Williams Formula 1’in Gittiği Yönü Destekliyor

yazar:

kategori:

Williams’tan Claire Williams, Formula 1’in geçen sezona getirdiği yeni kuralların, Formula 1’i doğru yöne doğru götürdüğüne inanıyor.

Melbourne’de Mercedes pilotları 40 saniye önde double yaparken Renault motorlu Red Bull 1 tur geride 6. oldu ve Red Bull, yarışın ardından Formula 1’den ayrılabileceklerini söyledi.

Forbes’e konuşan Williams “Değişiklikler doğru nedenler ile yapıldı. Ticari bir yönetmen bakış açısıyla bakarsam motor düzenlenlemelerindeki değişiklikler Formula 1’in çevresel sorunlara yol açtığını söyleyen şirketlerin baskısın hafifletti.” dedi.

Williams, yeni dönemde 55 milyon euroluk bir sponsor anlaşması sağladıklarını söylerken, diğer takımların daha fazlasını yaptığına inanıyor.

Williams “Yeni motorlar konusunda daha fazla şey söylememiz gerekiyor. Henüz yeterince şey söylenmedi ve eğer yaparsak daha fazla iyilik yapmış oluruz. Açıkçası çevresel açıdan çok doğru bir yoldu.” dedi.


Yorumlar

“Williams Formula 1’in Gittiği Yönü Destekliyor” için 6 yanıt

  1. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Çok normal. Williams, turbo döneminde Mercedes sayesinde ön sıralara çıktı. Ondan önce 10 yıldır nerelerde olduklarını biliyoruz.

    Nasıl Süper Lig’de 3 büyükler ne büyük paraları alırken mutluysa, Formula 1’de Concorde anlaşmasından en büyük paraları alanlar mutluysa, Williams’ta ön sıralarda olmaktan mutlu.

    Kimse avantajının kaybolmasını istemez.

  2. McLaren ve Williams sadece formula 1 alanında hizmet vermiyor. Arka planda diğer yarış serileri için 3. parti komponent üretimleri başta olmak üzere farklı teknolojik alanlarda da faaliyetleri var.

    Dolayısıyla bu iki takımın F1’de sıkıntı yaşasa bile batmak gibi durumunun söz konusu olacağını düşünmüyorum. Herşeyden önce motorsporlarında İngiltere’yi temsil ediyorlar ve bir noktada İngiliz hükümeti ve devletinin de desteği muhakkak ki var.

    Açıklamaya gelince :

    Yorum yapan arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış. Şu an Reanult motorunda olsalardı farklı konuşurlardı.

    Ya da Mercedes kötü bir motor yapıp, şimdiki Mercedes yerine Reno olsaydı yine farklı konuşurlardı 😀

  3. Mercedes motorlu takımlardan inciler devam ediyor 🙂

  4. Günlük çıkar avuntuları işler değiştiğinde motorun seviyesi farklılaştığında ileride yine varlık savaşına döner. Hazır güç elde edebildikleri dönemde geleceklerini garantiye alacak yöntemlere ısrar etmeliler.

  5. Tabi ki desteklersin puan mücadelesi verirken yeni kurallarla birlikte podyum mücadelesi veriyosunuz.

    1. şevki aksu avatarı

      Sen olsan sende aynısını yaparsın. puan alanla podyuma çıkan aynı parayı almıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir