"Rosberg 2010'da Gümüş Renkli Brawn ile Yarışacak"

yazar:

kategori:
Gazeteci Roger Benoit gazetedeki yazısında Mercedes’in McLaren ile olan anlaşmasını 2011 yılının ardından sona erdireceğini ve Alman üreticinin o tarihten sonra Brawn GP’nin %75’ine sahip olacağını belirtti.

Habere göre Brawn’ın hisseleri Arap ortaklarla bağlantılı. 2010’da Brackley merkezli takımın araçları gümüş renkte ve Mercedes logolu olacak.

Ayrıca Benoit yazısında Rosberg’in Mercedes’in %40 hissesine sahip olduğu McLaren’e değil Brawn GP’ye geçeceğini tahmin ediyor.

Mercedes Motor Sporları Patronu Norbert Haug ise, “Nico seçenekler arasında. O da bir aday.” diye konuşmuştu.


Yorumlar

  1. İstatistiklere bakarsanız anlarsınız.
    Mclaren'a Mercedes'den önce birde sonra ki durumunu bir inceleyin. Mercedes'in kendi istatistiklerinin Mclaren ile mukayese bile edilemeyeceğini, başarılarını göreceksiniz. Mercedes üretici olarak Formula 1 bakımından Renault F1 ile bile kıyaslanabilecek istatistiklere sahip değil. Formula 1 için en beyenilen veya çok satan yol araçlarını tasarlamak yetmiyor öyle olsaydı. Toyota, BMW farklı başarılara sahip olurdu. Mercedes'i Mclaren harici bir düşünün bakalım. Şayet Mclaren gibi bir büyük ile birlikte olmasa ve tek başına olsa Toyota'dan pek de farklı durumda olmayacağını anlayabilirsiniz. Şayet bir gün Benz'i tek başına F1 pistlerinde görürseniz Mclaren'ın ne demek olduğunu anlar ve Benz'in arka sıralardan kurtulamadığını görürsünüz. O beyendiğimiz mükemmel otomobilleri tasarlayan firmanın daha Mercedes-Benz kendi iç personeliyle Ferrari F40, F50, Enzo, Mclaren F1, Pagani derecesinde bir tane aracını söyleyin. Demekki binek otomobil üretmek ile supersport üretmek arasında fark var. Bir Mclaren F1, yeni tamamlanan Mclaren, SLR Mclaren gerçeği var.
    F1 istatistiklerini inceleyin…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_in_motorsport

    http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_(racing)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_Grand_Prix_results

    http://en.wikipedia.org/wiki/Team_McLaren

    http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_F1

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_High_Performance_Engines
    (Hani Mclaren öncesi Mercedes nerede?)

    Biz düşmanı değiliz, markayı severiz ama F1'de Mclaren nere Mercedes nereeee….

  2. Mclaren Mercedes fanı olmakla birlikte olası bir Mclaren-Mercedes ayrılığında Mercedes'ten çok Mclaren takımının zarar göreceğini düşünmekteyim.Çünkü daha piyasada Mclaren yokken 30'lu ve 50'li yıllarda Mercedes motorsporlarında tozu dumana katmaktaydı.Bu nedenledirki Mercedes kendi iç disiplini ve teknolojide yaptığı atılımlarla F1 de son derece başarılı olmuş bir üreticidir.Zaten dünyada yol arabalarında da baktığımız zaman herkesin birleştiği tek nokta Mercedes'tir.

  3. Her zaman derim Mercedes bile ayrılabilir. Bunlar ticari kuruluşlar, marka ve otomobil sevdalıları bunları tutarlar. Motorsporları ve Formula 1 Mercedes, BMW değil Mclaren, Petronas, Williams, Ferrari'dir. Bizlere lazım olan bunlardır.
    Mclaren'ı bu haline getiren Mercedes değil, aksine Mercedes'in tüm racing departmanları Mclaren sayesindedir. Mercedes'i başarılı yapan Mclaren'dir aksi değil. Mercedes daha supersport veya v12 yapamıyorken Mclaren başka üreticiler ile buradaydı. Mercedes'in daha kendi başına yapabildiği bir supersport yok, Mclaren'in yaptıklarına yakın bir şey yapsın ondan sonra konuşulsun. Mercedes yıllardır Mclaren'ı ele geçirmek istedi biz bunu istemedik, gerçekleşmemesini diledik. Yukarda yazılanlar gerçeklik taşıyorlar. Sene sonunda göreceğiz. İlişkiler eskisi gibi değil. İki tarafta ilişkisini gözden geçiriyor. Mercedes'den daha çok Mclaren bu gözden geçirmeyi yapıyor çok fazla yara aldı ve geçmişteki istatistiklerini istiyor. Mercedes'in bu tavırlarından artık hoşlanmadığını ARGE departmanı dışındaki fabrika çalışanlarından duyuyurouz.

  4. velev ki öyle bir ayrılık olursa takımın bmw motoruyla yarışmasını isterim ama o da pek mümkün gözükmüyor.

  5. Bu haber doğrulanırsa super olur.Brawn ve Mercedes için çok güzel bir ortaklık olur.Mercedes ola ki böyle bir karara varırsa bundan hiç de pişman olmaz.Mercedes destekli Brawn GP fırtınalar estirebilir.Rosberg'in de takıma dahil olacağını varsayarsak bir Alman pilotun bu iş için doğru bir seçenek olacağıda kesin.Bakalım bunlar söylentiden ibarette olabilir ama umarım gerçek olur.Fakat Mc.Laren göze batacak bir hata da daha bulunursa Mercedes tak hamlede Mc.Laren'i silip atacaktır.Bardağın taşması için son damla kaldı.

  6. mert merter avatarı

    Problem yok McLaren Honda ile bile sampiyon oldu zamaninda Mercedes 40 yilda bir saglam motor yapti havaya girdi :))
    Giden gider biz McLaren ciyiz
    ama haberin dogruluguna inanmiyom ALAYI DEDIKODU

  7. Umarım doğru bir haberdir.McLaren ortaklığı Mercedes' e yeterince zarar verdi zaten.I Love You Mercedes-Benz (Since 1886)

  8. bahçelerde maydonoz, gel bize bazı bazı.

    bu bile daha mantıklı:)

  9. Haberle ilgisi olmayan yorumlar kaldırılmıştır.
    İlerleyen zamanlarda o tarz mesajlarınızı iletebileceğiniz yeni bir bölüm açılacaktır.

  10. sedat ahmet avatarı

    mclaren yol aracı mp4 12C nın mclaren motoruyla tanıtım haberlerıyle aynı gün verılen bu haber neden doğru olmasın.ron dennis belkide mclaren markasını tek yarıştırmak,mclaren motorlarını üretmek için geri plana çekilmş olamazmı..çokmu utopik oldu 🙂

  11. böyle birşey kesinlikle olmayacak diyenler yanılabilirler olma ihtimali yüksek neden olmasın… bmw ile williams nası ayrıldı ise maclarenlede mercedes ayrılabilir.fakat bunu maclaren kanadının isteyecegini pek sanmıyorum mercedes tam komplike motorlar yapmaya başladı böyle ayrılıklardan söz edilmeye başlandı. böyle ayrılık olmaz 😀

  12. Siz istediğiniz kadar verin artı arkadaşlar yinede bir kişi veya kişiler burada kasıtlı olarak eksiler dağıtıyorlar bu şekilde eğleniyorlar sanırım. Takmamak lazım takınca eğlencelerine eğlence katmış olursunuz 🙂

  13. basın iyice uçtu artık yarın senna renaultta derlerse hıc sasırmam

  14. Mclaren e bir şey olmaz.Ama Mercedes in kendi takımını kurma gibi bir düşüncesi varsa.Brawn gp onlar için çok daha uygun.

  15. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Ben McLaren i Mercedes le olduğu için 2kat severim. Ama bu birliktelik öyle kolay bitmez. Brawn için söylenenler doğru olabilir.Honda McLaren ortaklığına pozitif bakar.

  16. "McLAREN TEAM" bir McLaren taraftarı olarak McLaren'in en iğrenç motorunun Peugeot motoru olduğunu düşünmekteyim. McLaren'in en kötü yılları Mercedes ile geçti sözüne karşıyım.

    1995 yılında ve ondan sonra hangi alternatifler vardı ki Mercedes'ten başka? "McLaren Renault", "McLaren Cosworth", "McLaren Ferrari" demek gerçekten garip olurdu. Ben "McLaren Mercedes" demekten ve Mercedes motorundan her zaman memnunum. Umarım bu büyük ortaklık her zaman sonsuza kadar mutluca devam eder.

  17. mclaren mercedes'ten önce ford,porsche,honda motorları ile şampiyonluklar kazandı mercedesle mercedes motoru ile yıllarca başarısız sezonlar geçirdi hatta bunlar tarihinin en kötü sezonları idi! mercedes'in ayrılmasını benim içi hiçbir önemi yok!

    gridde belki en iyi motor olmasında şüphe yok ama ne olduysa buyıl hergün mercedes haberleri sıkmaya başladı yok onu alacak yok ortak olacak, BMW'de aynı mantıkla başlamıştı ne oldu? yalan oldu:)
    hatta dennis sırf mercedes'in bu yaklaşımını bildiği için hisselerini araplara sattı 2005 yılında mercedesle bu yüzden sorun bile yaşadılar

    f1'de motorlar değil şasiler yarışır ve yarışa bilmek için f1'in o ruhuna sahip olmak gerekir! fabrika mantığı ile yarışanların sonlarını gördük FİYASKO! f1'de takımı çalıştırmak başarımak tutku ile olur malesef fabrika takımları bu tutkuya sahip değiller!!

    mercedes'in bu kriz ortamında bu tip bir işe kalkışacağını hiç sanmam!!!

  18. elif çivici avatarı

    mercedes f1 de gücünü daha da arttırmak istiyor.bu yüzden brawn a da el attı ve şimdi düşünülen isim rosberg belki de brawn ı ileride tamamen mercedesleştirecekler bu da mclaren varken nasıl olur ya da böyle bir şeye nasıl ihtiyaç duyulur anlamış değilim.

  19. ateş olmayan yerden duman tütmez ama et tırnak gibiler sanmam

  20. sevgin mutlu avatarı

    Mclaren'a neden motor vermeyi kessinki bence Brawn'ı alsa bile Mclaren Mercedes ismi devam eder.

  21. bencede yalan fazla abartmış basın bu kadarınada ihtimal vermiyorum açıkcası.

  22. mc laren biter be o zaman tadı tuzu kalmaz f1 in ferrarici olarak kesinlikle ayrılmasınlar

  23. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    şimdi Mercedes'in McLaren'a motor desteği devam etmeyecek mi?

  24. ilginç bir haber ve gelişme eğer olursa

  25. Ahmet  Keleş avatarı

    koca bir yalan Mercedes Mclaren'ı kolay kolay bırakmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir