Kenan Sofuoğlu İlk Tayland GP Öncesi Cuma Günü 2. Sırada

yazar:

kategori:

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nın 2. ayağı Tayland yarışı öncesinde cuma gününü ikinci sırada tamamladı.

Sezonun ilk yarışı Avustralya’da 6. olan Sofuoğlu, ilk kez yarış düzenlenecek Tayland’ta cuma gününü 2. sırada tamamladı.

Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun mücadele ettiği Dünya Supersport Şampiyonası’nın ikinci ayağı Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’da 20-22 Mart tarihlerinde yapılacak. Buriram kentinde 2014 yılında açılan Chang uluslararası yarış pisti ilk kez dünya şampiyonasını ağırlayacak. İtalyan Kawasaki Pucetti yarış takımıyla sezona altıncı sırada başlayan Sofuoğlu, Chang pistine (4.554 mt) Kawasaki ZX-6R ile birincilik için çıkacak.

İlk seansta Jacobsen ve Smirth’in ardında 3. sırada yer alan Sofuoğlu, 2. seansta biraz daha hızlandı. 2. seansta Smith 1.38.490 ile en hızlı isim olurken Sofuoğlu onun 0.3 sn gerisinde 2. hızlı isim oldu.

21 Mart Cumartesi günü sıralama antrenmanlarıyla geçecek. 22 Mart Pazar günü sabah TSİ 09:30’da sezonun ikinci ayağı Tayland’da start alacak.

Kariyerinde 93 Supersport yarışı bulunan Sofuoğlu, 60 kez podyuma çıkarken, 27 yarışı da birincilikle tamamladı.

Yeni baba olan Kenan Sofuoğlu, Tayland yarışı için motivasyonun ekstra arttığını belirterek, “Yeni baba oldum. Oğlum Hamza’dan ayrılıp Tayland’a gitmek benim için çok zor ama yarış için ekstra motivasyonum oldu. Chang pisti bütün yarışçılar için yeni bir pist. Uzun düzlükleri ve keskin virajlara sahip. Sıcaklık ve nem oranı çok önemli. Takım olarak ilk yarışta iyi iş çıkarttık. Tayland’da da daha iyi olmalıyız” dedi.

ssp_tayland_kenan-sofuoglu-fp2

Results[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Yorumlar

“Kenan Sofuoğlu İlk Tayland GP Öncesi Cuma Günü 2. Sırada” için 2 yanıt

  1. Kenan Sofuoğlu pol pozisyonunu almış şu adamı moto gp de görmek istiyorum artık … hakediyor gerçekten

  2. Her gün alonzo hamilton konuşuyoruz. Kavga ediyoruz. Bu adama çok ayıp ediyoruz.
    Kenan sofuoğlu’na helal olsun. Birde bu adam şu anda Toprak razgatlıolğlunu yetiştiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir