Renault Sonunda Patladı: “Melbourne’deki Başarısızlık Red Bull’un Suçu”

yazar:

kategori:

Renault, Red Bull’un kendilerine uyguladıkları baskının Melbourne’de daha agresif bir yaklaşım sergilettiğini düşünüyor.

Red Bull Avustralya GP’sinde 1 tur geride ancak 6. olabildi ve yarışın ardından Renault’yu eleştirdi.

Cyril Abiteboul “Motor kalitesi ve test doğrulama süreçlerini azaltarak son dakikaya kadar motoru geliştirmeye yoğunlaştık.”

“Melbourne’deki sorunlara neden olan şey bu değişikliklerdi. Sepang’dan önce fabrikada bu konu üzerinde duruyoruz.”

“Red Bull şiddetle bizim gelişmemizi istedi. Bu yüzden çok agresiftik. Geleneksel yöntemleri neden bıraktığımızı sormak zorundayız. 37 yıldır Formula 1 motorları üretiyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.

Abiteboul Mercedes’in önderliğinde sıkıcı bir sezon beklese de Renault için sezonun bitmediğini söylüyor.

“Üç yarış kazanmak istiyoruz. Bu 2014 sezonu öncesinde söylenseydi komik olurdu. Kısa vadede kazanmak için yarışacak mıyız? Hayır. Ama geri döneceğiz. Mercedes ile eşit mücadele etmek için biraz daha zamana ihtiyacımız var.”

“Biz yıllardır birlikte (Red Bull) yarışlar kazandık ve şuanda birlikte sorunlar yaşıyoruz.”

“Şimdiye kadar biz Red Bull’u takip ettik ve dediklerini dinledik. Ama şasi ve motor arasında iki farklı evren var. Herkes barış içerisinde işini yapmalı.”


Yorumlar

“Renault Sonunda Patladı: “Melbourne’deki Başarısızlık Red Bull’un Suçu”” için 24 yanıt

  1. Renault belki en güçlü motoru yapmadı ancak firmanın zaten böyle bir stratejisi hiçbir zaman olmadı.Renault motorları daha çok verim üzerine kuruludur.Aero avantajı daha fazladır daha hafif veya küçük daha az yakan daha verimli daha torklu motorlar çıkarmıştır.En son gelişimin açık olduğu atmosferik motorlarda 2005 ve 2006 da en iyi çekiş tork renault motorlarındaydi.2009 dan başlayan Aero dönemde de en verimli motor renaultdaydi.Diğerlerine göre daha az yakiyordu ve Aero avantajları büyüktü.

    Bu yeni turbo döneminde ise mutlaka geri döneceklerdir, ancak biraz çuvalladilar bu bir gerçek.Redbull şasi si eski günlerinden çok uzakta bu da bir gerçek, beraber çuvalladilar.Yeni dönemde Redbull şasi de ki en önemli iki ismini kaybetti ve bununda etkilerini ilk sezonda görüyoruz.

  2. Bu bana daha fazla performans kazanmak için son dakika motorda değişiklik yapıldığını ve bunun ters teptiğini gösteriyor.

    Zira testlerde motor(ICE) dayanıklılık sorunu yaşamadılar ve bir motorla 4500 km yol katettiler

    pilot açıklamalarına gör motor geçen seneden daha güçlüydü ve sadece sürülebilirlik için ayarlar yapmak gerekiyordu

    gelinen noktada motor 2014 abu dabiye göre daha güçsüz daha dayanıksız ve daha kötü sürülebilirliğe sahip

  3. ROMMEL arkadaşım asıl zorlarına giden renault toros(5,9,11,12) üreten bir firma nasıl oluyorda. milyon dolarlık araçları geçiyor.

  4. Buna ben de katılıyorum. Renault’un beygir gücü olarak geride olduğu kabul edilebilir fakat RedBull şasisine çok uygun bir yazılım ürettiği kesin. Sonuçta aracın virajdaki dengesi nasıl hava akımına bağlıysa bu aynı zamanda birim zamanda o hava akışına müsaade edecek gücün üretilmesiyle de alakalı. Ne fazla ne de az olmalı. Renault tamamen başarısız denemez. Zaten hem en güçlü hem geri dönüşümü en iyi hem de bunları birleştiren yazılımı çok başarılı olsaydı… McLaren neden en güçlü motoru bir kenara koyup Honda ile giridin dibine gitme riskini aldı bunu düşünmek bile motorun tek başına bir şey ifade etmediğini, yazılımın güçten daha önemli olduğunu anlamaya yeter.

    1. Yalniz hafta sonu bir surucu ikinci motora gecti.Biri vitesi kirdi.Dort surucuden ikisi yarisi bitirdi.Bunlara karsi one surulenler sular kesikti calisamadim duzeyinde.

  5. Williams – BMW ortaklığının tırtlama sürecini hatırladınız mı?

    Ortaklık 2000 senesinde başlamıştı. BMW’nin çok güçlü bir motora sahip olduğu görülüyordu. Ama bir türlü beklenen patlama gelmiyordu. 2004’ün sonlarında huzursuzluklar başladı. 2005’de de sonuç gelmeyeceği anlaşılınca BMW, Williams’ı düzgün şasi yapamamakla, Williams da BMW’yi düzgün motor yapamamakla suçlamaya başlamıştı. Sonra ?? 2006’da BMW Sauber’i satın aldı, Williams Cosworth motoruna geçti. Sonuç ?? Değişen bir şey olmadı; iki taraf da kaybetti.

    1. Asiri guc bas belasida olabiliyor.Lastik asinmasi arkadan kopma vs.V10dan V8e gecildiginde bazi pistlerde fianin arzusu hilafina viraj hizlari 20 km artmisti.Tam gaz giremedikleri virajlara artik girebiliyorlardi.

  6. Sonunda böyle bir çıkış geleceği belliydi ancak bence biraz light kaçmış daha srt çıkışları sonraya bırakmışlar anlaşılan

    asıl çıkış Renault Toro Rosso’yu satın aldıktan sonra gelecek

    hele birde Toro rosso Redbull’u geçerse seyreyleyin gümbürtüyü 🙂

  7. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Beceriksiz olduğunuzu kabul edin. Turbo motorlarla birlikte rezil rüsva oldunuz. V8 motorlarda da kötüydünüz ama Redbull’a yakıt tüketimi konusunda yardımcı oluyordunuz ve motor farkı en azından bunun 10’da 1’i falandı.Geçen seneki gelişim mükemmeldi fakat bu sene ilerleyeceğinize geri gittiniz bunu itiraf da ediyorsunuz.Suçu kendinizde görüp düzeltmeye çalışıyoruz diyin ve işinize bakın..

    1. Renault kötü motorla 2010-2013 arasında üst üste Red Bull ile şampiyon oldu(!). Demek en kötü V8 motor Renault’undu. Red Bull İtalya-Belçika -Kanadayı zaten sadece enerji içeceği içerek kazandı. V8 Renault motorunun neden kötü olduğu ile ilgili elinizde somut veri var mı? Motor gücünden mi bahsedeceksiniz? Bir motorun iyi olmasının tek göstergesi güç mü? Honda, Toyota, Bmw Formula 1’de çok yakın geçmişte en güçlü motorları ürettiler. Ne oldu peki? Bırakın şampiyon olamayı acaba yarış kazanabildiler mi? Koskaca Bmw’nin 2004’ten sonra tek galibiyeti var yanlış hatırlamıyorsam. Peki sizin güç abidesi Mercedes motoru ile McLaren 1999’dan 2014’e kadar neden tek bir üreticiler şampiyonluğu kazanamadı? Tek pilotlar şampiyonluğu da 2008’de Hamilton’un 1 puan farkla şampiyon olması. Şu anda ortalığı kasıp kavuran Mercedes’in 2011 aracının ne halde olduğuna aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. Evet, Renault V6 motoru üretemedi. Peki Renault’un geçmişteki başarılarına küçümsemenin anlamı ne? Mercedes’in 2014’ten önceki hali de ortada.

      1. 1999 sampiyonu Hakkinen.
        Gelisim iznini baska maksatla kullanmasaydi Red Bull dort yaris bile kazanamazdi.Ha bir surucuyu duvara carptiripta yaris kazanabiliyorsunuz.O motor herkesin donduruldugu ortamda verilen gelistirme izninim sonucu.Su an kac beygir fark var diyor Red Bull 100.Fark 30 civarina inerse yaris kazanip sampiyon olabilirsiniz.Gecmiste olan buydu.Arti onlar Red Bullun sampiyonluklari.Adamlar oyle yada boyle musteri motoru ile sampiyonluklar kazandilar.
        Mercedes motoru istediler.Ama o zamanki ortagimiz Mclarem bunu veto etti.

        1. Anthrax arkadaşım Renault ALLAHTAN motor yapmasını bilmiyor. yoksa rüyanızda şampiyonluk görürsünüz 🙂 🙂 🙂

          1. Sanıyorum herkes aynı dertten muzdarip.F1’de izleyecek bir şey kalmadığında böyle haberlere sarıyoruz.Pazar günü neredeyse uyuyordum.Geçen yıl bir iki kez uyumuştum.
            Nerede o hop oturup hop kalktığımız yarışlar.

        2. Anthrax, Renault’a olan bu düşmanlığını bir türlü anlayamıyorum. Tüm olumsuzlukların, her kötü şeyin sorumlusu Renault. En kötü motoru onlar üretti. Azıcık utanmaları olsa F1’eden dönememek üzere çekilirler. Hepimiz Renault’a lanet okuyalım. Allah aşkıne nedir bu düşmanlık? Evet 1999 Hakinen şampiyon. Orada şaşırmışım. Düzeltelim 2000-2014 arası koskaca McLarenin Mercedes motoruru ile 2008’deki 1 puanlık pilotlar şampiyonluğu hariç neden şampiyonluğu yok. 99’da Hakinenin şampiyon olması neyi değiştirir? Eğer McLaren 2000-2014 arası Renault motoru kullansaydı kaç şampiyonluk alırdı? Dönüp dönüp 2008 Singapur’u örnek gösteriyorsunuz. O bir skandaldı ve cezalandırıldı. Peki 2008 Singapur’un hemen sonrasında Renault’un Japonya zaferine ne diyeceksiniz? Japonya’da ne oldu? McLaren 2007’de Ferrarri’den bilgi sızıdırıp şampiyonluğa ortak olduğunda McLaren’i Renault kadar eleştirdiniz mi? Renault motor gelişim iznini başka maksatla kullandı diyorsunuz. Peki o zaman Ferrai, Mclaren Mercedes uyuyor muydu? Neden en ufak bir itirazda bulunmadılar. F1’den çekilen Honda, Toyota, BMW niye bu izni kullanmadılar?

          1. Messier 92 (ex always) avatarı
            Messier 92 (ex always)

            Tamamda hocam, birçok parametre ve faktörlerin olduğu yılları,olayları birbirleri ile kıyaslayıp tespit yapıyorsun bu nasıl iştir anlamadım ben.

        3. Ayrıca Mercedes’in 2011 aracı için sitede yazılanlar:”W02’nin 19 yarışlık macerasındaki en iyi sonucu dördüncülüktü.” 2011’de nerelerdeydiniz? Yine Mercedes’e övgüler diyor muydunuz? 2014 sezonunun Mercedes’e hediye dildiği Bernie’nin son açıklamaları ile iyice netleşti. Evet, öyle ya da böyle Mercedes en iyi V6 motoru üretti. Takdir ediyoruz. Ama Renault’aq vururken biraz insaf edelim. Yoksa bütün bu hışmın nedeni Renault’un Ferrari ve Mercedes gibi lüks oto üreticisi olmayıp genel bir üretici olması mı? Veya ülkemizde 40 yıldan beri fabrikası olması mı?

          1. Messier 92 (ex always) avatarı
            Messier 92 (ex always)

            Bernie Fia ile Mercedes yakın olduğunu iddia ediyor.Gören de Bernie tek tek kanıt sundu sanar durum netmiş yav he he.Sorunu da söyleyeyim senin çarpık analiz anlayışın.

        4. Williams son şampiyonluğunu ve zaferini Renault motoru ile kazandı. Acaba Mercedes motoru ile bu kadar baskın bir sezonda neden bir yarış kazanamadı? Kazanabilecek mi göreceğiz. Lotus Mercedes motoruna geçti. Ne oldu? Uçtu mu?

          1. Messier 92 (ex always) avatarı
            Messier 92 (ex always)

            Varan 3 bu kadar anakronizme düşülmez ki yav. 🙂

            1. Lotusun uctugunu bir sen gormedin demekki.

  8. Kim suçlu kim haklı orası bizi ilgilendirmez ortada koca bir başarısızlık var yılların takımlarına bu kadar kötü olmak yakışmıyor. Diğer taraftan Torrorosso nun performansına baktıgımızda okadar kötü değil , hatta onboard görüntürlerde redbulldan daha iyi cekis ve top speed e sahiptiler.

  9. Red Bull şiddetle bizim gelişmemizi istedi. Bu yüzden çok agresiftik. Geleneksel yöntemleri neden bıraktığımızı sormak zorundayız. 37 yıldır Formula 1 motorları üretiyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz

    37 yıldır Formula 1 motorları üretiyorsan ve bir takımın dediğine göre işi nasıl yaptığını değiştiriyorsan o işi bilmiyorsun ve sonuçlarını hakediyorsun demektir.

    Red Bull istedi diye test etmeden motor yapılır mı la? Haa bir yandan bu da güzel bir taktik, motorda dayanıklılık sorunu çıkarsa dondurma kuralına rağmen dayanıklılığı artırma amaçlı olarak motoru geliştirmene izin veriliyor. Renault bu taktiği hesaplamış mıdır? Sanmam. Görünüşe göre Honda bunu yapıyor.

    1. Baski altinda cortlamislar.

  10. eyvahhhhh…. o zaman suçlu.. NEWEY…. oda diyecek ..” Ben yaptım RİC ve KVY berbat araç kullanıyor … bu böyle sürer gider……. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir