Piquet, Symonds ve Briatore Toplantı Yapmışlar…

yazar:

kategori:

FIA Dünya Motor Sporları Konseyi 21 Eylül’de Renault’un 2008 Singapur GP’de kasıtlı kaza yaptırdığı iddialarını görüşecek ve olay hakkında ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Autosport’a göre Renault’nun bu 3 ismi, yarıştan önce bir Renault ofisinde yarış stratejisi üzerine görüşme yaptılar.

Kaynaklara göre Nelson Piquet, FIA’ya sunduğu delillerde Flavio Briatore ve Pat Symonds’un Alonso’nun kazanması için kendisine kasıtlı olarak çarpmasını söylediklerini belirtiyor.

Piquet, bu isteği kabul ettiğini çünkü takımdaki durumu hakkında mutsuz olduğunu ve 2009 için anlaşmasını garanti altına almak istediğini söyledi.

Piquet, ilk toplantının ardından Pat Symonds’un kendisine Alonso’nun pitinden hemen sonra 11 ya da 14. turda 17. virajda çarpmasının söylendiğini iddia etti. Kazanın 17. virajda olmasının ise pistin bu bölümünde aracı kaldırmak için çekici olmaması ve güvenlik aracının girmesinin garanti olması nedeniyle tercih edildiğini iddia etti.

Ancak Renault tarafı FIA’ya yolladıkları belgelerde bu iddiaları kabul etmedi ve toplantının gerçekleştiğini ancak kaza yapma fikrinin Piquet’e ait olduğunu söyledi.

Kaynaklara göre 2008 Singapur GP’de yaşananlar ilk olarak 26 Temmuz günü, Nelson Piquet’in Renault adına son kez yarıştığı zaman ortaya çıktı ve baba Nelson Piquet FIA başkanı Max Mosley’e yaşananları anlattı.

30 Temmuz’da ise Paris’te FIA’ya deliller sunuldu.

Tüm bu iddiaların ardından Singapur’daki 3 hakem ve Quesr’ren 2 ayrı hakem Renault’yu sorgulamak için Belçika’ya geldiler.

Autosprint dergisi ise Piquet’in aracının temeletre bilgilerinin olayın Dünya Motor Sporları Konseyi’ne taşınmasına neden olduğunu belirtti.

Dergiye göre 17. virajda normalde Renault aracının arka bölümü yol tutuşunu kaybediyordu ve pilotun gazı hafif çekmesi gerekiyordu ancak Piquet kaza yaptığı turda aracının arkasında yol tutuşunu kaybetmesine rağmen gaza basmaya devam etti.

Briatore ve Symonds, Piquet ailesinin kurbanları olduklarını iddia ettiler.

Renault ise Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısından önce resmi olarak açıklama yapmayacağını belirtti.


Yorumlar

  1. yaw niye toplantı yapıyonuz arkadaş

  2. Hakan Kozuva avatarı

    Piquet yarısmaktan ziyade kaza yapayı cok iyi beceriyor.. Eger Alonso eski Alonso ise Renault'da daha kalmaz..

  3. Kenan Bilgili avatarı
    Kenan Bilgili

    bunların hepsi dedikodu baska hiç bişi değiL

  4. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Piqe'nin yaptığı kazayı tekrar tekrar izledim. Önce viraj çıkışında aracının sağ arkasını duravara vuracakmış gibi kaydırıyor ama çarpmayınca bir spinle işi halledip diğer duravara vurup görevi tamamlıyor…

  5. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yasık ya yasık :((((( renault f1 team nerden nereye :(((((

  6. Shagrathian avatarı

    Bu haberden anlaşıldığına göre Renault olayı kabullenmiş ancak suçu Piquet'nin üzerine yıkmaya çalışmakta. Bu kadar saçma bir şey olabilir mi? Böylesi kararlar pilotun insiyatifine mi bırakılır? Piquet yarıştan önce çıkıp da "öyle bir şey yapacağım ki size bir yarış galibiyeti hediye edeceğim ama karşılığında da şu kadar yarışlık garanti isterim." mi demiş yani? Her pilot kendisi için mücadele eder. Kendi amaçlarından bazı çıkarlar doğrultusunda vazgeçmek zaten centilmenliğe aykırıdır. Renault kendini kurtarmaya çalışıyorken daha çok batırmış bu söylemle. Buradan "biz biliyorduk ve müdahele etmedik" anlamı çıkıyor. Peki Renault'nun dürüstlüğü şimdi mi tuttu? Madem bu olaydan rahatsızlardı ve gelişmeler Piquet'nin insiyatifindeydi neden bu kirli anlaşma gün yüzüne çıkana kadar sustular?

    Herkes kendi yaptığından sorumludur ancak böyle bir olay gerçekse bu komploya karışanların gönlü rahat mı acaba? Normal şartlarda Ferrari mekanikerleri iki Ferrari'yi arka arkaya pite almadığında da aynı hatayı yaparlar mıydı? Sonucunda Massa böylesine büyük bir yara alır mıydı? Yoksa şampiyonanın son dönemindeki Massa yanlısı söylemler duyulan vicdan azabının bir emaresi miydi? Bunlar tabii hep insanın aklına gelen sorular.

    Renault suçlu bulunursa ortada cana ve mala kastetmek de dahil olmak üzere birçok ciddi suç var. Bu mantelitedeki insanların F1'de yeri olmamalı.

    Mosley devrinin son icraatını bekleyelim ve görelim bakalım.

  7. renault u eleştirenler ilk başta kendilerine baksınlarr sonra yorum yapsınlar en fazla kendi isteğimizle f1 den çekiliriz hepsi bu olurr balkada bişey olmaz ama bernia amca bunu istermi? görecezz

  8. burada diğer pilotların hayatını tehlikeye atacak bir durum sözkonusu değil.piquet e gelince oda herzamanki gibi biraz fazla abartmış olayı aracın sağ tarafını parçalamış.şöyle gitse sürtse zaten sc içeride.haaaaaaaa dersenizki sen bunu tasvip ediyormusun kesnlikle hayır.ama bunu yapabilecek kadar gözünü kazanma hırsı bürümüş bir takım veya pilotunda (alonsodan bahsediyorum tabi haberi varsa) bu pstlerde daha çok yarışması lazım diye düşünüyorum.

  9. ben farklı bir açıdan bakacağım olaya.yarış içinde takım emri diye takım stratejisi diye bir şey varmı var.bunu kimse inkar edemez.buda bir nevi takım emridir veya stratejisidri bana göre.her takım emri veya strateji şampiyonluğa oynayan pilot için geçerli diye bir kaide de yok.kazanmak içinde böyle bir şey yapılabilir. bence böyle bir olay varsa renaulta helal olsun kafayı çalıştırmışlar.

  10. mert merter avatarı

    Ancak Renault tarafı FIA'ya yolladıkları belgelerde bu iddiaları kabul etmedi ve toplantının gerçekleştiğini ancak kaza yapma fikrinin Piquet'e ait olduğunu söyledi.

    yukardaki yaziya bakarmisiniz " KAZA YAPMA FiKRiNiN DEMiSLER " vaay beee Hani böyle bisey yoktu simdi fikri cikti ortaya bakalim daha neler cikacak

  11. mert merter avatarı

    SENE 2007 Pilot Alonso Takim McLaren ve McLaren 100,Mil dolar ceza yiyor.

    SENE 2009 Pilot Alonso Takim Renault ve o Renault belkide ihrac edilecek belkide cok büyük ceza yiyecek
    Alonso Galip gelsin diye yapilabn oyuna bakarmisiniz simdi kurtarsin Alonso da takimi göreyim
    Ferraiciler duva edinde ALonso Ferrariye gelmesin nenedi malum yukardaki gibi

  12. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    lash'ın dediklerini ben de düşündüm. Pike'nin elinde böyle korkunç sonuçlar doğurabilecek bir bilgi varken onu takımdan gönderebilecek cesareti kendilerinde bulmaları çok garip.

    Belki de şöyle düşündüler. Pike bunu açıklarsa kendisi de suçlu duruma düşecek o yüzden hem kendini hem bizi yakmaya kalkışmaz.
    Ama gel görki öyle olmadı. Pike kendini yakma pahasına Reno'dan acısını çıkartıyor şimdi. Tabi bu söylediklerim olayın gerçekliği ortaya çıktığında doğrulanmış olacak.

    Mclaren'in casusluk skandalında olduğu gibi sadece puan silme gibi bir ceza çıkarsa çok hafif kalır. Mclarenin eline Ferrari verileri geçti ama kullandıklarını kanıtlayan bir delil çıkmadı. Bu bakımdan Reno'nun bu işi yaptığı ortaya çıkarsa daha ağır cezalar gelebilir. Hatta gelmesine bile gerek yok. Reno zaten kendisi bırakır F1'i…

  13. pis kokular yükselmeye başladı.
    allah cezanı vermesin flavio toplantı yaptığını yeni kabul ediyor

  14. bu senaryoyu piquet de planlasa briatorede planlasa her şekilde renault çatısı altında gerçekleşiyor ve sportmenliğe aykırı bir durum( geçen sene mclaren'in yaptığı gibi ).Bu atletizmde doping kullanmak gibi düşünülürse cezazı men edilme olmalıdır bence… fakat geçen sene mclaren in aldığı ceza düşünülürse renault ada puan silme cezası gelir diye düşünüyorum saygılar.

  15. Yavuz Balcı avatarı

    resmi açıklamayı beklemekte fayda var.umarım konuşulanlar bu şekilde değildir.bence çıkarılan en büyük sonuç

    hiç bir şeyin asla gizli kalmayacağıdır.

    doğru veya yalan haber olsa da artık herkes daha temkinli olacaktır.

  16. yuhh bana tam tersini anlamışım, pardon 🙂

  17. ben de onu diyorum oversteer, cadde pistlerinde tek pit-stop makul ve akla yatkın olanı.. aynı şeyi diyorum????

  18. massathebest

    her takım cadde pistlerinde sc girme ihtimaline karşı tek pit stop yapabilir, yapan çok örnekleri bol, zamanının tam Alonso'ya yaraması ise bir tesadüfte olabilir, planlı birşey de, neden olamayacak bir şeymiş gibi bahsetmişsin anlamıyorum, olmaz diye bir kaide mi var? Almanya'da glock'un kazası sayesinde Piquet kendini birden birincilikte bulmadı mı, hoş sonra Hamilton'a geçildi ama 2. bitirdi değil mi? öte yandan bu iş kabak tadı vermeye başladı, açıklanmalı en kısa sürede, yukarıdaki yazanlara göre Renault %100 suçlu, bunun kaçarı göçeri yok, piquet bahsetti biz kabul etmedik olayını önce bir geçecekler, piquet sırf şirin gözükmek için takım emir vermese bile kaza yapacak kadar salak olamaz(kuşkuluyum ya neyse)… bir de şu yukarıda yazanlar resmi bir açıklama değil, bir dergi de çıkan haberlere göre yorum yapıyoruz, autosport'a göre bunlar böyleymiş, medyanın ne kadar sapkın olduğunu görebilecek kadar aklınız başındaysa, resmi açıklamaları bekleyin, sonra kim hatalıysa onun ipini çekin derim

  19. yalnız benim anlamadığım, tüm bunlar gerçekten olduysa, Flav ne cesaret kovdu Piquet'yi? Piquet çıkıp "hepinizi yakarım" demedi mi? dediyse Flav neden kovdu Piquet'yi?

    takımın tüm güvenilirliğini yıkacak böyle bir sırrı taşıyan adamı kovmak ne kadar mantıklı, onu anlamıyorum ben.

    buna cesaret etmeleri takımın kendini güvende hissettiği anlamına da gelebilir. Piquet'nin elinde kesin bir kanıt olmamasına mı güveniyorlardı acaba? yoksa gerçekten masumlar mı-diyeceğim ama suçu Piquet'nin üstüne atmaları olmadıklarını gösteriyor bence. böylece başa dönüyorum: Flav ne cesaret kovdu Piquet'yi?

    çok karışık çok. sonunda Renault'nun başı iyi yanacak, orası kesin.

  20. sedat ahmet avatarı

    öncelikle bu olayın var olup olmadığını bizler bilemiyoruz.bir an için gerçek olmadığını düşünebiliriz,böyle birşey nasıl olabilir gibilerinden.fakat nelson piqenin olmayan bir olay için bu sekılde ortaya çıkıp fiaya başvurması için aptal olması lazım.hem renoyu hemde kendini karalamış oldu bununla.
    yani eğer böyle birşey olmamış olsa nelson ortaya çıkıp karalamak için neden fiaya başvursun.renonun ve nelsonun fikri olması hiç önemli değil benım için.mantıklı düşününce eğer bu sekilde 1 startejiyi reno belirlediyse kararın kesinlikle ihraç olması lazım.nelsonun fikri ve takımda kabul etmedıyse neden nelson takımın kabul etmediği startejisini uygulasın ve neden reno 2009 da bu pilotla devam etsin?

  21. Vesi hatun, ne alınıcam be :))

    sen iyimser yaklaşmışsın, ben artık iyimser bakacak yanını görmüyorum o kadar. öyle yani.

  22. İspanyol pilot ayrıca, “Güvenlik aracı olmasaydı başladığım pozisyonda bitirebilirdim. Tek pit stopun bizim için daha iyi olduğunu biliyorduk” diye konuştu. (28/09/2008 pazar singapur yarışı sonrası).

    15. sıradan başlayan bir pilotun böyle geçişin imkansız olduğu bir cadde pistinde tek pit-stop yapması ve böylece stratejiyle sıra kazanmasıdır normal olan. ki bunu alonso da söylemiş. ama aynı zamanda SC girmeseydi başladığı yerde bitireceğini (12-13-14 gibi) de söylemiş.
    girip girmeyeceği ve girse bile doğru zamanda gireceği belli olmayan bir güvenlik aracına bel bağlayacaksın ve daha garanti gözüken tek pit stratejisini es geçeceksin. ve tam da düşündüğün gibi gelişecek her şey. 12. turda pite gir, 14. turda SC girsin…
    bu kadar şansa şans denmeyeceğini bilecek kadar gerçek bir dünyada yaşıyoruz değil mi??

  23. Vesi_ Çağla Su avatarı
    Vesi_ Çağla Su

    lash bana verdiğin cevabı anlamadım benim yazdığım cevabı üstüne falan alınmadın dimi? Benim yazdıklarımla senin yazdıklarının bir alakası yokki. Piqe'nin ne kazancı olur bilemem, haberde ne kadar doğru onuda bilemem, ama haber bana ne söylüyorsa onu yorumladım ben. Ayrıca Alonsonun birinciliğe sevinmesinin ne sakıncası var onuda göremedim, her zamanki tavırlarını sergilemeyip daha çok dikkat çekecek olan sakin bir tavır mı sergilemeliydi?? Bu olayı o anda şaibeye sokmazmıydı? Ne derece haberi vardı bu dialogdan onu bilemem yinede. Biran önce açıklığa kavuştursalar da şunu rahat etsek ya.

  24. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Alonso o takımda bir ortak gibi. Bunu hepimiz biliyoruz. Bence kesinlikle haberi vardır.

  25. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ''bu olayda Alonso'nun yeri nedir, onu da merak ediyorum açıkçası. Nelson kazasının şaibeli olduğunu bile bile öyle atlayıp zıpladıysa ortalıkta, kendisine olan saygım da inancım da hop çöpe. hoş Pat'la Flav biliyorsa Alonso da biliyordur kesin.''

    bravo lash,delicesine,körü körüne pilot fanlıgı ya da takım fanlığı yapan kişiler için örnek olacak bir yazı..alonso,kendisinde bulunan o acaip kazanma hırsıyla herşeyi yapabilir,belki de haberi yoktur bilemiyorum ama büyük ihtimalle vardır..
    renault için bişi solemeye gerek bile yok,gecen yıl da mclarenle olan olaylarında nasıl kurtulmuslardı pek anlam verememiştim,bakalım bu sefer nasıl kurtaracaklar..

  26. aynen lash arkadaş gibi düşünüyorum. bunun pike'ye nasıl bir kazancı olacak ki?
    renault'un açıklaması tam -özrü kabahatinden büyük- olayı..

  27. Vesi, Alonso'nun 1. olması Piquet'nin ne işine yarar ki? durduk yerde takımdan da bir emir gelmeden niye Alonso'ya öyle bir iyilik yapsın? eğer ki karşılığında "1 yıllık kontrat daha" gibi bir hediye yoksa Fernando kazansın diye sanmıyorum ki duvara çarpsın.

    yakım çıkıp da "bu bir yalandır, yarışta hiç bir şike yok" diyemiyor, "ay pike böyle bişeyler demişti sanki ya" diyorsa hepsi herşeyden haberdardır bence.

  28. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Arkadaşlar bu şekilde bir açıklama bence Renault'un olayı kabullendiğini; çok daha ağır bir ceza almamak için işbirliğine hazırım mesajı verdiğine inanıyorum..

    Olayı inkar etse belkide Piquet'in elinde çok daha güçlü kanıtlar olması halinde daha kötü durumlara düşebilir.

    Bence güçlü gerekçelerle en az cezayla kurtulmaya çalışacaktır.

    Ama mutlaka ceza alacağına inanıyorum

  29. Vesi_ Çağla Su avatarı
    Vesi_ Çağla Su

    ya evet böyle bir konuşma yapılmış fikir piqeden çıkmış yada her neyse işte piqe bunu kabul etmiş, ama bu yalnızca konuşmada kalmış, yani hani aranızda bir espri yaparsınız ve o gerçek olur yok artık dersiniz ya onun gibi birşey olmuş olamaz mı? Bunun yalnızca bir dialog olduğu kısmı eksik gerçekten :S ben bunu demin orjinalinde okudum yorumlar üzerine :S:S yani kimsede hata aradığım falan da yok benim sakın yanlış anlaşılmasın..

  30. şu ana kadar böyle birşeyin olduğunu düşünmüyordum ama artık kabul ediyorum. renault'nun çıkıp "işte piquet'nin fikriydi de, biz yok çarpma dedik" demiş olması olayı kabullenmek zorunda kaldıkları anlamına geliyor. yalnız şu noktada Nelson'ın elinde yazılı belge, ses kaydı falan yoksa onların sözüne karşı Nelson'un sözüdür, ki bu durumda sonuç ne olur bilemiyorum.

    hiç yakıştıramadım takımıma.

    bu olayda Alonso'nun yeri nedir, onu da merak ediyorum açıkçası. Nelson kazasının şaibeli olduğunu bile bile öyle atlayıp zıpladıysa ortalıkta, kendisine olan saygım da inancım da hop çöpe. hoş Pat'la Flav biliyorsa Alonso da biliyordur kesin.

  31. abdullah ben kimsede hata aramıyorum sadece çeviride ucu açık bir cümle kullanılmış ve burdaki yorumlarda da herkes renaultun bunu kabul ettiğinden bahsetmiş.bende bunu düzeltme ihtiyacı hissettim. yoksa sizin işinize laf etmiyorum hatta bu haberleri bize bu kadar kısa sürede ulaştırdığınız için teşekkür ederiz.

  32. Açıklamalara bak şaka gibi, Renault'un açıklamaları saçma ötesi hatta… Ama şunu da belirtmek isterim, bu haberin kaynağı kimdir, nedir? Resmi bir açıklamaya benzemiyor, uydurulmuş bir haberde olabilir yabancı basın tarafından, uydurulmamışsa, Renault kendini atsın bir yerlerden, hani böyle bir şey yapmış olsan bile böyle açıklama mı yapılır, Piquet'in fikriymiş 😀 saçmalığa bak

  33. ikisinde de symonds kabul etmiyor; bunda anlaşılmadığımız bir şey yok !
    ben bu konuyu kesinlikle konuşmasının bile geçmediğini söylemelerini bekliyordum spora ters olduğunu renault'un tarzı olmadığı gibi açıklama bekliyordum bunu duyunca şok oldum!
    mahkeme için gerekli bilgiler,'telemetri'bilgisi ve'kaza' cümlesi mahkeme için fazla bile! bu iki başlık olayı patlatıyor. kesinlikle böyle bişey olmasını istemezdim ama gerçekten renault için durum çok kötü.

  34. yani arkadaşlar kusura bakmayın ama insanlar sevmedikleri yorum gördüler mi işte bizi tahrik ediyor, sevmedikleri bir haber gördülermi de çeviride hata arıyorlar. yukarıdaki çeviride de renonun kabul etmediği ve pikenin böyle bir teklifte bulunduğu yazıyor.

  35. özge iki cümle arasındaki fark birinde renault bu suçu kabul etmiş oluyor ama diğerinde böyle birşeyin olmadığını söylüyor.

  36. Haber: "Piquet, ilk toplantının ardından Pat Symonds'un kendisine Alonso'nun pitinden hemen sonra 11 ya da 14. turda 17. virajda çarpmasının söylendiğini iddia etti. Kazanın 17. virajda olmasının ise pistin bu bölümünde aracı kaldırmak için çekici olmaması ve güvenlik aracının girmesinin garanti olması nedeniyle tercih edildiğini iddia etti.
    Ancak Renault tarafı FIA'ya yolladıkları belgelerde bu iddiaları kabul etmedi ve toplantının gerçekleştiğini ancak kaza yapma fikrinin Piquet'e ait olduğunu söyledi."

    nuurr: "symonds biz yarış stratejisi belirlerken nelsondan böyle bir fikir çıktı bizde olamayacağını söyledik diyor.ama burdaki metinde nelsondan çıkan bu fikrin renault tarafından kabul edildiği sonucu çıkıyor."

    İki cümle arasında ne fark var?
    Kabul edildiği sonucu çıkmıyor, yazıyor zaten Renault iddiaları kabu etmedi diye. Takım bunu isteyen biz değildik Nelson'dı diyor.

    Garip olan da bu zaten. Renault'nun bunun Nelson'ın fikri olduğunu söylemesi. Ne alakası varsa…

    Giderek ilginç bir hal alıyor bu durum hadi hayırlısı.

  37. elif çivici avatarı

    piquet o kadar beni eziyolar ayaklarına yattın meğer ne yere bakan yürek yakanmışsın 😀 eğer öyleyse piquet bunu teklif ettiği için suçlu ama renault da kabul ettiyse ekstra suçlu.

  38. McLAREN TEAM hayır aynı şey diil.aynı kişiler olması çok normal çünkü yarış stratejisi belirleniyor.symonds biz yarış stratejisi belirlerken nelsondan böyle bir fikir çıktı bizde olamayacağını söyledik diyor.ama burdaki metinde nelsondan çıkan bu fikrin renault tarafından kabul edildiği sonucu çıkıyor.

  39. 'nuurr' aynı sonuç ortaya çıkmıyormu? sorun kaza fikrinin kim tarafından konuşulduğu değil konuşulurken kimlerin olduğu önemli

  40. Bora Subaşı
    McLAREN TEAM.. seninde yakaladığın gibi
    ''toplantının gerçekleştiğini ancak kaza yapma fikrinin Piquet'e ait olduğunu söyledi.'' cümlesi herşeyi bitiriyor."

    Daha söylenecek ne kaldı öyle yada böyle neresinden tutarsan tut bu bir şikedir.

    bu cümle orjinal metinde bu şekilde diil burda haber cevirilirken gözden kaçmış sanırım eksik ceviri yapılmış. orjinal metinde yazan Pat Symonds bir toplantının yapıldığını ve bu fikrin Piquet'den geldiğini ancak bunun sadece bir konuşma olarak kaldığı.

  41. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    McLAREN TEAM.. seninde yakaladığın gibi
    ''toplantının gerçekleştiğini ancak kaza yapma fikrinin Piquet'e ait olduğunu söyledi.'' cümlesi herşeyi bitiriyor."

    Daha söylenecek ne kaldı öyle yada böyle neresinden tutarsan tut bu bir şikedir.

    Yinede ben kötü geçen sezonda Patronlara en azından bir galibiyet vermek isteyen zavallı birinin işi olduğunu düşünüyorum.. Piquet kimki böyle bir şeyi tek başına düşünecek ve uygulayacak…

  42. pike kaza fikrini ortaya atacak, renault kabul etmeyecek, pike gerçekten tam da gereken zamanda adı geçen virajda kaza yapacak, alonso galip gelecek ve renault sevinçle kupayı kaldırıp pike'ye hiç bir şey yapmayacak… madem pike bunu ortaya attığında kabul etmediniz, pike icraata giriştikten sonra neden bir yaptırım olmadı?
    bana kalırsa renault açık açık kıvırıyor. pike neden takım istemediği halde kaza yapma fikrini ortaya atsın? hadi attı diyelim, takım kabul etmemişken neden takıma karşı gelipe kaza yapsın? takım karşı çıktığına göre, pike'nin bundan nasıl bir menfaati olabilir? kaza yapmayı isteyip takım istemediği halde kaza yapan bir pike mi daha inandırıcı, pike'nin kaza yapmasını isteyerek 15. sıradan yarışa başlamış olan alonso'nun galibiyetini planlamak mı daha inandırıcı?? inşallah gerçek olmasın, gerçek olmasını istemem içime oturacak, ama gerçek olduğu anlaşılırsa, dilerim bir daha geri dönmemek üzere defolur giderler.

  43. umarım dediğiniz gibidir; ançak eğer telemetri bilgileri doğruysa bu toplantıda piquet'in dediklerini renault kabul ediyorsa sorun sanırım bişey olmaz diyecek kadar küçük değil piquet kendi isteğiyle alonsoya bir kıyak yapacak da değil,bir kazancı yok taraftar ve basın üstüne geliyor bunu yapması için bir neden yok!
    yalnızca bir tesadüf olabilir ama telemetri bilgileri işin gerçeğini ortaya çıkaracaktır.

  44. Bence Zaten reno başarısızlıkların ardından sonra gelmeyen galibiyet ve kupalar yüzünden çekilmeyi çoktan düşünüyordur.hele Birde dünyanın en iyi pilotuna sahipken bu kadar iyi bir araç çıkaramazken.Birde bu olay gerçek çıkarsa reno kesin ihraç edilir ve çekilir alonsoda boşa düşer .

  45. "It's true, during the Sunday meeting with Piquet the issue of deliberately causing a SC deployment came up, but it was proposed by Piquet himself. It was just a conversation."

    Pat Symonds bir toplantının yapıldığını ve bu fikrin Piquet'den geldiğini ancak bunun sadece bir konuşma olarak kaldığını söylemiş.. fakat çeviride bu sözün son kısmı bulunmuyor bu nedenle direk Renault'nun bunu kabullenmiş olduğu anlamı çıkıyor.çeviri yapılırken atlanmış bu kısım sanırım.

  46. alonso kardes bende oyle cikardim o yazidan ama isin ilginc kismi renault'nun boyle bir seye neden gerek duymasidir.Sampiyonada hicbir iddiasi'nin bulunmadigi renault'nun hangi amacla boyle bir seye gereksinim duymasidir.Bence sacma bir sorusturma zaten sonuclanacagini da sanmiorum

  47. hatta bu tarz bir istekden dolayı renault bile piquet'yi cezalandırması lazımdı.

  48. sportif kurallara göre piquet söylese bile yarıştan sonra takımın isteğiyle piquet'un araştırılmasını istemesi lazım. yani ne yaparlarsa yapsın renault için durum hiç iyi değil.

  49. "Ancak Renault tarafı FIA'ya yolladıkları belgelerde bu iddiaları kabul etmedi ve toplantının gerçekleştiğini ancak kaza yapma fikrinin Piquet'e ait olduğunu söyledi."

    ben burdan takımın o toplantıda piquet in kaza yapma fikrini kabul ettiklerini anlamadım açıkcası. benim çıkardığım sonuç: renault toplantı olduğunu kabul etti ama bu toplantıda kaza konuşulmamış. konuşulmuş olması piquetin fikriymiş. yani piquet o toplantıda kaza konuştuk diye yalan söyliyormuş. ben böle anladım

  50. iyi de takımın pilotyla toplantı yapması gayet normal ztn renoda toplantıyı kabul edyr olayı kabul etmıyor nelson bunu teklıf etmsse bu onu baglar takımı değil

  51. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    daha ne diyecekler. Belliydi bunun olduğu. Bu da mı rastlantı Kamil abi

  52. yasin anlamadın sanırım reno tarafı olayı kabul ediyor ve pikenin bunu tetiklediğini söylüyorlar.

  53. Arkadaşlar Haksızlık Etmeyelim.Suçsuzda Olabilirler Günaha Girmeyelim .Bir Sonuçlansın Zaten Yer Yerinden Oynayacak.

  54. bu olay çok büyür!
    ''toplantının gerçekleştiğini ancak kaza yapma fikrinin Piquet'e ait olduğunu söyledi.'' cümlesi herşeyi bitiriyor.
    bu olay bu şekilde oluştuğu gerçeklik kazanırsa renault f1'den çekelir veya verilen cezayı ödeyip briatore ve symonds'u f1 den uzaklaştırır.
    sonuç ne olursa olsun çok kötü görülüyor!

  55. birkaç saat önce toplantı yapmıslar(!) strateji 1 gün önceden belirlenir Q2 de araca benzın konulur nelson piquete baklrsa takım son 4-5 saatte planlams bıkac saat kalada nelsona bildirmiş buna sadece gülerim kahakha atarm nelson bukadar kıtmısın sen be ayrıca o yarısta 3-4 defa guvenlk aracı gırdı ozmn bunlarda ıncelensın arac hızlı olmasa o guvenlk aracı perıyotlarına lıderlıgı kaybedeblrdı ama alonso muthıs fark koydu her guvenlk aracından sonra ztn pat symondsda guvenlk aracı perıyodunu dusunrekten kısa bır ılk bölüm sectk demıstı bir de su varkı bahsettiğimz pilot musvettesi gcn sezon 18 yarısın 10 unda yarıs dısı kalmıs bır pılot(?) bu adamın kaza yapmasından dogal bsy var mı yagmurlu malezyada 4 kere spın attı duz yolda bu piquet yani berecksızın portekızce karslıgı piquet ozmn renonun butun yarısları ıncelesn tam 10 kere yarıs dısı kaldı cunku

  56. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    bende reno nun niye bu kadar sana tahamül ettiğini anlamıyordum,şimdi anlamış oldum,kendi sonunu getirme pahasına,seni kovdular

  57. zafer çevik avatarı

    renaultun ve briatore nin işi çok zor artık.

  58. geçen seneden beri benim yazdıklarıma inanmayanlar vardı, buyrun sonuç olarak pike de yaptırmış olsa, reno da yaptırmış olsa yarış manipüle edilmiş.

  59. pike sen neymişsin yahu şimdimi aklın başına geldi renoyu karalıyosun ama doğru şaşıran ördek suya…dalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir