Gascoyne Red Bull’un Eleştirilerine Anlam Veremiyor

yazar:

kategori:

Deneyimli mühendis Mike Gascoyne, Red Bull’un Formula 1 kurallarının değiştirilmesi önerilerine anlam veremediğini söyledi.

Red Bull, Avustralya GP’sini 1 tur geride tamamladıktan sonra kuralların eşitlenmesi gerektiğini söylemiş ve F1’den ayrılabileceğini ima etmişti.

Red Bull’un tavrını değerlendiren Mike Gascoyne Gascoyne “Büyük işler başarmak mali işlere ve gelir düzeyine bağlıdır. Bu performansa doğrudan etki eder. Bu tüm takımlar için geçerli bir şey sadece Red Bull için değil”

“Red Bull’un geçmişteki durumuna bakarsanız beş ya da altı yılda dört dünya şampiyonluğu kazandılar ve yatırımlarına muazzam bir geri dönüş aldılar”

“Onlar şimdi Formula 1’den gitmeyi mi düşünüyor? Tabi ki teoride bunu yapabiliyorlar. Ama takım için pek çok ayrıcalığa sahipken ayrılmak son derece tuhaf bir karar olurdu. FOM ve FIA ile yapılan özel anlaşmayı hatırlıyorum da bunu yapmaları gerçekten çok zor. Üst sıralarda yarışan bir takımın aniden çekilme kararı gerçekten garip olur”

“Red Bull motorların eşitlenmesi için adımlar atılmasını istiyor. Ama onların ne demek istediğini anlamıyorum. Diğerleri daha iyi bir iş yaptı diye teknik düzenlemelerin değişmesini mi istiyorlar? Mercedes mükemmel misyonunun gereğini yaptı. Yaptıklarında yanlış birşey yok. Mesela Ferrari bu yıl önemli bir ilerleme kaydetti. Övgüyü hakediyorlar”

“Bu yıl yönetmelik gereği motorda değişiklikler yapılabilir. Ama bunun ne demek olduğunu anlamanız gerekir. Renault bazı yapsal hatalar yaptıysa durumu hemen düzeltmek için herhangi bir çözüm yoktur. Motoru geliştirmek için çok çalışmanız gerekir” dedi.


Yorumlar

“Gascoyne Red Bull’un Eleştirilerine Anlam Veremiyor” için bir yanıt

  1. Şu adamı seviyorum. Şimdi yine işsiz kaldı, yelkenlilere sarmış durumda ama tekrar F1’de görmeyi isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir