Mercedes Avustralya’da Yakıt Sorunu Yaşamış

yazar:

kategori:

Mercedes’ten Toto Wolff, Avustralya GP’sinde yakıt tüketimiyle ilgili sorunlar yaşadıklarını itiraf etti.

Mercedes 2015 sezonunun ilk yarışına pole pozisyonundan başladı ve Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in 34 saniye önünde double yaptı.

Geride bıraktığımız ilk yarışı değerlendiren Mercedes patronu Toto Wolff “Sürücelerimiz hatasız bir yarış çıkarttı ve araçta herhangi bir teknik sorun yoktu. Herşey neredeyse mükemmeldi.”

“Yine de Rosberg’in aracında yakıt tüketimi ile ilgili sorunlar yaşadık. Bu nedenle ikinci sıradaki yeri garanti değildi. Lewis bu konuda Nico’ya göre daha iyiydi.”

“Rakiplerimize göre avantajlıyız ancak pit stoplarımızı geliştirmek zorundayız.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes Avustralya’da Yakıt Sorunu Yaşamış” için 11 yanıt

  1. Güya işin zirvesi millette yiyor. Zirve mecralarda yakıt harcama düşünülmez performans için ne kadar gerekiyorsa yakar geçersin… Veyron da Agera R da milletin roll’lerinde yapılmayan hesaplara giriyorlar bizi yiyorlar.

  2. Avustralya Gp tekrar izle videolarından 2.sinde ya 56 ya 55. turda Hamiltonla Rosbergi karşılaştırdılar 2.20 ortalamadan 118-120 kg gösteriyordu. Ben o grafiği hiç anlamadım. Limit 150 kg mı? 100 kg mı?

    1. İnanmayan olursa diye videodan ekran görüntüsü aldım. 53. turda 118-119 gösteriyor. Ya gösterilen değerler yanlış ya da toplam yakıt 130 kg civarı olmalı. Mercedes bu kadar yaşadıysa diğerleri büyük bir ihtimal daha fazla yaşamıştır. O yüzden farklar aldatıcı olabilir.

      1. Aslında bir yanlışlık yok. “Fuel – Litres Used” yazıyor dikkat edersen. Kilogram değil yani. Muhtemelen 1 yarış süresince 130L’ye yakın yakıt harcanıyor. 100KG’a denk geldiğini düşünürsek yakıtın yoğunluğu 0,7-0,8 arası bir değer diyebiliriz.
        Bu bana ilginç geldi. F1 yakıtı denince akla böyle yoğun bir sıvı geliyor. Ama gel gör ki su bundan daha yoğun 😀

      2. Toplam yakit siniri 100kg olarak kabul edilir. 1lt benzin 1kg benzine esit degildir. 1lt su 1kg suya esit diye biliyorum ben. 140lt benzin hemen hemen 100kg benzine esittir. Bunu gecen sene yeterince tartistik buralarda. Avusralya 2014de sanirim serhan acarda belirtmisti 3.antrenmani sunarken. Yaniliyor olabilirim.

    2. O okunan anlık harcamadan otomatik bir hesap. Karışımı setup’ını değiştirdiğinde total değişir. Aynı binek otomobillerde olduğu gibi ondan yanılıyorsun. Yakıt yükünü gerçekten vermezler takımlar bir birlerinin yakıt yükünü net olarak bilmiyor.
      Ayrıca değişmediyse 1 Lt = 1 Kg olarak kabul alınıyor. Ayrıca Lt hesabı yok diğer arkadaşın düşündüğü gibi.

  3. Gözden kaçmış ama Çin GP’den itibaren yeni yakıt akış sensor kuralları geliyor

    Bakalım bu kurallar yakıt akışından en çok verimi alan ve en iyi enjektörlere sahip olan mercedes motorlarını nasıl etkileyecek

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/118066

  4. son yarıştaki yakıt tüketimleri siteye eklenirse iyi olur

  5. Mercedes’lerin bir avantajı da az yakıt tüketmeleri. Yarışta 100kg yakıt sınırı varsa araçta 100kg yakıt olması gerekmiyor. 90kg ile bitirebiliyorsan hafifliğin avantajını da ilk turdan itibaren kullanabilirsin.

    1. ferrari de iyi görünüyordu özellikle raikkonen yarış dışı kalana kadar en az yakandı üstelik pitstoptan sonra zorlarken

    2. Redbull’un bir dönemde Ferrari’nin yaptığı buydu HP kafasıyla düşündüğü için insanlar bunları sorgulamıyor en iyi en kötü şu motor deyip geçiyor. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir