den bu yana Hamilton’u Ferrari’de görmek istiyorum, geç olsun güç olmasın 🙂

  2. Geçen yıl vettel Babasına bir Ferrari almıştı ve şimdi Ferrari’de.! Hamilton da aynı yoldamı ilerliyor acaba.?

  3. Öncelikle merak ediyorum hepsi satılan limitli sayıda üretilen bir aracı nasıl almayı düşünüyor ki bununla alakalı Ferrari ile konuşmuş.

    Onu geçtik Ferrari Lewis için sadece özel müşterilerine ürettiği limitli sayıda ki ve tükenmiş olan aracını niye 1 ad daha fazla üretmek istesin. Yani böyle bir şeyi yapmaya değer mi diye sorarlar.

    İş sadece para ise ki imkansız özellikle bu aracı almak için uğraşıp alamayan Ferrari hayranı milyon tane uçuk milyarder varken.

    Bir de üstüne bunu Lewis bizim takıma gelsin diye yaptıklarını düşünelim madalyonun 3. yüzü yani. Bu da Vettel e ayrı bir ayıp bence. Oda dünya şampiyonu sonuçta. Hemde 4 defa.

    Yani bence haber çok saçma.

    Birde yorumlarda ki konuya hitaben , P1 olsun 918 olsun yada LaFerrari bunlar günümüz teknolojisinin zirvesidir. Yani şu anda birisine daha iyi demek imkansız. Hepsinin yapılışında izlenilen ilkeler var. Bunların yanında 3 ü de farklı milletlerin karakterlerini yansıtan araçlar. Hatta Jeremy Clarkson ( Top Gear )bunu çok güzel özetlemişti bir video da.

    Ama şuda varki yola çıkma izni olanlar arasında en hızlı pist aracı P1 dir şuan için. Bunu ben değil tüm dergiler dedi.

    Bilindiği üzere 918 indi 7 dk altına Nordschleife de. McLaren da indi ve açıklamıyor. Adamlar diyor ki ne zaman Ferrari gelir tur atar açıklar bende o zaman açıklarım. Komedi vallahi.

    Hatta bu olayalar daha da ileri gitti Top Gear pisttin deki turlarda açıklanmadı diye biliyorum ama epeydir takip etmiyorum belki açıklanmıştır.

    Yani o , onu tokatladı gibi yorumlar bu araçlara uymuyor malesef. Daha alt kılasman dakilere uygun. Megane Rs , Honda Typer vb gibi. :)))))

    1. Furkan Ozcan avatarı

      https://www.youtube.com/watch?v=IiyyO7vrdiI

      Yalnızca kişisel görüşüm ama pist testlerinde 918 P1’ın önünde. Porsche’ye McLaren’ın tur derecelerini elde ettiği lastikleri verdiğinizde araç açık bir şekilde üstün durumda. Ayrıca hibrit teknolojisini en üst düzeyde yorumlayan takım onlar. P1’ın neredeyse 3 katı kadar elektrik motoru menzili var(20 mil – 7 mil). Ferrari ve McLaren gibi aracın içini bomboş bırakmadan, bir sürü lüks donanım koyarak satıyorlar. Diğerleri yarış arabası gibi bomboş 918’e kıyasla. Daha güçsüz motor, daha fazla ağırlık (çoğu lükse dayalı donanımlar yüzünden) ve daha düşük fiyata daha hızlı bir araç üretebildiler. Özellikle yukarıda verdiğim linkte yaptıkları, McLaren’a yakışmayacak bir hareket. Yavaş kalınca Trofeo lastikler ve full fabrika desteği ile gelmek… EVO’yu da kınıyorum adaletli bir karşılaştırma yapmadıkları için. McLaren iyi bir yarış markası olabilir ama iş yol araçlarına gelince Porsche gibi, her yerinden dahilik akan bir markadan öğrenecekleri çok şey var.

      Özellikle alttaki bir yorumcunun dedikleri çok isabetli geldi bana:

      “918 takes this, no problem at all.

      Considering the fact that 918 is so much more luxurious inside, instead of being completely bare and stripped out like the P1, it’s better equipped, probably far more comfortable and refined on the road, far more usable in various weather conditions and on actual roads with bumps, surface changes and camber changes, and let’s not mention infinitely more fuel efficient and green, it’s a much better technical achievement than the P1, and I don’t care whatever anyone says, that is a fact, if you don’t agree, you’re wrong.

      As far as the lap goes…even though it’s pretty irrelevant, put the same sticky tires to the 918, and it will probably beat the P1 again.

      In any case….regardless of lap times…. we are talking about less power on the 918, much more weight, stock tires that the car comes with and are perfectly usable on the road, and it’s road legal in the setup that was used for the lap. P1 is much lighter, more powerful, far less efficient, far more track focused overall, it had stickier tires than 918, they probably tweaked the setup in Mclaren to make it faster on this track before sending the new car, I bet you my both arms and both legs they did, AND the aerodynamic track setup on it is actually road ILLEGAL. So, the lap time, even the slower one, is done with a car that is technically unsuable on the road, which means it wont be as capable on the road as it is on the track (not that it needs to be, but still, a win for 918).

      Oh, and it’s also more expensive than 918.

      So…how is it not a clear win for the 918?”

      1. “Ferrari ve McLaren gibi aracın içini bomboş bırakmadan, bir sürü lüks donanım koyarak satıyorlar. Diğerleri yarış arabası gibi bomboş 918’e kıyasla. Daha güçsüz motor, daha fazla ağırlık (çoğu lükse dayalı donanımlar yüzünden) ve daha düşük fiyata daha hızlı bir araç üretebildiler.”

        işte o yüzden 918 bir LaFerrari, P1, Agera, Zonda R değil. Piyasa algısı farklı… daha üst bir segmentasyonda oluşturulduğu halde Porsche GT’nin de aynı değildi.
        Bu diğerlerinin ses, nadirlik, etiket karşılığı, geçmişten gelen hisler gibi farklılığı var.
        R8 e-tron, tesla gibi araçlar da oldu ancak 918 herkesin aynı heyecanla edinmek istediği birşey değil.
        Bunların çoğu sahibininde aslında pist becerisi, yürüyüşü ile felan bi alakası yok moscow unlim gibi gereksizliklerle uğraşıyorlar işin o yönünde kapasite öyle o yüzden gerçekte sn’lik kapışmayı takan pek yok. Daha kötü de olsa F50 örneği gibi yine de Ferrari farklı şekilde algılanacak, elde edilmek istenecek. Fiyatlar da ortada.

    2. Haberi çıktıysa halen konuşmuyordur alınmıştır bile. Konuşulurken bilgisi düşmez genelde böyle şeylerin.
      İsim Lewis olunca ayrıcalık yapılır bazı isimler için geçmişte de yapıyorlardı isme yönelik fazlaca para dökme ile satın alma mümkün. Ben olsam ben de böyle bir isteği, fırsatı geri çevirmem. 🙂 F1 pilotunun arzuluyor olması, altında olması başka yıllarca club’ında kullanırsın bunu.

      Özel sıralı Ferrari müşterileri dışında ki ortalama belirlenen liste değişken. Üretim sırası ve Ferrari’nin tercihi, kararına göre satılıyor, haber veriliyor. Listeye alındınız, değerlendiriliyorsunuz demek kesin satış değil. Sonradan kararını değiştirebiliyor ferrari böyle şeyler var.

  4. bu fxxk bambaşka bişey yaa vettele baksana adam mest oldu 😀

    https://www.youtube.com/watch?v=EXbdcdxv93c

    1. Ruhsatlı tabanca.

    2. FerrariFanTR avatarı

      Fren esnasında vites düşürürken ağzıyla ”BAM BAM” yapması çok iyi

      1. hakkaten küçük bir çocuğa çok istediği bir oyuncağı verirsin de çok sevinir onunla sabahlara kadar oynar ya vettel de öyle hayallerindeki takımda hayallerinin arabasını sürüyor…

  5. Bence hamilton ferrariye gelmek istiyorsa sundan olabilir , emekli olmadan ferrari gibi f1 in bir numarasında yarısmıs olmak icin 2. si her takımda her takım arkadasını yenip , yarıstıgı dönem icinde herkesi aynı şartlarda yenmis olarak efsane olarak veda etme isteği.

  6. bir ara söylemiştim hamilton vettel gibi aracı hızlı diye 5 sene oturup 30 saniye farkla yarış kazanmaz, mücadele sever. bence bu ara mercedesle sözleşme imzalamaması, ve bu gibi haberler çıkması 2016 ferrari anlaşmasının açık bir habercisi. ferrari’de sürmesi lazım.

    anlaşma görüşmelerini sonuca bağlamaması ferrari’ye gittiği taktirde mercedes rosberg’e oynayabilir diye muhtemelen. bir açık kapı bırakıyor ki en azından mercedes eşit yaklaşmaya devam etsin. ya da ilk 4-5 yarış üstünlüğünü gösterip sonra ferrari anlaşmasını açığa çıkaracak ki sonrasında rosberg’de bir “performans artışı” olursa herkes ne olup bittiğini görür.

    ama mercedes şu haberden sonra bence “işi uyanmıştır” 😀 garip yarışlar görebiliriz.

    1. kimse farkla kazanan bir araçtan ferrariye veya 10milyon fazla veren bi yere gitmez. 2 şampiyonluk kolay belki ama daha fazlası için burada yarışan hiçbir pilotun hamilton kadar şansı yok. Vettel rbr olmasa nerede olurdu kim bilir

  7. Mercedes uretimi bir hipercar yok.Ama yakisik almamis.Ote yandan su anda Mercedese artislik yapacak durumu yok.
    Kendini kapinin onunde bulabilir.Bu aracla sampiyon olabilecek cok sayida pilot var.Alonso bir sonraki yarisa bile gelebilir.

    1. van der garde ye 15 milyon euro verildi tazminat olarak hamilton kovulursa mercedesi yolar kaz gibi yavaş kovsunlar 😀

  8. Hani kırmızı Mercedes alacaktı. Demek ki bazı şeylerin yeri başkalarıyla doldurulmuyor.

  9. Ferrari Fxxk bu galakside ki en iyi şey 😉

    1. Bakın “şey” dedim, hatunmuş, evmiş, yatmış, katmış umrumda olmaz 🙂

      1. Yalnız o haftada 1 bile olmayan nadir bi cinsellik olur. 😀

  10. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Paragözün Mercedes’i durdurma çapalarını bekliyor olabilir.

    Hamilton her zaman doğru yerde bulundu umarım bu sefer hata yapmaz.

  11. Geçen söylemiştik 🙂 gümüşte yarışıp hafta içi kırmızıya binmek başkadır. Merso yapsın şimdi bakalım F1’li Lewis’li otomobil reklamı 🙂 prestij yerlerde….

    Normalde direk alması zor Lewis’in özel Ferrari müşterisi olduğunu sanmıyorum çok Ferrarisi olduğunu bilmiyoruz. Özel müşteri listesinin halen tamamlanmadığını duyuyoruz. İsim özel olunca ayrıcalıklarda özel oluyor tabi kaçmaz böyle fırsatlar. Birde sağda solda çok yürüdüğü görülürse off diyorum. 🙂

  12. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    muhtemel bir anlaşmanın ikramiyesi olabilirmi bu araç ?

  13. Sözleşmesinde aksi madde yoksa neden almasın ki? Haa araca para veriyorsa orası kötü 😀

  14. Mercedes’in yerinde olsam Hamilton’u şutlar ve bu sene için Hamiltonu bitirme moduna girerim.Bir süre daha anlaşma imzalanmaz ise zaten böyle olacaktır.Hamilton şu an için bekleme modunda Ferrari’nin performansıni izliyor.İlk yarışta gördüğümüz üzere rosla arasında pek bir fark yoktu.

    1. F1 izleyip zaman kaybetme bence sen

      1. +5 veren Alonso fanları 🙂

    2. ahahaha 😀

      desene hamilton ferrari’yle anlaşırsa senin pilot f1’i evden izleyecek? hamilton’ı şutlarım, patlarım, döverim, aracını bozarım vs.

      ilk yarışta hamilton gereksiz yere zorlamayıp farkı 2sn’de tuttuğunu, rosberg ise hamilton’ın üstün olduğunu kendi ağzıyla söyledi zaten.

      1. Nico bu sene strateji değişikliğine gitti sanırım.Sürekli Hamilton’u öven açıklamalar yapıyor yakında onunda çıkar kokusu izleyelim görelim 🙂

  15. la ferrari dururken başka bir aracı düşünmek? 🙂

  16. P1 dururken Laferrari almak

    1. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      100 tane p1 im olsa yinede la ferrari gözdem olurdu.

    2. dostum LaFerrari dediğimiz araç , veyronu dragta tokat manyağı yapıyor , çok fena bir araç , rengi ve karizması yeter zaten.

      Habere gelirsek , alması onun tercihi herkesin zevki tartısılmaz istedigine binebilir . ama arkasında birseyler olabilir olamaz demek pek gercekci olmaz. hamiltonu ferraride görmek isterim ama rai suan cok iyi onunla devam edilmesi taraftarıyım.

    3. Mclaren tasarım olarak çok daha iyi ama la ferrari daha güçlü . Veyronlara kafa tutuyor.

      1. Mercedes gp avatarı

        Veyron süpersport
        0-100:2.5sn
        0-200:6.7sn
        0-300:14.6sn
        Ferrari laferrari
        0-100:2.8sn
        0-200:6.8sn
        0-300:15sn
        Laferrari çok iyi ama ortada tokat manyagı etcek bişey yok degerler ortada.

        1. bir sürü videosunu izledim hepsinde laferrari alıyor , + ben supersport demedim veyron dedim.
          onunda karsısına fxxk cıkarırız oda onu alır :D.

          1. Veyron Enzoya karsi uretilmisti.Yeni kasasi 1500 hp ile geliyor.Dolayisi ile Laferrari ve digerlerine ne yapacagina siz karar verin.

          2. Mercedes gp avatarı

            Veyron 2003 yılından beri piyasada yaşlandı artık o yüzden süpersportu örnek verdim:) fxxk yı bu işe karıştırma:D

    4. P1’in 918 ve laferrari aynı segmentte araçlar ve hemen hemen birbirlerine çok yakınlar. Ama bir P1’in tasarımıda laferrari’den güzel hani 🙂

      1. Mercedes gp avatarı

        Bende p1 in tasarımı daha güzel diye düşünüyodum tek degilmişim:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir