Sainz: Kimi ile Temastan Dolayı Üzgünüm

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun İspanyol pilotu Carlos Sainz, Avustralya GP’sinde ilk virajda yaşanan temastan dolayı Raikkone’den özür diledi.

Genç pilot Avustralya GP’sinde Kimi Raikkonen ile ufak bir temas yaşarak Fin pilotun aracına hasar vermişti.

Malezya GP’si öncesinde konuşan Sainz “Yarıştan sonra bu olay hakkında endişeliydim. Uzun ve tekrarlanan düşüncelerle beraber konuyu analiz ettim ve olanlardan ötürü gerçekten üzgünüm. Kimi’den özür dilerim”

“İlk virajda biraz kaba davrandığımı kabul ediyorum. Ancak, kendi hayatımda yeni bir sayfaya geçtim ve devam etmeye hazırım” dedi.


Yorumlar

“Sainz: Kimi ile Temastan Dolayı Üzgünüm” için 3 yanıt

  1. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Erdemli pilotlara selam olsun. Sainz benim gözümde +1 öndedir. Sportmenlik işte budur.

  2. Gerçi ilk yarışlar bir ölçüt değildir ama Sainz’ın doğuştan spor kültüründen geldiği ve özür dileme erdemini bildiği belli.

    Profosyonelim diyen; insanım diyen her pilot veya aposrcu benzer olaylardan sonra özür dilemelidir. Sonuçta ölüm kalım savaşı değil; bazen hırsa kurban gidebilirsiniz, fevri davranabilirsiniz insan hâli olur. İşte bunu kabullenip özür dileyen sporcu ne güzel sporcudur.

    Maldonado bu tip olaylarda yıllar yılı suçu kabullenmedi. Padoktaki pilotlar kendisine karşı önyargı oluşturdu. Pilotluk içgüdüsüyleörnek veriyorum Maldonado’nun kendisine temas edeceğini sezinleyen pilotlar bari tek başıma gitmeyim diye Maldonadoyu da ardından götürüyorlar. Yani kaza Maldonadoyu buluyor.

    Sainz ilerleyen yarışlarda buna benzer bir olay yaşasa muhtemelen herhangi bir pilot olayda kasıt veya bilinçli bir hinlik aramayacak ve temas yaşamaktan kaçınacaktır. F1 kariyerinizin ileriki yıllarında karizma yaratmak istiyorsanız ilk andan itibaren bu durumlara dikkat etmelisiniz.

  3. Neyse bu bile erdemdir. Senelerdir Magnussen ve Perez gibi arkadaşların bu tarz hareketlerden sonra tek laf bile etmediğini de gördük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir