Williams, Mercedes’le Aynı Motora Sahip Olduğundan Emin

yazar:

kategori:

Williams’ın Teknik Patronu Pat Symonds, motor partnerleri Mercedes ile aynı güçte motora sahip olduklarından şüphesinin olmadığını söyledi.

Williams pilotu Felipe Massa, Avustralya sıralamalarında Mercedesler’in hemen arkasındaki isim olsa da 1.4 sn yavaş kalmıştı. Bu farkın ardından Massa’nın yorumları Mercedes’le aynı motora sahip olmadıklarını işaret eden türdeydi.

Ancak Symonds pilotları gibi düşünmüyor. Symonds “Avustralya GP’de Mercedes’in verdiği motorların eşitliği konusunda şüphemiz yok.”

“Onlarla harika bir çalışma ilişkisine sahibiz ve onların Avustralya’ya en iyi performansı getirmek için sınırları ne kadar zorladığını biliyoruz.”

“HPP sürekli verileri kontrol ediyor ve tüm güç üniteleri performans olarak olağan üstü yakınlar.”

“Hedefimiz Ferrari’yi yakalamak için aracı geliştirmeye devam etmek.” dedi.

Motorların dondurulmasına göre motor tedarikçilerinin dondurdukları motorlarının aynısını müşterilerine vermesi gerekiyor. Bu sadece motor güncelleme getirildiğinde farklılıklara sebep olabilir.

Force India’dan Bob Fernley “Motorlar eşit ve anlaşma bunu belirtiyor. Mercedes’e karşı adil olalım. Onlar her zaman bize karşı açık oldular.” dedi.

Rob Smedley “Fark büyük ve bu konuda diyecek bir şey yok. Şu anda Mercedes kıyas noktası bu yüzden çalışmamız lazım. O mükemmelliğe ulaşmamız lazım.”

“Fark büyük ancak kapatılamayacak bir durum yok. Geçen sene aracı diğerlerinden daha iyi geliştirebileceğimizi kanıtladık. Aynı şekilde devam etmeliyiz.”

“Sürekli olarak ilerliyoruz ve o farkı kapatabileceğimizi, hatta geçebileceğimizi ummalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Williams, Mercedes’le Aynı Motora Sahip Olduğundan Emin” için 7 yanıt

  1. klasik massa saçmalaması işte..

    hep yarış öncesi akşamı ürünleri sözler bunlar..

    sonra 40 akıllı toparlayamıyor nedense.

  2. Bora Vardar avatarı

    şimdi Amg fısıldamış williams a bişeyler olabilir fakat amg nin şase de çok iyi arkadaşlar williams düzlükte en hızlısıydı geçen sene bu senede kafaya oynuyor düzlük hızı olarak.Basit fizik kuralı ne kadar fazla downforce varsa o kadar düzlük hızı düşük olur aynı orantı.Oldum olasi Williams a sempatim vardır ama aranızdan kimse diyebiliyor mu Williams aero olarak çok iyi hayır. 10 üzerinden puanlarsak Amg 9/10 sa Williams 6.5-7 bana göre.Ha sen aero olarak çok başarılı paket üretirsin motor farkını o zaman konuşursun.Claire ye selamlar..

  3. Mercedes Williams’a ayarı çekmiş. 🙂

  4. 360 derece dönüş 🙂

  5. belli ki Mercedes aba altından sopayı göstermiş williamsa ki bu açıklamayı yapma gereği duymuşlar. ilginç olan massaya kimse bu tür açıklamaların ortaklığa zarar verebileceğini hatırlatmıyor mu ?

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      🙂

  6. Biraz sonra Pat Symonds’dan daha iyi bilen motor mühendislerimiz “HADİ ORDAN” diyecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir