Barrichello: “Schumacher’in 7 Şampiyonluğundan Birisi Benim Hakkım”

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello, eski takım arkadaşı Michael Schumacher’in kazandığı 7 şampiyonluktan birisinin kendisinin hakkı olduğunu düşünüyor.

2000 ve 2005 yılları arasında Ferrari’de takım arkadaşı olan bu iki sürücüden Schumacher 5 kez şampiyon olurken, Barrichello hiç şampiyonluk kazanamamıştı.

Barrichello “Schumacher’in 7 şampiyonluğundan birisi benim olmalıydı.”

“(2002 Avusturya’da)Onun geçmesine izin vermeyecektim ancak Ferrari’den bir bilgi aldım ve bir daha düşünmem gerekti. Bu yüzden ayağımı gazdan çektim.” dedi.

Barrichello, Schumacher ile yarıştığı dönemde ülkesinde hep daha yavaş olmakla eleştirilmişti.

Barrichello “Bunun önemsemiyorum. Ailem hakkında konuştuklarında bu beni daha rahatsız eder.” dedi.

 


Yorumlar

“Barrichello: “Schumacher’in 7 Şampiyonluğundan Birisi Benim Hakkım”” için 32 yanıt

  1. bu açıklamayı williams yada mc laren pilotlarından biri yapsa anlaşılabilir ama barrichello kel alaka.schumi den hem çok yavaştı hemde imzaladağı yani ezikliği kabul ettiği buna karşın paranın gözüne vurduğu sözleşme ne olacak senna gibi brezilyalı bir duruşuda yok.

  2. sırayla cevap vermem gerekirse massa Alonsoya Almanyada yol verdi
    diğer durumlarda vasatı aşamayan sürüşü ile dağıldı gitti..

    şumi yıllarında baskın idi hep örselendi garip..)

    hami kova ve glocktan yardım aldı..

    birde şumi nin arkasında sızlanıp durmuştu en son telsizden ağlamıştı resmen geçemeyince 2011 deydi sanırım.

    1. massa alonso’ya almanya dışında birçok yerde yardım etti. hele de 2012’nin son anlarında vites kutusu değiştirmeler, webbere defansını alonso’ya göre yapıp alonso’nun çifte geçiş yapmasına yardım etmeye kadar varan birsürü yardımı oldu.

      kovalainen hamilton’a hiçbir şekilde takım yada hamilton tarafından gelen bir istekle yardım etmedi, kanıtın varsa burdayız. sadece 1-2 yarışta hamilton arkadan çok aşırı hızlı geldiğinde kenara çekildiği olmuştu. gp2’deki takım arkadaşları bile yapıyordu bunu.

      glock hamilton’a yer vermedi. bunu 50 defa açıkladık. yağmur yağınca herkes pite girdi, glock girmedi. pite girse zaten hamilton’ın arkasında çıkacaktı. kuru hava lastikleriyle sadece hamilton’a değil, çoğu kişiye geçildi zaten.

      herkes kendi tuttuğu pilotun açısına göre yorum yapıyor arkadaş. gerçekten fan kafasını bırakıp objektif bakanı görmek çok zor.

  3. Rubens, ne şartta olursa olsun, Schumacher’den şampiyonluk alamazdı. Ki Schumi için hiç bir zaman tehdit bile olmadı. Yardımcı fiil idi. Olay bu, ötesi yok.

    İçten içe patlamaya devam Rubi. Daha ihtiyarlığında da çok gevezeliğini çekeceğiz belli.

  4. en temizi hamilton gibi yarışmak. griddeki tüm şampiyonlar arasında, şampiyonluk aldığı ve şampiyonluk için yarıştığı yıllarda takım arkadaşlarıdan hiç destek almayan, zaten istemeyen, eşit yarışmak isteyen tek pilot. tek bir vakası vardı, malezya 2013’tü sanırım. onda da rosberg ilk iki denemesinde geçememişti, sonradan emir de takımdan gelmişti zaten. pilottan bir talep yoktu. 2009’da button-brawnda bile vardı bu durumlar. debriyajı bir türlü düzeltilemeyen barrichello’nun startlardaki halini hatırlıyorum.

    2010 civarı takım emirleri yasallaştığında “şampiyonluk için yarışıyor olsam da takım arkadaşımın bana yer vermesini istemem, onla da yarışmak isterim” demişti. en temizi bu. sonra geriye baktığında kimse sana o benimdi şu benimdi demez. oh mis.

    barrichello ise keşke o zaman takım emri verildiğinde dinlemeseydi, ferrari’nin tehditlerine kulak asmasaydı da şimdi yıllar sonra içi rahat ederdi. görünen o ki adamın içinde kalmış.

    1. hamilton da yardım almıştı 2008 de timo glock yol verişti 😀 şaka bir yana hakakten hamilton en temizi galiba sanki mclarende kovalainen destek çıktı gibi hatırlıyorum yanlışım olabilir emin değilim.

  5. Stewart-Ford ‘da iken Monza’da Speed Trap ölçümünde 389 km basarak herkesin dikkatini çeken genç Brezilyalı’ydın koca Rubens. Seni yeni Senna diye bi ümitle Kırmızı aracn direksiyonuna verdiler ama o direksiyonun hakkını veremedin işte. İyi ve temiz yürekli bir pilotsun ama izleyenleri ekrana çeken bir “seri katil” değilsin. Sonuçta şu ölmüş F1 ‘i hala izliyorsam , sebebi Hamilton gibi doğuştan bir yetenek ve riski seven bir pilotun hala pistlerde olmasındandır. Bu sporu izletenler araçlar değil sürücülerdir.

  6. rubensi bilemeyeceğim yalnız

    massa lı dönemde massa hızlı olduğu zamanlarda dahi pit stop la en kötü ihtimalle şumiye yerini verip

    arkadaki grubu tutma ve frenleme görevi yapıyordu ki o sezonlar çekilmez derecede sıkıcı ve pilot emirlerinin tavan yaptığı yıllardı.

    1. massa bu konuda mastır yapmıştır hele alonso zamanında az ” fernando is faster than you ” mesajı geçilmedi telsizden 😀

      1. 2014 Kanada’da Massa Alonso’yu geçerken bildiği tüm küfürleri söylemiş diyolla? 🙂

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Benim de hakkım var,destekledim o kadar

  8. 2002 Avusturya GP’si sonrası Barichello :

    68 tur boyunca sıralama turu gibi hızlıydım. Ancak o yine de tam arkamdaydı.

    Tamam yol verdin vermesine de ondan sonra bu açıklamayı yapan da sensin Barichello 😀

    Fazla söylenecek bir şey yok aslında. Seveni ve sevmeyeni Schumu’nin F1 de büyük bir denge unsuru olduğunu kabul ediyor.

    O bıraktıktan sonra takımlar ve pilotlardan gelen demeçlerin düzeyindeki düşüş ortada.

  9. Bora Vardar avatarı

    asdfsadf max verstappen’nin o snoopy misali resminden sonra ikinci güzel fotoğraf sadfsaf tebrikler A.Çelik

  10. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Barrichello’yu değil Schumacher, Eddie Irvine’la bile mukayese etmem…

  11. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Cani sıkılınca aciklama yapan pilot sendromuna bir kisiyi daha kaptirmis durumdayiz. Hayirli olsun.

  12. kemakinen35 avatarı

    benettonda mi takim arkadasiydin ??? velevki 2002 avusturyada gectin veya izin vermedin !!!!! ya geri kalan yarislar ??????

  13. hadi diyelim tamam hepsi kabul, takım hep Schumi ye yardım etti hep ona seninkinden daha iyi bi araç verdi seni ikinci planda tuttular hep, sana haksızlığın kralı yapıldı diyelim, peki be adam Button Brawn GP ile şampiyon olurken sen nerdeydin acaba üstelik araçta oldukça baskındı, çok boş konuşmalar bence yapardım ederdim demek sürekli başarısızlığa bi bahane bulmak neticede bu normal bi spor değil Formula 1, büyük balık burda her zaman küçük balığı yer…

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      O bilmiyor abisi, kendisini 3. dünya ülkesinin temsilcisi değil de Avrupalı sanıyor; parayla oynayanların kendileri olduklarını sanıyor. vs… Para babalarının pisliklerini konuşmaya, söylemeye bile güç harcamak istemiyorum. Salla.

  14. Bu brezilyalılar çok konuşuyor ,massada diğer örneği.Cesaretin varsa takımda iken konuş böyle yalancı pehlivan olmaki en büyük şans brawn gp de geldi ancak performansın ortada.Ne şumi,alonso,ham,rai,vettel,button hatta rosberg kalibresinde yarışçı olmadın.Sonuçta ortada ki şampiyon olsaydın ferrari ile villeneuve veya hıll den farkın olmayacaktı.

  15. o yılların hepsini izlemiş biri olarak barrichello hiçbir zaman schumiden daha iyi bir performans gösterip şampiyon olacak kadar süreklilik gösteremedi. Yalnız şöyle ilginç bir durum söz konusuydu schumi yarışta herhangi bir nedenle yarışta geride kaldığında birden bire rubenste turbo devreye girerdi ve kendisinden daha üstün bir performans gösterirdi ve bu performansı da bazen schumiye şampiyonluk yarışında önemli avantajlar sağlamıştır. örn. (2003 son yarışı gibi )

  16. O senelerde cogu yarista aralarindaki hiz farki hep hamilton-rosberg gibiydi ve genelde yarislari hep arka arkaya bitiriyorlardi, ayagini gazdan cektigi cok yaris vardir hem ondeyken hem arkadayken
    Baricchello hakli olabilir ancak bu aciklamayi yapma zamani cok anlamsiz su anda.

    1. Rosbergle barrichello aynı düşünce yapısında değil açıkçası o hep ikinci pilot olarak yarıştı ve çıkıp bunu kabul etmesi gerekirken bu açıklamalar hiç yakışmamış, rosberg ikinci pilot olmayı kabul etmez kanımca

  17. barichello yapma bunu schumin durumu malum şu anda bu tarz laflarla schumiye mi zarar veriyorsun yoksa kendine mi bırakda herkes seni tecrübeli bir çok takımda yarışmış iyi bir pilot oalrak bilsin haaa hadi schumi bir şekilde kayırıldı şampiyon oldu 2009 da brawn gp de neden buttonu geçemedin orda dabutton mı kayırıldı ? adam gibi konuşman gerekir yaş ilerleyince sapıtmamamlı insan daha oturaklı onuşmalı ama sen tam tersinde gidiyorsun ..

  18. Terbiyesiz ezik herif! Schumi’nin sağlığında ağladığın yetmedi…adam komadayken bari kapa çeneni!

  19. hadi 5 şampiyonluğundan birisi dese tamam diyeceğim de benetton şampiyonluklarında kendisine nasıl bir pay biçmiş acaba 😀

    1. kemakinen35 avatarı

      yani

  20. Resim muhteşem olmuş 🙂

  21. Barrichello’nun 2000-2005 arasında performans olarak Schumacher’den açıkca hızlı olup da şampiyon olamadığı bir sezon gösterin, bu adam haklı diyeyim.

    2002 USA’da da Avusturya’da elinden alınan galibiyeti elde etti zaten.

    1. Aslında orada da start çizgisinin ileri alınmasından dolayı Schumi yarışı bitti sanıp ayağını gazdan çekmişti. Sonuçta ikisi de diyeti ödediler.

      1. O Ferrari’nin işin cılkı çıkmasın diye yaptığı açıklama. İşin gerçeğinde Schumi yol veriyor.

  22. 2000 yılı:
    MSC: 108 puan
    RB: 62 puan

    2001:
    MSC: 123p
    RB: 56p

    2002:
    MSC: 144p
    RB: 77p

    2003:
    MSC: 93p
    RB: 65p

    2004:
    MSC: 148p
    RB: 114p

    2005:
    MSC: 62p
    RB: 38

    Aga sen ne diyosun ya diye sormazlar mı adama?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir